İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Cuma günü ben de köprüden geçerken baktım. Yaklaşık 7-8 metrelik bedenlere uzun Pala lüfer iğnelerini takmışlar sürekli aşağı yukarı yaparak kefal sarikanat levrek alıyorlardı.

2. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    levreklerde piyasada yok 4 saat rapala salladım tık yok

3. bronx

bronx Numan Yıldırım

pazar günü akıntıburnundaydım (arnavutköy) ve gün boyu çaça balığı vardı.aklıma takılan ise bu balık bildiğim kadarıyla lezzetsiz ama herkes tuttuğunu biriktirdi acaba ben mi yanlış biliyorum yoksa iyicene damak tadı bitti mi ?
    dip not:şu anda bu konuda çok acemiyim sürç-ü lisan edersem affola

4. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    Herkese selamlar, dün 17,00 civarı Eminönü'ndeydim. Köprüdeki lüfer-çinekop muhabbetini merak edip bir bakayım diye köprüye çıktım. Boğaza bakan kısımda çok az oltacı vardı. Haliç tarafının Eminönü yakası da nispeten boştu. Karaköy'e doğru orta merdivenleri geçer geçmez ise bir kalabalık bir koşuşturma. Kovalarda tektük lüfer, sarıkanat ve kiloya yakın kefaller gördüm. Diğer taraflardaki herkes kıraça avlıyordu.

5. robinson987

robinson987 bekir

arkadaşlar şimdi galatadan geliyorum sabah 6.30 oradaydım saat 14..00 de kadar avlandım kısacası haberler kötö özetlemek gerekirrse
    galata eminönü cami tarafı boğaza bakan taraf bomboş
    karaköy tarafı boğaza bakan taraf kalabalık ama boşa kalabalık
    unkapanına bakan taraf karakoy kısmı az kalabalık
    eminönune baka unkapanı tarafı ise az kalabalık oda boşa kalabalık
    her ıkı yakayı sürekli kontrol ettim kayda değer av yok
    çıkan balık ise: kraçadan az buyuk istavrit oda cok nazlı hemde cok
    bazen çapariye bazen taze ama taze karidese
    haaaaaa burada yazanlara kıyasla sabah hemen herkesi kontrol ettim sabahcıları köprünün ayaklarına yakın yeri herkes bilir çapari ile kefal alanları gece bide sabah karşı çinekop alınmış doğru gördüm ama yani herkesin alacağı gibi değil cok az hemde cok azzz bi iki kişiye denk gelmiş iki tane falan oda
    anlayacağınız galata öyle anlatoldığı gibi av verecek durumda değil biraz daha beklemek gerek hiç heyecan yapmayın yıllardır hep oraya giderim biraz beklemek gerek kefal çıkyor iri buyuk ama zaten biliyorsunuz ayakların yanında sadece orayıda KAPMAK COK ZORRRRRRR müdavimleri var 24 saat nöbette o yerler
    işin doğrusu bu arkadaşlar duymadım geçerken öyle görmedim bızzat 8 saat orada kalarak anlattım bunları
    haaaa bide şu var balıkcıdan çinekop lüfer alıp kovalarına koyanlarda var bunu unutmayın 24 yıldır gıderim bu galataya orada dönen tezgah fena orası rant yeri 15 yakın tezgah var nakit para var yani dolap da dönüyo haberiniz ola

6. robinson987

robinson987 bekir

unutmadan benim avım hedefim vardı 45 istavrit 3 kişiyiz çünkü 15.er tane yeter dedim 48 oldu bıraktım eve geldim
    48 adet istavrit alındı ara sıra cok nadir izmaritde geliyordu
    gidecek olanlar taze karides alsın bıraz sabır 6-8 saate 50- 70 arası istavritini alır

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Anavaşyada hiçbir gün hatta hiçbir saat birbirini tutmaz.

O bakımdan dün olan balığı bugün bulamayınca dün yazanlar kafadan atmış diye düşünmeyin.

Balık akmaya başlamış olmalı, akışa rastgelen, kısmeti olan alır, 10 dakika sonra gelen hiçbir şey bulamayabilir.

Rastgele.

8. akinova

akinova akın

havalar 1 hafta iyi gıtse av daha guzel olur dıye dusunuyorum , 2 nisan cumartesı gunu yalova armutluya gıttım normalde ıstanbuldayım bı ısım vardı armutlu iskeleden bıcok deneme yaptım normalde kalkan , kefal ( ozellıkle kefal ) ıyı gelır ama gumusun dısında hıc bısey yoktu havada soguktu dondum sogukta ama havalar 1 hafta ıyı gıtse balık olur dıye dusunuyorum .

Son düzenleme: 7 Nisan 2011
  9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Bugün sabah erken Tarabya, Öğlen Emirgan, Öğleden sonra akşama kadar Kuleli, akşam tekrar Tarabya denedim. Sonuç 0.

tek bir kıraça gördüm birinin kovasında o kadar.

10. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    bugun sabah balıga gıttım saat 7:30 gibi meradaydim... 5 tane istavrit tuttum ama kayda deger boyda degıldı iade ettim... peşinden kefal geldi onuda attim denize ve avlanmayı sonlandırdım bir kac işlerden dolayı.... sora saat 16 gibi tekrar gittim sahile ve 3er 2er istavritler tutmaya basladım yaklasık 15 tane ama yıne malesef kucuklerdi... ardından 1 tane iri istavrit geldi onuda iade ederek avi bıraktım.... yavas yavas bogaza girmeye başladı balıklar anlaşılan...

11. süha günay

süha günay süha günay

şimdi boğaziçi köprüsünden geçtim.
    sarayburnu açıklarında oldukça çok miktarda sandalın öbeklenmiş olduğunu gördüm.
    ne avlandıkları konusunda fikri olan var mı arkadaşlar. çok merak ettim.

12. avcibaba

avcibaba adem

Favori Kamış:
    master surf
    Favori Makine:
    banax sx 5000
    En İyi Avı:
    balik tutma firsati :)
    selam arkadaslar gecen hafta ici 07/042011 de emirgan dan arnavutkoy e kadar sahil turu yapip birza takildim;malesef hicbirsey yoktu ve hatta 2 saat kadar rapala attim amac kamisla hasret gidermekti tabiki sonuc husran herkese saygilarimla.

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Dün Eminönü-Üsküdar arasında yunuslar görülmeye başlanmış. Balıkların Boğaz'a girmeye başladığının bir işareti sayılabilir.

14. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;bugun kadıköyden vapura binip sirkeciye gectim saray acıklarında oldukca tekne vardı ne tarz bir sistemle olta attıklarını anlayamdım ama 1 tanesinin irice beyaz bir balık cektiğini gördüm vapurun teknelere mesafesi uzakdı ama sanırım lüfer gördüm :rolleyes:
    iyi forumlar.

15. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Zeytinburnu mezgit yapmaya başlamış.

16. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    kulelide balık durumu malesef sıfır :(

17. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Az önce Vaniköy ve kuleliden geçtim, Vaniköy'de 1 kişi sadece atıyordu. Kuleli bomboş. Deniz suyu maviliğini kaybetmiş. Hafif dalgalı,

18. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Recep Bey nerede yakaladınız acaba 2 adet çinekopu ? Onu sormayı unuttuk rapor arada kaynamasın :)

19. krtls

krtls recep

Favori Kamış:
    linaeffe extreme 440
    En İyi Avı:
    450-500 gr lüfer
    kulelide sabah 06:30 baslamış biz 07:15 gıtmıstık hazırlandık attık dıyene kadar 07:40 oldu dolayısıyla 2 tane balık alabıldık. 08:20 de kalabalık bı yunus kafilesi geldi ondan sonrada hic alan olmadı.

20. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Az önce Vaniköy ve Kuleliden geçtim. Vaniköy'de uzak ve derin çalışanlar çok güzel istavrit alıyorlardı. Boy'ları çok güzeldi. Paluk başlamuş :) Kuleli'de pek kişi yoktu.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.