İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 3182

3182

Serdar köylü

Arkasından ileri geri konuştuğun adamın tuttuğu balıkların resmini yayınlama.

Halden palamut alıp burada tutulmuş gibi gösterenler mi var? Varsa açıklarmısın.

2. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Bu sabah saat 6:30 gibi Üsküdar Radar önünde yerimi aldım. İnanılmaz bir kalabalık ve bizde girdik sıraya(burada atış sıra ile oluyor) her 5 dk. da bir yakın geçen tekneler ve 3-4 dk. sıra yüzünden 8 -10 atış ancak yapabildim. Sular çok fena akıyordu 175 gr. kurşun durmuyordu yerinde. 10-15 dk. içersinde 2-3 kişi 1'er lüfer aldı hepsi o. Ben ise 2 rapala ve kurşun bırakarak saat 10:00'da evin yolunu tuttum. Bir daha pazar günü oraya adım atarmıyım, hiç sanmıyorum.

3. deePblue

deePblue na

pazar günü yapılacak en iyi şey evde oturmak ve takım vs ile uğraşmak..ya da film falan izlemek :D
    istanbulda yaşıyorsanız bundan güzel bir pazar olamaz bence.

4. bababalık

bababalık MUSAB

Pazar günü balığa çıkmak tam bir stres ve eziyet.:mad:
    Acemisi meraklısı herkes balıkta ve her yer tıkış tıkış.:mad:
    Maalesef benim gibi çalışanlar da tatili beklemek zorunda.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bırakın abi ne pazarı ne başka günü lanet olsun artık. Ne kadar heveslisi varmış. Yani balık olsa hak vereceğim. Denizde balığın kılçığı bile yok, millet birbirine değecek mesafeden yemli atıyor. 2 dakika beklemeye imkan yok pat sağdan soldan birisi çekiyor. Artık lüfer yemlisine filan hayatta gitmem, giderim ıssız bir köşede karagöz eşkina beklerim. Olmazsa izmarit iskorpit tutarım. Bu ne yahu banghead

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Dün sabah ta benzer bir manzara vardı ve sonuç aynıydı.. tek fark ben sadece bir rapala ve iki kurşun feda ettim :rolleyes:

7. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    aret 15,20 milyonluk bir şehirde bu kadar balık meraklısı olması normal normal olmayan iki boğaz yakasınında kıyı boyunca tekneler vede villalarla dolu olması deniz herkesin denizi fakat kıyısında oturulacak yer bile az ya tekne ya villa yada restorantlara kiralanmış yerler bizim balıktutabileceğimiz yerlerdede işte birbirimize kızıyoruz sen geliyorsun, ben geliyorum,o geliyor balık alabilinecek yerler doluyor yani bizler doldorup sonrada kendimize kızıyoruz,insanların ya cumartesi veya pazar günü var ama haftanın 7 günü gidenlerde, avrupa yakası nispeten anadolu yakasına göre şanslı anadolu yakasında kıyı boyları çok dar ve kısıtlı.idk :thumb:

8. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

Yer:Emirgan
    Saat:07:00-10:00
    1,5 kilo istavrit bir zargana güzel sohbet
    kısa günün karı

9. M.ismail2239

M.ismail2239 İsmail

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    SX 4000C BANAX
    En İyi Avı:
    İstavrit, izmarit, sarıkanat, zargana, kefal, gümüş ve istemeyerekte olsa kaya balığı ile trakonya
    kuleliye gelmeden camının berisinde(fil ambarlarının onunde) iki haftadır aynı sekilde 2kg istavrit alıp evet geliyorum.. 18numara beden, iğneler ve köstek gümüş kosteği ve iğnesi. 30gram kursun. sabah 6.30dan 8e kadar dediğim gibi alırsınız. ondan sonrada sıyırtmaya iri istavrit geliyo.

10. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Bu kalabalığın balık yokken olması iyi... Ya birde o oltanda balık varken diğer oltalarla takılmış olsa.. Balık yokken aceminin olması onların bir kısmının ustalaşması diğer kısmının vaz geçmesi demektir..
    Ben oltacılarla arada sırada yarı şaka yarı ciddi takılırım.., "En büyük sorumluk sizin, malzeme sattığınız insanlara pratik ders de verin.. Her oltacı malzeme sattığından sorumlu olmalı " derim.. Hakikaten de bir kaç tanesi öğretir oldu..

11. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    adam ögretirse kime satacak yeni takım:) :) bence şahsi fikrim gözlem yapmak kim ne atıyor ,nasıl atıyor,kaç gr kurşun takıyor hatta boş yerlerde kurşun takıp oltayı atma egzersizleri yapmalı yeni başlayanlar

12. 13114

13114

Favori Kamış:
    Michell 4.20 surf
    Favori Makine:
    Daiwa bg30
    Arkadaşlar özellikle hafta sonları malesef her yer aynı,
    Lakin zamanında hepimizin aynı sahvalardan geçtiğini de unutmayalım.
    İnsanların önemli olan birbirinin haklarına saygılı şekilde avlanması.Tabi bir b...k bilmeden ben bilirim havalarında olanlar ayrı.
    Ayrıca ben ve benim gibi emekliler duşında genelde herkes hafta sonu ava veya balığa gidebiliyor.Ben genelde pazar günü bu yüzden gitmiyorum.Gitsem de seviyeli ve anlayışlı acemi arkadaşlara elimden geldiğince saygı gösteriyorum.Fakat dedim ya malesef siz rapala atarken çapari ,gece yemli atarken at çek yapan birçok kişi de var.
    Hatta gerek emeklilik gerek işsizlik yüzünden artık hafta arası bile bazı tahammül edilmezler çıkabiliyor.
    Geçen çarşamba tokmakburnunda gemilerin arasında 9 kişi olta atıyorduk.
    Ve ne hikmetse benim yanımda olan bir usta!!!! dışında kimse balık tutmayı bilmiyordu:)
    O kadar kişi hiç olta dolaştırmazken lüfer yemlisini nasıl ediyorsa 3 dakikada bir sadece ona balık vuruyordu:)
    Tabi tüm oltaları topladığını söylememe gerek yok.
    Bu yüzden gerçekten acemi olupta öğrenme çabasında olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırken bu tiplere ya gülüyorum ya da sinir olup balığı bırakıyorum.

13. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Dün gece 1 gibi balık dönüşü Arnavutköyden geçtim. Ortalık panayır yeri... Baştan sona tıklım tıklım dolu sahil.. İşe bak millet balığı boğmuş diye geçirdim içimden. Meraklandım ister istemez, lüfer mi var, sarıkanat mı çıkıyor diye. Tüm kovalarda gördüklerim ortalama birkaç defne yaprağı ve bolca tohum istavritten ibaretti. Ben onca insanın o saatte neyi beklediğini çözemedim, varsa çözebilen veya o saatte orada olan biri söylesin lütfen.

14. aadem_23

aadem_23 adem

kuleliden 07-11 arası 16 adet zargana 2 adet carpmaya carpılan kefal 5-6 tane istavrit ve geri atılan bisürü kıraça.. kalabalıktı ama anlayışsız insanların olmayışı insanların birbirine yardımcı olması güzeldi.. ben keyfimi aldım valla hepinize rastgele

15. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    Dün üsküdar yine birşey vermedi bize, cuma akşamından sabahladık ama maalesef. öğleye doğru tekne ile biraz daha açıktan alınan yere yemli sallamamıza rağmen maalesef alamadık. Zargana takıp atan arkadaşlarda vardı ama maasef balık gelmiyordu. Ama aynı yerden tekne ile alınıyor aynı yemle. Şimdi benim anlamadığım teknenin buradaki avantajı nedir? Sürekli sabit durmayıp yemi gezdirmesinin dışında, ki bu bir avantaj mıdır? Bölgeden 14.30 gibi ayrıldım, o saatten sonra balık yaptımı bilmiyorum tabi.

16. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Kuleli'de anlayışlı insanlar? Valla iyi, gelişme var demek ki, maşallah diyelim :)
    Zarganalar ipekle mi, yemle mi?

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Tekne her zaman avantaj.. tam kanalda muhtemelen uzun olta ile yapılan avda oltanın hareketliliği ve cezbediciliği ile kıyıdan atılan takımın verimliliği kıyaslanamaz bence.. kişisel fikrim tabi :rolleyes:

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Umut dostum, sadece umut :)

19. aadem_23

aadem_23 adem

yemle de denedik ama gelmedi hepsi çarpma ile

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Zarganalar mı çarpma ile? görebileceğiniz kadar yakındaydı o zaman balıklar..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.