İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    Bünyamin abi 1 veya 2 bu haberden sonra yarın zaten asırı derece amator balıkcı dolacak köprü şimdi izdihama dönücek :) İşin şakası abi acaba palamut caparısınemı yoksa baska bir yontemlemi almıslar ?

2. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

ne ile aldıklarını sormadım. ama muhtemelen çapariyledir diye düşünüyorum.

3. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    istavritten bahsediyoruz ama kısa sürdü okadarda uzun sürmeden kesti ayrıca mert kardeşim 150 gr kurşun sallarken kopuor dayanmıorki o ince çapari :D

4. 3182

3182

Sarayburnu bu mevsimde daha verimli olur. Hatta rüzgar ve su durumuna bakıldığında iri istavrit,lüfer ve palamut yapabilir.

İri istavrit için silikon .

Lüfer ve palamut için kaşık deneyin .

5. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Bunlar Çinekopsa eğer nasıl satılıyor? Eğer 20 cm den büyükse nasıl Çinekop oluyor?

6. deePblue

deePblue na

20 cm altında bu balıklar zaten..
    yaprak denebilecek balıklar bile var aralarında. O kadar incelerki bir an için ne balığı olduğunu bile anlayamadım..

7. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Bugün 12:30//14:00 saatleri arası Emirgandan başlayarak Tarabya'ya kadar turladım.Fakat hiçbir yerde balık yok,ne istavrit ne dişlisinden.Sadece birkaç sardalye alanı gördüm.O da tek tük yani.Allah sonumuzu hayır etsin.Bu içinde bulunduğumuz zamanda balık olmazsa ne zaman olur şaşılacak bir durum:confused: Şimdilerde kim ne derse desin lüferin çoktaaaan başlamış olması gerekirdi.

8. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

10-15 Ekim gibi iyice belirginleşmeye başlar. Şuan böyle olması normal. Bu aralar yoklanması gereken yer Geceleri Balat iskelesi, polis karakolunun yan tarafı. Orada gündüz ve gece avcılığı arasında çok fark vardır.
    Gündüz neredeyse hiçbir şey avlamayazsınız Ancak özellikle bu aylarda geceleri açıktan gırgırların çevirdiği balıklar Haliçte kıstırılır bu durum bir anda büyük bir yığılmaya neden olur. ve böyle durumlarda bu bölge çok verimli avlar verir. Ancak her zaman böyle durumlara denk gelinmez.

9. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Uyanık bir de olta balığı yazmış. Aklı sıra cezadan yırtacak hiç de belli olmuyor halden alındığı hani....

10. istavrit

istavrit Boğaç

Alico Usta ile birazdan cikiyoruz hazirliklar tamam sabah 5 itibari ile canli rapor gecicem yetti gari bu kadar karada beklemek

11. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Rastgelsin.

12. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Rastgelsin.İnşallah güzel haberlerle dönersiniz.Merakla raporunuzu bekliyeceğiz.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    pek bi karamsar hava hakim olmuş :) biraz sabır akadaşlar... takip ettiğim kadarıyla poyraz yeni başladı yağmur yeni yeni yağıyor. su biraz soğusun poyraz devam etsin karadeniz balığı hucum marşıyla girer boğaza herkez nasibini alır :)

14. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Karamsarlıktan ziyade gerçek bu.Maalesef ki durum itibari ile hiç de iç açıcı değil.
    Geçmiş yılları düşünüyorum da ...
    ağustos 20-ağustos 25 dedin mi her yıl rutin sarayburnunda çinekop lüfer başlardı.yani sularla,sıcaklıkla pek bir ilgisi yok bence...
    Ya şimdi???Her geçen yıl tam bir hayal kırıklığı.Gitgide azalıyor balık denizlerimizde.Ben istiyorum ki bu sene beni utandırsın.Herkese rastgele...

15. gokhanunsal44

gokhanunsal44 Gökhan ÜNSAL

Arkadaşlar herkese öncelikle rast gelsin. Yer Kartal Koçtaş önü saat : 18:00 beden 22 köstek 12 iğne beyaz at çek sıfır. Saat 18:20 beden 16 köstek 10 iğne beyaz tek tük. Saat: 19:00 beden 14 köstek 8 iğne siyah at 6 geldi, at 7-8 geldi 19:30 balık yok. Toplam kova en az 1,5 kg. Fakat sandalla açılanlar sağlam doluydu.

16. Cumali

Cumali gokhan

Yasakmi

sözde 20 santimden kuçuk cinekop satılmayacaktı o lafta kalmış yaprak çinekopları kilosu 25 lirdan olta diye balık halinde satıyorlar NERDE KANUN KOYUCULAR nerde balık halinin sorumlu mudurleri yasa olabilir fakat uygulayacak kim var kimler uygulayacak bu ülkenin 3 tarafı deniz onuda kurutuk ya gelecek nesiller herhalde bu raporları ne guzel gunlermiş diye okur bu gidişle bizim bizden öncekilerin resimlerini görup o zamanları okudugumuz gibi bu gidişle banghead

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
  18. alperm

alperm Alper

Favori Kamış:
    Lineaffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 6000
    dun gece emirgandan saat 4 gibi başladık 3 arkadaş
    sabah saat 8 e kadar boş boş boş
    butun sahil heralde toplam 20 kamış falan denizde , benim gördüğüm toplan çeklien balık sayısı : 20 adet istavrit ya var ya yokkkk
    normal değil......

anlaşılan 1-2 hafta daha sabır lazım....

19. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Bu konuda tüketici dernekleri ile irtibatta olmakta yarar gözükmekte.
    İrtibata geçeceğim. Bakalım bu konularda onlarında deneyimlerini sorgulamalı.

http://www.tuder.net/

Tüketiciler Derneği, Zeytinlik Mahallesi H.Z.Uşaklıgil Cad. Daimi Halk Pazarı
    No:17 (Caroussel AVM Yanı)
    Bakırköy / İstanbul
    Türkiye

Telefon: +90 212 660 47 48
    Fax: +90 212 543 72 57

Bilgi: bilgi@tuder.net

20. tkorkunckaya

tkorkunckaya tkorkunckaya

İki gündür hava alıyoruz

Tamam, balık yok yine de hava alayım, kafa dinleyeyim diye çıkıyorum. Onca yol gidiyorum, onca çile çekiyorum onca saat uğraşa en azından ben tutmasam da birilerinin balık çektiğini görsem ona da razıyım. Neyse, Ekim 10 a kadar daha da gitmem.

Bugun tarabya, akşam 18:00 civarı kenardan az miktar istavrit yaptı. Birçok kişi gece balığına kaldı. Lüfere atanlar çoktu. Kimse çekemedi, tek tük istavirt dahi olmadı.

Benim lüfer oltasında ise ilginç bir şekilde çift gelincik aldım. Demek istediğim çift gelincik çift iğneye asılı şekilde geldi. Fotoğraf ışıksızlıktan kötü çıkmış. Gelinciklerden birisi denize geri dönerken diğeri anında temizlenip istavritlerin arkasından mangala atıldı. 8-9 kişi tadına bakıp çok beğendik. Balıklar oldukça iriydi.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.