İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    kurşun

değerli arkadaşım yorumuna birebir katılıyorum ,son 3 haftadır maalesef balığa çıkamıyorum ama anladığım kadarı ile balık çok uzakta ben bu sene yaşadığım keşmekeşi anlatamam birtarafta sandıkta geçen seneden kalma 140-160 gr kurşun bu sene ise 45-60 gr gibi kurşunlar maalesef çok tirsi yakaladık bu sene bir ara burunbahçede iri istavrit almıştım ancak tekne ile gittiğimiz selçuk ve engin arkadaşımızla yaptığımız avlarda çinekopa doyduk,bunun yanında moderatör kardeşlerimizle yaptığımız özgür(fishfounder) avlar da birçok yenişeyde öğrendik.

2. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    dün ve bugün boyacıköydeydim açıkdan çapariyle çok güzel iri istavrit vardı (çapari beden 30, köstek 12 yeşil, 125 gr kurşun) 150 gramla her renk rapalayı denedim sonuç 0 , istavrit sabah 7:30 dan sonra başlıyor ara ara çoğalıp kesiyor

3. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    dün üsküdardaydım ve kırace katliyamı devam ediyordu... ufak parmagımkadar kıraceleri tutuyor ve seviniyorlardi!! ben ise sabah 7:30dan aksam 17e kadar 1 cinekop aldım balık bitmiş arkadaşlar

4. matti

matti murat

saat 12:30 gibi balattaydım.yarım saat uğraştım 8 tane yemlik istavriti zorla yakalayabildim oda çok açıklardan geliyo istavritler neyse çinekopa attım 2 saat tık yok yanımdan geçen yaşlı amca sabah 5:30 dan beri köprüde olduğunu ve 22 tane istavrit tutabildiğini söyledi.balatta istavrit:0 çinakop:0 arkadaşlar...

5. Mehmet Saka

Mehmet Saka Mehmet Saka

15.01.2010. yer Arnavutköy Akıntıburnu...
    Saat 14 Ten akşam 18 e kadar rapala ile çaıktan 8 parça Sarıkanat aldım. istavrit yoktu. balık çok nazlı. Sadece Üstü mavi pelican 6 cm lik rapala iş yaptı...

6. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    Pazar sabahı 07:30 gibi Vaniköy'e indik. Çok kalabalık sayılmazdı. Takımları açıp salladık, ilk atışta 4 tane orta boy istavrit gelince tamam dedim bugün burası iyi olacak. Ama maalesef 12:00 ye kadar takılmamıza rağmen balık çok nazlıydı. 50-55 parça istavrit alabildim. 15-20 kadar kıraçayıda ailelerinin yanına geri gönderdim. Yanlız canımı çok sıkan bir olaya şahit oldum. Çaparide balık seyrek diye 5-10 kişi(kendini bilmez) çarpma takımlarıyla kıraçaları katletti. Halbuki ben ve benim gibi birçok kişi çapariyle onların yakaladıklarından daha iri ne daha çok balık alıyorduk. Üstüne üstlük çok defa oltaları dolandırdılar. Allah islah etsin diyorum.
    Bu arada 18-10 simli çapari 75 gr. kurşun en iyi iş yapan takımdı.

7. obsession

obsession Selçuk

Saat 11:30 ; Çengelköy çay bahçesinin dibi 3-5 şuursuz tarafından katliama müsait
    Vaniköy parkı : Tıka basa dolu kraça katliamıyla beraber şuurlu,bilinçli kişiler istavrite atıyordu.

Kulelide olta atan yoktu, (kuleli boş olduğunda ibre çubukluyu gösterir hep, sanırım orda haberler iyi..)

Kuleliden manzaralar ;

8. 14yavuz14

14yavuz14 yavuz

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 surf
    Favori Makine:
    okuma compressa
    En İyi Avı:
    lüfer 300 gram falan
    bence balık bitmiş diyemeyiz dün aşiyanda(mezarlığın önü) akşam 4'den 5'30 a kadar sahildeki herkes en az 10 tane çinekop aldı.

9. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    aşiyan neresi??

10. tomy77

tomy77

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg levrek
    köprüde(galata) bol bol istavrit vaar bi tane gördüm bugün dana gibiydi 200 gram rahat vardı kefalde bol bu arada rasgeleee

Son düzenleme: 17 Ocak 2011
  11. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bu sabah 07.00 dan 13.00 a kadar Beşiktaştan Tarabya ya kadar dolaştık. Maalesef kılçık yoktu. Aşırı sular vardı.

Son düzenleme: 17 Ocak 2011
  12. 3182

3182

Bu mesvsimde balik galata koprusunde olur. kiyidan avcilik izdirap seklindedir. Düşüncesindeyim.

13. balikoltasi

balikoltasi Birol

Aynen. Galatada ve unkapanında gece çaparisi ile levrek-mırmır başlamış diyorlar . Balık girmiş Halice.

14. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Bugün öğlen galata ve karaköydeki katliama tanık oldum. Kıraça bile denmeyecek derecede küçük balıklar kovalara dolduruluyordu. bir avuca 10 tane balık sığacak derecede diyebilirim. sadece kafa ve kılçıktan oluşan bu yavru balıkların hangi vicdanla tutup neresini yiyiyorlar anlamak zor. yazık !

15. balikoltasi

balikoltasi Birol

Yekta Bey maalesef artık amatör balıkçılıktada işin dozunu iyice kaçırdılar. Tabiri caizse önüne gelen 20-25 liralık oltaları alıp balık peşine düşüyor. Bizlerde ilk öğrendiğimizde köprüde avlandık eskiden ama serçeparmak kadar kıraçaları hiç tutmazdık 21 sene önce.
    Resmen et olsunda ne olursa olsun peşinde millet.

16. senemgursoy

senemgursoy senem

Bugün öğlen galata ve karaköydeki katliama tanık oldum. Kıraça bile denmeyecek derecede küçük balıklar kovalara dolduruluyordu. bir avuca 10 tane balık sığacak derecede diyebilirim. sadece kafa ve kılçıktan oluşan bu yavru balıkların hangi vicdanla tutup neresini yiyiyorlar anlamak zor. yazık !

bence haklısın ama yakında bu balıklar bile bulunamayacak....

17. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Yahu Birol arkadasım şimdimi söylenir bu, bu gün İzmit den canli mamun getirdim. Levrek ve mirmir yapabileceğini düşündüğüm başka bir merada attım oltamı. 4-5 ziyaretçi gelinciği salarak sonlardirdim 4 saatlik avımı. Eve gelince de annem demezmi oğlum salınırımi o gelincikler, çok lezzetlidir. Ne yalan acayip şaşırdım annemin gelinciği bilmesine. Anam ben büyük Balik peşindeyim diyince güldü yine ; evet ya 1,5 senedir diye.. Neyse sözüm var bir dahakine annemin o gelincikler...

18. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bende yeni duydum Murat Bey. Köprüde gece kefale-mırmıra çapari atanların yöntemi malum. Uzun beden, iri iğne turuncu çapari. Ayrıca gece yemli bence denenmesi gerekir bu aralar.

19. 3182

3182

2 sene evvel mart ayında saat 10-11 gibi galata köprüsünde kefal tutanları dolaşıyorum. O ne bir tane köpükte kefal değil canlı başka bir balık. Resmen kofana öyle lüfer felan değil balık çaprazlamasına köpüğu kaplıyor. Tabi yakalamak birazda kısmet işi denk gelirse gecede 1-2 tane alınıyormuş.

20. Atescibaba

Atescibaba Mehmet Bayraktutan

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    Selamlar,
    Köprüde Mırmır tutmak istiyorsanız yer çok önemli Eminönüden Galataya doğru giderken balıklarımızı tanıtan afişler var.(Özellikle levrek yazan afişin yanından atmanızı öneririm. Ama orası yılın bu zamanı hep doludur...) Sabah erken saatlerde de yapar teke ile giderseniz hedef balık için güzel bir gün geçirirsiniz. (Ufak bir tiyo dipten 17 tur makineyi sarıp bekleyin.)
    Haliçtede unkapanı köprüsünün halice bakan tarafındaki gemilerin arasına doğru atmanız gerekiyor.
    iyi avlar.
    M.Bayraktutan

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.