İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. bora85

bora85 bora

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 390
    Favori Makine:
    okuma zeon
    En İyi Avı:
    kıyıdan çapari ile 2 tane mavi balina
    kalander ordu evinin önünde ve tarabya da atabilirsin.

2.  
  3. obsession

obsession Selçuk

Herkese iyi geceler ;

Öncelikle balık olduğu zamanlar buraya rapor yazmayıpda denizdeki balıklar biter mantıgıyla hareket eden arkadaşlarla, rapor verenleri sorgulayıp onu tartışan (ilk yazdığım cümleye çıkıyor, balık biter diye yanlış bilgi veriyor mantığı) arkadaşlar ;

20 dakika önce yani 00:45 civarlarında üsküdarda 10 kişilik bi grup var, oltaları yatırmışlar. 10 dakika kadar durdum bir vuruş alındı.Açık olan bı kovanın ve ordaki insanların resmini çekmeye calıstım, hani fotograf vs delil yok dıyen arkadaslar varya ; onlara hitaben :)

artık kusura bakmazsınız resimler maalum karanlık :).. Her sahil gezintimi balık olsun olmasın buraya paylaşıyorum, gecen gün yazmış olduğum rapora verılen cevaplardan dolayı yazılan bi rapor değil, sadece kendini avcı sanan açgözlüler için düzenlenmiştir.

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Arkadaşlar

Şu rapor konusunun tartışılmasını anlayamıyorum.

İlgilenen kardeşlerim gördüklerini yazıyor, bilgi vermeye çalışıyor.

Buna inanan veya inanmayanlar dilediği gibi hareket etmekte serbest, ancak raporu sorgulamaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum.

Sorgulama, rapor yazanları caydırmaya sebep olabilir.
    Bu durumda kim ne kazanır, paylaşım nerede kalır, lutfen daha dikkatli olalım, bilgi paylaşan arkadaşlara sadece teşekkür edelim.

Selam ve sevgiler.

5. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    selçuk bu kovadakiler çinekopmu kardeş_? çinekop mevsimi geçti diyorlar doğrumudur bilen varmı

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çinekop mevsimi geçmez, havalar çok soğumadıkça, kar yağmadıkça yılbaşına kadar devam eder. Hatta şu aralar en iyi zamanıdır. Ama balık boyları biraz küçülmeye başlar.

7. obsession

obsession Selçuk

evet çinekop, erişkin bi sarıkanat değil. bildiğin gibi bu yıl çinekop akını var marmarada...

8. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bugün iş gereği gittiğim Beykoz'dan dönerken Üsküdar'a kadar sahili şöyle bir yokladım ne var ne yok diye. Kuleli taraflarında orta ve iri boy istavrit akını vardı. Üsküdar'a yaklaştıkça sahilde balık tutanların sayısı belirgin bir şekilde bir azalıyordu. Çinekop'a yemli yatan bir kaç kişi gördüm ama balık almışlar mıdır bilmiyorum. Yarın sabah kısmetse Sarıyer taraflarına gideceğim.

9. obsession

obsession Selçuk

Saat 15:30 civarı üsküdardaydım yaklasık 20 dakıka kadar durdum ;

Biraz kalabalık olmakla beraber oltalar irili ufaklı istavrit çekiyor, beraberinde çinekop çekende oldu, sahil ikiye bölünmüş durumda çapari ve yemli şeklinde..

kovalar genelde bu şekilde...

10. bugün kanlıcada sabah 11 den 16 ya kadar 160 kadar istavrit aldım kıyıda küçük veya orta boy açıkta iri istavrit vardı bereketli bir gündü

11. dersim

dersim hüseyin

eriş tebrikler,tek başınamı yiyeçeksin balıkları hanı bize :p

12. gm2009

gm2009 murat

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 4.20
    Favori Makine:
    okuma mistique
    En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar selam bugun saat 12 den 3.30a kadar 2. köpruyu geçip sarıyere doğru sahildeydim bulundugum yerde su biraz sığydı ve fazla bereketli değildi yoğun balık tutan olmasına rağmen çok bereketli bir av yoktu alınan istavritler küçüktü genelde galata köprusunde balık tutugum için sıkıldım ve değişiklik olsun diye sahilden tutmak için guneşli gunu kullanmak istedim ama manzara seyretmekle yetindim birazda pratik oldu sanırım 20 30 tane istavrit aldım ama en azından balık tutum köprude kat kat daha fazla balık alabiliyorsun ama balık tutmak adına kazanabildiğim pek birşey olmuyor önume bırakıp çekmekten sıkıldım değişik teknikleri uygulayıp balık tutabileceğim nereleri var acaba arkadaşlar rapala ve ya yemli çinekop için en elverişli yer nereleridir bu aralar :) sarayburnuna gitim ama bitmiş durumda artık otaraflar kimse yok balıkta tabii:))

13. şu anda o işi gördük bidahaki sefere inşalllah

14. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Boğazın Avrupa yakasında balık durumu nasıl acaba? Durumdan haberdar olan arkadaşlarlar bilgi verirse çok makbule geçecek..Herkese Rastgele....

15. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Merhaba Murat, Balıkavı.net'e hoşgeldin. Tanışalım kısmında kendini tanıtırsan memnun oluruz, herkes seni tanımış olur. Ayrıca forumumuzda Türkçe'yi doğru kullanmaya azami dikkat ediyoruz. Senin raporunu okurken nefessiz kaldım:) , çünkü hiç noktalama işareti kullanmamışsın. Tekrar hoş geldin der, keyifli paylaşımlar dilerim.

16. yekialem

yekialem burak

arkadaşlar selam
    kalender tarafına gitmek istiyorum yarın sabah erken saatlerde.çinekop durumu hakkında bilgisi olan var mı?

17. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90
    Favori Makine:
    lineaeffe superfıre 8000 / okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    03-12-2010 sabah 4 de yola koyulduk 3 kişi avlagımıza varmaya az bir zaman kala zır zır telefon cocuk hastalanmıs haydi geri don dedik bugun kısmet degil bu is hastane isini halletdikten sonra saat 11:30 gibi tekrar yola koyulduk avlagımıza vardık 7 tane kamıs acıldı takımları yapıldı yemleri takıldı niyetimiz ilk kez yapacagımız kalkan avı idi saat 15:30 a kadar tık yok dedik biz bu isi henuz bilmiyoruz normaldir bosta olsa 4-5 gibi doneriz karnımız ac yemek yapmaya basladık tam o sırada ben ilk kalkanı cektim her kez costu tabi 10 dk sonra 2 kalkanı cektik bi 10 dk sonra 3 cusunu 3 cusu ufak oldugu ve agzıda prcalanmadıgı için aynen iade edildi sonra bi ucunsu daha 4 cu 5 ci derken 6 cı hava karardı iyice saat 5 oldu birde gece bekleyelim dedik cıkardı cıkmazdı konusurken bi vurus aldık kamısı bir cektik igne yok baska bir kamıstan bir vurus daha ondada 2 ıgne yok baska bir kamıs baska bir vurus igneler saglam yemler yok saskınız tabi biz diyoruz burası kayalık takımlar kopuyor yada balık cok iri kaparıp kacıyor aklımızın ucundan bile gecmisyorki ??? sonra baska bir kamıs baska bir vurus bu sefer olan olmus bir cinokop aldık sonra haydee butun olta takımlarını degistir cinokop takımı takdık ilk aldıgımız cinekop ile sarı kana ayarında digerleri oldukca iri sarı kanat sonuc kalkana kısmet olurdu olmazdı ilk sonucta hem kalkan hem sarı kanat 6 kalkan 10 sarı kanat saat 23.00 da avı sonlandırdık pazar kısmetse daha hazırlıklı avlak bolgesi icin daha tecrubeli olarak yeni den gidis var

18. cinecooper

cinecooper Serhat Naci

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30 100-220 gr
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    En İyi Avı:
    Kuyruktan 38 cm Palamut
    Genelde sabahları güzel yapıyor kalender. Rastgele.

19. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    abi maşşallah berekeli olsun.lakin yer konusunda bi malumat vermemişsin.avlandığın bölgeyide yazarsan çok memnun olurum.saygılar..

20. 29519

29519

Biraz önce rumeli hisarından geldim. Sabah saatinde ufak bir çinekop akını oldu ama sonra kesti. Kişi başı 1 - 2 tane sarıkanat çinekop alındı 3 - 5 tane alan şanslılarda oldu tabii. insanlar istavrit çaparisi atmaya başladılar ama çok da aman aman balık yok kraçe bile tek tük geliyordu.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.