İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

takılma riski çok yüksek bir yer buna atarken kopanlarda dahil olunca rapala ve kurşunlar denize gitti :(

2. Önder Kurt

Önder Kurt Önder

Favori Kamış:
    İtalcana BOLENTINO 220cm, DEDRA 400cm, Kombat 420cm
    Favori Makine:
    Shimano AERNOS C5000FA, Shakespeare CYPRY 6000
    En İyi Avı:
    Bir gün buraya yazabilecek balık denk umarım
    kandililiden sabah saatlerinde 8 10 parça palamut aldık

3. 29519

29519

Sabah Ortaköy den iri kanal istavriti aldım. Ama balık çok az 30 kez atmışımdır herhalde :D

4. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Dün öğlen saat 2 den 5 ekadar Vaniköyde istavrite çapari attık fakat ben dahil kimse tarafından bir tane bile balık alınamadı.Saat beşten sonra herkes yemli çinekopa döndü fakat akşam 9,30 da ayrılana kadar tek ben 1 adet çinekop yakaladım onuda ayrılırken denize geri saldım.Etrafımdakiler balığı kendilerine vermem için ısrar ettiler ama vermeyip saldım.Sitem eden diğer balıkçı arkadaşlara da ne söyleniyorsunuz saatlerdir olmayan balığı bekliyorsunuz en azından şu andan itibaren denizde 1 adet çinekop olduğunu biliyorsunuz onu yakalamaya çalışırsınız diyerek av mekanını terk ettik

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bendeki iğneler de küçük değildi ama balık bariz şekilde kırçıllı tüy seçiyordu. İlk takım iyiydi ancak fazla dayanmadı, çok karıştırdık arkadaşlarla köstekler gam yapmaya başlayınca bıraktım. Birarkadaşın çantasından beğenip bir tane almıştım. Oldukça da iyi iş yaptı. En son aldığım tüylü takımı Ercan ın çantasından aldım, o da iyi iş yapmasına rağmen iğneler ufaktı indirmemle 4 balık aldım 2 de köstek yolda gitti. Bu hafta istoçdan bakacağım sağa sola. 4 numara kırçıllı tüylü köstek bulabilirsem kendim yapacağım.

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bir ara çaktırmadan ercan abinin çantayı kurcalamak lazım :D sağol abi :)

7. obsession

obsession Selçuk

engin bey bugun 30 tane sarıkanat yakaladınız,kullandığınız takım hakkında bilgi alabılırmıyım :D :D

8. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

slm engin üsküdarda okyanus balıkçılıkta o tür kırçıllı tip tüylerden vardı bir ara bak belki kalmıştır.;)

9. synergy_74

synergy_74 metin

arkadaşlar herkezin geçmiş bayramı mübarek olsun diyerek bir konu hakkında bilgilendirirseniz sevindiririm eski boğaz balıkcısı olarak şimdilerde akdenizde (mecburen)balık avlamaktayım.bildiğim kadarıyla lüfer karadenizden cebeli tarığa kadar akıp oradan okyonusa çıkmadan geri dönüşe geçiyor .şimdi bu balık karadenizde var marmarada var oradan egeyi ve akdenizi takip ediyor dğrumu .peki bu paşalar neden antalyada olmaz yahuu.sonuçta italyada akdenize kıyı ülkelerde çatır çatır kofana alıyorlar .ki italyan tv kanallarında av kanallarında izleyenler bilir .bunun marmara da avlanandan başka bir tekniğimi var yoksa rotayı bozmadan geldikleri yoldan gerimi dönüyorlar .bilgilendirriseniz sevinirim .avcı avcı diyorlar sokardan başka bişey bulamadık koskoca akdenide .gözünü seviyim boğaz gözünü seviyim istanbul :))))

10. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    synergy_74

Mersin'de var, Antalya'da yok, ne hikmetse.
    Bir zahmet Mersin tarafından haber araştır, rastgele.

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hakan abi baktım hazır köstek bağlamışlardı tüy var ama köstek olarak yok bende köstek yapamıyorum :) neyse bir ara ararım okyanusu bana özel yaparlar telefon nosu var ama onlar da piyasadan biraz pahalıya satıyorlar.

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    selçuk dalga geçme bugün çok kötüydüm ne 30 u 30 u 3 e böl anca o kadar almışımdır balık :(

13. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

heralde balık ilerledikçe yemlenip büyüdüğünden italyada kofana alıyorlardır. ama bu açıdan bakınca bizim boğazdaki gırgırlara laf sölememiz manasız kalıyor. adam italyadan çatır çatır kofana alıyosa boğazdan balık çatır çatır geçmiş demektir :D
    öte yandan Sen antalyadan bahsediyorsun biz marmara anadolu yakasından bile çinekop alamıyoruz ? Hatta istanbul boğazında bile avrupa yakası daha bereketli. Acaba balık avrupa kıyılarından mı ilerleme alışkanlığı var ?Bunlarda benim sorularım :D

14. balikoltasi

balikoltasi Birol

Anadoludan lüfer-palamut akıyorda o yüzden:)

15. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    balığın tamamı ilerlemiyor bir kısmı meralıyor. mesela karadenizden akan balığın bir kısmı karadenizde kalıyor bir kısmı boğazda , bir kısmı marmarada bir kısmı egede meralıyor. geri kalanı da akıyor öyle yani karadenizden başlayarak akdenize doğru sürekli bir balık akışı yok. bu balık marmarada da yumurta döküyor egede de karadenizde de. balığın bir kısmı akıp gidiyor sadece. en azından ben böyle biliyorum.

16. nidya78

nidya78 Aydın

Lüfer ve kofanalar genelde kanaldan akıyorlar. Gırgırlar onları tutamıyor. ;)

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Öğleden sonra Hisar tarafına uğradım. Biraz yemlik kıraça yakalayıp yemli sarıkanata baktım. Güneş battıktan sonra balık vurmaya başladı. Kraçaları canlı kesip komple şakşak takıyordum. Herkesten daha fazla vuruş aldım. 10 defadan fazla vurdu ama çoğunlukla kıraçayı ikiye biçip bıraktı. Yaklaşık 3 saatte en büyüğü 25 cm. toplam 4 tane yakalayabildim.

18. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    palamut balıgı akdenizden çıkar marmaraya marmaradan karadenize bu zamanlarda tekrar marmara ve akdeniz istavrit ve lüfer familyası marmaradan karadenize karadenizden marmaraya gezer dururlar kıyıdan daha rahat avlanmaları için suların soguması lazım balık kanaldan çıkmıyor şu anda hava şartlarından baya bir çinekop marmaraya akmadı igneadada avlanıyor 1 haftadır karaburun tarafında gırgırlar hazırolda bekliyorlar balık marmaraya akarken çevirecekler hava bozdugu anda balık akacak bogaza benim temennim yakalayamasınlar birde adamlar radarı bir açıyorlar balıklar deligibi dönüyor birşey daha ögrendim gırgırlar radari açtıgı zaman balık agzını açamazmış..havalar sogudugu anda balık kıyılar inşaallah herkez nasibini alır herkese rasgele..

19. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

20. super balıkcı

super balıkcı ömer öktem

slm beyler size birşey soracaktım. kefal en çok hangi yemi sever ve şamandralı oltayla nasıl balık tutulur öğrenmek istiyorum lütfen bilgisi olan yarımcı olabilirmi ?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.