İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. istmrt

istmrt murat

Merhaba Arkadaşlar Galata Köprsündede Balık Başlamış Bugün Geçerken Gördüm Aralarında Sardalyada Vardı İstavrit Sardalya karışımı :) Aralarda İzmaritte Alan Olmuş

2. kimerya

kimerya Murat

En İyi Avı:
    Levrek 5 kg
    Bugun oglen vakıtlerı akıntı burnundaydım Bır kac kısı hemen onlerınden gumus alıyordu Acayıp ruzgar vardı Bır ıkı attım uzak calısmak ıcın ama 100 gr kursun ucurtma gıbıydı Baktım tadı yok vazgectım gıttım balık ekmek arası yaptım Bu arada trabya sarıyer cıvarında da avlanan goremedım

3. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    saat 2 gibi üsküdardaydım ve inanilmaz ruzgar vardi.... 140gr kursun atılmıyordu ve 3 gibi esyaları topladım kuleliye gectım... orda saat 17e kadar kaldım ve sonuc 0 istavrit...

4. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Bugün Sarıyer adliyeden Tarabya'ya kadar yürüdüm. Sadece Tarabya otelinin orda 2 kişi gümüşe atıyordu. Ortaköy Bebek taraflarında istavrit başlamış.

5. burhan07

burhan07 burhanettin

Favori Kamış:
    lineaeffe extrem
    galata köprüsünde akşam 5ten sonra çapariyle lüfer alıyorlar

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    caner ile kuleliye uğradım bugün. bol miktarda gümüş var ve rapalayla bir iki tane sarıkanat alanlar olmuş. ama pek yoktu genelde gümüş tutanlar çoktu ve kovalar silme gümüş doluydu.
    vaniköyde de çok nadir istavrit var boyları fena değil arada kraça da çok geliyor. çay bağçesinin olduğu köşeden adamlar ful çekiyorlar ama 2 kere atıyorsa bir kere oltayı dolaştırıyorlar tam bir işkence herkez o köşeye toplanmış durumda.

7. ambrosia

ambrosia bulut

Merhaba, bende bugün Emirgan tarafındaydım, Sadece ben vardım koca sahilde :(İstinye-Bebek arası) İstavritten eser yoktu. Yada ben tutamadım :(. Sardalya devam ediyor. Mayıs aylarında istavrit yapar diye ümit ediyorum. Sizce ?

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bugün Arnavutköy'de çok az balık vardı, tüm gün 1 tavalık balığı zor aldık. İri sardalya, küçük istavrit, çaça, hamsi tek tek zorlukla yakalanıyor. Oldukça tatsız yani. Balık için poyrazın kesilmesini bekliyoruz.

9. karakuş_34

karakuş_34 yasin

değerli arkadaşlar bugün kocaelin den kalkıp üsküdara gittik.birde ne görelim ana bababa millet tek tük sarı kanat çekmiyormu hemen kamışları açtık bizde attım agzına takılsın bogazına deyip oltaları sallamaya başladık neyse 3 atış 3 sarı kanat nerde ise lüfere dönmüşler.az ilerdede millet çarpma ile 4 li 5 li irli ufaklı zargana almaya başladılar.zargana çaçaya ve gümüşe saldırıyor bizimkilerde çarpma ile zarganalara saldırıyor yani kısaca resmen zarganada katliam vardı.zaten bizde onları görünce sinirlendik ve bu katliama dayanamadık gerisi geriye kocaeline geri döndük. not= galata köprüsünde çinekop+sarıkanat+lüfer alınıyor herkeze bol şanslar oltanız bol olsun

10. ozkan79

ozkan79 özkan

yenikapı istavir avı

merhaba herkese cumartesi gecesi rüzgarın biraz kesmesini fırsat bilerek saat 11.45 gibi soluğu avlakda aldım;stoperli şamandralı 2 iğneli takımımı midye ile yemleyerek ilk atışımı yaptım balığın hiç vurmamasına sadece 5 dakika dayanabildim;acaba istavrit varmıdır düşüncesi ile çantamda bulunan kalitesiz çapari takımlarından birini açıp taktım kamışıma ve gönderdim açığa...hani su soğukdur balık biraz derindedir düşüncesi ile biraz boşluk verip takımın derine inmesini bekliyordum ki oda ne :eek: çapari takımı suyun yüzeyinden aşağı inmiyor :rolleyes:
    organize yeşil 25-12 takım;50 gr kurşun saat 15.30'a kadar avlandıktan sonra evin yolunu tuttum kovamda yaklaşık 2 kilo kadar ideal istavrit vardı arada gelen kraçalar ve mezgitleri geri saldım ama mezgitler martılara yem olmakdan kurtulamadı çektiğim bir kac resim ekliyorum iyi forumlar.

11. 13114

13114

Favori Kamış:
    Michell 4.20 surf
    Favori Makine:
    Daiwa bg30
    İnşallah yanılmam.
    Bu sabah yani pazar sabahı saat 7 de tlefonum çaldı.Hemen hemen her gün yaptığım telefon görüşmelerine nihayet cumartesi ve pazar günü balık haberi geldi.
    Rapala ile lüfer ve iri sarıkanat nihayet teşrif etmeye başlamışlar.İstavrit yok sadece kreçe ve gümüş varmış.
    Lüfer hazretleri için her ne kadar maddi sıkıntıda olsam da sabah boğaza gideceğim.
    Zaten saat en fazla 9-10 a kadar olur asıl sabah hava aydınlanırken.
    Şİmdi balık nerede diye düşündüğünüzü duyar gibiyim.
    AMA KAFAMI KESSENİZ AŞİYAN,KARŞIDA KULELİ VE BURUNLARDA BALIK ÇIKMAYA BAŞLADIĞINI SÖYLEMEM.
    Ağzımdan bir şey kaçırmış gibi bir his var ama :)
    Sadece resim yayınmaaktan pek hoşlanmadığım ve beceremediğim için haberim resimsiz olabilrir.
    Ayrca geçen sene yemli balık boğazda pek randımanlı değildi.Ama koy ve sıcak koylarda aşağıya egeye inemiyen sarıkanatlar kreçenin bolluğu sebebiyle de marmara ve boğazda kaldı.Bu sene yemli balık olacak die düşünüyorum.Zaten aşağı kaçamaz artık balık yasağı da var .(UYARLARSA) Lüfer kofana çankkaleden geliyor yaaa kısmet.
    Sevgiyle

12. ugursen81

ugursen81 UĞUR

Arkadaslar bugun saat 12 15 arasi anabolu yakasi bogaz kenarini gezdim. Uskudarda fenerin onunden 5-6 kisi capari ile istavrite atiyorlardi, her seferinde olmasada. 2-3 seferde bir 2 ser 3 er tane iri istavrit aliyorlardi. Kuleliye ciktim ordada 7 metrelik kiyi kamisiyla gumuse atiyorlardi, oldukca bol aliyorlardi. Birkac kiside cirpma atiyordu onada genelde gumus denk geliyordu. Vanikoyde ve cubukluda kimseleri goremedim. Anlasilacagi uzere balik ufak ufak cikmaya basladi, 1-2 haftaya iyi balik yapar insallah.

13. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bu sabah arnavutköy, emirgan, aşiyan, kalender kıyılarını yokladım gümüş dışında balık yok arkadaşlar. Balık henüz kuzeye çıkmamış. Üreme mevsiminde avdan uzak durmak lazım hem.

14. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili arkadaşlar,

lütfen bu başlığı, sadece günlük raporlarımızı iletmek için kullanalım. Sohbete, tartışmaya ya da rapor dışında bilgi paylaşımına yönelik mesajlarınızı, uygun konu başlıkları altında devam ettirmenizi rica ederiz. Ki, dönüp herhangi bir tarihe bakmak istediğimizde, o tarihte yapılan sohbet, rapor dışı bilgilendirme ya da tartışma mesajları ile karşılaşmak yerine, gerçekten o zamana ait günlük raporları görebilelim. İçeriği, yukarıda bahsettiğim şekilde olan mesajlarınızı silmek durumunda olduğumuzu bildirir, herkese keyifli paylaşımlar dilerim.

Bkz. ilk mesaj;

15. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Kabataş

Merhaba, bugün 19.00 vapuruna binmeden kabataş sahilde bir tur attım. Saat 15.00'da gelen ve çok uzak çalışmadan 3 kişi 1 - 2 kilo istavrit almıştı. Ben giderken almaya da devam ediyorlardı.

16. karayılankurdu

karayılankurdu şener

kartal pendik arası kıyıdan mezgit basladı ufakca ama yenile bilinir durumda akşam saati kıyıya vuruyo yem ne atarsan gelir

17. meyhurr

meyhurr yasin defterli

dün akşam anadolu yakası boğaz hattında1,5 saatte yarım kilo orta boy istavrit alabildim.

18. legionnaire

legionnaire güray

meyhurr kardeş anadolu yakası derken ?? :)

Ayrıca arkadaşlar kuleli vaniköy ve çubukluya yolu düşeniniz var mı?
    Haftasonu balık için tavsiye edebileceğiniz balık başlayan yerler varmı?

Teşekkürler...

19. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Sabah suyunda rapala deneyebilirsin arkadasım açıkta balık... rastgele

20. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    arkadaşlar bugün öğlen galata köprüsünden geçtim boştu birkaç kişi var dı onlarda kraçaları toplamışlar sadece bir kişide lüfer ve çino gördüm sordum çapari ile aldığını söyledi c.tesi bende galata ya gitmeyi düşünüyorum bakalım bizim kısmetimize ne gelicek kraça salmak şartıyla tabiki

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.