İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Arkadaşlar bostancı maltepe arasından hiçkimsemi balık tutmuyor ? 1 kişi tuttum dese boğaza gitmicem artık bu nedir arkadaş böyle ya. Neoldu bu balıklar nereye gitti ? Eskiden ne güzel çinekop çıkardı küçükyalıdaki balıkçı teknelerinin ordan.Gerçekten tüketiyoruz galiba balıkları.

2. 3182

3182

Yeşilköyün usta balıkçıları kasım girdimi burada balık biter der. Çok sığ su sular soğudumu balık işi biter derler. En verimli aylar eylül - ekim ayları imiş.

3. balikoltasi

balikoltasi Birol

Sığ sularda Aralık ayında çinekop beklememek gerek. Sular soğudu , balıklar sığ sulara girmez pek..

4. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    yarın hava açık gösteriyor yarın kandilli ve çubuklu bölgeleri güzel balık yapacağını düşünüyorum herkeze bol şans rastgelsin...

5. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    sabah 7 de iki kişi çubukluya gittik genel olarak kraça vardı. arkadaşla birlikte önce yemlik bi kaç kraça yakaladık sonra ben rapala denedim bi sonuç alamadım sonra bende istavrite döndüm. günün en güzel süprizi arkadaşın istavrit çaparisine takılan çinekop oldu. saat 11 gibi yağmur epey bastırınca daha fazla duramadık ve av sonlandı.

6. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

ama eylül ekim aylarında da havalar sıcak balık olmaz deniyordu ? Bide benim bildiğim su derinleştikçe daha da soğuk olur o yüzden sığ yerler daha sıcak olduğu için hava soğudukça kıyılara yemin peşinden gelir diye biliyorum. mesela hamsi balığının kulağına kar suyu kaçmadan kıyılara gelmez gibi sözler bile türetilmiştir.

7. balikoltasi

balikoltasi Birol

Eskiden balık eylül gibi akışa geçerdi, heryer normal zamanında balık yapardı. Birkaç senedir akış geç olduğu için suların soğumasına rastlıyor. Boğazda sular derinleştikçe ısınır, dipteki sıcak akıntıda dolaşır balıklar. (40+ mtlerde)
    Kışın üst su 5 derecelerde iken dipteki su 16-18 derecelerde olur.
    Hamsi evet soğuk su balığıdır ama çinekop kıyı suyu 14 derecenin altına indiğinde pek girmez o sığ sulara.

8. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Benim hamsi örneğini vermemin sebebi diplerde daha soğuk su olduğu için balığın kıyıya gelmiyor olmasıydı. Bide boğaz akıntılarındaki sıcaklıktan bahsetmişsiniz benim bahsettiğim marmara denizinin anadolu kıyıları da mı derin yerlerinden daha soğuk oluyor ? Öyle ise bir terslik yokmu bu işte.

9. hkn

hkn HAKAN

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 4,20
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-960
    En İyi Avı:
    acemiliği atınca yazıcam
    bu sabah beşte çubukludaydım.6 dan sonra iyi çinekop yaptı bir saat kadar.sonrada istavrit verdi.istavrit çaparisinde çinekop alan dahi oldu,yağmur artınca 12 gibi döndüm.

10. balikoltasi

balikoltasi Birol

Marmara denizinin anadolu kıyılarında derinlik pek fazla olmadığı için su çinekop için soğuk kalır bu mevsimde. Eğer 30-40 mt derinlik olsaydı oralardada çinekop olabilirdi. Nitekim Yeşilköydede lüfer-çinekop avı kasım ortasından itibaren son buluyor arkadaşlardan bildiğim kadarıyla.

11. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Sabah Haliç'te bol istavrit ve ara ara çinekop vardı.Ama her iki tür de maalesef ufak buyutlardaydı.

12. duffy6634

duffy6634 erhan

Favori Kamış:
    Gold Fısh surf 4.20
    Favori Makine:
    Shımano aerlex xs 7000
    En İyi Avı:
    Alabalık - 500 gr
    Kuleli 19.12.2010

oldukça çok balık vardı
    istavrit ortalama 2 kg
    çinekop 10 civarı
    kefal 1
    herkese rastgele arkadaşlar

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Boğaz'ın orta kısımları Avrupa yakasında cumartesi günkü avımızda yemlik kıraça yakalayıp sarıkanat denedik. 12 tane yakaladım. Bugun sarıkanat çok azdı ama onun yerine çok iri istavrit vardı. Kıraçaları geri atarak 3 kişi 15 kiloya yakın ortaboy ve iri istavrit yakaladık.

14. oguzkoksal2002

oguzkoksal2002 OĞUZ

Favori Kamış:
    LİNEAFFE
    Favori Makine:
    BANAX
    En İyi Avı:
    LÜFER
    Sabah karaköy rıhtımdaydım....Haliç basıyordu...Saat 9:00 dan sonra havanın dönmesi ile çok güzel istavrit başladı.Başlangıçta balıklar iriydi.Sonra kreçenin bir boy büyüğüydü.Saat 12:00 da döndüm. Takriben 3 kg kadar balık aldım. ara ara boş iğne yoktu...

15. İSAK

İSAK İsak Rozanes

Arnavutkoy bugun yine superdi. İstavritler iri, cinekoplar ve sarikanatlar suru halindeydi,, hemen hemen her kovada en az 3-4 cinekop veya sarikanat vardi. Cinekop caparisi denemelerim sonuc vermedi ama rapalaya gecer gecmez sarikanat ozlemim mutlu sonla bitmis oldu.

16. tebrikler devamını bekliyoruz

17. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    selamlar galatada balık ne durumda bilgisi olan varmı

18. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

galata 1 aydır hep aynı sürekli istavrit arada çinekop. değişmiyor yani ama bu cumartesi çinekop bolca vardı eminönünden attk biz gündüz vakti istavritler gün boyunca yarım geldi :D 1 tombul sarıkanat 3 çinekop tuttuk 3 kg kadar da istavrit. sadece istavrite atsaydık gün sonunda belki 10 kilo tutardık 3 kişi. ama istavrit tad vermiyor yarım gelenleri gördükten sonra.
    birde eklemek istediğim bir konu var cumartesi günü haliçte tutulan istavritlerde farklı bi tad vardı ben anlam veremedim bayat gibiydi ekşimsi bir tadı vardı sebebini bilmiyorum.

19. oguzhan198600

oguzhan198600 OĞUZ

Favori Kamış:
    REMIXON
    Favori Makine:
    REMIXON TEBEN TNR 35 MAKİNA
    En İyi Avı:
    karagöz
    sabah arnavutkoyde cok az ıstavrıt cıkıyrdu ama ıstavrıt buyukdu snra kestıı 8.30*10.00 arası...

20. arap58

arap58 Fatih

pazar günü boğazdaydık 2 kiloya yakın istavrit aldık balık vardı ama yağmur indirince toplandık geri dönmek zorunda kaldık.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.