İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Daha önce incelemiştim. Gördüm ki Greenpeace'in henüz yumutlamamış balık türleri hakkında kafası karışık. Örneğin levrek için üreme boyu 18 cm. verilmiş. Sorarım; acaba öyle mi?

Diğer taraftan, haklısın senin balığını da büyütmek lazım zira, o olta attığın çinekop/sarıkanat adıyla anılan balıklar lüferin yavru hali. Slogan ve logoya sahip çıkalım ve bu sloganı bulanı da tebrik edelim etmesine de fakat demezler mi adama bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? H'ı İsak abim?:confused:

2. süha günay

süha günay süha günay

arkadaş avlak bölgesi neresi çok merak ettim.
    buranın adı istanbul güncel kıyı raporları ve yanlış bilmiyorsam avlak bölgesi belirtiliyor.
    yok gizli tutmak istiyorsan bence güncel av raporları başlığına göndermeliydin bu mesajı.

3. obsession

obsession Selçuk

Anadolu yakası balık yoğunluk haritası aşağıdaki gibidir :)

Sabah 08:30 : kuleli 2 kişi var,deniz durgun ve pis sonuç : 0
    sabah 08:40 : Kandilli iskelesinde biraz yoğunluk var çok dikkatli bakamadım ama kenarda yatırılmış bir sürü olta vardı balık oldugunu sanmıyorum
    Sabah ??:?? : Küçük su plajında az kişi vardı uzaktan baktıgım kadarıyla heyecan göremedim
    Sabah 09:15 : Çubuklu bahsettiğim bölgelerden gelen insanların akınına uğramış, 25-30 metre ilerisinde tekneler var ama kuru kalabalık. Yaklaşık 30 dakika kadar durdum hatta oltamı çıkarıp 3-4 deneme yaptım, o kadar insan arasından (100 kişiye yakın oldugunu dusunursek) 1 kişi istavrit çaparisiyle çinekop yakaladı...Çok dağınık bir sistem var 3 kişi çapari atıyorsa 4. kişi çinekopa yatırmış durumda... Çalışıpda aklı denizde olanlar fazla merak etmesın bu bahsettiğim saatlerde herhangi bir hareketlik yoktu..Öğleden sonra olabılecek bir yoğunluk için sözü diğer arkadaşlara bırakıyorum :) Sabah yoğunlu bu şekildedir...

4. Teknik

Teknik Ahmet

Favori Kamış:
    Extreme-180
    En İyi Avı:
    Kısmet
    Selçuk kardeş ,rapor için teşekkürler
    Gerçekten aydınlatıcı bir rapor olmuş.Sana rastgele.

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    eskihisarı deneyebilirsiniz

6. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    saat-14.08 - çubukluda şu an abim balıkta ve sabah 9 dan beri 15
    20tane tutabilmiş.balık çok seyrekmiş.

7. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    tam olarak yerini bilmiyorum arkadaşım götürdü ilk defa gittim oraya ama giderken tabelalara baktım beykoz yazıyordu yani beykoz yazısını geçtik büyük ihtimal beykoz sahiliydi çünkü çevreye baktığımda koy gibi bir yer vardı ve büyük gemiler bağlıydı

8. obsession

obsession Selçuk

serhat kardeş bugun merak ettim sızın avlak bolgenızdekı kalabalığı, çubukluyu geçtim braz daha devam ettim baktım yol denizden uzaklaşıo, dedım herhalde o gordugum yer ozel bolge, girilmez. keşke devam etseymısım :D sırf ıcımde kaldı dıye yarın oraya gıdıp bakıp gerı doncem :D:D:D:D:D

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    poyraz köy olabilir orada büyükgemiler bağlı.

10. robinson987

robinson987 bekir

akşam galataya gittim 17.00 da 20.00 e kadar takıldım kamışlar vardı onları tamıre goturdum dayamadım çinekop deneyım dedım barı gelmişken ama yok du hiç hemen 4lü yemli takımı çıkarıp 100gr kurşun bıraz ileri atıp bayaca hemde bayaaaaa iri istavrit aldım 19 adet yetti de hafta içi olduğu için malum iş dondüm eve ama cok zevkliydi varsın çinekop olmasın

11. obsession

obsession Selçuk

Yahu ben böyle birşey gormedım... 22:30 daÜsküdar şemsipaşanın ordaydım 2 tane sandal!! gırgır bıle degıl, takmışlar sonarları gezınıp ağ bırakıyolar, gırgır olsa tüh kahretsin sizi dicemde ya sandalda bıle ayıptır ayıp. sahil guvenlığı aradık banamısın demedi, ne gelen var ne giden...

12. robinson987

robinson987 bekir

allah allahhhh gerçekten cıldırmak içten değil ama kardeşim azmıne tebrık iyiki ihbar etmıssın bıkmak yok devam

13. balikoltasi

balikoltasi Birol

Gırgırların oraya ağ atması yasak, gırgır harici normal teknelerin ağ atması yasaldır. Sahil güvenlik bu yüzden ilgilenmemiştir.

14. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Tabii gelmeyecek ve umursamayacak.

Çünkü yasal bir avlanmayı ihbar etmek, aslında suçtur ve asılsız ihbar sayarak Sahil Güvenlik, seni savcılığa bile verebilirdi.

Geçmiş olsun diyeyim, umursamadıklarına sevin.

Pekçok defa yazdım.

İhbarlarınız doğru olsun, tebliğe, yasalara aykırı bir durum olduğundan kesin olarak emin değilseniz ihbar etmeyin, ciddiye alınmazsınız ve sonraki ihbarcılara da yalancı çoban muamelesi yapılmasına sebep olursunuz mealinde tavsiyelerde bulunmuştum, gözünden kaçmış herhalde.

Belki de ben yanlış biliyorum.

Söyler misin, niçin, hangi kurala aykırı davrandıkları için şikayet ettin o sandalcıları?

15. obsession

obsession Selçuk

Sandalların ağ bırakıp sonra toplamalarının yasal olduğunu bılmıyordum, şahsen onları o şekilde gorunce öncesinde herhangi bi yere gidip acaba sandalların ağ atıp avlanmaları legal mi diye araştıracak halim yoktu, gördüm, rahatsız oldum ve durumu sahil güvenliğe bildirdim, karşımdaki insan eğer bana onların yaptığı avlanma yasal bir avlanmadır dese ; kusura bakmayın bılmıyordum dıyip kapatırdım telefonu.Siz şimdi söylediniz ve öğrenmiş olduğum...Bunda tepki gösterilecek bi durum yok, bile bile lades dicek haalim yoktu ...

Son düzenleme: 23 Aralık 2010
  16. obsession

obsession Selçuk

öğrenmiş oldum teşekkürler.

17. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Şimdi de midyeciler dadandı dün beşiktaşta ve bebekte gezerken sürekli dibi tarayıp durdular yukarıları yediler tabii. Galataköprüsü, unkapanıköprüsü, haliç, fener, karaköy, fındıklı - kabataş, beşiktaş stavrit her atışa 3lü 5 li geliyor. Bende pazar günü biraz oynayayım stavritlerle..

18. İSAK

İSAK İsak Rozanes

Haklısın , bu mantıkla düşünmemiştim sarı kanatları. Aslına bakacak olursan niyetim lüfer efendiyle buluşmak sarı kanatla değil. Bugüne kadar kovama kraça koymadım ama sarı kanat veya çinakopda dediğin gibi kraça ile aynı mantığa geliyor. Uyarın için teşekkürler.

19. meyhurr

meyhurr yasin defterli

arkadaşlar anadolu yakasında saat 09:00-13.30 arası vaniköyden çubukluya kadar istavrit tek tük vardı istavrit haricinde avlayanda göremedim. kısır bir gün...

20. barris25

barris25 BARIŞ

Favori Kamış:
    Lineafea baia grande 4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma zeon zn 65 makine
    En İyi Avı:
    yakında
    Boğaz Anadolu Yakası

Bu hafta sonu için anadolu yakasında boğaz şeridinde verimli olan nereyi önerirsiniz.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.