İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. obsession

obsession Selçuk

açıklarda cok guzel sarıkanat var bilginize....

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Aynen, açıklarda ciddi büyüklükte sarıkanatlar mevcut. Rapalaları kemiriyorlar resmen.

3. fatihuzal

fatihuzal Fatih

Şu sıralar emirgandan haberi olan varmı? Nedir son durumlar....

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Dün Kalenderde çinekop (rapala) ve orta boy istavrit vardı.

5. obsession

obsession Selçuk

12:30 Kuleli biraz kalabalık malum haftasonu, kovalar boş gorunuyordu, 4-5 kişi ince takımla gümüş alıyodu, Vaniköy parkı ana baba günü o kucucuk sahil şeridinde abartmıyorum 100 kişi vardır, kıyıya cıkarılan oltalarda balıkda gormedım...

6. ugursen81

ugursen81 UĞUR

Arkadaşlar dün çubuk lu ya gittik sabah 6,30 da saat 12 ye kadar 4 kişi 3 kg den fazla istavrit aldık,tuttuğumuzun yarısı kadar da geri saldık kıraça diye.her atan enaz 4-5 tane çekti.çok bol istavrit vardı dün.

7. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Stavrit rahatladı av vermeye başladı demekki çinekopun sonu yakındır balık akışta.

8. obsession

obsession Selçuk

bu sene çinekop sezonu çok uzun sürdü, daha gecen haftaya kadar açıklarda bile oltaya istavrit kadar çinekop geliyodu, ocak sonuna kadar devam eder...

9. murat takvim

murat takvim murat takvim

Favori Kamış:
    lineaeffe superba 4.20
    Favori Makine:
    penn ssm 750
    En İyi Avı:
    aramaktayım
    Bugün rumeli hisarındaydık verimli bir gün geçiremedik.sabah sahte ile bir adet sarıkanat aldım.erken gelenler 4-5 parça almışlar.açıklarda iri istavrit vardı oda oldukça seyrekti.

10. bateristtt

bateristtt CENGİZ

Favori Kamış:
    COLMIC ATHAN SURF 4,50
    Favori Makine:
    shakespeare summit zfs7000
    En İyi Avı:
    sarıkanat 26 cm =)
    bugün sabah 10 gibi kavacık tarafında çapariyle herkes her atışta 4'er 5'er istavrit aldı! karışık geliyodu kraça ve istavrit! 2 kiloya yakın orta ve büyük boy istavrit aldım kraçaları aynen iade edip istavritle takas ettim deniz bu konuda çok cömert =) 2 kraça salıyodum 4-5 tane istavriti veriyodu =)))

11. yeniay

yeniay cemil

Unkapanı istavritten yıkılıyor

Son 3 haftadır cumartesi günleri sabah saat 7den öğlen 2ye kadar iki kişi 5-6 kilodan aşağıya istavrit tutmadan geri dönmedik inanınki. Denize geri gönderdiğimiz onlarca kıraceyi de saymıyorum.

12. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Mart a kadar sürebiliyor uzun değil ki bu sene zaten geç başladı, dediğiniz gibi hala yaprak var havalar ılıman giderse marta kadar tutulabiliriz, kar patlarsa el sallarız.

13. ugursen81

ugursen81 UĞUR

ya arkadaşlar, iyi güzel 2-3 hafadır güzel istavrit alıyoruz da,çinekop,sarıkanat,lüfer bu balıkları almak bi türlü nasip olmadı.bu balıklara nerden , ne ile ,nezaman atmak lazım.işin çok ustası olmadığım için pek bilmiyorum.bu konularda uzman arkadaşlar vardır mutlaka.özellikle anadolu yakasında nerelerde neyle ve nezaman atalım?

14. istavrit

istavrit Boğaç

Furkan tekneciler alabiliyor mu bişiler ???

15. obsession

obsession Selçuk

dediğim boyut halen devam edıyor...

16. obsession

obsession Selçuk

Durumun mevsimlerden dolayı oldugunu Es geçmişim, alıştık geçmiş yıllarda aralık-ocak arası kar yağışlarına,çinekopun aani göçlerine.. Havalar sıcak gıdınce çinekopa attık nedeni :) düzeltme için teşekkürler...

17. obsession

obsession Selçuk

Ekipmanlar ;

-1 adet 7 metre uzunlugunda tekne
    -3-4 arkadaş
    -yeteri kadar çapari ve kurşun

:D

18. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    ...

Dün Vaniköy oldukça kalabalıktı akıntı da çoktu sürekli herkes bir birinin misina ve çaparisine taktı... Saat 1'den akşam 5 e kadar 1.5 kilo istavrit aldım. Denize attığım da bi 20 tane ufak oldu.
    Fakat söylemek isterim ki usta mı desek yaşını almış abiler mi desem.. Ufacık dişe gelmeyecek istavritleri kovalarına attılar.

19. blue.point

blue.point vedat

Favori Kamış:
    Alba Bosphorus 2308
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    bu gün emirganda yeni bir şey öğrendim...

hem spor olsun hemde temiz hava almak için sahile inip oltamı açıp çapariyi takıp başladım oltayı savurmaya...

çevremdeki insanlar yine cumartesi günü yaşadığım gibi 5 li 10 lu full kıraça çekip duruyorlardı bende ise 0 yolunu şaşırıp gelen bile yoktu...

sahilde malzeme satan kavga eder gibi konuşan mehmet adında hoş bir malzeme satıcısı vardı dedim abi bana en incesinden çapari verirmisin bir takım çapari alıp takımı değiştirip bu sefer bu yeni çapariyle at çeke başladım ilkinde 4 tane sonra inci gibi dizilmiş halde 9 tane birden kıraça çektim...

mevcut çapariyi çıkarıp bir önceki çapariyi taktım ve aynı biçimde at çek yapmaya başladım ve yine boş en az 10 sefer oltayı attım ve sadece bir tane kıraça geldi...

yeni aldığım takımı tekrar takıp at çeke başladım ve 20 dakikada rahat 100 tane kıraça çektim ve içimden albaya bolca küfür etmeye başladım...

hikayenin sonu şu arkadaşlar. ben cumartesi günü çok fazla yolum düşmediği için istoç ta albanın büyük mağazasına gidip 20 takım çapari, kurşun, rapala vs bolca malzeme aldım. ancak daha önce oradan aldığım çaparilerle çok iyi istavrit alıyordum ancak son aldığım genişliği 4 cm bir paketde 2 tane olan yeşil renkli istavrit çaparileri ile ne yazıkki hiç ama hiç balık gelmiyor...

bir arkadaş daha önce sormuştu ben yaban tv de bir video izlerken dikkatimi çekip denediğim bir yöntem var..

ilk bir kaç kıraçayı çektiktan sonra ince bir kat feto alıp sonra o fletodan tik tik ince ince balığı kesip çaparinin arlaarına iğnelere sararak takıp atınca oltayıda sahile yakın değil açığa savurunca oldukça büyük istavritler çekmiştim bu gün denedim yine başarılı oldu ancak dediğim gibi albadan son aldığım çapariler oldukça başarısız sonuç verdi malzemeci mehmetin üstünde 20 - 16 yazan çaparileri oldukça başarılıydı ancak balıklar hep kıraçaydı bu nedenle hepsini denize geri bağışladım...

bu arada balıkları denize attığımı gören birisi yav o kadar uğraşıp çektin yazık günah değilmi niye denize atıyorsun dedi...

üstad bunlar daha yavru büyüsün sonra yine yakalarız acelesi yok dedim...

yav kardeşim ne yavrusu bunlar kıraça yatıracaksın yaparağa nasıl lezzetli oluyor sen bilmiyorsu bu işi dedi...

uyardığın için teşekkürler ama önce bir dönem yumurtlasınlar büyüdükleri zaman söz yaprağa yatırıp deniycem merak etme dedim ve avı bitirdim...

sanırım biraz uzun ve saçma bir av raporu oldu arada böyleside olsun artık bu mesajıda yaprağa yatırırız :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Ocak 2011
  20. electronico

electronico levent

:) Çapariler için kimseye kızma.Güzel bir tecrübedir bu.Aynısını bende yaşadım.Artık sadece avlandığım yerdeki oltacıdan çapari alıyorum.Çünkü anladımki balığın karakterini en iyi oranın oltacısı biliyor.Onların yaptıkları çaparilere itibar etmek lazım.Gerisi,kendimiz bile yapsak -bize göre- ne kadar güzel çapari yaparsak yapalım hikaye.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.