İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. zwii

zwii suat

Favori Kamış:
    yabomax telestar IM7 surf-balzer carbo blue surf
    Favori Makine:
    cormoran big ben 7pi
    En İyi Avı:
    lüfer
    metin sen ekmekle çupra yakalamaya devam et :D tam sezonu zaten .biz bu sene kar yağarken yakalıyacağız lüferi:D :D japon..

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bununla ilgili konular mevcud ama ben kefal yakalamam pek yine de bildiklerimi aktarayım n çok balıkların iç organlarını sever, onun dışında ekmekle avlarlar. kıbrıs takımı diye bir takım kullanılır bu takıma ekmek sararlar . biraz araştırırsan eminim konusunu bulacaksın .

3. 3182

3182

Kefal konusunda sana her turlu yardimci olabilirim ihtisas alanima girer.

Daha oncede soyledigimi tekrar anlatayim.Varsa bi balikciya git temizledigi baliklarin icini rica et al bi torbaya koy. Varsa palamut cigeri,hamsinin ic bagirsaklari gibi pislikleri yem icin ayir gerisini koy bi cuval bez gibi bisiyin icine tas koy avlanacagin yere gonder 1 saat sonra o bolgede yap basit bi olta.
    ignen ufak fakat saglam olsun misinada zira buyuk kefaller cok kuvvetli olur. Eger kefaller buyukse igneyi buyut. Samandirali yapmana gerek yok mazmozladigin yere dipte kursun ustte 2 kostek li takim yapman yeterli. Yem olarak da balik bagirsaklari palamut cigeri gibi baligin icinden cikanlari kullanabilirsin %100 garantili takim. isteyene bogazin her hangi bir kosesinde uygulamali gosterebilirim getirsin bi poset balik ici gerisi kolay :D

4. obsession

obsession Selçuk

bir kaç gündür rapor veren yok, halbuki deniz defne ve çino kaynıyo. yoksa onlardan mı tutuyosunuz :p

5. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    bogazda biz aşiyan tarafında hisar önünde 6 lı takım yaptık 4 tane kamışı ignelerin ucuna ekmegin içini baglayarak çok tuttugumuz oldu ama ekmegi nohut gibi küçük baglayacan kamışada zil takıcan sen bankta oturup çayını yudumlarken balıgını keyifle tutucan karaburun tarafında bu sene lüfer tutarken kaşıga yapışmış koca kefal çektim herkes şaşırmıştı balıkların ne zaman ne yaptıkları belli degil sana rastgele..

6. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    dün benim istavrit çaparisine defne geldi saldım gitti bundan öncede 2 tane gelmişti onlarıda suya iade ama unkapanı tarafında defneleri çinekop diye tutuyorlar artık olta balıkçılarınada dur demek lazım şu anda tutulan balıkların büyük çogunlugu limit altı insanları bilinçlendirmek lazım buda belediyelere düşüyor sanırım özellikle büyükşehir belediyesi..

7. obsession

obsession Selçuk

gecen sene bu zamanlar sadece sarıkanat ve lüfer vardı,(bol değildi tabi) bu sene ınanılmaz derecede defne ve cınekop, kanaldada (uzun oltacılar ıcın) super lüfer var. bu sene lüfer yumurtaları karadenizden sağ sağlim akmış marmaraya =)

Son düzenleme: 22 Kasım 2010
  8. 29519

29519

Dün Çamlıbahçe den 2 adet sarı kanat 2 adette çinekop aldım. Avı üşüdüğüm için avı sonlandırdım lakin duranlar halen balık tutuyorlardı. Çinekopları salacaktım lakin hayvanlar yemi resmen yutmuşlardı iğneleri çıkartmaya çalışırken solungaçları zarar gördü bu yüzden salamadım. 150 gr ile sarıkanat avlamaya çalıştığınızda sarıkanatların vuruşlarını anlıyorsunuz da çinekoplar yemi yutmuş olarak geliyor ve bu hoşuma gitmedi. 3 no iğne kullanıyordum artık 2 veya bir 1 no iğne kullanacağım.

9. İSAK

İSAK İsak Rozanes

Herkese merhaba, siteye yeni katıldım.

Oltayla tanışıp balık tutmaya başladığımda henüz 5 yaşındaydım ve ne mutlu banaki Marmara Deniz'inde balığın bol olduğu günleri 10 yıl kadar yaşayabildim.
    Sonrasında ne hikmetse balık tutmaktan uzak kaldım.
    Haziran ayında İstinye'ye taşınmamla, yaklaşık 20 yıldır uykuda olan virüs tekrar uyandı ve sahilden ufak ufak vakit buldukça avlanmaya başladım.

Birkaç kişi ile birlikte bir tekne kiralayıp lüfere çıkmak istiyorum ve yukarıdaki mesaj ile ilgili iki sorum olacak.

1. Cahilliğimi mazur görün ama lüferin süper olduğu kanal, boğazın tamamında ortasımıdır yoksa belli bir kısmındanmı bahsediyoruz?

2. Kanalda uzun olta ile avlanırken 200 GR kurşun yeterlimidir yoksa daha derine batırmak gerekirmi ?

3. Sahilden rapala denedim ama henüz bir şey yakalayabilmişliğim yok, aslında halen rapalaya alışabilmiş de değilim, eski göz ağrısı 0 veya 1 numara kaşık bana daha çok iş yaparmış gibi geliyor. Fikriniz nedir?

Benimki kaç santim öğrendim: http://bit.ly/d0PRuP, seninki kaç santim?

10. 29519

29519

1. Evet tam ortasıdır. Bazen kıyıdan 100 bazen 200 m sonra kanala ulaşılır.
    2. 200 gr ile olmaz akıntının durumuna göre yeri gelir 1 kg lık iskandil kullanılır.
    3. Kaşığın da iş yaptığı zamanlar var ama genel olarak sahteler çok daha performanslı çalışır. Sırtı yeşi veya mavi rapalalar performansınızı arttırır. Sahteyi ileri fırlattıktan sonra bir tur yavaş bir iki tur makinayı hızlı sararak aksiyon vermenizi öneririm sahteye aksiyonu kamışla vermeyin, kamışla aksiyon çok yorucu olur.
    Rapala olarak pelicanın nitro serisi 7 cm likleri tavsiye ederim.

11. desperrado

desperrado mustafa yigit

Favori Kamış:
    Daiwa
    Favori Makine:
    Banax ST7000
    En İyi Avı:
    palamut 1 kg
    Kanal bazı yerlerde kıyıya çok yakın geçer.Akıntı burnu,kandilli akıntı burnu,yeniköy,emirgan gibi.

12. anka1905

anka1905 Emre

arkadaşlar bu gece saat 20-24 arası kalender, istinye taraflarında sarıkanat yemli takım deneyeceğim. Bu yakınlarda giden oldumu, son durumu bilen varmı?

13. İSAK

İSAK İsak Rozanes

Çok teşekkür ederim bilgiler için.

Akıntının durumuna göre ağırlık arttığında buna bağlı olarak o zaman misinayıda kalınlaştırmak gerek değilmi ? Yedek kafaya 0,60 taksam, her ağırlıkta kullanabilirmiyim acaba?

14. İSAK

İSAK İsak Rozanes

Teşekkür ederim.

Demekki Tarabya otelinin Sarıyer istikametine doğru ilerisinde rapalayla at çek yaparak balık tutmaya çalışmak boşunaymış, sadece iyi bir antreman ve etraftakilerle muhabbet etme fırsatı olmuş benim için :)

15. Murat1971

Murat1971 Murat ŞAHİN

Benim de sormak istediğim ancak bir türlü fırsat bulamadığım bir konuydu. Boğaz'daki bu sürekli bahsi geçen kanalın tam olarak nerelerden geçtiğine veya boğazın Avrupa yakası kıyı derinlik bilgilerine nereden ve nasıl ulaşabiliriz acaba? Bu konuda bir harita, kroki veya buna benzer birşeye sahip olan var mı ?
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

16. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    bunu bende merak ediyorum bir kanal var ortada sorarsan, boğazın ortasında ama net bir harita derinlik bilgisi yok sanki. bulunup yayınlanır ise güzel olur :)

17. gökhan79

gökhan79 gökhan

En İyi Avı:
    lüfer
    selam arkadaşlar şimdi haberlerde gösterdi marmara denizini köğek balıkları istila etmiş 1 haftada 15 köpek balığı yakanmış heralde artık ne istavrit olur nede çinekop

18. deePblue

deePblue na

gırgırlardan daha tehlikeli olamazlar..orası kesin..
    son endişemiz köpekbalığı ve yunuslar olmalı bence.hatta hiç olmamalı.onlar oranın asıl sahibi.

19. gökhan79

gökhan79 gökhan

En İyi Avı:
    lüfer
    yok kardeş endişem yok tabiki onlar oranın sahibi ama onlarda tek tek ölüyo bide gırgır sayipleri tv cıkmış can güvenliğimiz yok diyip alıyolar denizde balık bırakmadılar ama hala alıyolar

20. obsession

obsession Selçuk

Hava bozdu 2-3 gün daha böyle devam etsinde ; defne ve çinonlar lüfer olsun :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.