İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    8 Ağustosta Kartal Rahmanlar sahilnden kayıkla açılacağız, gelmek isteyen arkadaşlar için geniş bilgi Organizasyonlar kısmında verilmiştir. Herkese iyi avlar

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bu sabah Kabataş iskelesinde yaşlıca bir amca küçücuk kayığından yemli ile dipten avlanıyordu ve 9lu 10'lu mezgit, izmarit karışık çekiyordu. Kendisine gıpta ettim. Kıyıda ise devasa kefal sürüleri oynaşıyordu, ekmekle besledim, yiyeceğimi paylaştım onlarla :)

3. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    acaba anadolu yakasinda kiyidan mezgit nereden yakalayabilirim ya. dun gece maltepe sahilde idim henuz daha baslamamis orada mezgit. bogazda nereden olabilir acaba..

4. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Evet ilginçtir bu sene kartal maltepe hattında mezgitten eser yok şu an için..

5. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Bir kaç yıl evvel her attığınız yeme gelen mezgitler iki yıldır piyasada yoklar. Sürekli Kartal Maltepe Bostancı sahilinde bulunurlardı ama artık hiç rastlamıyorum.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

yenikapı ahırkapı samatya bu civarlarda da durum aynı 1 tane bulana aşk olsun yılın bu dönemlerinde dizim dizim olan mezgitler bu sene yok 1 tane bile yok neden acaba :eek:

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    geçen sene bu zamanlarda üsküdar caminin önünden mezgit aldık bolca. bu sene bilmiyorum. yem olarak istavrit , gümüş ve tavuk kullandık. 5 köstekli takım kullandık 10 köstekli kullananlar da vardı. bu sene de bakmak lazım..

8. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    iyi akşamlar arkadaşlar Yeşilköyden ilk kez boş dönüyorum...sorun acemiliğimdemi dedim yok yok karakolun orada en fazla tutan 2 tane istavrit yada sardalye tutmuştu??????

9. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Bugün hovardalık edip ne zamandır gitmeyi planladığım Kilyos'a spin yapmaya gittim.saat 4 gibi Jandarmanın arkasındaki kayalıklara inip tüm sahtelerimi, terimi, sularımı ve sigaramı kullanarak güneşi batırdım. Hiç bir vuruş ya da takip alamadım ama deniz ve hava muhteşemdi. 2 metrrelik bir deniz yılanı etrafımda dolanıp uzaklaştı. 2 sürü halinde ne olduklarını bilemediğim balıklar 50 metre ilerimde kafaları dışarıda olarak yüzüp durdular. Tekneyle geçenlerinde dikkatlerini çektiler ama teknedeki gezici tipler sorduğumda ne olduğunu bilemediler balıkların. Aralarına en az on defa popper imi attım ama sadece dağılıp tekrar toplandılar ve 2 saat boyunca aynı yerde dolanıp durdular. Bazılarının kafaları yumruğum kadar vardı ve merak içindeyim o balıklar neydi diye. Bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim. Daha bozuk bir havada gene gitmeyi planlıyorum.
    o bölgede spin deneyen ve başarılı olan arkadaşlar varsa tavsiyelerini beklerim.

10. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    suyun içindeki balıgı tanıyamama problemi bendede var alışmışız balıkçı tezgahlarındaki yan yatmış profillerine:)Düşün abi dün büyük leğenin için deki canlı Levregi tanıyamadım:)

11. ozkan79

ozkan79 özkan

büyük ihtimal kefaldir o yazdıgınız karakteristik 2 özellik kefallere ait :)

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

kefaldir o kefal..:)

13. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Tüm yorumlar aynı balık üzerinde yoğunlaştı, teşekkürler.

14. DEEPPURPLE

DEEPPURPLE GÖKSEL

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT
    Favori Makine:
    DAİWA SALTİGA SURF
    En İyi Avı:
    500 GR EŞKİNA
    Herkese Selam Kartal Maltepe Civarinda Eşkina Için Olta atabileceğim Yer Tavsiyesinde Bulunabilecek Arkadaş Varsa Sevinirim.h.rastgele

15. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Çok emin değilim ama oltacılara somuştum geçenlerde, kartal mendireğin orası ile pendik yolunda çimento fabrikası gibi bir yer varmış , orası dediler. Ama hiç gitmedim.

Bu arada Kartal`da bu gün 19:00 ile 21:00 arası kıyıdan 200 m açıkta ve 500 m açıkta çapariye tık bile alamadık.

16. dragostan kartala giderken koçtaşın önü ve pendik te veternerliğin hizasında sahilde atıyorlar istersen bir dene

17. birhanaltunay

birhanaltunay Birhan

Favori Kamış:
    420 D.A.M ONLINER TELE SURF KAMIŞ
    Favori Makine:
    SHIMANO ALIVIO 6000 FA
    En İyi Avı:
    1.8 Kg Kofana

Gördüğün balık Rus Kefali. Bu balık soğuk suya alışkın olduğu için yazın bizim sularımız ısındığında yüzeyde gezer. Hatta baharda havalar yeni ısınmaya başladığı dönemlerde denizin dibi ile yüzeyi arasındaki ısı farkında dolayı balık sersemleşir "vurdun yer" ve sığıya iner, bayışmış gibi denizin üzerinde yan yatar, bu durumda elle yakalanacak duruma gelir.
    Genellikle Karadeniz kıyılarında rastlanır.

18. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bostancı idealtepe arası zargana eşkina istavrit vs. durumu hakkında bilgi sahibi olan varmı?

19. tesla1907

tesla1907 Mert

Favori Kamış:
    Oriental X Beachcaster 2797/420
    Favori Makine:
    Banax SX5000
    En İyi Avı:
    11 kg Camgöz
    Herkese merhaba,
    Hiç dert etmeyin istanbulda balık yok diye.
    Son 10 gündür karadeniz sahili (kerpe-kefken) ardındanda kuzey ege'de (çanakkale boğazı-mavra daları-bozcaada etrafı) balık kovaladık.
    Kayda değer hiç bir şey yok, çanakkalede bir kaç tane kolyos, bir kaç istavrit, izmarit, karagöz ve oranın yöresel balıklarından(pupa, kakara, litrin) bir kaç adet yakaladık. Toplasanız 30 tane anca çıkar 5 günde. Ne teknenin yaktığı mazota nede onca yola değdi.
    Fazlamı karamsarım bilmiyorum ama ülkemizin denizleri bitmiş..

20. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Cuma günü saat 15:00 ile 16:30 arası , bir kilo sardalya yakaladım, benim için en önemli balıktı sadece sardalya için attım oltayı, Ortaköy - Arnavutköy arası bir yerde, sardalya yem olarak saklıyorum, gereken yemi (levrek) aldıktan sonra , evime döndüm, kışı bekliyorum yemlerimle... :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.