İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    Bence ne kadar yanlış avlansak da, balığı bitiren biz amatör balıkçılar değiliz. Aksine üzerine birde balıkları besliyoruz.

Balığı bitiren ticari kaygılarla balıkçılık işi ile uğraşanlar balığı bitirdi. trollerle, dinamitlerle, yasak dönemde avlanmalarla, birde üzerine iklimde meydana gelen değişiklikler üzerine tuz biber ekmesiyle, balık neslindeki populasyon azaldı.

Suçlu sadece Amatör Balıkçılar Değil.

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    aynen katılıyorum size. bunların başında gırgırlar geliyor. onlara göre ekmek parası ama resmen gelecekleriyle oynuyorlar..

3. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Benim sormak istediğim birşey var söylenti mi bilmiyorum ama, Akçakoca da çıkartılan doğalgaz ve İstanbul daki marmaray projesi yüzünden balıklar yön değişiştirdi gibi söylentiler var bilgisi olan varmı bu konuda. Ben çok merak ediyorum.

4. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    sanmıyorum,
    doğalgaz denizin içinden gelmiyorki, borularla yüzeye çıkıyor,
    marmaray gelince yine borularla deniz yüzeyinden geliyor,
    dolayısıyla, balıkları etkileyecek bir etken yaratacağına pek inanmıyorum. ama yinede işin uzmanları bilir.

5. melikşah

melikşah ........................

Evet haklı olabilirsiniz,ayrı bir tartışma konusu olabilir:) bu günün teknolojisi o zaman olsaydı, sonuç bu gün için nasıl olurdu acaba?
    zaten suçu sadece amatör balıkçılara endekslemedim:) ama çok ta iyimser olmayalım:)

6. amatör olarak bizim de bir payımızın olduğunu düşünüyorum çünkü amatör de olsak hoş ben dahil büyük bir bölümümüz yapmasakta adam yol parası vermiş yok masrafı olmuş bu yüzden hoş görelim yok işsizmişte yakalayıp satarsa ne olur diyen sözde amatör olup bu işi ticarete dökenlerinde suçu var bunlara karşı bir şey yapmayan biz gerçek amatörlerde sessiz kaldığımız için suçluyuz birde sözde usta olup ego için katliam gibi avlananlarda vicdan sahibiyseler onlarında biraz düşünüp acı çekmesi gerekiyor bence ....

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tabi abi böyleleri de var. hatta bir arkadaşım anlattı iki kardeş varmış ikisi de üniversite mezunu çalışmıyorlar. geçen sene çubuklu güzel istavrit yaptı anlattığına göre 20 kg balık yakalayıp sattılar bir günde dedi. çinekop avıda da aynı şekilde bu iki kardeş 5 -6 kg çinekopu yakalayıp satıyorlarmış. buna benzer çok örnek var. adamlar her gün tutup satıyorlar o kadar işi ciddiye almışlar ki adamlarla aram iyi fakat iş balık tutmaya gelince çok hırs yapıp oltasına karıştırayım yanlışlıkla hemen kavga ediyorlar diyordu. bunlar aslında burada tartışılcak konu değil sonuçta rapor verilmesi gereken bir konu fakat laf açılmışken söylenecek çok şey var aslında..

8. balık ta bence bizim gibi amatör ruhu kaybedince balığıda kaybediyoruz sonra ticari balıkçılar tarım bakanlığı v.b kurum veya kuruluşları suçla tamam onlarda eksiklikleri var ama ilk olarak bireyde bu iş biter herkes sahilde yanlış görüyor ama bir zaman sonra çıkarı için veya bulaşmamak için iyiler kaçıyor balık kaçıyor sonra sahil ler ticari tekneler acaip acaip sözde insanlara kalıyor ben bu sitede egosu için büyük balık peşinde koşan ben ustayım desinler diye veya anlayamadığım sebebler dışında birkaç kişi gördüm galata da balık satanlar hangimiz görmüyoruz bunlara sahip çıkanlar teknenin mazotu yok bilmem nerden geldim yol parası ekmek parası diye limit üstü avlananlar galatanın üstündeki balık satanlar çengelköyde balık satanlar amatörse biz neyiz ve biz bunları görüpte bir şey söyleyince ki ben bir aralar bu kaonuda yazmıştım bu yanlışlara sahip çıkanlar yanlışı savunanlar şimdi nerdeler mereak ediyorum en büyük suçlu biziz gerçek amatörler çünkü görüyoruz biliyoruz ama bir şey yapmıyoruz bu dah kötü

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    abi çok doğru söylüyorsun ama bu tür insanlar oraların müdavimleri ne dersen de boş. keşke denizlerimiz de denetlenebilse.

10. müdavimler (bazıları için diyorum ) ekmek için yapanlar hepsi zincirleme örnek sahilden yakalayıp satan tekne alıp teknede de rahat durmuyor çünkü yanlışı söyleyende yok işsiz olup balık tutup satan bunu iş olarak görüyor müdavimlere sözüm yok ama ticari olarak yapanlar bana göre mafya ama biz üç maymunu oynuyoruz işin ilginç yanı burada onları savunanlar var denetim önce bizden başlar örnek galatada balıktutup satanları eminönündekilere ben sezon gelince süpriz yapacam ve buradada paylaşacam birey olarak artık bir şeylerin yapılması gerekiyor çapulcular gönderelim bence sahillerimiz gerçek amatörlere kalsın daha güzel olur

11. süha günay

süha günay süha günay

tarabyadan müthiş ispari alınıyor.
    midye ile otelin önünden.
    her biri tabak gibi.

12. aykutkilitcioglu

aykutkilitcioglu aykut

Favori Kamış:
    shımano kamış gs9 daiwa makinem var.
    En İyi Avı:
    1980de hirfanlı barajında sudak 7kilo civarı
    bu cumartesi akşamı işiniz yoksa buyrun.sizi davet ediyorum.fotoğraf makinenizide alın ben samuru kandırırım.hemde tuttuğunuz balıktan faydalanır.:)

13. kilavuz

kilavuz samet

selam arkadaşlar: 21.07:01:00 sarayburnu ispari çıkıyor ayrıca akıntıburnundada zargana ve istavrit

14. electronico

electronico levent

Ben de Cankurtaranda gördüm.Senin bölgeye yakındı yani.

15. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    dün gece 01:00 da sarayburnu tarafındaydım gece 03:00 e kadar ispari ve tekir yaptı, çok keyifli olmasa da en azından, zaman geçirtti diyebilirim, sabah akıntı burnuna ezan vakti gittim. saat 06:00 gibi sardalya yapmaya başladı, işe gideceğim için 07:30 da bırakmak zorunda kaldım, fakat orada bulunanlar halen 6-8 ve 10 lı olarak almaya devam ediyorlardı.

Bu arada gece galata köprüsüne birara gittim, yine herkes sinek avlıyordu.

Bilginize.

16. murat ceylan

murat ceylan murat ceylan

Favori Kamış:
    lineaeffe extrem
    Favori Makine:
    okuma blue hawk
    En İyi Avı:
    palamut ve lüfer
    aynen katılıyorum reis öyle bi zamana geldikki tabiat artık teknolojiyi yakalayamıyor teknoloji olarak tabiatın önünde gidiyoruz sadece denizlerimizde yaşayan canlılar olarak değil karada yaşayan canlılar ve kuş türleride yavaş yavaş yok oluyor gezegenimizi dünyamızı yarınlarımızı yani geleceğimizi henüz daha gelmeden adım adım yok ediyoruz bütün bunları yüksek teknolojiye geçerken o teknoloji ile yapıyoruz burada sadece teknoloji ile balık yakalamayı düşünmeyelim yelpazeyi geniş tutalım mesela teknoloji yardımıyla balık avlamaya çalışan büyük devasa balıkçı teknelerini düşünelim o teknelerin somun ve civatasına varıncaya kadar pervanesinden motoruna varıncaya kadar yüksek teknoloji ile üretim yapan legal yada illegal kuruluşların çevreye ekolojik dengeye verdikleri zararları birde düşünün derim.dünyamız S.O.S veriyor artık denizlere göllere akarsulara kıyısı bulunan yada bulunmayan ülkelerin yetkili kişileri bunları ciddi ciddi düşünmesi ve çözüm arayışına gitmeleri gerekiyor.ekolojik denge adına büyük bir yıkım olarak meksika körfezindeki petrol sızıntısını düşünün birilerinin ders alması için başına böyle bir felaket gelmesimi gerekiyor.son olarak biz bunları insanlık adına yapıyoruz derken cevremizdeki yaşamı yok ederken asıl en büyük kötülüğü insanlığa yapmış oluyoruz

17. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    demin 80 li yıllarda aldığım notlara baktım temmuz-ağıstos lüferin karadenize çıkıp yumurta bırakma zamanı balıkçı tezgahlarına bakıyorum lüfer -kofana var deniz suyu sıcak balık yağsız ne tadı vardır ne tuzu eylül sonu balık çinakopla başlar lüfer ve kofana ile devam ederdi o balık çok lezzetli işte
    yem olarak da izmarit zoka ile tutardık şimdi mantarlı takımlar var
    ben halen zoka kullanıyorum .lüfer-kofana midye yataklarının olduğu yerlerde dipte yemlenmeye gelir tabi ki midye yatakları kaldıyısa geçen sene topu topu 5 sarıkanat almıştım bakalım bu sene ne olacak işallah bereketli olur hepinize rastgele

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Geçen sene bu zamanlar üsküdarda çok güzel mezgit yapmıştı bu sene durumlar nasıl acaba ?

19. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    slm arkadaşlar bugün galata tarafına gezmeye gittim izmarit ve biraz da istavrit ve sardalya gördüm sadece pazar bende galata ya gitmeyi düşünüyorum bakalım neler yakalıycam..

20. 3182

3182

Bu havada yapılacak en güzel şey klimalı bir odada ayaklarını uzatıp yatmak.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.