İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    moralini bozmak istemezdim eğer alacaksanız önce iyi bir araştırma yapmanızı öneririm. kefal zaten çok açıkta olmaz o oltayla da yakalayabilirsiniz. bulunduğunuz bölgeye, avlanacağınız yere göre bir kamış ve makina almanız gerekir. enim kamışlar ve makinalar konusunda pek bir bilgim yok ama o bölgede avlanan arkadaşlar size eğer bir konu açarsanız bu konuda yardımcı olacaklardır.

2. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Merhabalar:
    Bugün saat 2den 8 e kadar ambarlı sahilinde balıktaydım.Zargana topuyla zargana denedim sonuç olmadı alanlarda 1er tane aldı 2 alanı görmedim.Sonra çapariye döndüm çapari çok zevkliydi güzel istavrit sardalya yaptı.2 kere çapariyi attım çok ağırlaştı dedim kesin dolu geliyo bu sefer istavrit ama bi çektim 2 kere çapariye zargana takıldı.:eek: Bende şaşırdım yanımda yakalayanlarda.Daha sonra 6 gibi zarganaları fileto yapıp mantarlı takımla lüfere yatırdım oltaları.Yemi taktım attım 10 dakka geçmeden il balığımı aldım.Sonra yarım saat olmadan 1 tane daha alınca yanımda balık tutanlar lüfermi o? nasıl yakalanıyor? falan yanıma geldiler ben yemi suya attım onlara yem ve takım bağlamayı gösterirken 3 tane güzel vuruş aldım ama balıkları çekemedim haliyle çünkü o arada arkadaşların oltaları ile uğraşıyordum.:mad: Daha sonra 7buçuk gibi onlar gitti bende oltamın başına geçtim 1 tane daha lüfer aldım toplam 2 zargana 3 lüfer 20 civarı istavrit 7-8 parça sardalya ile zevkli bir gündü.

3. 27095

27095

biraz geç oldu ama kusura bakmayın. çarşamba günü 16.00 dan gece 02.00 a kadar üsküdar kuşkonmaz camii arkasından 2 sarıkanat 1 çinekop alındı. balık aşırı derecede yem seçici. gece saat 1 e kadar sadece 1 adet sarıkanat alınmışken, mantarlı takıma takılmış olan iri istavritle yaptığımız fleto yemle diğer sarıkanat ve çinekop alınabildi. kısacası yemin çok taze olması gerekiyor.

4. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Bostancı ve civarı bölgelerden 25-30-50 gr. kurşun ile atılır istavrite.fazlasını dibe takarsın. 100gr. bile sadece çinekop takımı için fazla bile gelir 75 ideal çinekop için. istavrit için 50gr. kadar atılır yoksa takarsın.zaten orda balık tutmaktan vazgeçti insanlar.kücükyalı kayıkçıların orda sürekli duran bi abimiz wardı malzemeci o bile bırakmış. bu gece oralarda gezdik arkadaslarla 1 kişi bile balık için uğraşmıyor; zamanında gecede 7-8 tane sarıkanat çinekop alınmış yerler olmasına rağmen. gerçekten içler acısı denizlerde balık kalmadı :(

Son düzenleme: 20 Kasım 2010
  5. hkn

hkn HAKAN

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 4,20
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-960
    En İyi Avı:
    acemiliği atınca yazıcam
    19/11/2010 çubukluda sabah iri istavrit verdi fazla değil oda çinekoptan eser yoktu kimsede alamadı.

6. 29519

29519

+1
    O kurşunlar ile ben de atarım ama kalabalık yok mu o kalabalık adamın bütün balık tutma isteğini yok eder valla.

7. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

selamlar bizler emekli ve çalışmayanlar hafta içi daha rahat balık tutmaya, oraları hafta içi çalışan arkadaşlara bırakıyoruz çalışanların çoğu ustalaşmış atış tekniklerini geliştimişler. bazı atış yapamasını bilmeyen kişiler balığın sevdasına kapılıp maalesefki bilinçsicene olta sallıyorlar gelip geçene dikkat etmiyorlar.buda bazı aksaklıklara ve kazalara sebep oluyor.en düşük ağırlık 150 gr atılıyor. burayı okuyan arkadaşlar daha dikkatli olsunlar rica ediyoruz.ratgele bereketli avlarınız olsun;)

8. Oltacıselim

Oltacıselim Selim Kanbur

En İyi Avı:
    Eşkina / Kiloluk Eşkina ve Kiloluk İskorpit
    Dün sandalla avcılardan açıldım :) elim boş döndüm 2 istavrit 2 sardalya geldi onuda geri saldım ama menekşe açıklarında çok tekne vardı gidemedim menekşe ile ilgili bilgisi olan varmı ??

9. cunotek

cunotek Cüneyt Tekmir

Favori Kamış:
    MXC 3305- 3,30m.
    Favori Makine:
    AlbaStar Millenium 60
    En İyi Avı:
    5 kiloluk balon baligi
    Maltepe kumculara gidebilirsin :D

10. desperrado

desperrado mustafa yigit

Favori Kamış:
    Daiwa
    Favori Makine:
    Banax ST7000
    En İyi Avı:
    palamut 1 kg
    Kandilli,arnavutköy,rumelihisarı açıklarında kanaldan çinekop alınıyor.Tek tek,zaman zaman.

11. oguzkoksal2002

oguzkoksal2002 OĞUZ

Favori Kamış:
    LİNEAFFE
    Favori Makine:
    BANAX
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Arkadaşlar ,Bayramın 1. günü ,2.günü ve 4. günü Karaköy iskelenin sol tarafındaydım.Öğleden sonra 14:00 da gidiyordum.Gece 23:00 'a kadar kalıyordum.Hava kararana kadar tekli veya ikili iri istavrit yakaldım.Hava karardıktan sonra bazen 2 bazen 3 sarıkanat veya çinekop yakaladım. Ama çinekop çok nazlı hep yandan ısırıyor.Hava karardıktan sonra yemli istavrit de yapıyor.Ama ben çinekopa çalıştığım için uğraşmadım. Hava kararınca köprüde bu arada yemli istavrit yapıyormuş.

12. ozan1977

ozan1977 ozan sağlam

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 420
    Favori Makine:
    okuma v system v65
    En İyi Avı:
    levrek 3kg,kalkan 4.5kg,eşkina 2kg
    dün öğleden sonra emirgan da rapala ya güzel balık geldi,rapalayla 14, akşamda yemli 12 toplamda 26 balık aldım ..çinekop çok açıkta.istavrit hiç yoktu...saygılar..rastgele.

13. oguzkoksal2002

oguzkoksal2002 OĞUZ

Favori Kamış:
    LİNEAFFE
    Favori Makine:
    BANAX
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Emirgan tam neresi oluyor?.Kazıklı yol un olduğu köşe var orası mı?

14. Oltacıselim

Oltacıselim Selim Kanbur

En İyi Avı:
    Eşkina / Kiloluk Eşkina ve Kiloluk İskorpit
    Şu an Galatada tek tük istavrit varmış sabahçı bir tayfamız var haberleri alınca tekrar bildiririm...

15. Zarganacı

Zarganacı Mehmet Akpınar

Favori Makine:
    Farketmez
    En İyi Avı:
    Kaçan Balıklar
    Üsküdarda bugün rapala ve ağır kurşunlarla çok uzağa atıyorlardır 1 kişi çinekop aldı 1 kişide palamut almış heralde kovada gördüm bense 3 tane kıraça aldım sonra gitdim

16. Laedri

Laedri Ahmet

bugün öğle saatlerinde kuzguncuktaydım. zarganaya atanlar vardı, bir saate yakın durup izledim iş yapan kimse olmadı. sadece bir kişi tek bir tane zargana aldı o kadar.

cankurtarana geçtiğimde fazlaca insanın kaşıkla çinekop almak için uğraşıtığını gördüm ama alabilene rastlamadım.

cankurtaranda konuştuğum bir arkadaşın söylediğine göre galatada kıraça çıkıyormuş...

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Arkadaşlar, büyük miktarda balık şu an boğaz içerisinde. Tek sorun su sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle balığın derin sularda geziyor olması. Balık arayacaksanız kıyıya yakın yerlerde 40 metre üzerindeki derinlikleri tercih edin. Tekneyle çıkacaksanız, 50-60 metre derinlerde hemen her yerde balık var, özellikle kırçıllı tüylü çapariyi tercih ettiğini söyleyebilirim. Aynı şekilde derin suda istavritle yemlenmiş oltayla da çalışabilirsiniz. Balığın ciddi bir yem boyu sıkıntısı var, yem ve iğnelerinizi küçük tutmanızda fayda var. Büyük yemlere balık o kadar nazlı vuruyor ki almak neredeyse imkansız.

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    yücel abi sendeki çapari ksöteklerini nereden aldın bende palamut için var kırçıllı ama 2 numara ve ya 3 numara iğne için bulamadım :(

19. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

slm bugünde üsküdarda 2 sarıkanat 10 a yakın çinekop 3 palamut 1 vanoz çıktı.herkese rastgelsin

20. muhsin79

muhsin79 muhsin

Favori Kamış:
    italcanna Hexagon 4,30 200 gr
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 6000 FE
    En İyi Avı:
    1.2 kg lüfer
    Onlarca rapala da Boğaz'ın serin sularına gömüldü. :mad:

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.