İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 3182

3182

Biraz daha türkçemize özen gösterebilsek.

Arkadaşlar diye çoğul ile başlayıp yazsan şeklinde tekil bitmese cümleler.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Olsa dükkan senin iki gözüm...

Ama seni kırmayayım. Tuzla civarı canlı izmaritle syrekte olsa lüfer yapıyor. Adalara doğru güzel kırlangıç çıkıyor. Palamuttan ses yok.

Umarım idare eder bu kısa ve öz rapor.

3. ssLh

ssLh Salih

Favori Kamış:
    Okuma Savant 420
    Favori Makine:
    Ryobi applause 6000
    bugun emırgan hısarda caparı denedım sabah 7:30 -10:30 a kadar sadece 2 ıstavrıt :mad: :mad:
    sonuc hemen herkezde aynı ıdı

4. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    Bugün saat 6 bucuk 7 gibi meramda sezon acılısımı yapacagım..ekim ayının 10 gibide karaburun sahilköy tarafına gidecegim lüfer palamut için..kıyıya yakın giden teknelerle alakalı kimi evet dogru kimi hayır yanlış yazmış...bana göre dogru az takım vermedik paşalimanında hava ve akıntı şartlarının iyi olmasına ragmen hatta bunu 3 kez yapan bile oldu üst üste..sonunda dayanamayıp 150 gr kurşunu yapıştırdım teknesine..iyide oldu o kadar bagırmıştım gel diye gelmedi..bu arada üsk civarında yemli hiçmi iş yapmıyor ? Su üstü Rapala calışsam..bayadır uzak kaldım acıyorum sezonumu bugün iş güç

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Afferin birinin kafasını yar öyle de o bahane ile Boğaz'da kıyıdan balık tutmayı tamamen yasaklasınlar.

6. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Akıntılı suda kıyıya yakın geçenlere birşey demiyorum başka seçenekleri yok ancak sırf gıcıklık olsun diye yakın geçip oltaları kapanları da çok gördüm..

Özellikle senelerdir abd bayraklı düz burunlu bir gezinti teknesi vardır.. Bu vatandaş 4 5 metrelik kayıkların bile açıktan rahatça geçtiği suda kıyıya 40 50 metre yanaşarak az olta toplamamıştır.. Yeri gelmişken burdan kendisine sevgilerimi göndereyim dedim..

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar gezinti tekneleri de müşterilerine Boğaz kıyılarını mümkün olduğunca yakından göstermek istiyor. Kıyıdan geçenlerin çoğunun kendilerine göre haklı sebepleri vardır. Bizim ne kadar kıyıdan balık tutma hakkımız varsa teknelerin de o kadar kıyıdan geçme hakkı var. Öyle kafasına kurşun atarım, döverim demekle olmaz. Hiç bir yer kimsenin tapulu malı değil. Biz de hem tekneleri hem kıyıdan yürüyen insanları rahatsız ediyoruz. Herkes birbirine azami seviyede saygılı olmalı. Birileri şikayet ederse Boğaz kıyısında balık tutma keyfimiz tehlikeye girebilir. O yüzden kıyıya giden herkes öncelikle çevresindekilere zarar vermemeye ve rahatsız etmemeye özen göstermelidir.

8. 29519

29519

Bir de öyle bir konu var "bizim yarattığımız rahatsızlık" özellikle bazı tiplerin hiç sağına soluna bakmadan olta atmaları kazalara sebebiyet vermekte. Bu yüzden ölenler bile oldu. Yürüyüşünü yapan veya bisiklete binmekte olan bir insanın ritmini bozmak veya ailecek boğaz havasını solumak gezmek isteyen insanların keyfini kaçıtmakta hiç hoş değil. Önceliği her zaman o insanlara tanımalıyız. Bi de atmama müsaade edilse bile sağımda çocuk varsa asla olta atmam.

9. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    arkadaslar bogazdan guncel rapor varmı ?

10. 29519

29519

Valla bütün boğazda ara ara istavrit yapıyor sıyırtma ve beyaz silikonla normal boy istavrit alabilirsin. O nun dışında geceleri iskorpit tutabilirsin bebek çamlıbahçe de gezi teknelerinin arasından güzel çıkar. palamut ise şansa kalmış he keza lüferde öyle.

11. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    yarın akşam 5 gibi bogaza gidicem gece 12 ye kadar durmayı planlıyorum bakalım şansımıza ne gelicek

12. byserhat

byserhat Serhat ÇAKMAK

Favori Kamış:
    2430400 D.A.M ALLROUND 400 CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    1004107 D.A.M DURA CHROME 1070 FD MAKİNA
    En İyi Avı:
    2.5 kg Turna - 1.5 kg Levrek

kusura bakma dokunmatik telefonları kötü yani arkadaşım

13. kulgan

kulgan Volkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting 420cm Surf
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    İş çıkışı geçtiğim Galata köprüsünde karaköy boğaz tarafında bir kaç kişide biraz istavrit, bir kaç zargana, eminönü tarafında bir kaç kişide 8-10 kadar Kefal, diğerlerinde bir kaç istavrit vardı.

14. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    ßence bu konu tekneLerin kıyıya yanasmasından da daha önemLi.. biz amatorLer oLtayı attıgımız yeri yani denizdeki oLayLarı konusurken arkamıza hiç bakıyormuyuz acaba... ben kaLdırımda yürüyen insanLarın bizLer tarafından cok daha fazLa mağduruyete uğradıgını iddaa ediyorum.. ve üzüLüyorum..

15. ycan74

ycan74 yalın

Öyle kötü olta atanlar varki, hiç arkasına bakmadan, bazen arnavutköyde yürümek çile haline geliyor ...

16. levrekçi97

levrekçi97 Berk

Üsküdar Sahil

Bugün saar 5.15 ten 7.15 e kadar üsküdar sahildeydim saat 6.40 a kadar radar 50 metre sağında tutuyordum bir attım çok kötü bir atış izmarite bekleyen abilerden birisine karıştırdım :( neyse açtık falan sonra yaptığım o kötü atıştan dolayı kendime kızarak gittim radarın dibine attım o sinirle oltamı 50-60 metreye ardından hızlı hızlı çektim ama bi baktım bi ağırlık ama çok yakındayken 20-30 metre falan sinirlendim nasıl olur ya birisine takılmış olamaz diye kendime söyleniyorum o sırada yanımdan geçen bi abi duymuş olacak ki ya balıksa dedi ben ihtimal vermiyorum balık olmadığına bi çektim gerçektende bir kraça var tabikide hemen saldım sonra 20 dakika 5 tane daha tutarak eve gittim tabikide hepsi salındı en başından beri orada olsaymışım 30 tane falan tutardım heralde. :D

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Alpcim, bayılıyorum senin yorumlarına. İleride çok sıkı bir amatör balıkçı olacaksın. Hem avcı olarak hem de düşünce yapısı olarak.

Tebrik ediyorum seni.

18. levrekçi97

levrekçi97 Berk

Çok teşekkürler olabildiğince amatör olmaya çalışıyorum .Bugün bir şey farkettim küçük balıkları alanlar yerine bana kızıyorlardı niye atıyosun suya diye :D.Bu arada bu yazıyı yazarken farkettim istavrit kıyıya yakısa onu lüfer sıkıştırmış olabilir mi ?

19. alperm

alperm Alper

Favori Kamış:
    Lineaffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 6000
    Bugun malzemelendik şamadırası ,rapalası, kurşunu ,takımı,iğnesi , 0.30mm assosuyla hazırız sezona hazır olmasınada ;

geriye tek soru kalıyor ?

bu akşam avrupa yakasında boğazda ne taraflarda avlansam aceppp :):)
    varmı bu akşam boğaza çıkacak olan

20. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    bugün saat 13:00 , 18:00 arası kulelideydim.Malesef hiç balık yapmadı diyebilirim.Epey kalabalıktı ama boş çekiyordu herkez.Sadece birkaç kişinin kovasında balık görebildim.Onlarda en fazla 10 taneydi sanırım.Yanlız akşam üzerine doğru askeriyenin yanındaki parkta bir abla oğluyla beraber 2li 3lü çekiyorlardı.Yaklaşık 1 kilo tutmuşlar sanırım.Bunların haricinde kefale atanların boş çekmediğini gördüm.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.