İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Arkadaşlar burası bilgisayar kursu da değil kahvehane de değil. Bu başlık altında İstanbuldan güncel kıyı raporlarını paylaşmamız gerekir diye düşünüyorum. Balık tutuyorsanız fotoğrafını , videosunu yada yorumunuzu burada paylaşırsınız eğer yoksa yazan arkadaşları takip edersiniz. Fotoğraflara inanıp inanmamak sizin yorumunuz. Burada bazen sahte fotoğraflar olduğu gibi sahte rapor yazan arkadaşlarda çok fazla var. Bu nedenle herkes buradaki raporlarda duyarlı olursa gırgırlardan kaçan balıkları başka bir gırgır yakalamadan belki oltalarımızda görme imkanımız olur. Burada birbirimizi yemek yerine doğru yorumlar yazmamız gerekir. Buradan insanları kandırmamak gerekiyor. Mesela cumartesi gecesi Unkapanı köprüsü indir bindir palamut yaptı. En acemisi 3 parça balık aldı. Balıkların herbiri en az 750gr civarındaydı. Ama bugün yapmaz yarın yapar balık işi bu. Şimdi bu tür raporları okuyan arkadaşlar saldırıyor köprüye. Sonra balık yapmayınca biz yalancı oluyoruz. O yüzden rapor yazıp ne meranın kalabalıklaşmasına yol açarım nede arkamdan küfür etmelerine. Herkes bildiği meradan şaşmasın.

2. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Olabilir aslında lakin bu tip organizasyonları daha evvel birkaç kez yapmış biri olarak şu uyarımı dikkate almanızı öneririm.

Sahil güvenlik hücumbotlarını son üç avımda sürekli görmekteyim ve bir defasında gelip evraklarımızı da sordular. Allahtan bizim evrak eksiğimiz yoktu ve sorun olmadı.
    Büyük gezi tekneleri acayip dikkat çekmekte, heleki üzerinde elinde kamış 30-40 kişi olunca iyice bir dikkat çekmekte. Böyle bir vaziyette o gün o lokasyonda sahil güvenlik botu olursa, hem bizlerin günü rezil olur hemde tekne sahibi cezayı yer.
    Böyle birşey riskli kısacası, yapılamaz mı elbette yapılır ama bu riskleri de göz önünde bulundurmak kaydı ile.

3. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

Unkapani Nin Palamut Yaptigi Istihbarati Banada Geldi, Cumartesi Sabahtan Kovalar Dolmuş Hepside Kol Kadarmiş

4. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Az evvel karakoyde oltacı erol arkadası aradım karakoy çapariyle istavrit yapıyormus hemde iri,bırde sabah rapalayla lufer alınmıs

5. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

gene yagmur geliyomuş galiba zaten balıkda tek tük her akşam işten çık eve git yemek ye koş balıga saat 12 01 de eve git yat sabah erkenden kalk emegimizin karşılıgını alamıyoruz hükümetin acilen denizcilik bakanlıgını kurması lazım denizlerle göllerle ilgili tedbirleri çoook acilen almaları lazım

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    hafta sonu yeşilköyde akşam üstü istavrite attım yoktu 2 tane kıraça geldi
    denize iade ettim, açıkta tekneler hummalı bir çalışma içindeydi ama durum bilemiyorum

7. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    23/10/2011 sabah 8 de tarabya tarafında oltamı su ile buluşturdum istavrit:0 çinokop:0 palamut:0 lüfer:0 sonuç kocaman bir SIFIR

8. cesiniay

cesiniay Cengiz

Favori Kamış:
    Sıweıda golıhat 4.20
    Favori Makine:
    Okuma DT60
    En İyi Avı:
    Lüfer,Kefal,İstarvit
    pazargünü saat 8:00 ile 14:00 arası gürpınar açıktan üç kişi beşbuçuk kilo istarvit yakaladık balık boldu.çok fazla gayret göstermeden dinlene dinlene av yaptık.balık gerçekten boldu.midyeciler yine iş başındaydılar.anormal miktarda midye çuvalıyla doluydu

9. ERÇO 1903

ERÇO 1903 Erçin Bendivar

Favori Kamış:
    Silverstar 3.90
    Favori Makine:
    Mitchell Blue 7000
    En İyi Avı:
    35cm Lüfer
    Öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara abilerimize selam olsun..ilk mesajımı en ilgili olduğum konu üzerinde yazmak ve gözlemlerimi paylaşmak istedim..Cumartesi öğlen saatlerinde Galata köprüsünde yine bildğimiz manzaralar vardı elinde oltayla yer arayan bir sürü balıkçı..Bir kişi hariç tüm kovalarda kraça takoz istavrit ve neden tutulduğunu anlayamadığım parmak kadar kefaller vardı..Pek tercih edilmiyor kefal ama bu kadar ufak ta olmaz ki..Ama en çok göze çarpan köpük kutu içerisinde yaklasık 5,6 palamut,2 lüfer ,irice bi kaç izmarit ve 1 kilodan fazlada istavrit..Sordum tabi ki yaklasık 18 saattir ordaymış daha da devam ediyo büyük aşkmış!Ordaki bir istisnaydı tabi bu... Ancak genel av verimsizliği havadan dolayı mı ?

10. Zeko79

Zeko79 Abdullah

Bugün 2 kisi sabah 7 öğlen 1 arası 7 kg istavrit kıraca ve bir adet strike Pro 9 cm turuncu. Yer Alemdar. Rapalayla 2 palamut ve 2 lüfer çekildi.

11. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

İstavrit yapan bi yer varmı acaba??

12. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    dün gördüğüm kadarı ile kulelı yapıyordu.

13. aytugo

aytugo Ayhan Kaya

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Kıyıdan zayıf, denizden 23 palamut tek seferde
    Arkadaşlar Merhaba, Kadıköy hattından hiç av raporu gelmiyor. Bu bölgede hiç balık çıkmıyor mu acaba?

14. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    :) aslında niyetim sarayburnundan atmaktı dibi çok kayalık olmasın diye arkadaşın ricasıyla o tarafa gittik, e gitsek görecekmişiz demekki lüferleri :d

15. sezai1905

sezai1905 sezai

Favori Kamış:
    albastar krokdil
    En İyi Avı:
    2.kg sarıkanat
    Galatada güzel cinekop yapıyor mus arkadass dedi gidip bakicaz

16. quarizma79

quarizma79 gökhan

selam arkadaşlar öncelikle tartışılan konuya dahil olmak istemem ama cumartesi günü kumkapı balık halindeydim ve orda bi kaç halde çalışan arkadaşımla sohbet ettim ve neticede cinekop lüfer kofana hakkında bana söylenen şuydu hergun buğazda 10 15 gırgır radarlarla geziyo çinekoptan büyük balık yok 1 eylülden beri buraya gelen lüfer sayısı saysan 100 gecmez duyumum böyle bu kofanalar nerdeyse bizde oraya gidelim çinekop hasretiz siz kofanadan bahsediyonuz

17. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Bu gergin ortamda yazıp biraz ortamı dağıtalım :) Üsküdar cami önü sıyırtma ile 1-2 istavrit, çay bahçesi önü 10-13 cm cinekop 1-2 tane....radara doğru bir abinin kovasında gayet iyi 1 adet lüfer...Ama abiye sorduğumda oraya yeni geldiğini söyledi..

18. furunotr

furunotr Haluk

Var; var olmasına var da onlar bilmiyor Allahtan... Zaten bilseler hemen kökünü kurutumaya kalkarlar...

Ayrıca photoshop iddiası ile tartışılan fotoğrafdaki büyüklükte balıklar da var; her yıl yaz başı Karadeniz'e; Kış aylarında da aşağıya doğru inerler...

Kendine; bileğine; bilgisine güvenen tutar...

Forumda verimkar birkaç kişi var; onları da küstürüp forumu içi boş çuval gibi bıraktırmayalım lütfen... Birkaç bildiğim kişi var; rapor dahi vermiyor bu gereksiz tartışmalardan; ya da faydalanabileceğimiz gayet güzel konuları açmıyorlar...

Birşey biliyorsan konuş faydalansınlar; bilmiyorsan sus da alim sansınlar...

19. Red Bull

Red Bull Nuri

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE 2 T-420 SURFCASTING
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    Dün saat 08:00 ile aksam 20:00 arası karaköydeydim sıyırtma takımınla güzel iri istavritler yakaladım duruma göre çapariye dönüyordum, deniz çok akıntılı idi 100 ,125 gr kursun bile yetmiyordu, hafta sonu çok kalabalıktı bir okadarda amatör vardı balık tutmaktan çok karışan olatarı ayıklıyorduk akşama doğru rapala denemeside yaptım sonuç = 0 akşama kadar güzel balık yaptı sonuç 2kg yakın iri istavrit yakaladım güze bir gündü....

20. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Arkadaşlar alakasız olacak belki, (Muhabbetinizi bölecem :) ) Ortaköyden geliyorum hava kararırken aldığım 10 istavritin 2 si yem olarak harcandı, bir defa yem kestirdim, başkada bi şey yok...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.