İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    uğur arkadaşımızın demek istediği yer sanırım hekimler sitesinin önü,kanlıca otobüs durağıyla çakalburnu arasında kalanyer aynanın biraz ilersi .

2. obsession

obsession Selçuk

çocuklugumda giderdim oraya herhalde cocugum dıye fazla mudahale etmezlerdı,(lise çağlarında) tuttugum balıkları gorduklerınde ise içten içe uyuz olanları vardı. bildim bileli orası tam bı rezalettır..yazdıklarnı okurken hayal ettım nedense benımde sınırlerım bozuldu :)..takma kafana dedıgım gıbı ordakiler biraz şirket ve şirrettir...(hepsi değil yanlıs anlasılmasın)

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    olm çeşit olsun dedim :) belki yemliye döner balık bu arada senin kadar ballı adam görmedim he bir barbo kaptanın arkadaşı ballı muharrem bi de sen :D haftasonunu iple çekiyorum :)

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sırf böyle insanlar yüzünden kaç senedir kıyıdan avlanmıyorum. eğer balık için değil de stres için gidiyorsan sana tavsiyem kuleliye fln git hem daha sakindir hemde balık yaptığı zaman çok güzel balık yapar.

5. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Ben seviyorum köprüden balık tutmayı. Daha öncede gittim ilk defa böyle bişey başıma geldi. Ama demekki onlar şirretse sende olacan başka yolu yok.

Aslına bakarsan ben tamamen stres atmak ve balık tutmaktan çok zevk aldığım için gidiyorum. Balığı lezzet olarak kırmızı ete asla değişmem pek severek yediğim söylenemez. Tabi balık tutmayıda çoğu şeye değişmem. Zaten özelliklede köprüye gittiğimde çoğu zaman tuttuklarımı orda birine vererek dönüyorum. Bana ordaki uğraş aldığım zevk yetiyor.
    Köprüye gitmek kuleliye gitmekten daha kolay benim için. (şu an arabam yok) Ayrıca kamışlarımıda alırken Kartal-Pendik civarı kullanacağımı düşünerek aldım. 150g atarları var ve 130 la dahi istediğin mesefaye atmak mümkün değil. kamış çok bükülüyor. Oltanın hassaslığına diyecek bişeyim yok ama boğazda avlanacaksam yeni bir kamışa ihtiyacım var. :rolleyes:

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    kulelide askeriyenin tam karşısında 75 gr kurşunla çalışabilirsin çok akıntı yoktur üsküdardan 15 lere bin önünden geçiyor zaten ama başına gelen olaya gerçekten üzüldüm sen yine sabırlı davranmışsın ben kendimi düşündüm ben büyük ihtimal adamı köprüden atardım. çok sakin bir yapıp vardır ama parlarsam çok fena olur :) büyük ihtimallede o olayda parlardım :) arkadaşım selçuk( obsession) iyi bilir o olmasa kaç kişiyi denize yollamıştım :) neyse dostum umarım szin bölgede de balık başlar :) baksana somon çııyormuş :D millet kovalarla nasıl topladı düşünsene bir kaç tanesi o bölgde çoğalıyor deniz somon kaynıyor :)

7. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Sağol ama otobüste sanki herkezi rahatsız edeiyormuşum hissine kapılıyorum (kokudan dolayı) Tren ve vapur daha havadar.
    Somon olayına gelince 3 gün önce radarın oraya uğradım. Ne var ne yok bakmak için ordada 1 tane almışlardı. Baya bir tartışma oldu balığın cinsinin ne olduğu ile ilgili :) sonunda somonda herkez karar kıldı.

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    o otobüse kaç kişi biniyor oltalarla bir şey olmaz bende lise yıllarımda çök gittim otobüsle :)

9. 27095

27095

Bugün saat 15.30-17.30 arası vaniköyde mantarlı takım denemeleri sonuçsuz kaldı. Ama balık vardı, vuruşlardan ve ısırışlardan. Hatta fileto yemi yarım ay şeklinde ısırıp kaçıyorlardı. Isırık izinin büyüklüğünden dolayı lüfer olduğunu düşündük ama balıkları alamadığımız için tahminden ve temenniden öte gidemedi.

10. cinecooper

cinecooper Serhat Naci

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30 100-220 gr
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    En İyi Avı:
    Kuyruktan 38 cm Palamut
    Yem takışınız nasıl bilmiyorum ancak balığa ısırıp alacak pay bırakmamalısınız. Basit olarak anltayım, belki de anlatacağım gibi takıyorsunuz ancak bilmeyen üyelerimiz faydalanır.

Fletoyu çıkarttıktan sonra arkadaki iğneyi iç kısım beyaz etten geçiriyoruz. Ters çevirip bir kez daha beyaz et hizasından geçirdikten sonra siyah kısma yatırıyoruz. İkinci yani Hırsız iğneyide balığın iç kısmından ortadan gecirip birde arkadan batırıorz. Hırsız iğne yeme dik olarak açıkta kalıyor. Daha sonra arkadaki iğnenin arka kısmını mantara geçiriyoruz.

Balıklar dediğiniz gibi nazlıysa hırsız iğnenin bittiği yerden yemi kesiyoruz. Eğer balık bolsa kesmenizede gerek yok. Özellikle ben sabah karanlığında kesmeden kullanıyorum. Bu şekilde balık vurursa oltanıza kaçamayacağından eminim. Ben bu şekilde çok güzel avlar yapıyorum. Hem yem çok güzel bir şekilde duruyor hemde hırsız iğne tam balığın ısıracağı yerde oluyor.

11. sarcoglu

sarcoglu Tolga

Favori Kamış:
    LINEAEFFE EXTREME CAST 440 & OKUMA CEDROS 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SA II 10000 & OKUMA SALİNA SA 55
    vallah sizin başınıza gelen genelde benim de başıma geliyor ama en sonunda orda takım satanlardan birirni kesin aşaya atıcam köprüden . adamlar sanki köprü kendi malıymış casına sahipleniyor yer aç dediğinde ya para istiyorlar yada kavga ediyoruz bunlara kesin bi dur demek lazım artık . İşallah köprüde bi gün karşılaşırız ve tanışmış oluruz .

12. 29519

29519

Ne işiniz var köprüde orada ki balıkçı mafia larıyla bence artık gitmeyin uğraşmayın o kadar lavuk ile. Ben hayatımda gitmedim gitmemde o kadar pisliğin içinde balık tutacağıma hiç tutmam daha iyi.

13. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Sabretmek ile doğru yapmışsın bence..Biz gittiğimizde sabrekmemiştik ve şöle bir taktik izledik.Çokta güzel oldu.Ne zaman köprüye gitsek esnaf( sözde) tarafından tanınıyoruz :)
    Sizin olaya benzer bir olayı bize yaptılar hiç zaman kaybetmeden yanımdaki arkadaşım eminönü meydanından hemen bir zabıta buldu,bende 155 arayıp polisi çağırdım..Amannn amann:):)
    Zabıta ile polis gelince ve yanlarına gidince ay ayyy diyorum :):) tasiye ederim

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Engin keyfinizi kaçırmak istemem de bu haftasonu hava denize çıkmak için hiç müsait gözükmüyor. Aman dikkat...

15. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Merhaba arkadaşlar, bugünün boğaz raporunu veriyorum:

Balta Limanında 4 arkadaş 30 kadar sarıkanat aldık. Yem sıkıntısı had safhadaydı. Yemlik istavrit yakalamak için saat 12:00 gibi Emirgan'a geçtiğimizde gördüğümüz manzara şuydu: İnanılmaz bir kalabalık, kovalar hatta leğenler (çamaşır leğeni getirmiş amcam) silme dolmuş, herkes rapala çalışıyordu. Emirgan'da sabah erken saatlerin çok bereketli olduğu belliydi. Biz de araya girmeye çalıştık ama atı alan Üsküdarı çoktan geçmişti :) Yarın müsait arkadaşım varsa erken saatte yanında 5 cmlik mavi renkli ve karnı pembe olar bir sahte ile Emirganı tavsiye ederim.

16. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Köprüde dengesiz çok gecen hafta sen benim önüme atıyorsun oltanı diye iki kişi birbirine girdi tahminimce yaşları 45 üstü idi sabaha karşı oldu Allah'tan yan taraftakiler ayırdı keşif için gitmiştik balıkta yoktu dogru düzgün millet kafayı yemiş bu tip insanlar yüzünden avrupada bize barbar gözüyle bakıyorlar hak vermiyor degilim. :( Son balık durumu nedir köprünün :confused:

17. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    evet dostum bende baktım büyük ihtimal ya çıkmıcaz ya da kıyıdan denicez şansımızı :) ya da senin raporlarını beklicez aretcim sen tut yayınla ben tutmuş kadar sevinirim :)

18. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Bereketli olsun.

Kovalar ne dolmuş, yemlik mi, çinekop mu? :):p

19. 27095

27095

Yem takma konusunda sıkıntı yok. Zira sadece ben değil, benimle beraber olta atan 7 kişi de aynı durumda idi. Kaldı ki onlar bu işin ustaları ve o yerin belki 20 senelik müdavimleri. Yem takma konusunda sıkıntı yoktu ama tahminimiz ya balık kurşun tam oturmadan yeme saldırıyordu, ya da biz tasmalamakta gec kalıyorduk. Çünkü akntı çok güçlüydü çoğu zaman oltaları karıştırmadan çekmek mümkün olmadı. Tarifiniz için teşekkür ederim, konuya çok fazla hakim olmayan arkadaşlar açısından epey faydalı olacak eminim.

20. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Iki haftadir isler cok sikintili islerden bir aman alabilirsem kendimi direk bir kiyiya balik yakalamaya atacagim, forumda rapala ile guzel balik yakaldiklarini okudum birkac yerde anadolu yakasinda oturuyorum seytan diyor sabah 5 de kalk emirgana git 7.30 a kadar avlan tekrar kadikoye ise git diyor. Cok bunaldim cok

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.