İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Bu sabah 4 ile 8:30 arasındaki Aşiyan mezarlıgının önündeki ilk Bogaz maceram acemiligimden sonlara dogru sabahın 8 inde Bogazın serin sularına atlamam ile son buldu ...3 tane istavrit ile eve döndüm.Gerçi 1-2 abi iyi balık tuttu gerçi onlarda 30 u geçmemiştir...benim taraftaki çogu kişi 5-10 arası balık tuttu....Ama benim Boğaza alışmam lazım.. ilk 20 dk 2 takım parçaladım sonra 2 saati tek takımla geçirdim....

Son düzenleme: 18 Temmuz 2010
  2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hocam paylaşım için teşekkürler.. çok kötü bir türkçe olmuş...

3. adalımurat

adalımurat murat

engin bey,inanın ne yazdığınızı anlamadım,gerçi sizin bu tür yazılarınız yokdu büyük ihtimal boğaz çarpmışdır sizi.:))

4. Puerta_orkun

Puerta_orkun mehmet

Emirgan tokmakburnun da sabaha doğru bir parça istavrit yaptı oda toplasan üç saatte 15 i bulmaz. hafta sonu millet azar da olsa izmarit çekiyordu

5. hozdemir1907

hozdemir1907 Hüseyin

Favori Kamış:
    olta
    hafta sonu unkapanı köprüsündeydim saat 06:15 den 11:05 kadar 8 adet istavrit balık tutmayı özledim yanımdakilerde farklı değildi kovalar hep boş

6. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Biz de cumartesi Menekşe'den 3 arkadaş tekne ile istavrit ve yemli izmarite çıktık.Saatlerde o kerteriz senin bu kerteriz benim dolaştık durduk.Koca gün 1 tane istavrit bile gelmedi.Güç bela kalamarı yem yaparak 6-7 tane izmarit,3-4 tane de mezgit.Koca günün hasılatı bu.Acınası bir durumdayız.Çok kötü gidişat..

7. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Bu nasıl Türkçe arkadaşım...?

8. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Arkadaşlar tamam haklısınız ama fazlada takılmamak lazım, yüzlerce mesaj yazmış, belli ki yazdıktan sonra okumamış anlaşılan.
    Neyse konumuz yazıdaki anlam bozuklukları ve imla hataları değil. Benim raporum ise şu
    Cumartesi gecesi galata köprüsündeydim, gece saat 22:00 den sabah saat 03:00 e kadar tek vuruş bile alamadım. daha sonra iskeleye gittim sabah ezanına kadar 5 tane ada izmariti aldım, o da kesti, ezanla birlikte arnavutkye gittim, iyiki gitmişim, sabah saat 09:00 a kadar yarım kova sardalya aldım.
    raporları okuyunca şunu anlıyorum ki boğaz bitmiş arkadaşlar.
    eylül ekime kadar sanıyorum adam akıllı bir rapor okumak kısmet olmayacak.
    saygılarımla

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    kusura bakma klavyem bozuk :) tuşlara iyi basamadığım için bu şekilde çıktı. :) düzelticem

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    özetliyorum tekrar dün kulelide kayaların üstünden izmarite atıyorlardı. bir kişinin kovası izmarit , sardalye ve istavrit doluydu diğer kovalar boştu pek birşey yoktu. demek istediğim izmarit başlamış kulelide :)

11. deePblue

deePblue na

sağolasın engin :)

12. aykutkilitcioglu

aykutkilitcioglu aykut

Favori Kamış:
    shımano kamış gs9 daiwa makinem var.
    En İyi Avı:
    1980de hirfanlı barajında sudak 7kilo civarı
    ortaköy kuruçeşme parkında sabahladık.gece iskorpit.gelincik ve kefal aldım.balıkları tel livara koyup suya saldım.sabahki akındanda 6 istavrit ve yarım kiloya yakın sardalya aldım.toparlanıp gidelim dedim arkadaşlara ve tel livarı çektiğimizde canlı yoktu.ne olabilir diye düşünürken bu hırzızlığı yapsa yapsa samur yapar dedim.yani boşa kürek.

13. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    pazar günü sabah 06:00 ile 19:00 arası galata köprüsündeydim ve gerçekten sonu hüsranla biten bir av oldu aldığım sadece 13 parça sardalya oldu yanımdakiler de benden farklı değildi gerçi tek tük istavrit alan oluyordu.. anlayacağınız havalar soğumadan adam akıllı bir av yapamıcaz..

14. ozkan79

ozkan79 özkan

ala ala tuzlu suda su samurunun ne işi varki abi :rolleyes:

15. cagrikizmaz

cagrikizmaz Çağrı

Avcılar

Selamlar ben balığada forumada yeni başladım :) sizin bilgilerinizden faydalanmak isterim. Avcılardan gece geç saatlerde 11-12 gibi çinekop benzeri bir balık tuttuklarını gördüm. Balık tutmakla ilgili pek fazla bilgim olmadığından ve gidip başka semtlerden elim boş dönmek istemediğimden soruyorum temmuz ve ağustos için avcılardan hangi saatte hangi balık çıkar bilen var mı?

16. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    iki tane var hemde geçenlerde bir arkadaş fotoğraflarını eklemişti. bende tekneyle çıktığımız bir avda görmüştüm çırağanın ordaydı sanırım.

17. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    helal olsun bize karadan sonra denizlerimizi de kuruttuk 3 tarafı denizlerle çevrili olan çennet ülkemdeki raporları gözlerim dolu dolu okuyorum bizler yani benim yaşımdakiler çok ama çok şanslıyımış bizler balığın bolluğunda büyük keyfler yaptık işallah yeni nesillere de nasip olur

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    evet büyüklerimiz hep bahsederler, benim çocukluğumda da güzel balıklar vardı. şimdi balık tutanların da sayısı arttı. biz pazar günleri balığa gittiğimizde balık olmasına rahmen çok kalabalık olmazdı fakat şimdi olta atacak yer yok. amcalarımız anlatır istavriti biz sadece yemlik tutardık yüzüne bakmazdık diye fakat şimdi görüyorum ki kreçeleri bile kovalara doldurup gidiyorlar. bazı konularda insanlar bilinçlenmeye başladı ama biraz geç kalındı. tırıvırı olayı, gırgırlar, hele birde alışveriş yerlerinde görüyorum çinekop diye yaprak, lüfer diye çinekop satıyorlar. çok geç kalındı. umarım bundan sonra herşey düzelir..

19. melikşah

melikşah ........................

Aynen katılıyorum:) yanlız şu hususu göz önünde bulundurmamız lazım.Dedelerimizin zamanında balık sadece Türkiye'de değil dünyanın heryerinde boldu.Gerek açık deniz avcıları dedelerimiz gerek ise kıyıdan avlanan dedelerimiz gerek tatlı su avcıları dedelerimiz,bilinçsiz avlar yapıp torunlarına bu zemini hazırladı.Şimdiki nesiller aynı geleneği sürdürerek sizin değiminiz ile üç tarafı denizler ile çevrili yurdumuzun balık nesillerini yok etmeye devam ediyor.Dedelerimizin zamanında hatta daha önce bizden geri kalmış Ülkeler balıkçılık konusunda yüz yıl ilerisini görerek adımlar attılar.Yirmibirinci yüzyıl konuşulurken biz ne yapıyoruz? hiç bir şey.İşte size bir örnek tipik Türk mantığımız.Fazla uzatıp kafa yormak istemem:) Bidiğiniz üzere ülkemizde herşey tas tamam olduğu için balıkçılık belgesi muhabbeti çıkmıştı.Ben bu belgeyi almaya niyetlendim ve girişimlerime başladım.Sonunda aldım fakat durum şu; pasaport çıkartmak daha kolaymış.Belgeyi almaya gittiğim kurumundaki bürokrasiye mi yanayım,benim ile dalga geçen balıkçılara mı yanayım, herşey tam bir komedi.Kısacası ne dedelerimizi nede şimdiki nesilleri bilinçlendirecek bir devlet politikası olmadı.Bu meseleler hep forumlarda tartışılıyor.Bizim yerli bir av kanalımız varya Yaban tv onu seyretme şansınız olmuştur mutlaka.Avrupalıların balıkçılığa bakış açısı ile bizimkilerin arasında uçurumlar var.

20. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Balığı bitiren dedelerimiz değil. O zamanın teknolojisi de buna müsait değildi.

Balığı bitiren, son 15-20 yıldaki açgözlüler ve hepimizin duyarsızlığı.

Selam ve sevgiler.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.