İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ysnlker

ysnlker yasin

Sevgili ali abi.

Bi kaç istisna var ki maalesef özellikle kıyıdan geçip insanların oltalarını koparıyorlar. Belli ki bunu yaparkende bundan zevk duyuyorlar da sanırım denizdeyken kulaklarının çınladıklarını farketmiyorlar. Sizin gibi özel ve düzgün bi kişilik zaten böyle art niyetli bi düşünceye girmezki. Lütfen arkadaşların söylediklerini üzerinize almayın.

2. prozack

prozack serhat

çok doğru alico abi benim kafama atılsa ben o söylediklerini yaparım vala çünki bu arkadaşlar olaya tek taraflı bakıyolar tekne gecerken cogu kalkıp olta atıyolar adam senın oltanı atıp balıgını cekmenımı beklıyecek kusura bakmayın arkadaslar herkes birbirine karsı saygılı olmak zorunda sen zevk için balıgını tutmanın pesindesın ama o adamların yüzde 90 ı ekmegının pesınde orda 3 5 kılo balık tutup satıp coluguna cocuguna ekmek götürmenın pesınde.

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aslında yine yanlıştayız....

Nedeni: Zorda kalan adam kıyıdan geçer diyoruz. o adam kıyıya yaslarken teknesini riskin komplesini üstlenmiştir. hiçbirşekilde olta almak gayesinde hareket edemez.

Pervaneye dolaşan misina motoru boşa çıkarıp makinayı stop ettirebilir. Zaten bu noktalarda makinan stop edeceğine ölmek daha iyidir. Nasıl adam bilerek alayım takımı desin imkansız. yapamaz.

Ayrıca pervanesiz tekne o sularda parçalanmaya ve kıyıya vurmaya mahkumdur alternatifsiz kimse bu riski alamaz. pervaneye misina dolaşacak makina kazıklayacak istop edecek. dahada ötesi şaft kesecek tekne karaya vuracak taşlarda parçalanacak. bu riski kimse alamaz kimse

4. ysnlker

ysnlker yasin

Ali abi ,

Simdi arkadaşım biri bilinçli olarak 200gr kurşunu alıcak, boşta misinaya bağlayıp kıyıdan geçecek teknedeki adamın kafasına savuracak bunu yapmaya cesareti var yani.

Peki bir başka psikopat ruhlu adamın biri zırf gıcıklık zırf zevk olsun diye sence kıyıya paralel yaklaşıp milletin oltalarını bilinçli olarak toplamaz mı diyorsun?

Bence istisnalar vardır abi. Hatta fazlasıda vardır. Maalesef memleketimizde zihniyeti bozuk insan çok.

Hepimiz birbirimize saygılı olabilsek keşke.

3S kuralı bnm kendim için uyguladığım bi kuraldır.
    Hayatın boyunca sabırlı ol.
    Her zaman sev.
    Ve ne olursa olsun herşeye saygı göster.

5. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

bu söylediğiniz durumun bir örneği varmı ? karaya felan vurmaktan bahsetmiyorum allah korusun. makinaya zarar vermişliği varmıdır misinanın ?Eğer öyle ise her seferinde 50 kişinin misinasını dolama riskini kimse almaz boğazda karşıdan karşıya geçen teknelerin o kadar kıyıdan gitmek zorunda olduğunu cahilliğimle birlikte kabul edemiyorum.. 2-3 Hafta önce kulelide benzer bi durum yaşamıştım en son.Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.İnsanın aklına bir çok şey geliyor.

6. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    tekne problemi sadece 5-7 metrelik balıkçı tekneleriyle ilgili değil, motoryatlar, boğaz gezi tekneleride kıyıya 5-10-20 metreden geçiyorlar altlarında 100bg motor var?

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Zevzek zevzek gezinen bir tekne, tuzla'da benim misinanın üzerinden geçti. Küt asıldı, koparamadı. Olduğu yerde kaldı, motor stop. Neye uğradığını anlayamadı. Eğer boğazda olsaydı, işi bitmişti. Asılırken filan kopardık misinayı da, kurtardık. ama o denizin ortasında kendi derdiyle düçar kaldı öyle. Sonra kürek filan mı çekti, ne yaptı etti, bilmiyorum artık.

Bu eleman kendi zevzekliğinden böyle bir duruma düştü. Ama maalesef başka türlüleri de var. Üsküdara'da mavi-beyaz bir tekne vardı. Bilhassa gezinip milletin rapala ve kurşunlarını topluyordu. Sonra şey bir adamınkini de topladı vatandaş. Adamda biraz deli çıktı, gitti bir yerden tekne bulmuş, bastı geldi yanına. Denizin ortasında bir meydan sopası çekti adama. Topladığı sahteler iflanda kıyıya getirdi, millet sahtesini alsın diye attı ortaya.

Fakat bu akıllanmadı. Devam aynı usul. Kıyıdakiler onu görünce ana avrat sayardı. Becerebilen kurşunu indirirdi tekneye. bir süre böyle sürdü. Sonra adam bir daha görünmedi, ne oldu, ne geldi başına bilmiyorum artık.

8. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    bu istanhbuL kıyı raporu başLıgı cuk diye oturmus şu muhabbete.. güLdüm sadece..

9. ysnlker

ysnlker yasin

Balık yok , rapor yok maksat muhabbet :)

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    50 kişinin değil 1 tek kamışın yada el oltasının misinasını almaya cesaret edemez örnek 1 naylon poşet. tekneyi durdurur. 1 misina pervaneye sararsa en incesinden ip sarmaya başladığı anda fiber gibi olur taş gibi. o yüzden bu gibi durumlar için teknede sürekli hiç elimizi bile sürmediğimiz. bir bıçak bulundururuz her zaman keskin jilet gibi. Nasıl olacak 1 misina bile bu durumlara sebebiyet verebilir. şaft ile pervane arasına girebilecek bir materyal salmastra görevi yapar ve o makinayı kitler. yapacağınız tek şey temizlemektir.

bu gibi durumlar için pervane lumbozu yaptırırız teknelere acil durumda kromdan uzunda pervane ve şaft aralığına bakan kol girebilecek kadar genişlikte vidalarını açar temizlersin pervaneyi veya dümeni ama. bir sarayburnu kafada bir arnavutköyde daha ne olduğunu anlamadan teknen parçalanmaya mahkum kalır. örnek. şubat 20 lerdi sene 1989 anadolu hisarından yukarı çıkarken motor birden kazıkladı. o zamanlar göksudaydı teknem o teknede lumbozda yoktu. koçun yalısının önlerinde teknede fazla yoktu. suya atladım ama çıkmam bir oldu herhalde bir daha giremem dedim. ama mecburen bir daha girdim. kaç sanıyede kestığımı bılmıyorum ama donmuşum. resmen morarmış her tarafım. Allahtan pancar vardı o zamanlar.

Tekneci adam önce teknesini düşünür hiç kimse ne artistlik uğruna ne bilmem ne uğruna bu riski alamaz. akıntı başlarında yapacak hiç birşey yok orta kanala kaçsa hiç geçemeyecek sular dahada basar.teknenin başını kaptırırsa sulara dahada başına iş alır. gemiler zaten başlı başına sıkıntı. önüne atlayamaz
    mecburen geçecek ordan mecburiyetten ben dahil mecbur çünkü yapacak başka durum söz konusu değil.
    Hatta sarayburnu bazen yarım metre ile geçmek durumunda kalınıyor.
    ki benim makinam güçlü 4 silindir 11,5 mil saate varan bir yola sahip. şimdi bu boyutta alico teknesini riske atarmı o kadar techizatla öldürsen atmaz atamaz
    hadi benim maliyetim yüksek 40-45 bin tl de ama en külüstür dökük bile teknesinin parçalanmasına göz yumamaz olay bundan ibarettir.

11. 29519

29519

Arkadaşlar bir de şu nokta o balıkçı tekneleri keyif için orada değiller. Balık tutacak satacak evine ekmek götürecek o nun derdi o senin benim oltamız olacak değil. Aralarında iyi niyetliler var mı var, mesela biraz aç dediğimizde eğer akıntı ile geliyorsa açıyorlar ama akıntıya karşı gidiyorsa aç demenin mantığı yok adam kıyıdan gitmek zorunda.EH bizde bir zahmet bekleyelim dikkatli olalım değil mi? 2 tane az balık tutarsak bir şeycikler olmaz.

12. nidya78

nidya78 Aydın

Geçen sene Çatladıkapı tarafında gece eşkina tutarken teknecinin biri benim kamışı kayalardan söküp denize uçurmuştu. Yakamoz sebebiyle kamışın suyun üstünde teknenin ardinda sürüklendiğini teknecide, bende görmeme rağmen teknenin arkasından 100 metre koşmamıza rağmen, o kadar bağırıp çağırmamıza, ışık yakıp söndürmemize rağmen göz göre göre adam takımı aldı gitti. Belki akıntıyla kenara gelmek zorunda kalıyor olabilirler ama en azından bölesi bir durumda bi durmak gerekir diye düşünüyorum. Göre göre durmuyosa artniyetli olduğu kesin.

13. 3182

3182

Ekmeğinin peşinde olan balıkçılar değilki sorun. Onların tekneleri zaten akıntıya karşı pat pat pat gelene kadar sen takımı 50 kez toplarsın. Sorun bi anda çıkıp gelen zivi gibi ortalıkda dolanan keyfi sürat tekneleri veya akıntıyı arkasına almış son sürat gelen gezi tekneleri.

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    göz göre göre kıyılayanı çok gördüm ...ama bir günde başıma ilginç bir olay geldi palamuta çapari yapan bir tekneye rapalam takıldı çaparisine bağardık adam uyandı durdu çapariyi topladı rabalıyı kurtardı bir 10 saniye oyalandıktan sonra teknenin içinde rapalayı suya atıp çek diye bağırdı ben çektim bir de ne göriyim baba bir palamut.takmış rapalaya..D:D:D

15. 29519

29519

Valla balıkçı teknelerine bile kaptırıyor bazı arkadaşlar. Ama en tehlikelileri harbiden biden çıkan sürat tekneleri.

16. balikoltasi

balikoltasi Birol

Aynen katılıyorum. Gezi tekneleri için akıntı sorun değil. İnerkende çıkarkende kıyıdan geçiyorlar. Tabii sahil güvenlik botu ve deniz taksiler de ansızın ortaya çıkan misina kesiciler...

17. balikoltasi

balikoltasi Birol

Benim rapalamı çeken tekne ise rapalamı koparıp el koydu. Boş takımı çektimbanghead

18. arap58

arap58 Fatih

olaya tek taraflı bakmıyoruz kardeşim bile bile o kadar kıyıya yanaşıp o kadar takımı birbirine katarsan millette sana gerekeni yapar.Ekmek davası tabiki ama insanların tutkusu için gerektiğinde ekmek parasından ayırıp aldığı malzemelerin zarar görmesi oltasının kırılması 15 20 ytl lik rapalasının gitmesi makinasının makarasının yerinden çıkmasıda bence ekmek davası hepimiz bütcemizden ayırıp alıyoruz bu malzemeleri öpücükle vermiyolar balık bir tutku böyle davranışlaş hoş değil hepimizin birbirimize sayğılı olacağız.

19. prozack

prozack serhat

Kasten yapan adama lafım yok kafasını kırıcaksın tabiki ama kasten yapıcak kadarda adi olamaz abi insanlar ya

20. byserhat

byserhat Serhat ÇAKMAK

Favori Kamış:
    2430400 D.A.M ALLROUND 400 CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    1004107 D.A.M DURA CHROME 1070 FD MAKİNA
    En İyi Avı:
    2.5 kg Turna - 1.5 kg Levrek
    Rapor

Arkadaşlar bırazda güncek balı raporlarını yazsan reeling

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.