İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Üsküdar kız kulesi çivarında dalgaların arasında dip çaparisi yapan tekneci ile konuştuk ve getirdikleri balıklar 5-6 kg istavrit 7-8 adet çinekop, normalde tuttuğu istavrit 70-80 kg olurmuş durumu siz düşünün. Balık aşağılarda az da olsa mevcut fakat boğazda kılçık yok. Arkadaşımla rapala ile bazı meraları yokladık çok açıktan bir tane sarıkanat almam dışında, bir adette ince çapariye istavrit geldi açık atış istavrite çapari tek balık yok. Hayırlı cumalar dilerim..

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Boğaz avrupa yakasında kılçık yok. Kırgının etkileri sürmekte ve daha kötüsü dipte inanılmaz lez-salya var. Takımlar çalışmıyor, olta kütük gibi oluyor.

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    adaların arkasından özellikle yassı ada civarı iri istavrit alınıyor tekneyle. Balık nisanın ilk haftasından sonra boğazda kendini gösterir gibime geliyor...

4. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    gittim gördüm geldim balık malık yok ancak teknesi olanlar açıklardan alabilir dip oltası ile saygılar....kuleli vaniköy ölü...

5. jukı

jukı murat ocakçı

Galata köprüsünde bugün kefal ve kraça vardı,rıhtım çokda olmasada istavrit yaptı.

6. 29519

29519

Bugün Beşiktaş da kıyıdan açık atış kraçe avlıyorlardı. :) Neyse bu bile iyi haber.

7. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Kuleli vaniköy balık 0 herkesin kovası... max 5 adet tutan gördüm.

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bebekte tekneyle giden bir abim anca 4 kg yakaladım dedi oda dip oltasıyla. Normalde dip oltasıyla 30 - 40 kg balıktan aşağı gelmezler. Bu durum balığın hala seyrek olduğunu gösteriyor.

9. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    yerşilköy karagöz denemesinde,3 kaya balığı dışında bişey alamadık bi 15-20 gun daha ister gibi rastgele

10. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Köprülerde kraçe kraçe irisi var bütün kraçe sevenler köprüde:) yağmurlar suyu ılıklaştırmaya başlar artık balık yürümeğe başladı gibi yakında yerine gelecektir. Henüz sular soğuk olduğundan balık yükselemiyor..

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tarabya sahil bu sabah yine balık 0,

suyun rengi biraz düzelmiş gibi.

12. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Balık istiyorsanız aşağılara bakınız beşiktaş, karaköy, üsküdar açık atış tek tük istavrit çıkıyor. Sabah suyu ve akşam suyuna ufak rapalayla çinoyu yoklamakta fayda var..

13. muslum_ozsonmez

muslum_ozsonmez müslüm

Favori Kamış:
    modelini bilmiyorum..
    Favori Makine:
    ???
    En İyi Avı:
    çinekop :))
    dün akşam iş çıkışında 7 gibi galata köprüsüne gittim hem yürümek hemde balık durumuna bakmak için baya baya kefal alıyorlardı büyük boylarda..yaklaşık 3 aydır balık avcılığına merak sardım geneldede köprüye giderim takılırım dün akşamki kadar kefal yakalandığını görmemiştim.2 saat içerisinde 2 izmarit 1 tanede çinekop tutulduğunu gördüm geri kalan hepsi kefaldi..

14. makay34

makay34 Muammer

akşam 5 gibi galata köprüsünden geçtim.istavrit orta boy olmuş.bazı kovalarda istavritten fazla sardalye vardı.

15. mece305

mece305 Metin

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore -Okuma Salina Surf 420 - Lineaeffe Spirit Surf 390 - Lineeffe Oyster Cast 390
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000a - Okuma Distance Surf Pro 60 - Okuma Avenger AV45
    En İyi Avı:
    Palamut 43cm
    Gece 01 gibi Galata Köprüsündeydim, Karaköy tarafı Haliç yönündeydim.
    Yaklaşık 2 saat kaldım ancak 6 istavrit ve 1 kıraça alabildim. Kıraça geri iade edildi. Balıklar, orada malzemecilerin sattığı kurtla yakalandı ancak balıklar hala kırgının etkisindemi bilmem, oltaya bir kez vuruyor ve yakalandığı halde diğer vuruşları hissedilmeyecek kadar zayıf. Geri iade edilen kıraçayı özenle iğneden çıkarmama rağmen, suya iade ettiğimde bir kaç dakika suyun üzerinde süzüldü ondan sonra dibe inebildi. Diğer insanlar da genelde kefal çaparisi ile kefal alıyordu.
    Gündüz, köprünün biraz balık yapacağını sanıyorum ama balıklar küçük sayılır. Bence yazık, gitmeye değmez.

16. jukı

jukı murat ocakçı

Bugün karaköy rıhtım çok az istavrit yaptı ,sarayburnu yine ve hala balık yok bakalım yarın gümüş denemeleri yapacağım kısmet ne olur göreceğiz.

17. yavuzakkus

yavuzakkus yavuz

Favori Kamış:
    shimano nexave
    Favori Makine:
    mitchell
    bugün sabah üsküdardaydım maksadım hem hava almak hemde yenı aldıgım surf kamısı test etmektı. saat dokuza kadar kayda deger bısey yoktu.. ogleye radar onunuden cok acıktan 150 gram kursunla tek tek ıstavrıt geldı ama verımlı degıldı... havalar boyle gıderse tahmınım 10 gun sonra balık yavas yavas bogaza gırer herkese rastgele...

18. akinova

akinova akın

sabah 6 gibi istinyedeydik kıyıdan attık çektik yok bir tık bile yok sonra 11 e doğru köprüye gittik yer yok ama balık da cok kayda deger degıl az cok gümüş vardı kefal vardı baskada bisey yoktu herseye ragmen denızı seyretmek ve kamısların keyıfle sallanması ınsanı rahatlatıyor

Son düzenleme: 27 Mart 2011
  19. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Kuleli sabah biraz iş yaptı. Çok açıkta iri istavrit vardı. Uzağa atabilen derin çalışan aldı balığı..

20. Tireli

Tireli Turan

Bugün saat 13 gibi Karaköy köprüsünden geçerken şöyle bir bakındım. Balık falan göremedim. Tek gördüğüm kovalara atılmış serçe parmağımı geçmeyen gümüş ve kıraçalardı. Yazıklar olsun bunları tutanlara:mad:

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.