İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. obsession

obsession Selçuk

SAAT 15:00 gibi kuleliden geçerken biraz durup ınsanlara bakmak istedim, ilk defa kulelinin akıntısı sola değil sağa akıyordu (normalde akıntı hep sola akar) 10 kişilik seri katil timi ince takımla kraçe ve gümüş yakalıyodu, canım sıkıldı oltamı actım 4-5 kere attım 130 gr kursunu dıbe oturtamadım,balıkta alamadım zaten. işimden dolayı kandilliye gittim, sahilde zamanın geçmesini beklerken tanık olduğum olaylar ;

1- 10 kişi(ortalama) rapalayla at çek yapıyordu (1 kişi palamut yakaladı), acemi olan bi arkadaşta kıyının dibinden çinekop aldı. Saat 17:00de yemli denemeleri 18:00 e kadar sonuçsuz olarak devam etti..(sonrasını bılmıyorum ama vurus oldugunu sanmam)

2. durmus

durmus durmuş

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    okuma ra 1155
    En İyi Avı:
    yakalayamadığım orkinos :(
    çubukluda bugün 11.30 a kadar hiç bişey yoktu desem yeridir. 07:30 - 11:30 arası 4 kişi gittiğimiz avda ben 2 adet istavrit arkadaşlarımdan biride 1 adet sardalya aldı. öğlene doğru tek tük sardalya alanlar oldu. istavritler canlı oldukları için suya iade edildi.

3. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Emirgan bu sabah(05:30-10:00) arası yine hüsrandı.Aynı dünkü gibi akıntı oldukça fazlaydı.200 gr kurşun bile zor oturuyordu.Böyle olunca da balık almak bir hayli güç oluyor.Unutmadan;yağmuru da işin cabasıydı:)
    Herkese Rastgele....

4. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Sabah Arnavutköy de başladım gezmeye olta bile açmadan Çamlıbahçeye geçtim biraz rapala çalıştım iki çinekop geri iade
    Sahilden gezmeye başladım.
    Hisar önü maşeri bir kalabalık gıraçeyle karışık istavrit tutuyordu bazıları rapala atıyordu bir kaç kişide sarıkanat vardı. Emirgan tarafıda daha sakindi fakat sadece graçe görünce geri döndüm.
    2. köprü altında durağın arkasında birkaç kişi gördüm. Burda da istavrit karışık gıraçe çıkıyordu. Oltaları açtım. 4 kilo civarında istavrit le avı sonlandırdım
    Geri saldığım gıraçaların haddi hesabı yoktu 10 balık geliryorsa kesin 4 tanesi iade oluyordu.
    Yurdum insanı tabi ki garip garip bakıyordu bazılarının kovası silme doluydu bir kişi kovası dolun ca balıkları boşete koymaya başlamıştı.

5. sinankantas

sinankantas sinan kantaş

Favori Kamış:
    Shimano-Speedmaster 4.20
    Favori Makine:
    Okuma, Salina 10000
    Kuleli - Kandilli - Çubuklu - Tarabya - Beşiktaş

Anadolu yakası zayıf balık yapıyordu.
    Tarabya' dan 1,5 kilo ( bakkalda tartıldı ) istavrit aldım en az 1 kiloya yakın küçükleri geri iade ettim. 10 / 10 takım 50 gr kurşun la 10 metre ileride dipten güzel balık yaptı. Saat 14:30 gibi kesti. Saat 15:30 da beşiktaş iskeleden 17:00 e kadar 1 tane istavrit alamadım. 17:00 / 18:00 arası yemli takım attım ( şakşak ) sonuç sıfır.

6. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Haliç'te bugün gördüğüm yine bol miktarda kraça,3-5 yaprak ve aşırı kalabalıktı.

7. Mehmet Saka

Mehmet Saka Mehmet Saka

25.12.2010. yer Arnavutköy kraça ile karışık istavrit.. saat 10.00 ile 16.00 arası 2 kilo iri istavrit alıp avımızı sonlandırdık.. kraçaları denize gönderirken yanımdaki adamların anlamsızca bakması... hatta birinin kardeş benim kovaya atarmısın demesi.. (% 90 ı kamış tutmsaını bilmiyor.) ne denebilirki? allaha havale ediyorum..
    İyi akşamlar

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar, bugün size bir nokta tiyo vereyim.

Her zaman hiç balık yapmayan bir yerden bugün iyi balık aldık. Rumeli Hisarı önü ile Aşiyan arasında kalan burunda rapala ile çok iyi çinekop-sarıkanat yaptı. Balıklardan bazıları oldukça iriydi. Ben oldukça geç gittim, 2 saatte 8 tane alabildim. Ama sadece o burunda balık yaptığı için alan çok kalabalıktı ve av verimsiz oldu. Normalde çok daha fazla alabileceğim kadar iyi balık vardı. Kaç gün sürer bilmem ama haftaiçi müsait olanlara öneririm.

Hisar'ın önünde çinekoptan eser yoktu, sadece kıraça yapıyordu. Aşiyan'da camii önü ise biraz yemli yapıyordu.

9. balikoltasi

balikoltasi Birol

Birkaç gündür çinekop azalmaya başladı boğazda. Okadar yem olmasına rağmen balık kıyılamıyor. Azalma belirtileri gösteriyor yavaş sanırım artık.

10. oguzhan198600

oguzhan198600 OĞUZ

Favori Kamış:
    REMIXON
    Favori Makine:
    REMIXON TEBEN TNR 35 MAKİNA
    En İyi Avı:
    karagöz
    Sa Arkadaşlar C Tesi Ve Pazar Kalenderde Avlandim Ama Sonuc Sifir Sadece Istavrit Vardi Oda Cok Buyuk Degildi Emirganda Da Ayni Durum Ama Bizim Arkadaslar Gece 12 Den Sabah 9 Kadr 4 Kilo Cinekop Almislar Bu Is Icin Sabahlamak Lazim Anlasilan..

11. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Evet AY durumuna göre balık gecede kıyılıyor sanırım.

12. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Bu geyik muhabbetine bende iki dirhem tuz katkısında bulunayım.

1. Raporları eleştirebilirsiniz.

2. Kimseye hakaret edemezsiniz.

3. Gerçekten burası sohbet köşesi değil.

4. Büyüğümüzü küçüğümüzü bilelim.

5. Saygı ve sevgide kusur etmeyelim.

6. Bende yakaladığım çinokopların 25 cm den büyük olmasına rağmen bu sene olta atmaktan vazgeçtim

7. Yeni yada eski üye diye bir ayrım olmaz olamaz , herkes eşittir.

8. Kişileri tanımadan , av raporlarına bakmadan , yarın pişmanlık duyacağımız sözler etmeyelim.

Son düzenleme: 27 Aralık 2010
  13. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    bugün saat 11:00de kuleliye gittiğimde sadece 2 kişi vardı, sonra kayalıkların ordada 2 3 kişi vardı saatler ilerlerken aradan 2 saat geçmesiyle kayaklıklar dolmaya başladı bende merak ettim gittim bi baktım kulelideki büyük baş abiler rapalayla çinekop yarışı yapıyorlar :D hamsi rapala ve 170 gr kurşun atıyorlardı ama baya açıktaydı balık sonra vaniköye doğru ilerledim caminin oraya baktım 6 7 kişi falan vardı en az 4 kişinin kovası istavrit doluydu ama balık çok denecek kadarda yoktu açıkçası,zaten oltadaki balıkların çoğu yarım yarım geliyor dedi ordaki bi abi son durum bu kuleli ve vaniköy,,,

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    şimdi rapor yazmaya da korkuyorum ama :) bu avlak meselesinden sonra.

Tarabya 16:00'dan sonra rapala çinekop sarıkanat diyim ben :)

15. ozkan79

ozkan79 özkan

26-12-10 pazar günü kuzenimin yaptığı avda üsküdardan zarganaya olta atıldı 4 vurus alındı 1 i cekerken düşürüldü 3 ü kovaya gönderildi yem olarak gümüş balığı kullanıldı

26-12-10 pazar günü benim yenikapıdan yapmış olduğum av sonucunda ise boş kova ile eve dönüldü :D zarganadan tek bir vuruş bile alınamadı,acıga yemli dip oltası denendi oltaya gelen 3 adet menekşe izmariti ise arkadasımın kovasına teslim edildi,zıpkınla dalış yapan bir arkadaşın 1 adet 400-500 grm ağırlığında karagöZ vurduğu gözlemlendi karagöz hemen orada mangalda cız bız edildi banada resmini çekmek düştü galata köprüsü unkapanı köprüsü kracdan baska kayda deger balık yok bu sabah işim gereği yüne köprüden gecdim küçük çinekoplar ve kraclar kovalarda görüldü malesef kayda değer balık yok.

16. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    cumartesi pazar Tarabya'da bırak olta atmayı yürüyecek yer, park edecek boşluk kalmıyor. balık olsa da olmasa da haftasonu oltayı kapan geliyor:)

17. yer istanbulda malum biryer çapari yeşilsimli 10/10 takım kurşun 50 gr saat 12-2 arası yoğun ısrarıma rağmen gelen balıklar malum balığın küçkleri olması dolayısıyla vazgeçildi ama malum yerde herkes kovasını malum balıklarla doldurmuştu onlar izlendi birkaç kişi malum kum balığından yakalamıştı yağmur artınca eliboş ama huzurlu ayrıldım malum yerden

18. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba işim gereği bugun galata köprüsünden gectim hava sisli puslu yagmurlu ve soguk olmasına ragmen köprü bayağı bir kalabalık idi kovalarda kraclar ve tek tük küçük çinekoplar vardı,dikkatimi ceken ise bazı kişilerin kovasında 20-25 cm boylarında istavitlerdi sanırım yemli takımla yakalanmışlar,oldukca büyük istavirtler gördüm;iyi forumlar.

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bugün Galata güzel istavrit yapıyor

20. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı: