İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    videolar hangi seneye aitt.

2. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Nasıl yani anlayamadım?

3. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    ==-

ben hic anlayamadim ? :)

4. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    üsküdar radar öünüdeki balık avı videoları hangi yıl cekilmişdir demek istedim...
    sorry bugunmu cekilmiş videoo
    güzel av olmusss..

5. popeye1907

popeye1907 Gökhan

Favori Kamış:
    shimano Super Aero Technium 425, Lineaeffe Prestige 7000 450-200, Okuma Salina 3 parça Surf
    Favori Makine:
    Shimano Bull's Eye 9050 XT, Shimano Saros 4000 F
    En İyi Avı:
    2 kg. vatoz ve 420 gr zargana
    Üsküdar zor meradır sağlam ekipman ve makina ister balığı almak için ve balığa ulaşmak içinde iyi bir surf kamış. Yoksa bol bol rapala bırakırsınız denizde, tabiki morallerde sıfır olur. Oranın müdavimleri dışında kolay kolay balık alınmaz istisnai günler hariç.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

neyi salıp salmadığımı neden soruyorsun ? :confused:

7. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    eğer salmadığınız balıklar 15-18 cm arasındaysa bi dahakine salarsınız umarım limit 20 cm. inşallah saldığınız balıklar o aralıktadır alıkoyduklarınız daha iridir... :eek:

8. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

bu görüntü bugüne ait tir ama arkadaşların yazdıkları doğrudur malzeme bırakmak isteyenler çoktu bugün oranın suyunu bilenler bile 3 -4 rapala bıraktılar malzemesi bol olan buyursun tabiiki mrsparkle :D

9. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba furkan;limitler hakkında bilgim var limit bir kenara dursun vicdani sirküler konusunda oldukca hassasımdır;kendimi bildim bileli balıkSevdasına aşinayım çocukluğumdan beri yüreğimde var balık sevdası :)
    20-25 senelik aşk bu;neyi salıp salmamam konusunda oldukca bilinçliyim hassaiyetin için teşekkür ederim.

10. furunotr

furunotr Haluk

Herkezin hakkı; istediği ve başarılı olabileceğine inandığı meralarda avlanmak... Tamam görsel şölen; herkez görsün; gözü de gönlü de açılsın balık ve avını sevenlerin... Ancak böylesi raporları verirken düşünmediğiniz-düşünmediğimiz başka şeyler de var... Trolcüsü gelir gece sabaha karşı trol çeker; olmadı ağcısı gelir çevirir merayı... Geçen sene kaç kere trol çekildiğini ya da kaç kere ağ çevrildiğini biliyormusunuz acaba... Forumda rapor verirken bölge belirlemeyin dediklerinde neyi kastettikleri halen anlaşılmamış gibi... Zaten pekçok amatör sıkı bir takipçi olarak her balığın ne zaman nerede av verdiğini biliyor; ancak amacı salt kolay para kazanmak olan insanlar böylesi forumları takip ediyor ve löp... Sonuç maalesef bilinen gibi... Ayrıca iti-kopuğunu da saymıyorum...

Ben raporların gerçekçi olarak verilmesini beklerim bir de... Bir kere orada hiç kofana görmedim ben; ve bu sezon hiç kofana diyebileceğimiz balık çıkmadı asansördeki tek istisna haricinde... Ayrıca herkez balık almıyor; kesin bilmiyorum ancak tahmin ediyorum ki sarı montlu arkadaş bugün en fazla balık alan kişi... Bir tane alabilen var; iki de... Ancak eli boş dönenler çok; çok daha fazla... Tüm merada gün içi çıkan balık sayısı toplasan 25, belki de 30 anca...

Ayrıca sabah kargalar b...kunu yemeden gitti o arkadaş oraya; akşamın bilmemkaçına kadar...

Giderim balığımı alır gelirim diye bir olay yok... Herşeyden önce kısmet; tabii bilgi de...

Örneğin Cumartesi akşam orada idim... 2 saattik at-çek; verilen bir takım ve 20-23 cm.lik çinekop (denize iade edildi) ve 30 cm.lik bir sarıkanat... En çok balık alan 2 adet lüfer; alamayan pek çok...

Pazar sabah 06,00 oradaydım... Çok da kalabalıktı... Duyan gelmiş... Hava nane... Karanlıkta başladık at-çek yapmaya... Gün ışırken bir-iki balık alındı; çalışmaya devam; nihayetinde 1 tane 34 cm.lik lüfer... Biraz daha çalış yarım saat geçti geçmedi bir tane daha asıldı... Kıyıya kadar çektik; ancak kalabalık arkamda; balığı kaldırmadan kaldıracağım boşluğu bulabilmek için sağ omuz üzerinden geriye çabucak ve kaçamak bir bakış ve o bir-iki saliselik boşlukta lüfer yapacağını yaptı; attı rapalayı ağzından önceki kadar vardı; hatta belki daha iri ama kalabalıktan ötürü kaldıramadık balığı...

Sonrası moral bozukluğu; bir arkadaşın oltanın üzerine düşmesi; onu beklerken takımı dipte bırakma ve başlayınca gerisini getirme; ondan veya bundan; şu veya bu sebepten 8 takım bıraktım o gün; 8 tane 7 ve 9 cm.lik pelikan, 140-150 ve 180 gram kurşun, çelik bilyalı ve boncuklu fırdöndüler... Evet işin riski de bu; ha belki kamış da kırarsınız... Biri atarken biçer kamışınızı...

Kullanılan takımların en dandiği eğer bir iki istisnayı saymazsanız Lineaeffe Extreme ve benim o gün kullandığım Okuma Compressa'dır... Az daha pahalı olarak Q kamışlar vardır; iyi bakarsanız kalabalıkta Italcanna'ları ve Shimano'ları görürsünüz... Antares belli eder kendini kırmızısıyla; ancak Italcanna'lar öyle pek gösterişli değildir... Makinalar'da büyük çoğunlukla Okuma ve Shimano'nun muhtelif modelleridir...

Ben o gün Okuma Compressa, Okuma Salina 3 parça ve Shimano Antares kamışlar ile Shimano Acceration ve Power Aero makinalarımı kullandım...

Tüm bunları gelmeyin diye falan yazmıyorum... Gelin başımızın üstünde yeriniz var ancak avlağın şartlarını ve zorluğunu görün, bilin... Risklerini de ve tabi tehlikelerini (şimdi ben o an balığı kaçırmayayım diye arkaya bakmadan atsa idim balığı kesin alırdım; ancak arkaya attığımda ki 6 ve 8 no Owner veya şimdi markasını hatırlayamadığım Cengiz Balıkçılığın kutuda 8 veya 10'lu olan keskin iğnelerinden kullanıyorum ki bu iğneler birinin gözüne veya kulağına gelse Allah muhafaza.)

Haydi Cumartesi akşamki ve Pazar Sabahki avımı da ben koyayım bari...

Dikkat ederseniz 4 cm. boy farkında korkunç bir gramaj farkı oluyor; onun için küçük balıkları tutmamaya özen gösterelim lütfen... (Sonra seninki kaç santim diye sorarlar alimallah...)

Balıksa pek öyle bereketli değil; birkaç kovadaki balık kesin sonuçlar vermiyor; pekçok kişi eli boş dönüyor avdan; ancak ben bu işin aşığıyım; sporumu yaparım, temiz havamı alırım diyenler içini durum başka tabii ki; ayrıca kısmetin kime denk geleceği de belli olmaz... Belki de gelir alırsınız balıkları eğer nasibinizde ise...

Bekleriz; birer çayımızı da içersiniz bu arada...

Çok önemli bir-iki noktayı unutmuşum... Bu balık öyle saatlerce oyalanmıyor; 10-15 dakika bilemedin 20... Ayrıca boğazda lüfer çıkabilecek her noktada her an av verebilir... Arada çinekopta geliyor... Mesela Cumartesi 4-5 adet çıktı 19-23 cm. boylarında (tahminen) ve biri hariç herkez tarafından suya iade edildiler... O biri de tartışma konusu oldu 2 partnerin arasında, biri salalım derken öbürü salmayalım diyordu; sonucu bilmiyorum, belki de salmışlardır...

11. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Guzel dille anlatim bu olsa gerek , ellerinize saglik 4 cm fark ile 180 / 200 Gr arasi fark , bu kadar fark edebildigini simdi fark ettim.

Tesekkurler.

12. balikoltasi

balikoltasi Birol

Gayet güzel anlatmışsınız durumu Haluk Bey. Söylediklerinize aynen katılıyorum.

Boy-ağırlık konusu ilgimi çekti. Geçen benim tuttuğum 30 ve 31 cm lik lüferler 330-340 gr geldiler.
    Sizin 30 cmlik 246 gr. gelmiş. Ağırlıklar ne kadar da değişken.
    Geçenlerde tuttuğum 27 cmlik sarıkanat 190 gr gelmişti.
    406 gr. lık babayiğit içinde ayrıca tebrikler :)

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Haluk Bey tebrikler.. ilk resimdeki üstteki sahte 13 cm pelican nitro43 değil mi? o sahteyi çok beğeniyodum, demek ki iyi de iş yapıyo, yarın gidip bi tane alayım :)

14. RainboW

RainboW Sertan

Abicim nereden uyduruyorsunuz Sarıyer - Rumeli Feneri olduğunu falan Allah aşkına ? Kimmiş bu zıpkıncı arkadaş çok merak ediyorum . Bu görüntülerle milleti yanıltmayalım !

Normalde sakinimdir ama bu kadarı da fazla...

15. furunotr

furunotr Haluk

13'lük değilde ya 9 ya da 10 cm.lik olacak... Yalnız o balığı onun altında 7 cm.lik olan rengin 9 veya 10 cm.liği ile almıştım; ertesi günkü de sanırım o mavi ile olacak... Evet nitrolar iş yapıyor ama çok da elzem değil; herkez farklı farklı sahteler ile başarılı bir şekilde av yapabiliyor... Hatta bu sene sahilin rekortmeni bir amatör arkadaşımız 2 liralık Daiwa Prences ile yaptı pek çok avlarını...

16. furunotr

furunotr Haluk

Öncelikle kullandığım o terazi profesyonel olmamakla birlikte çok hassas ve gram kaçırmıyor; sizin kullandığınız teraziyi bilemiyorum ama bu tip piyasada bulunan teraziler ise özellikle askılı olanlardan pek güvenmeyin (bilhassa yaylı manueller çok fazla kaçırıyor) belki bir miktar kaçırmış olabilir; ayrıca her iki balığın da iç organlarına baktığımda herhangibir balık parçası ya da artığı göremedim ve balığın tok olduğuna ve iyi beslendiğine dair herhangibir belirti veya şişkinlik yoktu, ancak anladığım kadarıyla sizinkilerle kıyaslayınca büyük olan gayet güzel beslenmiş gibi görünüyor... Hoş bu konuda iddia edecek kadar bilgi sahibi de değilim ancak bazı sürüle; özellikle daha küçük boylu balıklardan oluşan sürüler lüferin kendine has karakteri gereği yeterince beslenemiyor olabilir; zaten herkezin farkında olduğu gibi ufak yemlik balıklar pek fazla görünmüyor bu aralar (istavrit gibi)

Boy ve ağırlık oranları, beslenme rejimi, şartları ve bunlara dair konular hakkında şimdiye kadar bilimsel bir çalışma yapıldığını sanmıyorum. Tabi 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede önemli bir protein kaynağının bu derece ihmal edilmesi üzücü... Umarım zaman içerisinde bu tip çalışmalar yapılır da buna dayalı olarak da bu kaynakların verimli kullanılabilmesi ve kurutulmaması için gerekli önlemler alınır...

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    ben bu görüntüleri daha önce izlemiştim galiba beynim bulandı bunlar rainbowtr tarafından yayınlanmamışmıydı daha önce benmi yanlış hatrılıyorum yoksa

18. RainboW

RainboW Sertan

Yanlış hatırlamıyorsun Ali abi. Video tarihi 12 Eylül 2006.

19. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    evet dostum tamam hatırladım tamamen haklısın hay Allahım ya asparagasın bu kadarıda pes yani pes .....

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.