İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ekşioğlu

ekşioğlu yalçın

s.a

o mırmırları alanlar bizdik 4 senedir ordan çok güzel mırmır alıyoruz ama biz acemiyiz 0.35 asso misinayı orda çok patlattın mırmır bu misinayı patlatabilirmi bilgi verirseniz sevinirim

2. deePblue

deePblue na

EFTTA Misina Test Değerleri

Asso Double Strength, Gruppo DP 0.35mm 0.355mm 16.5kg 9.698kg
    Asso Ultra, Gruppo DP 0.35mm 0.386mm 16.7kg 11.849kg

gördüğünüz gibi bahsettiğiniz misinanın o kalınlıkta çekeceği gerçek değer bunlar.
    Ne kadar acemi olursanız olun,kalamanız tamamen kapalı olsun yine de mırmırın bunu kopartması bence imkansız..

3. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Yanlış anlamayın ben de amatörüm, tavsiyem köstek ve iğne bağları konularını biraz karıştırmanız ve düğüm atarken ıslatmayı unutmamanız olacak. Bunlar benim çok işime yaradı..

4. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Mırmır o bahsedilen misinayı ne kadar sert kafa atsa da kopartamaz. Ama sanırım düğümlerde sorun olmuştur. Sonuçta yanlış yada eksik düğüm atıldığı zaman düğüm yerlerinden çözülme yada kopma olması çok kolaydır. Bunun gözden geçirilmesini tavsiye ederim.

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ben hiç mırmır avına gitmedim sadece orada çay içmeye gittiğimde izlerdim akşamları . ama eminim burada bu sorunuza cevap verecek arkadaşalr çıkacaktır.

6. ugursedat

ugursedat sedat

Favori Kamış:
    Balıkçı her kamışı kullanır
    Favori Makine:
    her makina iş yapar
    En İyi Avı:
    2.kg aynalı sazan
    mırmır en sert gelen ve inatla gelen balıktır mümkünse mırmıra olta attığınızda takım yeni olsun bir önceki balıktan kalma takımı kullanmayın ufak bir zede sizi üzer.

7. deePblue

deePblue na

Tokmakburnunda midyeyle güzel izmarit almak mümkün.Balık yakın mesafede, böyle olunca takım çok takılıyor mümkün olduğu kadar hafif kurşun kullanmak gerek.

8. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    çipura ve karagöze hangi yem ile alındı acaba ?

9. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Selamlar Bilal, balıklar batak kurduyla yakalandı.3 kişi ayrı zamanlarda birer tane çipura yakaladı , bende gıpta ile denemeye devam ettim lakin benim nasibimdede karagöz varmış.

10. ekşioğlu

ekşioğlu yalçın

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ama ne düğümden ne iğneden kopmuyo bedenden patlıyo

11. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Yalçın bey bu durumda elinizdeki misinayı sorgulamanız gerekmekte, mırmır en kötü kancanın bağlandığı noktadan misinanın açılmasına sebep olabilecek kadar asılır,ki o da kilo ve üzerindeki mırmırın yapabileceği bir şey , bir başka balık mesala karagöz bu işi çok güzel yapar , küüüt ve pat takım gitmiş.

12. Mr.SwaH

Mr.SwaH Kadir

Favori Kamış:
    Ne kadar favorim olmasa da albastar Matador 3.60
    Favori Makine:
    Ne kadar favorim olmasa da albastar millenium 60
    En İyi Avı:
    3,5kg LEVREK
    Ya arkadaşlar yanlış okumadım dimi, zeytinburnundan yani marmaradan çupra'mı çıkıyor?

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    Gördüğüm zaman benim içinde süpriz oldu fakat okudukların birebir doğru Kadir kardeşim.

14. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Cumartesi sabahı 4 te Rumelihisarının orada Aşiyan mezarlıgı kısımlarında idim 3 adet istavrit tuttum ama oranın tekniğini bir türlü anlayamadım 1 abi 35 gr kurşun ile çok yakına atıyor her attıgında 3-4 adet istavrit çekiyor...Bende onun gibi yapayım dedim olmadı ....1 abi 100 gr kurşun ile uzaga atıyor her attıgında 3-4 adet istavrit çekiyor.Hadi onun gibi yapayım dedim oda olmadı:) Cumartesi Akşamıda komşum ile ilk Eşkina seferine çıktım.Komşum Erol Abi ilk önce Küçükçekmece sahilden kaya kurdu çıkardı.Küçükçekmece sahilinde Erol abinin 20 kişilik arkadaş grubu var. Orada Ali abi gözümün önünde 40 cm lik Kefal yakaladı,Batak kurdu ile 100 gr kurşun dip takımı ..Sonra 1 dayı Mırmır çekti.....Zargana takımı taktılar onu atmayıda ögrendim... Batak kurdu bol bol vardı yaramaz dedi.Yeşilköy Çiroza gittik gece 11 e kadar durduk 3 adet Gelincik yakalayabildik ben bilmiyorum ama balıklar Gelincikmiş.1 hafta önce Erol Abi orada 4 Eşkina 2 Karagöz yakalamış bu hafta nasip olmadı en azından Gelincik balıgını gördüm.... Pazar akşamıda Gürpınara balıkçı barınagının oradan istavrit denemelerim sonuçsuz kaldı. Orada bir arkadaş Tavuk gögsü ile ispari tuttu birde büyükçe bir yengeç:)))ispariyi eve götürmedi bana verdi:)...Yengeç'te bir müsade etmedi igneden çıkaralım:)Kıstıracaktı valla:)

15. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba günaydın herkese
    Zargana sezonunu açtım bu balığı yakalamayı özlemişim avcılığı cok zefkli oldukça iri zarganalar var bilginize :)

16. SMyildiz2009

SMyildiz2009 Süleyman

En İyi Avı:
    Sarıkanat
    özkan bey bu balık istanbulun neresinde yakalınıyor acaba :) izmarit,sardalya ve istavritten başka balık tutmuşlugum yokda.yeşilköyde denemiştim bundan yaklaşık 2 ay önce ipek ile sonuç alamadım.bu balıgı yakalamayı çok isterim

17. kilavuz

kilavuz samet

merhaba arkadaşlar sm yıldız zargana akıntı burnundan alabilirsin fenerin ordan arnavutkoy tarafında oluyor

18. SMyildiz2009

SMyildiz2009 Süleyman

En İyi Avı:
    Sarıkanat
    teşekkürler samet bey

19. sances

sances Sener Atmaca

Favori Kamış:
    Albastar Krokodil 2785 - 390 - 150/200 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Score 50
    En İyi Avı:
    Hedef : (Kısmetse) Lüfer / Kalkan /
    cumayı cumartesiye bağlayan gece ve sabahına kadar akıntı burnundaydım. gece 3 tane eşkina, 4 tane izmarit aldım, sabah ezanından yaklaşık 40-45 dk. sonra bolca sardalya yapmaya başladı, yaklaşık 3 kg. civarında da sardalya aldım.

8-10 mm. ince takım beyaz çapari 25 gr. kursunla avlandım. eğer oltalar takılmasaydı, saat 9 gibi gidecekken 10:30 a kadar avlanmak zorunda kaldım.
    akşamına misafirim vardı onlara söz verdim size bugün balık yedireceğim diye, onlara sabah tuttuğum balığı yedirmek o sofrada olmak tüm yorgumluğuma değerdi.

sağlıcakla kalın.

20. ozkan79

ozkan79 özkan

2 ay önce denemek kendini yormaktan ileri gitmez bu balığı liman içlerinde aramanızı tavsiye ederim,klasik zargana takımı olabildiğince uzun köstek,yem olarak,akyem,iri bir midyenin kenarı 'koyu siyah renk olmasın' hamsi eti küçük gümüş balığı vs... bu dönemlerde ipek denemeyin bence sonuç alamassınız.
    tek bir cümle ile özetlemem gerekirse zarganalar yanıyo :eek:

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.