İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. deePblue

deePblue na

Tokmakköy değil..Tokmakburnu http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23482

İzmarit yemedim hiç:rolleyes: bu yüzden fazla tutmak için çabalamadım açıkçası. yem olarak midye kullandıktan sonra ve tabi takımın takılma işini çözdükten sonra güzel izmarit alınabilir. Balık çok açıkta değilde nerdeyse hemen kıyıda.

2. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    izmarit

alakan için teşekkürler ,bende yeniköyde yakalıyorum ama oltanın takılması büyük problem hatta .bana seyirtmeyede geliyo ama yemli tutması zevkli izmarit tok eti ve tulum çıkartılmış hali ile çok lezzetli..tavsiye ederim

3. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Eğer tuttuğun izmaritleri yediysen, bundan sonra fikrin tamamen ona kayabilir. Ben mesela geçen sonbaharda ilk kez tutmuştum 5-6 tane, eve gidip mangalda yapıp yedim. Dedim: vay arkadaş balık budur. :D Ertesi gün ne bulduysam karidesiyle midyesiyle giriştim izmarite. Bi 40 parçada ogün kaldırdım söylemsi ayıp. O gün de onları indirdim mideye, bi 40 tane daha olsa acımaz indirirdim. Bak şimdi bile canım çekti offff :D

4. deePblue

deePblue na

bak şimdi barış :rolleyes: :confused: :p :eek: :D :D
    pazar pazar aklına ne sokuyosun insanın

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    dün kuleliye gittim izmarit için. izmarit için gittiğimden biraz geç gittim çünkü sabah insanlar çapari atıyorlar . gittiğimde saat 9 gibiydi. çapari atanların gitmesini bekledim takımlarımı hazırladım. baktım hala takılıyorlar sıkıldım bende bi çapari açtım ilk attım 4 tane kreçe geldi suya iade edildiler tabi hemen. sonrakinde sardalye istavrit kreçe derken yaklaşık 10 - 15 tane kreçeyi suya iade ettim kovada sadece 3 istavrit 5 sardalye kaldı . çapariciler gidince midyelerimi çıkartıp hemen hazırlığımı yaptım . ilk atışlarda hiç vuruç alamadım. saat 12 cıvarı hava da çok ısındı bayağı yandım. neyse bir ara bir vuruş geldi çekerken birden birşey asıldı sonra birden boşaldı olta bir baktım ortadaki köstek yok. artık ne geldi bilemiyorum :D
    sonrasında 5 tane izmarit ve bir tane istavrit aldım ve saat 14:00 gibi avı sonlandırdım. pek izmarit yoktu. bir ara kıyıya çok yakın sürü halinde iri kefaller geçti. orda ağacın altında bir oltacı amca var hemen çarpma takımını aldı fakat yetişemedi :D
    çok yanmışım omuzlarım hala acıyor:(

6. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Yine de elin boş dönmemişsin Engin, afiyet olsun. Sabah erken gelen çapariciler birşeyler almış mıydı?

7. askala

askala

arkadaşlar köprüler ne alemde bu aralar? Mutlaka ziyaret eden vardır?

8. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    arkadaşlar unkapanı köprüsü pazar günü 3 ten 8 e kadar biraz istavrit birazda sardalya balık az çıkıyor..

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Arkadaşlar şu sırlar ufak balıklar fazla yok meydanda. Bu sayede seyrek de olsa iri balıklar geliyor. SOn haftalarda bir arkadaşımın yakaladığı 1 kilo üzeri bir tane iskorpit var ben de 700 gr civarı bir tane yakaladım geri bıraktım. Doğru zamanda doğru yeri de bulursanız levrek için deneme yapın derim. Ufak izmarit ispari ve kefal için uygun zamandayız bir tane alıkoyup hava kararınca 1/0 iğneyi nazikçe takarak 1-1.5m köstek ve büyükçe bir şamandırayla şansınız olabilir. Nereye mi atacaksınız? Sadece kıyıdan en fazla 5 metre ileriye.
    Şu sıra sıklıkla iri karagözler de denk gelmeye başladı. Tek sorun bu karagözler fazla uyanık 0.20 den kalın misinaya gelmiyor. Kalama kapalı yakalanırsanız hiçbir şansınız olmuyor, küt pat iki kafa atışı eliniz kalamaya gidene kadar misina sizlere ömür. Şu sıralar kalamanız açıkolsun. Tüyoları verdim gerisi size kalmış.

10. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Sana aynen katılıyorum Yücel, kalama kalama kalama , kesinlikle açık olsun çünki ben bedelini ödedim:eek::confused:;)

Son düzenleme: 3 Ağustos 2010
  11. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Az önce Arnavutköy sahilindeydim, iş dönüşü kalabalığı görünce park edip daldım aralarına. En az 40 kişi, kırkınında kovalarında istavrit. Çok değilsede herkes akşama 3-4 kişi doyuracak kadar tutmuş. Bazı kovalarda küçük izmaritler vardı. Bir kovada ise elimin yarısı kadar eşkina. Adamlar bira içip keyfe daldıkları için ölmüş hayvan uğruna öğreten adam olmaya çalışmadım, sadece '-Eşkina yavrusu değil mi o ? ' diyerek içimi rahatlattım, sadece dönüp bir bana, bir de adını muhtemelen o anda öğrendikleri hayvana bakıp devam ettiler balığa ve biraya.

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Az önce Yenikapı sahilinde avdaydım. Yıllık izinim olmasından dolayı hanımı da alıp biraz eğlenmesi için ona da olta attırdım. Sonnuç 15 kadar çift bantlı, 3 tane sargoz, 1 tane eşkina, 3 iskorpit, bir gelincik. Balıklardan 1 sargoz ve 6 çirft bantlı karagözü alıkoyup diğerlerini suya iade ettim. Yem olarak kaya kurdu, çift köstekli stoperli ve şamandıralı takım kullandım.
    Süpriz olarak 2 sefer kaba lüfer gördüm. Peşine düştükleri zargana kayalara attı kendini :)

Son düzenleme: 4 Ağustos 2010
  13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Yücel usta hemen yapsaydın llüfere bi takım at çek :) bu sene balıktan ümitliyim

14. SMyildiz2009

SMyildiz2009 Süleyman

En İyi Avı:
    Sarıkanat
    tebrikler yücel bey..kaç numara iğne ve kaçlık misina kullandınız ??

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aslında yanımda bu sefer özellikle popper getirmiştim, ancak hem hanımın hem kendi oltamla uğraşmaktan baygınlık geldiğinden uğraşmak istemedim. Saat de zaten 00:30 falan olmuştu. Tadında bırakalım dedik.

16. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sesame seigo sliced 4 ve 5 numara kullandım. Bu iğnenin ilk testiydi. Kesinlikle şu ana kadar karagözler için kullandığım diğer iğnelerden daha başarılı. Çember değil, sırtı kurt için çentikli yem düşmüyor.
    Beden/köstek Filpesca Super Maxim 0.20/0.18

17. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Usta tebrik ederim güzel av olmuş, aynı iğnenin 2 ve 3 numarasını 2 haftadır eskina için kullanıyorum ve ben de çok memnunum, rapor yazdıracak avlar henüz yapamadım ama hem yemı tutusu hemde her vuruşta balığı alisi bakımından çok beyendim. Güzel raporlarının devamı dilegimle, rastgele..

18. ş.ceylan

ş.ceylan m.şamil ceylan

Yücel Bey, yarın akşam Yenikapı sahiline gitmek niyetindeyim yem temini konusunda fikir verebilirmisiniz? Akşam sekiz gibi gitmeyi düşünüyorum kurt alabileceğim biryer varmıdır?

19. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    Sahilyolunda, cankurtaran mevkiinde öğretmen evi ve belediye tesisleri var belki biliyorsundur. Onun karşısında sahilde otobüs durağı var. Orada yem ve olta malzemeleri satan Demir Abi var. Kurtları alırken ben Ercan ın arkadaşıyım dersen, daha diri yeni çıkarılmışlarından verir.

yücelin daha önce tavsiye ettiği bir yemci arkadaşımız işinize yarar belki...

20. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben de aynı yeri tavsiye etmiştim :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.