İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Çinekop tabii ki :)

2. basit bir yolu var belediyeyi ve maliyeyi arayın şikayet edin köprüde bitane çakal kalmaz yeterki takipçisi olun köprü babalarından miras kaldıya ondandır sahiplenmeleri en çok ta bu forumda bazıları bu tiplere sahip çıkıp ekmek parası v.b gibi şeylerle haklı göstermeleri bunlara yol açıyor

3. balık az küçük polat alemdarlar çok arazi mafyasının terk etmediği son yer

4. obsession

obsession Selçuk

Üsküdara indim deniz havası almaya 1 tek vuruş bile yok bilginize...(23:30)

5. cinecooper

cinecooper Serhat Naci

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30 100-220 gr
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    En İyi Avı:
    Kuyruktan 38 cm Palamut
    Evet, akıntı çok fazla olduğunda kursunun dibe inmesi biraz daha fazla süre alıyor ve bazen askıda kalabiliyor. Bu süre zarfında balık yeme saldırırsada anlasılmıyor. Ben akıntı çok olduğunda dibe otrtup sabitleyene kadar elde tutuyorum.Boşluk almayada gerek kalmıyor.

6. cinecooper

cinecooper Serhat Naci

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30 100-220 gr
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    En İyi Avı:
    Kuyruktan 38 cm Palamut
    Dün yeniköyden kalendere kadar sahilden yürüdüm. Genelde sahteler ile çok güzel çinekop aldıklarını gördüm. Sahtede secmiyordu. Dikkat ettim herkes farklı sahteler kullanıyordu.

7. 29519

29519

Makinanıza ya ip yada kalın misina (0.35 gibi) sarmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde akıntılı suda 125 gr üstü ağırlıkla yapılmış yemli avlarda balığın vuruşlarını hissedebilir, böylece zamanında tasmalayabilirsiniz.

8. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Eyer onlardan yem malzeme alırsan kralsın ama kendi takımını kendi yemini yanında getirirsen sanki suçluymuşsun gibi bakıyorlar. 10 tane balıkğı, 10 tane karidesi 3 milyona satarlarken köprünün altından bunların yarım kilosunu alıyorsun aynı paraya. Hiç bir zaman eleştirmedim, hatta yeri geldi aldımda sonuçta adam ekmek parsı kazanıyor dedim. Çoğu zaman kalan yemlerimi bunlara verdim benim sayemdede kazansın evine bişeyler götürsün diye. Ama bu olay beni çok soğuttu.
    Umarım dediğin gibi karşılaşırız dostum. Ben her gittiğimde en az 3-5 kişiyle baya bir samimi oluyoruz. Balık az olunca muhabbetten başka bişey kalmıyor :)

9. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Galata köprüsü raporunuda yazayım.
    İlk önce iki uyarım olacak. Trenle karşıaya geçmek isteyenler özellikle yanında takımlarla ; Haydarpaşa limanını kapatmışlar. Vapura binmek için ya Kadiköy yada Haydarpaşadan Kadiköy iskelesine yürümek zorundasınız.
    İkincisi köprüde balım tutmak istiyenler Unkapanı tarafına bakan yüz ve karaköy kıyısı olan yeri kesinlikle tercih etmeyin.(ben dün mecburen orada kadım) Tüm gün ulaşım tekneleri hiç durmadan gelip manevra yapıyorlar ve her seferinde oltayı köprünün altına sokuyor. Özellikle köprüde tam çinekopa atmaya başladığın saatlerde iş çıkışı saati olduğu için 3er 3er hiç durmadan geliyorlar.
    Ara ara istavrit ve sardalya yaaptı. Çok erken gidenler baya bir toplamıştı ama kıracayla karışık. Ben tuttabildiğim kıracaları salınca elimde 5 tane balık kaldı onlarıda saldım. Aslında salmamın nedenide her kovayı açtığımda 1 tanesinin dışarıya atlamsıydı. Hak ettiler diye düşündüm. :) Çinekop yok denecek kadar azdı. Dönerken kontrol ettim 50 kişiden 3-4 kişi ancak tutmuştu oda birer tane.
    Dönerken Üsküdar tarafına bakan tarafa geçtim suyun üstü şaşılacak derecede kefalle doluydu.(saat 8) Oltanın tekini tekrardan açtım herkez cinekopa atıyor.
    4lü Yemli takım yem istavrit. İlk çektiğim balıkta herkez koştu bakmak için tabi kefal olduğunu görünce hepsi hee kefalmiş yaptı napcan kefali diyorlardı yanındakilere. Hemen hemen hiç durmadan çekmeye başlayınca bunlardan 5-6 tanesi gelip nasıl tutuyorsun diye sordu. Sıkılmışlar onlarda 2-2,5 saattir boş boş beklemekten. Hatta ben giderken teşekkür ettiler :)
    1 saatte sanırım en az 4 kilo kefal aldım. Onlarıda bizim apartmanın en altında durumları pekte iyi olmayan bir aileye verdim. Gecen gün kefalleri saldığımı söylediğimde rica etmişti tutarsan bana getir diye.
    Sonuç ; hava baya soğuktu, 10 saate yakın ayaktaydım eve 1 tane balık bile getiremedim. Ama son 1 saat gayet eylenceliydi. Ve balıkları verdiğimde karşımdakinin yüzünde oluşan tebessüm tüm bu çileye deyerdi.

10. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    adaş afiyet şeker olsun şimdi evde pc başındayım içimdeki poseidon diyoki gel,gel bana gel saatte geçti ,şimdi çıksam 2 saat sonra takım açar atar hale gelirim o zaman yarına kalır heheh :)

11. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Hiç sorma o duyguyu bende çok yaşadım hatta çok zaman çıktım. Bazen iyiki çıkmışım dedim. Bazende özellikle dönüş yolunda çok çoook pişman oldum. Ama yinede hiç akıllanmadım. Bu zehir bir kere başladımı gezmeye kurtulmak için uzunca bir süre kliniğe yatman lazım. Yoksa 1 ömür boyunca devamlı ister hatta vaktin olmadığında krize girersin ;)
    Dün bir amca vardı yanımda en az 75 yaşında 15 dakika oltanın başında durup 15 dakika kaldırımda dinleniyordu. Eminim para versen bu kadar ayakta tutamazsın bu adamı.:D

12. obsession

obsession Selçuk

güzel rapor, teşekkürler.

13. obsession

obsession Selçuk

Artık gazete köşe yazılarına kadar ilerlemiş, ama sonuç aynı...şuan resmen bir suçu belgelemiş köse yazarı, buna rağmen haala bişeyler olmayacaksa tüh der tükürürüm onların verdiği hizmete.

bana bi yol gösterirmisiniz, bu küpürü ilgili yerlere iletmek istiyorum...

kaynak : milliyet gazetesi.

Son düzenleme: 8 Aralık 2010
  14. anka1905

anka1905 Emre

çok güldüm okuyunca :) çünkü bende balık alamadığımda suçu poseidon'a atıyorum, cezalandırdı bizi diye :D

15. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    bu konuya kıymet verip gazetede köşesinde yer veren üstelik üst üste yer veren kişiye helal olsun

16. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    biz birbirimizi yemeye devam edelim yok çinekop tutulur mu yok kreçe tutulur mu diye. çoğumuz zaten kendine yetecek kadar tutuyor. ama bunlar resmen kökünü kurutuyorlar. eminim benim saldığım defnelerin çoğu da bu gırgırların kurbanı olmuştur. kreçe ise bizim sadece yem yapmak için yakaladığımız bir balık ve fazla da tutmayız. selçuk haber için sağol kardeşim. bir gece şeytan diyor git yak şu gırgırları boğazda ...

17. MİSTARVİT

MİSTARVİT Feo

Favori Kamış:
    Yabomax-Bull/Panther
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    10 lu çaparide 8 palamut
    Bu sabah, ezanı takip eden dakikalarda Kalendere gelenlerin ilk aldığı haber gırgırların koydan yeni ayrıldığıydı.Ben takımları açarken ucunda balık olan sahte şıngırtıları bir bir gelmeye başlayınca tüm karamsar hava dağılıp çeşit çeşit sahteler aceleyle dibe oturtuldu.Bu acele, takım yapıp satanların o en sevdiği sesin gün boyu duyulmasını sağladı.İlk zamanlar epey kıyılayan, iştahla saldıran çinekop ve sarıkanatlar saat dokuzdan sonra açılmaya başladı.Önceki haftalara göre istavritin daha seyrek olması sanki sahtelerin performansını artırmış gibiydi. Yeşil çaparilerin daha verimli çalıştığını da söyleyebilirim. Saat 10'a kadar balık arada bir girdi çıktı.Ben yarım gibi ortamdan ayrılana kadar uzağı bulanlar seyrek seyrek, mola verenleri olta başına döndürdü.Ben toplamda 18 balıkla avı sonlandırdım.Bu arada kendi yaptığım sahteleri de deneme fırsatı bulmuş olmak ve sonuç almak ayrıca güzeldi.Bir arkadaşla birlikte yaptığımız bu sahtelerle ilgili fotoğraflı bir rapor hazırlamak istiyorum.Hepinize rasgele.

18. gökhan79

gökhan79 gökhan

En İyi Avı:
    lüfer
    selam arkadaşlar galata köprüsü raporu öğlen 14,00 akşam 17,30 kadar yemli karidesle iyi istavrit yaptı çapariyle çok ufak kırace cıkıyodu tabiki her zamanki gibi katliyam diz boyu neyse 17,30 21,00 11 sarı kanat 3 cinekop tabiki cine ler geri iyade sonuc 11 sarı kanat 1,5 kgyakın iri boy istavrit

19. obsession

obsession Selçuk

Üsküdar şemsipaşa saat 13:00 - 17:00 arası toplamda 3 çinekop 3-4kgda istavrit çıkardı.Bende 10 tane yemlik istavrit yakaladım eve geldim, sabah kısmetse çinekop için gidicem..Yalnız sabah guzel sarıkanat yapmıs, 1 kovanın resmını cektım... Bu arada yakaladığım balıkları flato yapmadan buzdolabına koydum sabaha kadar bi sorun olmaz dımı ?

20. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Merhabalar balıksever dostlar;
    Son 1 haftadır Kalender'deki avlarımız oldukça doyurucu oldu..Çinekopa ailecek doyduk diyebilirim..Görünen o ki çinekop boğaza yerleşti..Bu sabah işlerim nedeniyle gidemedim acaba giden arkadaşlar lodosun balığı etkileyip etkilemediğini yazabilir mi?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.