İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

buakşam

bugün akşam 8 12 arası bi aksilik olmazsa ordayız inşallah

2. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    Bu konu hakkında okadar çok sıkıntı var ki balık rapolarının önüne geçer :(

3. balikoltasi

balikoltasi Birol

Güzelim boğazıda galata köprüsüne çevirdiler. Zaten bu tiplerin uzaktan geldiği belli. Toplu olarak geliyorlar, etrafı rahatsız edip çevreyi kirletiyorlar. Evet amaçları balık tutmakta değil. Ellerinde 25 liralık kamış+makine combo takım.
    Bunların tek çaresi havaların soğuması ve yağış.

4. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Birol abi Selam,
    Raporlar hep Avrupa yakasından mı olacak ?
    Cumartesi akşamı Anadolu yakasında olta attığım bir yerden, gece 00.00'dan 03.00'e kadar güzel bir sarıkanat aldım. Bu benim ilk lüfer familyasından aldığım balık. Sağımdan solumdan çinekop çekenler çoğunluktaydı.
    Bana herşeyi öğreten Uluç abime çok Selam, Saygılar.

5. balikoltasi

balikoltasi Birol

Helal sana Volkan :) Tebrikler. Çok sevindim senin adına gerçekten.

6. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Ben bir kere şahit oldum sanayide.
    Adam çırağa " aş bağalım şu ziteyi balık niredeyse oraya gidelim" dedi. Tamam dedim bu iş bitmiş.

Sarıyerli kardeşimizde paylaşım yaparak ne kadar büyük bir hata yapmış olduğunu gördü.

7. The RooT

The RooT Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe ac casting 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av-65 Makine
    Sabah 6dan beri Kandilli ve halen inadına Kandilli yağmura rağmen alabildiğimiz sadece kara bulutların vermiş olduğu sağanak yağış istavrit capari palamut capari rapala siyirtma denenmeyen yöntem yok ama kocaman sıfır ve sucuk gibi islanmaak var Buda paha picilemez + boğaza bırakılan 2 rapala gitti prenseslerim kırmızı kafa :(

8. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    Mahmut abicim aynen dediğine katılıyorum..balık tutmak bir kulturdur.ama ne yazikki gelde gor zaten kendini bilen adam etrafı öylece bırakmaz......bunlarla bas etmenin yolu yok sanırım bende kaç kez mevzum oldu mekanımda magandanın basını çekenleri hepsi..örf daraldıkbanghead

9. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    Aynen katılıyorum

10. vinchenzo

vinchenzo Gürkan

Saygı değer hocalarım..
    Geçtiğimiz Cumartesi
    Sarıyer - MER BALIK RESTORANT ın önlerinde saat 16:00 18:00 arası bu acemi kardeşinizde orda bulunmaktaydı..hihi
    Ana amaç balık tutmak değildi, zira MER balığa yemek yemek için gitmiştik.
    Ne varki, erken gidip yeni almış olduğum oyuncakları denemek istemiştim.
    Orda o saatte elinde 2,4m Spin kamışla ucunda sahte yem ile uzağa sahte atmaya çalışan bendim..:)
    Baktım milletin elinde 4 metrelik kamışlar var iki salladım daha fazla rezil olmadan geri toparladım..
    Sırf burda ki arkadaşların günü berbat olmasın diye..hooked
    Ama inşallah bizde öğrenicez..
    Sadece biraz daha sabır..:hungry:

11. 6868

6868 Göksal

S.a
    Arkadaşlar
    Anadolu Yakası EN Verimli Balık Yeri neresidir Kandilli önünden Atıyorum 1 aydır son 2 haftadır yok gibi

12. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Arkadaşlar, an itibariyle hava gökgürültülü sağanak yağmura çevirdi. Karbon kamış kullanıp avlanma niyetinde olanlar, aman çok dikkat!!!

13. Deniz Sevdası

Deniz Sevdası ZAFER

En İyi Avı:
    24cm Lüfer
    Biraz geç kalmakla birlikte Avrupa yakasından Bakırköyden rapor veryim.

08.10.2011 Cumartesi günü ailece piknik için gittiğim Bakırköy sahilinde ikindin 15.00 ile 17.30 arasında; gerek çapari ile, gerek yemli (istavrit ve hamsi) ve gerekse rapala ile denemelerimden bir netice alamadım. Ne istavrit vardı, nede Çinekop. Sadece kefal vardı.

Kısacası Bakırköy sahilinin pek tadı yok bu yıl. Sözüm ona çinekop-lüfer ilk yeşilköy-bakırköy sahilinden başlar biliyorum ama yanlış biliyormuşum. Boğazdan gelen raporlara göre balık boğazda var gibi.

14. prozack

prozack serhat

yakalamasalar kim bilir nerden cıkardı kazayada sebebiyet verebilirdi allah korusun.

15. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    bizde uzaktan geliyoruz galataya en az 2senedir gidmedim sırf buyüzden tek kişi 4kamış tapulamışlar heryeri başıma bela almayalımdiye gitmiyoruz ama tabiki burayı takip ederek oralara geliyoruz bizim bi pazarımızvar yalan yanlış bilgilerle milleti başka yerlere sırf siz rahat edindiye yönlerdirmeyelim ŞAHZINIZADEYİL genele konuşuyorum off bukonu uzar gider boğazda sizin olsun kısmetimiz varsa zaten tutarız ama hic makanda olmadık önceki hafta emirgandaydık semaveri yaktık boğaza karşı cay ictik balık tutamasakta ha buarada endandik kamışımız extrem kalın sağlıcakla

16. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Aslında bildiğin doğru,ilk lüfer avcılar ambarlı sonrasında Yeşilköyde yapardı.Ancak bu yıl hiç yok diyebilirim.Ben her yıl ağustos sonu eylül başı gibi yeşilköyden çok güzel balık alırdım,çünkü orası meradır.Bu sene sadece 2 vuruş aldım ama sıfır balık.Balık her sene azalıyor bence.Boğazdaki balıkta çok keyif vermiyor açıkçası.Sadece belirli yerlerde var.Daha balık tam aşağılara inmedi ama eli kulağındadır.1 hafta 10 güne kalmaz daha keyifli avlar yapabiliriz diye düşünüyorum.Herkese rastgele...

17. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ismail abim benimde evim küçükyalıda bendemi gitmeyeyim boğaza. birol abinin bence canını sıkan balık tutmayı tam bilmeyen acemiler değil saygı yoksunu kendini adam zannedenler :) yoksa ben görmedim boğazda abi bu nasıl tutulur ne yapmak lazım dediğimde yardım etmeyen. he arada cinsler çıkıyor :D ama olsun o kadarda :)

18. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Amatör balıkçı olmak demek birilerinden birşekilde mera öğrenip hadi gidelim orada tutalım demek değildir. Balıkçı dediğin araştırır gezer dolaşır olta atar çelebi olur tutar tutamaz en belli bir birikim ve tecrübeye ulaştığında bazı yerleri öğrenmiş bazı teknikleri kavramış olur. Öyle bak bakalım nerde balık yapıyormuş gidelim demekle balıkçı olunmuyor.

Forum icat oldu mertlik bozuldu. Ben milleti başka yere yönlendiren insanı şu tecrübemle söyleyebilirimki tebrik ederim. Yanlış yere yönlenip giden insanında arkasından gülerim ve acemi işte derim. Geçer giderim kusura bakmayın. Bu işleri herkes bilecek öğrenecek diye bir şey yok.

Hiç koşturmayın farklı meralarda olta atmayın araştırmayın tecrübe etmeyin sonra pazar günü geldiğinde sabah açın interneti nerdeymiş balık hadi 8476346 kişi orayı basalım şeklinde bir anlayışla meralara akın..

Bence siz bırakın balığı gidin piknik seti semaver ile güzel yeşillik alanlara hem daha masrafsız olur..

Tepkim sizin şahsınıza gibi oldu ancak kusura bakmayın boğazdaki belli başlı meraları rezalet hale getiren insanlaraydı lafım..

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    (Yazım hataların düzeltildi)

İyide İsmail Sorun nedir bunda?
    Birol Tanıdığım en iyi kıyı oltacılarından biridir. ve herkese ve doğaya tamamen saygılı çevreci bir arkadaşımızdır. Kötü birşey dememişki adam. Ortalığın Ayyaşlar, serseriler, sağda solda işeyen, istifra eden tiplerden bahsetmişler. Sizlerin Bütün boğaz kıyılarında gezmeniz eminimki kimseyi ilgilendirmediği gibi. birbirlerinizi tanısanız zannederim dahada güzel saatler geçirebilirsiniz. zannetmiyorumki arkadaşlar bu konuları sizlerin orada bulunmanız için yazıyorlar. bence alakası yoktur. bence denizle balıkla ilgisi olmayan arkadaşlaradır tüm dedikleri, ellerindeki takımlarda balığa gönül vermemiş ama bu işi sadece zevk olsun diye 1 kere bilemedin 2 kere yapacak olan tipleredir diye düşünüyorum. Ben bu arkadaşlarla av yapmış insan olarak herkese saygıları olan hatta avına bile saygısı olan insanlar olduklarını iyi biliyorum...
    herhalde siz yanlış anladınız bazı şeyleri....

Sen git bizim ekiplerdeki arkadaşlara sana en güzelini anlatırlar yardım ederler kimse bilmeyen birine soru sorduğundan hadi ordan git başımdan demez asla demez diyen kişilerde maalesef balıkçı değillerdir. onuda bizim kadrolardan beklemek zannederim yanlış olur

Sevgiler

20. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ali abi bahsettiğim selam verip rastgele dediğinde kafasını bile çevirmeyen cevap vermeyen mendebur insanlar. onlarda dediğim gibi tek tük çıkıyor. dur abim dur ben bir ısınma turlarını bitiriyim çok soru sorucam size hooked

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.