İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

berbat bi hafta sonu

öncelikle hepinize bol avlı haftalar diliyorum qarkadaşlar bu hafta sonu berbat geçti burdan balık çıktıgını yazdım duyan duymayan gelmiş balık tutmak (milletin oltasını çekmek)deli etti beni adam önüne atacagına saga solla sallıyo bi çeki allah yandık 4 olta beraber pazar günü çok sevindim fırtına yagmur kimse bişey alamadı deli ettiler beni deli bi adamlar üste çıkıyo yokm sen yanlış atıyosun falan cahille ugraşmak çok zor ya katil olucan yada susup eyvallah diyecen ben eyvallah dedim şimdilik

2. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    nasıldı ama bende oradaydım belkide görmüşsündür bizi içim gitti
    ama kıyıdan alınmadı balık denedik

3. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

fırtına

valla ben dün oltayı bile açmadım cuma cumartesi attık taze yem bulamadık yemide balıkçıdan aldık iki kişi 10 tane çinekop alabildik taze yemi görene aşkolsun ama bugün ve yarın patlama bekliyorum gelirsen görüşelim

4. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Sağ tarafımda ileride yemli atan bir iki kişi vardı.Herhalde sizdiniz.
    Ben de yemim olmadığı için sahteyle bir kaç atış yaptım teknelerin arasına ama sahteye rağbet olmadı:( Zaten teknenin biri aniden motoru çalıştırdı kıyının dibinden hızla geçip benim takımı aldı gitti.Ama kasıtlı yaptı.İyi evlat anasına küfür ettirmezmiş.Bizi de boş yere günaha soktu.İki kişiydiler teknede, duyduğu halde kafasını bile çevirmedi.Bir de şunu gördüm sağ tarafımda olta atanlardan birinin takımı tekneye takılmış adamcağız kıyıya kadar gelip takımı sahibine verdi.Böyle delikanlılar da var.

5. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

tekneden yemli atılan yer muhtemelen yeniköy açıkları kardeş sen söylemesende ben söyliyeyimde millet bizim mekanı bırakıp oraya akın etsin zaten hafta sonu kalenderin önünden bayagı bi lüfer çeken olmuş bende duyduklarımı yazıyorum

6. balıkcı feto

balıkcı feto fettah

tursu gıbı olduk be o gun hala kendıme gelemedım tekneler zargana atıyodu taze yemımız yoktu belkıde oyuzden av yapamadık

7. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

yeniköy

tekneden yemli atılan yer muhtemelen yeniköy açıkları kardeş sen söylemesende ben söyliyeyimde millet bizim mekanı bırakıp oraya akın etsin zaten hafta sonu kalenderin önünden bayagı bi lüfer çeken olmuş bende duyduklarımı yazıyorum

8. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bir daha haftasonu balığa çıkmak mı.. Aman uzak olsun. Boğazın durumu gerçekten rezalet haftasonları.
    Sazan zili takıp bekleyen mi, 4-5 oltayı yere yatırıp giden mi, oltasını kıyıya paralel gezdiren m ne arasanız var. Tüm bunlar balık yok olduğu halde oluyorsa balık varken ne olur düşünemiyorum.
    Gürültü-patırtı-sahil şeridi kirliliği had safhada.

9. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

krdeş sen bizim yanımızdaydın galiba o oltaya zil takan adam bizim yanımızdaydı biraz dalga geçtik onunla sonra zili çıkardı çok şükür

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Abi kendin etmişsin valla, bir yerden balık çıktığını yazarsan ordan balık tutmayı unut. Raporlarda Boğaz'daki genel balık durumunu yazalım, herkes kendi bildiği avlağa gitsin ki kalabalık mümkün olduğunca dağılmış olsun.

11. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

öyle oldu valla

evet kendim ettim kendim buldum ama artık yerimi kimseye söylemem babam arasa yanlış istihbarat vericem ters yöne yönlendirecem tutugum balıklarıda kovaya koymıyacam saklıyacam sonra gören geliyo :D

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Arkadaşlar Yeniköy'de uzunolta yapan teknelerin arasına olta atmayın, onun solunda istediğiniz kadar alan var deneme yapabileceğiniz. Adamlar ekmek parası peşindeler ve zaten küçücük alanda 30 tekne, yaptıkları iş çok zor bir şey. Bir de kıyıdan olta atılırsa deliriyorlar. Hem orası ilginç bir yerdir, balık ne kadar bol olursa olsun kıyıdan yakalayabilen olmaz. Adamlar tekneden patır patır alır, siz kıyıdan seyredersiniz.

13. balikoltasi

balikoltasi Birol

Demekki bol miktarda zil takan adam vardı zira bizim yanımızdaki sabaha kadar çıkarmadı misinaya taktığı sazan zillerini. :eek: :D

14. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Üstat bu gibi durumlarda çantanızda bir tane 0,40 beden çapari bulundurun.. Şöyle 9 numara iğneli 0,30 köstekli falan:) Üzerinize atan adamları inadına çektiniz mi en fazla 2. atıştan sonra ya üstünüze atanların takımı biter ya da kimse bulaşmaz bir daha:)

15. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    nezaman?????

16. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

çapari degilde

valla üstad çantada çapari vardıda benim aklıma daha iyi bişey geldi artık çantada bi 15 li bulundurcam hem kendime hem vatana iyilik yapıcam hihi

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Sırf oltaya zil taksalar iyi, zil takıp oynuyorlar. Adam gecenin 4'ünde Tarabya otelinin önünde açmış arabanın müziğini bangır bangır, göbek atıyor. Yerler çekirdek kabukları, bira şişeleri, sidik dolu. Zor kaçtım oradan. Gelenlerin %90'ının balıkçılıkla alakası yok.

18. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    evet bizdik beş parmak misali herkes bir olamıyor malesef.. biriyle pazarlık yaptım tekne ile deneme yapalım dedim saatine 50 tl istedi insafsız. orda tutulan lüferlerde hemen kıyıdaki balıkçıda canlı canlı akvaryumda idi

19. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Aret zaten teknelerin arasına derken teknelerin bittiği yerin solundaydım.Yani onlar dediğin gibi belli bir alandaydılar.Bu konuda haklısın nasıl kıyıdan balık yaparken teknelerin dibimize girmesi doğru değilse bizim de onların arasına atmamız doğru değil.Ben de Nasrettin Hoca hesabı ya tutarsa diyerek bir kaç deneme yaptım.Ama bu arkadaş sol arka köşeden birdenbire daire çizerek kıyıya çok yakın bir şekilde hızlıca geçti.Yani bir çok alternatifi varken bu yolu seçti.Belki de ben gelmeden önce birilerine dellendi fatura benim kimseye zararım yokken bana patladı.Neyse bu sayede orayla ilgili bir ayrıntıyı öğrenmiş olduk.

20. gozgenc

gozgenc gökhan

Favori Kamış:
    silstar,alba
    Favori Makine:
    shakespeare,daiwa
    slm arkadaşlar,gecikmelide olsa cuma günü galata raporu;sabah 8-11 arası yanımdan yaklaşık 8-9 adet palamut çektiler.tabi bizde hemen hamsi alıp hazır zokalı takımla salladık ama kısmet işi,yan tarafa palamut bize kefal,1 adet çekebildik 15-16 kefal geldi,bikaçtanede eşek istavriti.malesef kıbrıs atanlar yüzünden çileden çıktık tabi,ileri atmak imkansız,adamlar bir sallıyor kıbrısı 10-15 sıra yan tarafa kadar olta.eziyet balık tutmak koprude kefalciler yüzünden.hsonu kopru nasıldı bilgim yok.kolay gelsin...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.