İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Millet ne diyceğini şaşırdı bence çinekop adını literatürümüzden çıkarmak lazım tamamen 20 cm - 24 cm balıklar sarıkanat 24 cm ve üstü lüfer denmeli.
    çünkü tebliğle aradaki sarıkanatta kaynadı. direkt lüfer denildi oysaki araboyu gündeme alsalardı lüferin normal nizami boyu zaten 30 lar seviyesinde olması gerekirdi.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Alparslan sen Akıllı adamsın aman sakın uyma buna bu karda kışta kıyamette.

3. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    aynen abi...işte burda olay aslında ama anlayana bilene tabi...

4. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Ahbe abi Kimler icin islanmadik üşümedik bide serdar abi icin islanirdik :) ama iş güç

5. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Hep ikilemde kalmışımdır. Ben çocukken tuttuğumuz lüferlermi büyüktü, yoksa biz büyüdükde şimdiki lüferler mi bize küçük geliyor..?
    Zamanımızda, biz küçükken (1975 - 80 ) ölçme biçme adetimiz olmadığından boyunu hiç hatırlamıyorum, gerek kıyıdan gerekse tekne ve lüx le çıktığımız avlarda lüfer dediğimiz şeyler sanki şimdi lüfer denenlerden daha büyüktü..
    Ben mi yanılıyorum yoksa o zamanlar 30 cm altındakilere lüfer denmiyor muydu?????

6. nidya78

nidya78 Aydın

Pazar günü kardeşimle boğazdaydım. Gündüz 20-30 civarı yemliğimizi aldıktan sonra akşamüstü boğazda başka bir mekana gittik. Gece yemliyle 12 tane 20-30 cm arası rapalayla da 3 tane 30-35 cm arası lüfer ailesinden balığı bizimle gelmeye ikna ettik. Selamları var.

7. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    deniz patlıyor resmen kabatasda dalga boyu 3 5 mt bu havada balıkçı tekneleri çıkamaz karadenizdeki balık kesin içeri girer dalgalardan dolayı balık tutmak yemedi açıkcası fırtına sonrası insallah meralar balık dolacak fırtına sonrasını kollayın ciddi miktarda balık tutmanız munkun olabilir

8. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Günlerdır saga sola gıder video resım ceker buraya rapor verıriz sıf guzleık olsun foruma herkes benım gıbı bısey paylasın dıye ,ama bır zıpkıncı arkadasımın bana yolladıgı vıdeoyu yayınlayınca pıyasaya forumu gızlıce sesızce takıp edenler bakın nasıl ortaya cıkıyolar :) nedım YORUM SIZE KALMIS ;)

işlerine gelmiyor mera vermek.bende zıpkınla dalıyorum benım bılemdım mera bılmedıgım batık ve o batıkda eşkinalar yok yok :)
    zeynel abidin hoca benı ıyı bılır,rahmetlı ozan olsun rahmetlı ılhan (orko balıkcısı) vs yanı bızde pıyasadayız ama bu forumun adı ıstanbul kıyı raporlarıysa ve durust ınsanlar bu raya giriyorsa kii bir cok ınsan da buraya giriyor onlara yalan konusmamamız lazım benım vıcdanım el vermıyor ınsanları kandırmaya herkes kısmetını yer USKUDARDA rapala vıdeosunu cektım dıye uskudar lılar bana nerdeyse cephe aldı ozelden yazıyolar ne dım kardeşim size ..

9. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    ne dıyosun sen yaaaa...
    arkadasım yoladı begendık koyduk dedık daha ne uzatıyoonn.ne madara sı ne alaka ..terbıysızlık yapma..adam gıbı konus..

kımınse kımın vıdeo o vıdeo kımınse neden kendı yuzu gorunmuyor ben nerden bılım onun olduna belkı arkadasım dogru soluyor ıspatlasın ozman allah allah yaw buyutunnuz mevzuya bak ne buyuk sey yaw..wooow bee

10. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Merhaba arkadaşlar bir haftadır hergün benim merada çinekop sarıkanat yapıyor. Her hidişimde en az 6-7 parça alıyorum ( Akşam 19:00-21:00 arası ) Fazla duramadığım için bu kadar az alabiliyorum. Balık akşam saat 16:00 gibi başlıyor. Ama çok takım kestiriyorum bazen kösteği komple alıyor bazende iğnelerden birini alıyor. Bu konuda bana yardımcı olabilecek varmı?

11. prozack

prozack serhat

.

ya burda balığın yapmadığını bilen varmı arkadaşlar orda balık almak her babayiğidin harcı değil.

12. 3182

3182

0.30 örme ipten çift kat olarak yaparsan iğnelerin arasını zayiyat daha az olur.

Çelik tel,özel teller de var iş yapar fakat daha fazla işçilik ister.

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Büyük boy iğneden yapılan çelik telle bağlanmış takımlar var, onları deneyebilirsin.

14. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba balık malzemeleri satan dükkanlarda 0.20 mm çelik sargı teller satılıyor onlardan kullanmanızı tavsiye ederim malüm hayvancıklar biraz dişli :D reeling

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Lüfer familyasının 24 cm boya erişmeden yumurtlamadığı gerçeğinden yola çıkarak bu boyun altındaki balıkların avlanmaması, özellikle çinekop adının dillerde, balığın da tezgahlarda dolaşmaması gerektiği tüm halkımız tarafından bilinmeli ve kabul edilmelidir. Aksi halde lüfer denilen balığın bugün denizlerimizde göremez olduğumuz uskumru ile aynı kaderi paylaşması işten bile değil. Çocuklarımızın bu balığı ileride sadece ansiklopedi ve internette görmemesi adına toplumca bu konuya hassasiyet göstermeliyiz.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Tımur Sen bu olayda haksızsın o videoyu youtube yükleyen sertan Profılınde resmide var ayrıca o video youtube da paylaşılırken yine burdaki isminle rainbowtr olarak paylaşılmış bakarsan görürsün. dediğim gibi o videoya hiç bakmadıysak 20 kere bakmışızdır en az bence sen diğer arkadaşlardan özür dile. olay bunu gerektirir....

Sevgiler

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Berkan tamamen katılıyorum ancak daha bizler işin içinden çıkamadık çinekop olayını tamamen kaldırmak lazımki dilimizden o zaman iş yörüngeye oturur. Uskumruyu sardalyayı lipariyi orkinosları göremeyen çocuklar yakında defne yapraklarına lüfer derse onada şaşırmam doğrusu. şu an kofana dedıkleri balık ayakta durup tuttuğun zaman. solungaçlarından kuyruğu yerde kıvrılırdı....

18. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    Abi milletimizde bu aç gözlülük olduğu sürece birde denizden babam çıksa yerim ata sözü değişmediği sürece yakında defne yaprağına da dediğiniz gibi LÜFER derler. Bizim çocuklarımızda Lüfer denen balığın seyrini ancak çağımızın olmassa olmazı internetteki videolardan yaparlar. Maalesef tezgahlardaki balıkları görüyoruz. Dediğiniz gibi çinekop ismi literatürden kalkarsa belki de lüfer ve babası kofana tekrar bol mktarda görülür. İnşallah herşey istediğimiz gibi olurda gelecek nesillerimizinde bu güzel balıkla tanışması gerçekleşir. Herkese rastgele

19. 29519

29519

takımları 0.50 örgü ile yap

20. 3182

3182

Bu arada üsküdar da takılıyo takım verirsiniz deniyor. Boğazda rapala attığınız tüm mekanlarda aynı risk mevcut. Bakınız arnavutköy biraz geç kaldınız yada yakında hızlı sarmadınız yandınız. Ben sabah suyuna peş peşe 6 sahte verdiğimi bilirim her atmama takıldığını. Bu iş deneme yanılmayla tecrübeyle öğreniliyor.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.