İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Rapala daha yemez biraz bekelemek lazım havalar bı soğusun bakalım...

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Biraz evvel kandilliden geldim.Eşimle birlikte 18:30-19:30 arası çok güzel istavrit aldık.Arada sardalyada geldi.İki kilo civarında yakaladık ve taze taze yapıp yedik.

3. maligunel

maligunel mehmet ali

aret abi , yeşilköye ne ara uğradın , kovası lüfer dolu olan yokki , vuruşlar sağlam ben 2 saat takıldım alanı görmedim

4. balikoltasi

balikoltasi Birol

O mesajı yazan Emre idi.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Diğer her yere gittim de bir Yeşilköy eksik kaldı :) banghead

6. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    Emre abinin az once söyle bir dolastım raporunu okurken yesılkoy lufer kaynıo kovalar dolu kısmını görünce koca bir KEŞKEEEE çektim vallahi 2 gundur yagmur yagcak vs gitmiyorum eger bu haber de dogruysa lüfere suan itibariyle küsmüş bulunmaktayım :(

7. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    sabah arnavutköy gene 12 istavrit aldım 7 8 arası niyetim bu 12 istavriti bu gece yem yapmaktı annem hayallerime turp suyu sıktı buzluğa atmıs istavritleri gidemedim 2 3 saat takılıcatım

8. TenTen_

TenTen_ Cem

En İyi Avı:
    Çupra 1 kg.
    Ustalar, Abiler, Kardeşler,

Bir konu vardı, sizinde fikrinizi merak ettim, acaba çözümsüz mü diye...
    Konu, deniz taksilerinin, motorların, teknelerin; özellikle boğaz kıyısında; kıyı avcılarının attığı oltayı hiç önemsemeden - hatta dalga geçercesine - kıyıya atış mesafemizin yakınından geçmeleri, takımlarımızı kırıp gitmeleri... Ustalar elbette bu durumda daha tedbirlidir ama özellikle acemilerin çok canını sıkmıyor mu?
    Bu durum için yapılabilecek bir şey var mıdır acaba?

9. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    100 kursunu bosta misinaya bağlıayacan yakından geçen tekneye nişan alıcan var gücünle abanıcan

10. maligunel

maligunel mehmet ali

:D abi oraya zıpkınla avlanan arkadaşlarıda ekle , gecen gün 20 tane oltacıyı umursamayan bir zıpkıncı abim , misinalara takıla takıla gitti :)

boğazda oltayı sallayıp boşladıkdan sonra 20 metre ötedeki adamlara oltasını takanlaramı kızıcaksın ,

sırıtarak gecen teknedeki balıkçı amcayamı ... :)

insanlar değişik , en iyi tekneyle kalabalıkdan kaçmak

11. prozack

prozack serhat

kusura bakmayın ama bu bi rüya bence çünkü millet 1 er tane palamut lüfer bulamazken kovalar dolmuş bile

12. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    dün akşam saat: 20:45 ıle 24:00 a kadar kulelıdeydım ama maalesef sonuc yıne husran oldu. topu topu 12 ıstavrıt alabılıdık oda üç olta ile. tum saat boyunca hıcbısı yoktu. sadece 10 dk ıcınde 13 ıstavrıt aldık. sonra yıne kestı bıcak gıbı. sılıkonlu takım ıle attım boş rapala attım boş. tat almayaya basladım artık :'(

13. arap58

arap58 Fatih

gecen hafta arnavutköyde adamlar tekneyle kıyıya nerdeyse sıfır gidiyolar iki defa takım kopartıp bir o kadarda misina kesene kadar boşa gitti misina elimi kesti adama bağırıyoruz takıldı dur diye umurunda değil adi şerefsizin kusura bakmayın ama çok sinirlendim elimdeki penseyi tekneye fırlatacaktım kardeşim tuttu bu kadar adilik olamaz. kıyıda belki 50 kişi olta atmış adam hiç umursamadan takımları karıştırarak geçiyor:mad: zaten balık yok gerginiz hepten sinirlendiriyolar adamı neyse hatırladım kan beynime çıktı yine durum bu kardeşim çözüm ne olur nasıl olur bilemiyorum duyarsızlık sayğısızlık.
    rastgele.

14. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    geçen hafta aynı olayı sahil güvenlik botu yaptı göre göre dahada yeni sardırmıştım misinayı :(

15. hakanweb1907

hakanweb1907 mustafa

aynısı banada oluyor arada ben çapariyi söküp yerine sadece kurşunu takıyorum ve atmaya devam ediyorum adamın kafası yarılır falan umrumda değil bu sayedede çoğu uzaklaşıyor:))

16. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Adamın kafasını yarmaz, doğrudan öldürürsün. Genç yaşında iki balık uğruna hapse girmek istiyorsan sen bilirsin. Arnavutköy gibi yerlerde aşırı akıntı yüzünden teknelerin çoğu kıyıya yakın geçmek zorunda.

17. yakuppolat

yakuppolat yakup polat

Favori Kamış:
    remixon electra carbon
    Favori Makine:
    remixon hybrid 8000
    En İyi Avı:
    Lüfer
    2 Hafta önce falan bende zargana topu ile deniz yunuslarıyla turlayan bir adamın kafasına atmıştım(bilerek).Bağırıp çağırmaya başladı,Kıyıdan olta atan abilerle birlikte bizde bağırdık çekti gitti.:D

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sen o kurşunu atıyorum diyorsun ya
    Ya adam O tekneyi kenara yaslar karaya atlarsa?

YA O ADAMDA 1,80 YADA 2,00 MİSİNAYA 3 KİLO MAÇULA BAĞLAR VE 200 METRE ARKASINDAN SÜRÜKLERSE..... SENİN O GÜZEL TAKIMLARINI KAMIŞLARI NI KOMPLE ALIR GİDERSE NE DİYECEKSİN.

adamın sulardan kaçacak noktası olsa zaten kıyılamaz ne işi var adamın kıyının 5 metre ötesinde. demek sularla beraber geçemiyor ki kıyılamak zorunda kalmış tam yola yakın 2900 dd/dak da yaklaşık 10,5 mph ile geçerken bile zorluyor boş muhabbet etmekten ziyade birbirimize saygılı olmasını öğrenelim. adamın önünden geçeceği sadece 3-4 dakikadır. seni kıyıdakini düşünecek durumda olsa zaten neden o kadar kıyılasınki .
    psikopatmı bu adam ne alakası var. hayatım boyunca arkadaşarımda dahil hiç demedik. şu adamların oltasını alalım diye etmeyin.......
    Şunu yaparım bunu ederimle olmaz. herkes birbirine saygılı olacak.

19. ysnlker

ysnlker yasin

Sevgili emre merhaba.

Bi an derinlere dalıp hayal gücünle bize anlatmış olduğun bu harika yazı için öncelikle sana çok tşk ediyorum. Hayalini kurması bile çok güzel. Sanırım sen yeşilköye yakınsın ki hayal kurarken sadece orada lüferi kovalara doldurmuşsun :)

Sevgiler.

Bursalı demeyin. Eski bi istanbullu :)

20. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Kaldı ki boğaz bir geçiş yolu. Öncelik teknelerde, kıyıdan olta atanlarda değil. Biz dua edelim hala olta atabiliyoruz. Burası Türkiye değil de mesela Almanya olsaydı zor atardık o oltaları.

Hatta pervanesine misina dolaşan biri elimizde ne var ne yok alırdı mahkemede.

Bu işin çözümü karşılıklı saygı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.