İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Yapıyor kardeşim cuma günü saat 12:30 da gittim akşam üstü saat 17:00 civarı bıraktım.C.tesi saat 09:00 da gittim saat 13:30 da bıraktım.Dün saat 14:00 de gittim saat 17:30 da bıraktım ve herkes yeteri kadar 7-8 parca iri sarıkanat aldı.

2. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Cuma akşamı kuleldi yemli çok güzel balık almışlar.Zaten gündüz rapala ile çok iyi balık aldık akşam yemli yapacağı belliydi fakat saat 23:00 civarı herkes evin yolunu tutmuş nedeni ise havanın aşırı soğuk olması.

3. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    Pazar sabahı saat 7 gibi iki arkadaş Kuleli'ye indik. Daha erken gelenler birkeç parça çinekop-s.kanat almışlar. Yemimiz olmadığı için çapari açıp istavrit için şansımızı deneyelim dedik ama tam bir hüsran yaşadık. Saat 11'e kadar sadece 1 tane iri alabildik. Canımız sıkılınca avı erken bitirip eve döndüm. Öğleden sonra 15:00 gibi ailece Anadolu Kavağına gitmeye karar verip yola çıktık. Kavak sahilinde istavrit çekenleri görünce iştahım kabardı. Takımları arabadan indirmemiştim ve hemen eşim ve oğlumu arkadaşların evine bırakıp soluğu sahilde aldım. Saat dörde geliyordu. Hemen ilk çapariyi açıp salladım. O da ne 15 iğnenin 9'unda kıraçayla karışık orta boy istavrit. Kraçalar suya istavritler kovaya derken 45 dakikada 30 parça orta boy istavritle eve döndüm. Bizimkiler şaşırdı tabi sabah 4-5 saatte elimiz boş dönüp burada neredeyse 1 saatte kiloya yakın balıkla dönmeme. Bende kısa sürede olsa balık yakalama zevkini ve sabahın intikamını almış oldum :)

4. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    akıntı sebebiyle yemli takımı dipte tutmak zor oluyor.
    hadi durdu diyelim balığın vurduğunu anlamak zor oluyor.

5. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Dün stavrit için haliç Kadir has'ın önünde yerimi aldım, bir kaç kez geçtiğimde güzel istavrit aldıkları görünce en azından aralarından yenecek olanlarını seçerim diye gittim ama istavrtitten eser yoktu spin kamış ile biraz çapari attım gelen giden tek bir kraçe stavrit bile tutamayınca, sonra biraz spin antremanı yapayım dedim taktım daiwa saltigayı bir zaman sonra bir şey yapıştı bu ne be dedim :) gelen güzel bir mezgitti 25 cm civarı hemen attım kovama atışlara devam ettim ama devamı gelmedi.. :)

6. 3182

3182

Üküdar-Eminönü-Galata Köprüsü-Karaköy izlenimleri

Bu gün işyerinde sayım olması dolayısı ile izin aldık doğru üsküdara. Dükkanlardan rapala çapari beğenip

1.Üsküdar radarın oraya indik kovalarda tek bir niyazi göremedim. Tek tük istavrit alan vardı. Zaten olta atan topu topu 5 kişi vardı sahilde. 2 kişi rapala 1 kişi çapari bir kişi yemli atıyordu.

2.Eminönü ne geçtik vapurla kıraçadan başka bir şey yok olta atanlarda.

3.Galata köprüsünde nispeten iri istavrit izmarit ve kefal vardı. Bazılarının kovasında kıraça olsada yemli ile alınmış iri istavritler gayet iyi idi.

4.Karaköyde kayda değer balık yok olta atan çok kişi vardı kovalarında karışık irili ufaklı istavrit vardı.

Evet gelelim en acıklı sahneye : Karaköy balıkçıklarda bu sene hiç oltamıza gelmeyen yapraktan dahada ufak balığı çinekop diye satıyorlar. Sarıkanat diye sattıkları balıkları inanın rapalamıza geldiğinde salıyoruz. Çok canımız sıkıldı. 10 cm gelmeyecek balıkları çinekop diye satmalarına. İnternet başında klavye ile forumdaki insanları rahatsız eden arkadaşları balık haline gitmelerini öneriyorum. Boş yere forumdaki insanları gocunduruyorsunuz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 6 Ocak 2011
  7. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Senin o 3 istavritle dün gece 12 de arnavutköyde çinekopa başladım, bir yandanda karides yemli dip oltasını istavrite attım, sonuç; sabah 6 gibi balığı sonlandırdığımda 15 sarıkanat/çinekop yem yapılmayacak kadar büyük olduklarından kovada kalan 20 kadarda iri istavrit..:)

8. meyhurr

meyhurr yasin defterli

bugün 10.30-14.00 arası küçüksudaydım. saat 12.30'dan sonra güzel orta boy ve iri boy istavrit yaptı.

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tarabya da 20dk durabildim. aşırı akıntı, rüzgar ve soğuk. balık 0

10. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tarabya yine 0, emirganda orta büyük istavrit. 3-4 tane yaprak geri iade edildi.

11. Atescibaba

Atescibaba Mehmet Bayraktutan

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    Selamlar,
    Ayın birinde tarabya sabah 8:00 ile 9:00 arası aralıksız çok güzel Sarıkanat/kaba çinekop av verdi. Zamanı olanların o bölgede denemelerini öneririm.
    Herkese iyi avlar dilerim.
    M.Bayraktutan

12. benim_ben

benim_ben emre

herkeze slm kuleli vaniköy civarı balık durumu hakında bilğisi olan varmı arkadaşlar , ilgilenenlere teşekkür

13. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Konuyu çok önemli gördüğüm için buraya yazdım. Affola.

Çamlıbahçe-Aşiyan arasında ve Küçüksu'da şu anda bulunan ve gece kalmak isteyen arkadaşlara duyuru.

Damla Su isimli trol teknesi, şu sıralarda Bebek'te bekliyor.

Daha önce, isimlerini alamadığımız bazı tekneler, geceyarısından sonra Bebek ve Küçüksu'da kaçak olarak trol çekiyorlardı.

Ayrı günlerde, Bebek ve Küçüksu'da küçük balıkçıların attığı uzatma ağlarını koparmışlar.
    (Bildiğiniz gibi uzatma ağları yasal, trol yasak.)

Bu akşam Bebek'te ağ çeken arkadaşlar Damla Su isimli tekneyi tesbit etmişler, uyarmışlar, Sahil Güvenliği aramışlar.

Sahil Güvenlik, birçok ihbara rağmen boğaz gibi daracık bir alanda maalesef kaçak trolcuları yakalayamadı.

Sizlerden ricam, bu tekneyi gören, çalışırken, trol çekerken, resim veya video ile tesbit edebilen olursa bize bildirsin, ilgili makamlkar nezdinde takip edeceğiz.

Selam ve sevgiler, rastgele.

14. balikoltasi

balikoltasi Birol

Yazıklar olsun,
    Sahil güvenlik gündüz balıkçı teknelerine göz açtırmıyor, biraz gemi yoluna çıksalar tepelerine binip kıyıya kışkışlıyor.
    Aklımızda olsun, gece kalmıyoruz ama sabah 6 da hava karanlıkken görürsek resim çekmeye çalışırız biz.
    Ayrıca bizimde bir tespitimiz oldu. Hava kararınca midyeci tekneleri yasak bölgede midye çıkarıyorlar. Arnavutköy akıntı burnunda gördük çıkarırlarken, araçla geçiyorduk o esnada biz. Ayrıca sabah karanlıkta dönüşe geçiyorlar tekneler midye dolu halde.

Son düzenleme: 5 Ocak 2011
  15. c'mon

c'mon taylan sameti

hafta içi bahsi geçen damla su teknesi trol çekerken baskına uğradı,
    daha doğrusu basılmak üzere iken durumu fark etmek kaydı ile trolu terk etti ve dibe bıraktı,
    dolayısı ile herşeye hazırlıklılar ve emin olun tüm kolluk güçleri tarafından deklare olmuş durumdalar,
    lakin minareyi çalan kılıfını hazırlar durumu .....

16. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    İşte ben de bunun için görüntüleyebilsek diyorum.

Denizde botu takip edebilir ama kıyıdan resim veya film çekeni fark edemezler.

17. balikoltasi

balikoltasi Birol

Zaten trol çektikleri alanın yukarsı ve aşağısında adamlarıda vardır kıyıda bekleyen. Sahil güvenlik botu gelirken haber verirler.
    Midye çıkaranlar da aynı yöntemi kullanıyor...

18. gm2009

gm2009 murat

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 4.20
    Favori Makine:
    okuma mistique
    En İyi Avı:
    lüfer
    hafta içi aşiyanda olta atıyorum arkadaşalar bu hafta arabaya kameramıda koydum gözum onda eğer çıkarsa affetmem çekerim tabiki kıyıda adamı varsa bende paparazzi gibi arabamın içinden çekerim yine çekerim:)) bir işe yarıcak cezasını bulucaksa herşeyi yaparım walla baktık olmadı anarşik bir haraket yaparız :)))

19. fleto

fleto baran kilitci

Favori Makine:
    daiwags9
    trol

ortaköyde savanora yatının baş tarafına bağlıyorlar teknelerini.

20. 29519

29519

Onların teknelerine ve malzemelerine el konulup 7500 tl ceza kesilmemişmiydi yav.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 6 Ocak 2011
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.