İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. canercinar

canercinar CaNeR

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4205 SURF KAMIŞ 10 KG
    Favori Makine:
    BANAX ST 3000C MAKİNE
    Bugun akşam üzeri 15:00-18:00 arası üsküdardan attım.. 5 6 tane istavrit.. onlarda küçüktü geri bıraktım.. baktığım kovalarda da sadece istavrit vardı çok az sayıda..

rast gele...

2. palowera

palowera MUSTAFA

Yer : Karaburun Liman Arkasi Fener Bölge Falezleri....
    Tarih : Cumartesi 15,30-18,30 Arasi
    Kullanilan : Rapala - çapari - Tavuk Göğsü - Kaşik
    === Kocaman Sifir ====
    Yazik Beeee Kurutmuşlar Denizleri.....
    Orada Balik Olmayacakta Nerede Olacak Allah Aşkina , Yaziklar Olsun....

3. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    Dün sabah saat 9 gibi güzel havayıda fırsat bilip aldım oltalarımı çıktım yola...

Karaköy iskelede 2-3 oltacı vardı kovalar boştu,

Galata köprüsünde adım atmaya yer yok, kovalara baktım hep kıraça direk dipleri tutulmuş iri kefal çekenler vardı, bir kişide de akşamdan yakalanmış muhtemelen iri bir çinekop gördüm.

Sonra biri yanımda başladı makineyi sarmaya hooop bi çekti 5li kıraça yemin ediyorum boyu 4 cm.

- Maaşallah maaşallah görüyonmu abi balığı (yanındaki arkadaşına sesleniyor)
    - Aynen, demekki iş takımdaymış

( tutamadım kendimi yine )

- Ya pardon bölüyorum ama, o balığı hakikaten alacakmısın..?

-" almayayım mı..?"

birşey diyemedim yemin ediyorum. Lan sonra dedim kendime niye sormadım, buğulamasını mı, tavasını mı yapacaksın diye, döner ters birşey söyler hiç işin yoksa kamışın tabanıyla vur suratına...

Karaköy balıkçılarından biraz karides alıp, doğru kıyı şeridini izleye izleye yeşilköy rönepark a gittim. 0.25 4lü klasik dip oltası yapıp karidesle yemledim saldım suya...

Diğer kamışada bağladım zargana topunu hamsi fleto yapıp onuda attım. sıcak havayı fırsat bulan insanlar benim gibi atmışlar kendilerini deniz kenarına. Birayı kapan yanıma geldi..

Biraz muhabbet sohbet, 3-4 saat takıldım tek vuruş alamadım, 100gr karidesi denizi döktüm :) benden sonra bayram yerine dönmüştür herhalde oralar.

Sonuç : Balık yok, mart güneşinin kırmızılığında bir surat ve pazardan alınan 1.5 kilo hamsi ile eve dönüş...

4. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    herkeze slm c.tesi kalendere doğru gittim bir iki atış yaptım sonuç sıfır güzel hava da gezmiş olduk sadece

5. prozack

prozack serhat

Arkadaslar Dun Bogaz Guzel Istavrit Yapti Bilginize,KRACELERI ATTIGIM HALDE 2 KILO ISTAVRIT VARDI KOVAMDA
    ,

6. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Desene haftanın şanslısı sendin :)

27.03.2010 saat 12:00 ila 17:00 arası boğazın muhtelif yerlerinden, (Kalender, bebek ve Ortaköyde ) çapari ile yaptığım denemelerde gelen ve iade edilen 5 kıraça hariç bi şey yok.

7. prozack

prozack serhat

aşiyandaydım arkadaslar mevkide bildiriyim

8. balikoltasi

balikoltasi Birol

Boğaz Avrupa yakası, Emirgan-Kuruçeşme arasında tek kelimeyle kılçık bile yok. Sadece bir noktada kıraça tohumu mevcut olup yamyamlar tarafından 3-5 erli tutulmakta.
    Çok güzel bir havada güzelce havamızı alıp, çayımızı içip sohbet edip, uzak atış antremanı yaptık ve döndük.

9. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    arkadaslar saat 7 gıbı uskudarda ava basladım... hava kararmak uzereydı... taktım caparıyı at ceke basladım... 4. atısımda baktım bısıler kıpırdıo oltanın ucunda cektım ırı istavrit geldi... anlam veremedım o saatte istavrit olmaz diye biliyordum... her neyse bıraz daha at cek yaptim sora istavriti iade ettım ve eve dondum...

10. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Bu sabah 6 da uyandım.
    Vaniköy veya Kulelide 1-2 ye kadar takılayım dedim. Pencereden baktım yağmur yağıyordu. Su tekrar bozulmuştur diyerek verdim kendimi uyumaya tekrar..
    Umarım çok şey kaçırmamışımdır... Raporları bekliyoruz.

11. uranyum vecbi

uranyum vecbi erkan özmen

sabah 5,30 akıntı burnundaydık üç arkadaş hiç kimse yoktu biraz kahvaltı yaptık.daha sonra 10 kadar hiç durmadan deli gibi çapari salladık sonuç 0
    arkadasım sıyırtmanın ucuna silikon takıp atması herseyi güllük gülistanlık yaptı tek tek gelen istavritler 15 cm aşagı degildi ben 50 küsür aldım ve avı yaklasık birsaat önce sonlandırdık.hiç boş gelmiyordu hala...
    ama neden çapariye gelmedi birkere anlamış degilim en az 4 çapari verdim 100 geçkin atış yaptım.

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İstavrit ve diğer balıklar için henüz erken, Boğaz'da şu sıralar bol bulunacak tek balık Gümüşbalığıdır. İnce çapari ile tutmayı deneyen yok mu? Ben haftasonu sahilden geçerken bir çökertme ağının başında bekledim, sürü gelince ipe asıldılar, yaklaşık 4-5 kilo iri gümüşü tek seferde aldılar. Çektiğim resimleri eklerim daha sonra. Bir kilo satın aldım, tadına doyamadım. Şu sıralarda başka yerlerden gelen lüks balıklar dışında satın alıp yenilebilecek tek taze balık da bu.

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Engin, Avrupa yakasında Gümüşbalığını Arnavutköy, Yeniköy, Tarabya ve benzeri akıntılı burunlarda Mart 15-Mayıs 15 arası çökertme ağları ile avlıyorlar. Güçlü akıntılar balıkları bu noktalara düşürüyor, şu anda tam zamanı. Ayrıca çaça, kefal ve ender olarak levrek de çıkar bu ağlardan. Olta avcılığı da bu burunların arasında kalan sakin sularda yapılır, çok ince çapariyi hemen dibe sallayarak yeterli miktarda gümüş tutmak mümkün bu mevsimde.

14. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    yavaş yavaş balıklar kıyılamaya başladı.bizzat sahilden bir kaç saat gözlemleme yapdım ve baya kıyıda yavru balık sürüleri vardı.demekki avcı balıklarda kıyılıyordur büyük olasılıkla.tahmin tabiki:cool:

15. uranyum vecbi

uranyum vecbi erkan özmen

dün akıntı burnunda sıyırtma ile güzel balık almıştık bugün dünün heycanı ile yola çıktık ama o balıktan eser yoktu 10.30 gibi avı sonlandırdık.ama denizlerimizi çook pis ben yeni yeni amatör balıkcılıga başladım.çok hevesliyim ama bu sabah iki perevaz.... silikonuma takılınca tiksindim açıkcası.denizlerimizi çöplük yapmayalım.bize lazım olmasa bile gelecek nesile mutlaka lazım olacaktır.

16. bateristtt

bateristtt CENGİZ

Favori Kamış:
    COLMIC ATHAN SURF 4,50
    Favori Makine:
    shakespeare summit zfs7000
    En İyi Avı:
    sarıkanat 26 cm =)
    bugün saat 16:00 da üsküdar radar önü tarafları ve iskele taraflarında herbişeyi denedim ama sonuç ne yazık ki sıfır!

17. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURFCUSTING 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Bugün saat 13:00 gibi dolaşmaya çıktım vaniköy boş, kullelide sallama ile sıralı gümüş alıyorlardı

18. gökhan79

gökhan79 gökhan

En İyi Avı:
    lüfer
    selam arkadaşlar biliyorum kimse inanmayacak ama bu gün galata köprüsünde yemsiz tüysüz sade iğneyle cinekop alıyolardı ve yemin bile edebilirim birisi lüfer aldı rus kefalide çok vardı alan

19. ozkan79

ozkan79 özkan

MErhaba evet dün kuzenimde galataya balığa gitmiş iki kişi olta atmışlar toplamda 6 kefal 4 sarıkanat yakalamışlar 10 tane balık 5 kilo civarı geldiğini söyledi bana.

20. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    kulelide bol miktarda iri gümüş yakalıyorlardı başkada kayda değer birşey yoktu.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.