İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mix_lord

mix_lord ercan

En İyi Avı:
    30 cm lüfer
    selam,

yesılkoy rone parktayım ama balık tutan kımse yok, bu tarafta nerde yemlı atılır

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Aynen Emre ben de dün gece balıktan dönerken Arnavutköy'deki kalabalığı gördüm ve aklım durdu. Ama hiç bir yerde balık yokken orada da olacağına ihtimal vermedim. Dediğine göre tahminim doğruymuş. O kadar adam neyi bekliyor diyorsan bunun cevabını bulmak mümkün değil ancak şu kesin ki artık Boğaz'da ağız tadıyla balık tutabilmek mümkün değil.

3. 29519

29519

Hani şu çapari gibi bir bedene bağlanmış 7 - 8 adet çarpmadan yapılan takımla mı tuttunuz balıkları?

4. 29519

29519

Hafta sonları bu işi keyif için yapan amatör balıkçılar için ölmüş durumda, belli sınırlama ve yasaklamalar getirmedikçe biraz zor bundan sonra.

5. mix_lord

mix_lord ercan

En İyi Avı:
    30 cm lüfer
    sabah kuleliden karşıya geçerken, göksu'da balık tezgahı gördük, (seyyar) kendini bilmez bir şahsiyet, boyları 8-10 cm olan yaprakları(çinekop yavrularını) satıyordu, arkadaşla arabadan inip tezgaha baktığımızda resmen katliamı gördük, yaklaşk 8-10 kasa yaprak vardı, adama bunları neden satıyorsunuz, tebliğe aykırı dediğimizde, bizi bir dövmediği kaldı, yasağın kalkığını, bişey bilmediğimizi diyip tersledi, aynen telefona sarıldım, 155-polis imdat, 185 sağlık bakanlığı, 174 tarım bakanlığı, sahil güvenlik, aradık ama sonuç sıfır, adamlar belediyeye şikayet edin dedi ama belediyede ulaşamadık, nasıl bit zihniyettir bu yaaaaa...

6. tkorkunckaya

tkorkunckaya tkorkunckaya

çarpma???

Keyfinizi bozmak gibi olmasın ama sizin rapor benimkini bozdu epey... Çarpmasanız da avlasanız daha güzel değil mi? Eve balıksız gidince hanımdan laf işitiyorsanız benim gibi yapın: pazardan 1 kilo istavrit alıverin.

7. tkorkunckaya

tkorkunckaya tkorkunckaya

05:00 - 08:30 Tarabya

05:00 - 08:30 Tarabya da toplam 6-7 tane palamut alındı. Tekneler o kadar kıyıladı ki uzun süre kimse olta atamadı.

8. mix_lord

mix_lord ercan

En İyi Avı:
    30 cm lüfer
    bence "çarpma" katliamdır,yani kulelide bugün resmen katliam vardı öylemi ? tebrikler...

9. ephesos

ephesos serhat

rapalayla lüfer tutmak içim nasıl birtkım lazım?ve nerde avlanmak gereklidir ? takım nasıl ve neşilde takılmalıdır ? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..

10. ephesos

ephesos serhat

selam arkadaşlar

rapalayla lüfer tutmak içim nasıl birtkım lazım?ve nerde avlanmak gereklidir ? takım nasıl ve neşilde takılmalıdır ? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..ve at çekmi yapılır yoksa bekletilirmi?

11. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba herkese ;bugün yamaha şişme bot ile kadirhasın önünden saat 09.00 gibi acıldık sadece 1 vurus alıp yemı kaptırdıktan sonra sıfır cekerek saat 12.00 gibi balat faslını kapattık banghead

12. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    sabah 05 kalender
    palamut çaparilerimizi hazıladık şafağı bekledik sansızlık diyelim alt taraf aldı üst taraf aldı bizim olduğumuz yer yapmadı
    saat 8 gibi çapari istavrit başladı .çinakop çaparisi iş yaptı vehasıl bugün kalender oldukça bereketli av verdi yanlız dün daha bereketliyimiz

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..

Akıntının kuvvetine göre 100-150 gr kurşunu ana misinadan gelen klipse yaklaşık 30-40 cm'lik ayrı bir misina ile takıyoruz. Aynı klipse minik bir fırdöndü ile yaklaşık 3 kulaç uzunluğunda başka bir misina takıp o misinanın ucuna da yine minik bir fırdöndü ya da rapala düğümü ile rapalayı bağlıyoruz takım bu şekilde. rapala düğümü ile ilgili videoları youtube ya da dailiymotion vasıtası ile rapala düğümü ya da rapala knot yazarak izleyebilirsiniz. Yani rapala ile kurşun ayrı ayrı misinalarla birbirinden ayrı olarak aynı klipse takılacak, kurşunun buradaki tek görevi rapalanın yeterli derinliğe ulaşmasını sağlamak için ağırlık yapmak.

Üsküdar radarın ordan sabah suyunda rapala ile lüfer almak mümkün ama akıntı kuvvetli olduğundan minimum 150 gr ile çalışmak gerekir. Kurşunu bağladığınız misina yeterince kalın ve sağlam olmalı. Dip yapısı itibariyle rapalayı taktırıp kaybetmeyi göze almak gerekiyor, ilk denemelerimde ben bir tane feda ettim mesela. Kuleli ve Tarabya taraflarında da rapala ile avlanıyorlar.

14. Zeko79

Zeko79 Abdullah

Hafta sonu her yer kalabalık yapacak bisi yok. Hafta sonu özellikle pazar gidebilenleri kınamıyor ve hafta arası gidebilecek vaktim oldugundan kendi haline bırakıyorum. Ayrıca özel yerlere inanmıyorum yani arnavutköy veya başka bir avlagin bogazin herhangi bir yerinden tek farkı fırtınada yada hava şartları asiri akıntı durumlarında olur. Boğazda balık olsa her kıyıdan alınır yoksa yoktur. Özel bir tür balığın pesinde degilsek sadece sürü balığı pesindeysek boğaz kıyıları farketmez ama yataklı balıklar icin tabiki yerin ve şartların önemi vardır. Kılıc balığı istiyorsanız Akdeniz'e tekneyle çıkmalısınız. Hata bileninde bilmeyeninde aklında olan bir kıyı kesimi kalabaliksa balıkta boldur. Kalabalık kelimesinin icinde balık geçmesi bir bağlantı varmi bilmiyorum ama çok sığ ve çok kirli yerler haricinde denizden balık alamama durumu sadece balığın az olmasına delalettir. Çok değil Kasım 20 de hem balık olur hemde soğuktan kalabalık kaçar.

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Söylediklerine aynen katılıyorum.. ayrıca ayaz da don da yapsa benim için farketmez yeter ki balık olsun :) ama şu da bir gerçek ki havalar çok soğuyunca evet kalabalık azalacaktır :thumb:

16. sinankantas

sinankantas sinan kantaş

Favori Kamış:
    Shimano-Speedmaster 4.20
    Favori Makine:
    Okuma, Salina 10000
    Öğlen 12:30 beşiktaş tan çıktım yola çengelköy - çubukluya kadar gittim kuleli hariç balık tutulan her noktada durdum şebekeden sabah 2 tane palamut 1 sarıkanat almışlar ben görmedim ama güzel gümüş yapıyordu iriydi, gümüş takımı vardı yanımda fakat üşendim açmaya ''hadi sinan yola devam biz lüfer peşindeyiz'' dedim kendi kendime çubukluya geldiğimde yakalanan tek tük kraçaları görünce hafta sonu balık peşinde bu kadar km yapmamaya artık kesin karar verdim, bin bir ümitle evden çıkıyorum dünya benzin yakıyorum dönüş yolu hep aynı yine geldim boş kova eve.

17. popeye1907

popeye1907 Gökhan

Favori Kamış:
    shimano Super Aero Technium 425, Lineaeffe Prestige 7000 450-200, Okuma Salina 3 parça Surf
    Favori Makine:
    Shimano Bull's Eye 9050 XT, Shimano Saros 4000 F
    En İyi Avı:
    2 kg. vatoz ve 420 gr zargana
    Arkadaşlar yeni başlayanların rapalaya hemen geçmesini hiç uygun bulmuyorum. Öncelikle çapariyle veya yemli takımlarla çalışıp ustalaştıkça geçilmesi gerek. Malum rapalanın arkasındaki üçlü iğnenin ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmama gerek yok sanırım. Bu yüzden birçok kaza oldu. Kaldıki rapalayı anlattığınız takımla atmak ta bir o kadar tecrübe ve beceri ister. Tabi bu benim naçisane fikrim, herkeze rastgele...

18. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    yeşilköy raporum sıfır balık tutanı da görmedim.

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    sabah tekneyle sarıyerden çıktık, gırgırlar çinekop çekiyordu bir tanesi kaptanın tanıdığıydı çinekop sarıkanat çok var diyorlar ama oltaya gelmiyor bir türlü. bugün istavrit çaparisine bir iki tane çinekop alındı, bir iki istavritte yarım geldi fakat kimse çinekopla uraşmıyor. sanırım bir iki haftası daha var.

20. gozgenc

gozgenc gökhan

Favori Kamış:
    silstar,alba
    Favori Makine:
    shakespeare,daiwa
    Bugün saat 18 gibi e5 ten fatihe giderken üşenmeden yolumu çevirip galataya uğradım, herzamanki gibi kefalden başka bişi yoktu,sonrası bişi oldumu bilemem ama 2 akşamdır çinekoptan eser yokmuş...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.