İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bu sabah 06:00'da arkadaşımla Emirgan taraflarındaydık. O kadar çok istavrit var dı ki, bizim yemli takımlara pek bakan olmadı. İstavritler orta boy ve kraça şeklinde olunca sadece yemlik olacak kadar orta boy istavrit aldık gerisini iade. Uğraşmaya değmez, çapariye anında doluyorlar, zahmetli iş. 10'lu çekip 10'unu da geri bıraktığımız bile oldu.

Son düzenleme: 24 Aralık 2010
  2. hkn

hkn HAKAN

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 4,20
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-960
    En İyi Avı:
    acemiliği atınca yazıcam
    balık avı tutkunları müjde haberlerde söyledi şimdi lüfer avına yasak geliyomuş.duyarlı vatandaşın biri başbakanlığa mektup yazmış onlarda lüfer avına yasak getirmeye karar vermiş.geç kalınmış bir karar ama olsun

3. obsession

obsession Selçuk

gırgırlar iade yapar mı ? oltacı denize geri bırakır mı ? Gırgırlara yasak gelmedikçe herşey boş...

4. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Küçük bir düzeltme yapayım..yasak lüfere değil (zaten lüferi tutan cennetlik olacak neredeyse) lüfer olma yolundaki çinekop ve sarıkanata..Son derece yerinde bir girişim, sözde kalmayıp hayata geçirecek olanlara binlerce alkış diyorum.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

insallah nerde o günler 2 sene yasak olsa bile yeter.

6. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Bugün boğazın her iki yakasında da tüm avlaklar doluydu. Balık var mıdır bilmiyorum. Sabah erken kalkıp ben de 1-2 saat yoklayacaktım ama uyanamadım.

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selam arkadaşlar,

Yarın gündüz balığa gidemeyeceğim için gece gitmeyi düşünüyorum. Boğaz'ın Avrupa yakasında gece avı için önerebileceğiniz (yemli, sahte vs.) yerler varsa memnun olurum. Uzun zamandır akşamları kalmadığım için bu konuda pek fikrim yok. Özelime de yazabilirsiniz. Teşekkürler.

8. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    Varmı bugün için sarayburnu fikri olan yağmur geliyor, lodos falan ne dersiniz lüfer yapar mı?

9. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    merhaba arkadaşlar yaklaşık olarak 15 dakıka rapor harıcı yazı okudum bu sayfanın rapor sayfası oldugunu unutmayalım lütfen anlayışınız için şimdiden teşekkürler ....... iyi ve kuralına uygun avlar dilerim çubuklu tarafında durum bilgisi olan varsa ve yazarsa sevinirim

10. sinankantas

sinankantas sinan kantaş

Favori Kamış:
    Shimano-Speedmaster 4.20
    Favori Makine:
    Okuma, Salina 10000
    Üsükdar / Beşiktaş

Merhaba, bu gün sabah 06:00 itibariyle balığa çıkabilmek yaptığım tüm planlar suya düştü, işler yüzünden çıkamadım ama üsküdar ve beşiktaş sahilden arkadaşlardan durum öğrenebildim.

Zayıf, keyifsiz, rüzgar sert = Balık yok.
    Sanırım çinekop sezonu başlamadan bitiyor.

Sabah 06:00 da hava ne olursa olsun, beşiktaş sahili yoklayacağım.

11. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    çubuklu tarafından öğlen civarında geçtim bir hareket yoktu, kanlıca burunbahçe arasında gitgel yaptım 1tane cik istavrit tutan gördüm takımları açmadan eve döndüm.:p

12. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Dün gece Arnavutköydeydik, akşam 12 ye kadar toplam 8-10 tane balık alanlar olmuş.. Biz de gece 12 de siteden bir arkadaşla gittik. sabaha kadar 18 tane çinekop/sarıkanat ben aldım. Saymadım ama 7-8 tane kadarda arkadaş aldı.. Başkada pek alan olmadı sanırım..

13. ilkeer

ilkeer İlker Derya

Favori Kamış:
    Mitchell Privilege 4.30 mt
    Favori Makine:
    Mitchell Avo Surf 7000
    En İyi Avı:
    Henüz yakalayamadığım..
    Merhaba,

Bu sabah dört kişi olarak sekiz civarı kalender' den başladığımız balık avı maceramız 10:30 civarı toplamda yakaladığımız 5 adet istavrit sonucunda daha ilerilere gitmeye karar vererek son buldu. Dolayısıyla o saate kadar genel durum balık olmadığıydı diyebilirim.

Asıl önemli olan yukarıdaki mesajlarda birçok kişi değinmiş ama ben bugün canlı şahit oldum. Boğazın girişinde yaklaşık bir düzine gır gır at çek yapıyorlardı yalnız bildiğiniz gibi el oltasıyla değil tabii ki !!! Balığa gittiğimiz arkadaşlarımızdan birinin de dediği gibi üç tarafı denizle çevrili bir ülkede boğazı istila edip gır gır ile balık tutulmasına izin veren zihniyeti kınıyorum.

Beylikdüzü' nde oturanlar olarak sonra araştırıyoruz acaba Avcılar' da ya da Gürpınar' da balık tutabileceğimiz bir yer var mı diye. Kalender, Arnavutköy, Sarayburnu, Yedilkule, Bakırköy' ü geçecek te avcılardan biz o kaçan istavriti ya da çinekopu yakalayacağız.

Herkese rastgele...

Son düzenleme: 25 Aralık 2010
  14. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    sarayburnu

sabah suyuna gittik bugün sarayburnuna oltacı nazif abinin yanına, sabah 7-9 arası rapala-kaşık denemeleri yapıldı sonuç sıfır, çapariye dönüldü yemlik istavrit alındı seyrek seyrek 9-13arası,saat 10gibi 100 metre açıkta yaklaşık 30 tane yunus balığı dans ederken martılar sorti yapıyordu açık hava bol gıda eve geri dönüldü.

not: köprüden geçildi kreçe katliamına tanıklık edildi.(her boğumda 3-4 olta)

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim. Yemli mi yoksa rapala mı avlanıyor?

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Gunduz Yeniköy'e gitmiştim kalendere kadar biraz yürüyüş yaptım. Saat 1 civarlarında çok bol istavrit vardı. 10'ar 10'ar çekiyorlardı. Tabii istavrit derken kıraça ve biraz irisi. Çinekop hiç yoktu.

17. ilkeer

ilkeer İlker Derya

Favori Kamış:
    Mitchell Privilege 4.30 mt
    Favori Makine:
    Mitchell Avo Surf 7000
    En İyi Avı:
    Henüz yakalayamadığım..
    Bu arada söylemeyi unuttum. Balık olmadığından yaptığım yürüyüş sırasında Kalender ordu evinin karşısında ki burunda bir arkadaş rapala ile PALAMUT yakaladı :) Gerçi çingene palamutuymuş ama ilginç bir görüntüydü paylaşmak istedim.

18. arslan20

arslan20 Ümit Arslan

Bugün sabah 8.30'dan sonra çubuklu'daydım.12'ye kadar 2 istavrit tutabildik.İleri atabilen 1-2 kişi her atışta tek tük iri istavrit alabildi.Diğerleri benim gibi az balıkla döndü.Açıkta çok tekne vardı,istavrit çekiyorlardı.Kıyıdan bugün pek hayat yoktu çubuklu tarafında yarın nasıl olur bilmem.

Bilgilerinize...

19. budabizden

budabizden Metehan GÖKDEMİR

26/12/2010 İstanbul için tavsiye

Arkadaşlar herkese merhaba,

Pazar sabahı için tavsiye edebileceğiniz avlak varmı ? İstavrit ve Çinekop için.
    Haliçte olabilir , boğazda da....

Teşekkürler...

20. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Bugün Boğazın Avrupa yakası (Emirgan) hiç balık yapmadı.Lodos hatırı sayılır derecedeydi,ama esasen deniz inanılmaz akıntılıydı.200 gr kurşun dahi uçurtma gibi bir sağa bir sola gidiyordu.Elimiz boş döndük ama muhabbet güzeldi.Herkese rastgele...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.