İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Bugün Emirgan, Boyacıköy ve İstinye çok güzel istavrit yaptı. 3 saat içinde, küçükleri suya iade ettiğim halde yaklaşık 3 kg iri istavrit aldım. Asıl amacım izmaritti ama bildiğim meraların tamamı tıklım tıklım olduğu için hiç deneyemedim. Çapariye yarım gelen bir kaç istavritin ardından, çaparinin altına bağladığım mantarlı takımla 1 tane de sarı kanat alabildim ve avı sonlandırdım.

Balık ara ara bıçak gibi kesiyordu, bazen de kıyıya kadar sokuluyordu. Arkasında canavar olduğu belliydi ama ; Ne sahte yem atacak alanım vardı ne de yemli atmaya fırsat vardı.. Tekne şart :)

2. fikret_34

fikret_34 fikret

bu akşam yeşilköydeydim 4 saat durmama rahmen hiç vuruş olmadı yeşilköy eskisi gibi verimli değil artık tavsıye etmem baska mekana gecme zamanı artık

3. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Bugün boğazda balık durumuna baktım eve yeni geldim sayılır 15 tane balık aldım.

4. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    bu akşam arkadaşlarla ilk boğaz avımızı yapalım diye kararlaştırıp[malum genelde avcılar ve b.çekmecede avlanırız ]sabahlamayada karar vermiştik.akşam 8.30 gibi tarabyada konsolosluğun önünde lüfer için mantarlı takımlarımızı atıp beklemeye başladık ama malesef sürekli takımları takıp durduk hatta en son 150 gr bile attık ama nafile 20 metre yanımızdakiler 100 gr la çalışırken biz 150 gr ile patır patır takım bıraktık.demekki yan tarafın niye bu kadar kalabalık da bura boş diye sorduğumuz sorunun da cevabını bulmuş olduk .yaklaşık 3 saate ancak 4 tana iskorpitden başka bişeyde olmadı.zaten bu iskorpit benim kaderim galiba eşkinaya bile çıktığımızda 2 eşkina alırken birde iskorpit alırdımki benden başkasınada gelmezdi galiba bu akşamkilerde avcılardan gelmiş olabilir.sonra biraz rapala çalışim dedim yine tık yok.sonra toplanıp akıntı burnuna gittik orada ana baba günü dedik biz buranın huyunu suyunu bilmiyoz gecenin birinde birilerinin takımlarını toplarız felen ayıp olur .çünkü baktığımda akıntı burnunda resmen fındık kurşun kullanılıyodu anlamdım.kovalara baktığımızdada iri istavritden başka çok fazlada lüfer felan göremedik zaten .sonrada toplanıp eve geldik.ilk boğaz maceramız kötü geçti.üzgünüm kırgınım bu yavru çinekopları tutanlarada kızgınım.

5. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Dün sabah 5 gibi kulelideydik. ara ara güzel istavrit yaptı epey irileşmiş istavritler. Ancak sayıca çok az dı. saat 11:30 gibi 1 kg istavrit ile evin yolunu tuttuk

6. Er-Han

Er-Han Erhan ÖZBEK

En İyi Avı:
    Galata Köprüsünde Eşkina..
    Dün sabah saat 06:00 da Galata Köprüsünde palamut çaparisini Karaköy tarafında suyla buluşturdum ama tık yoktu. Daha sonra 09:00 gibi istavrit çaparisine döndüm, istavritler çok ufaktı mecburen yemliye döndük. 1-2 iri istavrit geldi o kadar. Saat 14:00 gibi eminönü tarafına geçtik. 15:00 ile 18:00 arası çok güzel izmarit aldık. Baya irilerdi. Yakalaması da ayrı bir zevkli. Biz ayrıldığımızda devam ediyordu.

7. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    s.a herkese hayırlı haftalar. dun cengelkoye gıtmıstım donuste bı kulelıye baktım. ıstavrıt alıyorlardı. baya zaman sonra ordan balık alanı gordum :D ufak olan da vardı buyuk olan ıstavrıtlerde vardı. uzagada atmıyodu kımse uzun olta ıle hemen sahlden topladılar :D bu hafta ıcı aksam bende uçup gıdecem ınsallah :D

8. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Sabah 6'da her iki köprüyü de yokladım, manzara beni ürküttü. Daha güneş doğmadan her iki köprü de tıklım tıklım dolmuş, herkeste 2şer 3er kamış. Zannedersin ki orkinos akını var. Binlerce kişi 2 tane palamutun peşinden koşuyor. Şu soğuklar başlayınca meralarda kuru kalabalık azalacaktır.

Oltamı bile açmadan doğru Pendik'teki BoatShow'a yollandım. Şu botuma artık bir motor almak lazım. Kıyıda rekabet, acemilik, kargaşa çok, İstanbul'da tekne şart oldu.

9. 3182

3182

En güzeli. Estekti köstek ti uğraşmaktansa.

10. ademos

ademos ADEM

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa
    En İyi Avı:
    İstavrit :)
    bu işi sadece bilenler yapacak diye de bir kural yok. küçümser bir tavır olmuş sanki...:confused:

11. obsession

obsession Selçuk

Sabah kanal D'de irfan değirmencinin haber programında rastladım, 1.köprünün altında 5-10 tekne vardı sanırım uzun olta yapıyorlardı. Yaklaşık 20-25 dakika boyunca orda kaldılar. İşe gelmek zorunda kaldım ama aklım haala ordaydı :D

12. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    dün akşam 19:00-22:30 boğaz avrupa kıyı durumu

kireçburnu civarından yapılan denemede 2 saat kadar oltaya gelen giden olmayınca dolaşarak evin yolu tutuldu, kovalarda görülen balıklar içler acısı;
    kireçburnu denendi balık yok,
    kalender orduevi önü 10-13cm defne yaprağı,
    istinye iskele yanı 14-16cm çinekop
    emirgan ssm 18-20cm çinekop

13. HUNTER34

HUNTER34 DENİZ KARACAN

Favori Kamış:
    OKUMA DISTANCE SURF PRO 60 /Lineaeffe s-flex surf kamis 4.20
    En İyi Avı:
    Terkos-TURNA
    Hafta sonu c.tesi sarıyerdeydim balık yoktu. pazar arnavut köye gittik sabah 6:30 yer yok kovalarda ceşitvar, akıntıya bir kaç palamut çaparisi attım sonuç sıfır. Yer değiştirelim dedik, emirganda güzel istavrit cıkıyordu durduk. 2 - 3 kg istavrit aldık.

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Faruk balıklar giderek büyüyormuş Kabataş'a kadar gitsen kofana görecektin kovalarda demek ki:)

Mesela yani reeling

15. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Arkadaşlar,

hafta sonu balık avı raporu :

Boğazın girişinde Çinekop var ama malesef boyları küçük, 10 tane yakalıyorsan 2 veya 3 tanesinin boyu 20 cm üzeri.

Perşembe ve Cuma günü Sarıyer açıklarında Palamut vardı lakin hafta sonu daha azdı ve palamut boyutları de genel olarak küçüktü.

16. empatik

empatik harun

pazar gece saat 03:00-16:00 arası unkapanı köprüsündeydim.gece bir ara istavrit iyi yaptı.sabah 5 gibi kesti..sonra saat 5-6 arası toplamda 6-7 palamut alındı...sonraki denemeler boşa....ben yine boş döndüm

17. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER
    Av Raporu Topici Bu zannedersem ama İçine eden arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum....

Msn si var face si bilmemneyi var ayıptır ya lütfen yapmayın.... tek zevkimiz balık tutmak.

Muhabbet için özel topic açsanız... mutlaka yönetici arkadaşlardanda destek gelecektir.

18. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

Evet Dün Akşama Dogru çinekoplar Istavritleri Kiyiya Sikiştirdi 1 Saaaat Kadar Istavrit Ve çinekop Karişik Altta Dans Ediyolardi Bu Arada Istavriti Küçük Büyük Alan Aldi Arada Bir Iki çinekop Ta Takildi Bazi Istavritler Sadece Kafa Geldi Sonra Yemşiye Geçildi 1 Saat Kadar Yemli Yapti 2şer 3 Er 6şar Alan Oldu Sonra Pat Diye Kesildi Saat9 10 A Kadarda Yalan Dan At çeke Akintiyla Boguş Haydi Yallah Eve Hepsi Bu

19. sarıyerlimahmut

sarıyerlimahmut mahmut

Evet Dün Akşama Dogru çinekoplar Istavritleri Kiyiya Sikiştirdi 1 Saaaat Kadar Istavrit Ve çinekop Karişik Altta Dans Ediyolardi Bu Arada Istavriti Küçük Büyük Alan Aldi Arada Bir Iki çinekop Ta Takildi Bazi Istavritler Sadece Kafa Geldi Sonra Yemşiye Geçildi 1 Saat Kadar Yemli Yapti 2şer 3 Er 6şar Alan Oldu Sonra Pat Diye Kesildi Saat9 10 A Kadarda Yalan Dan At çeke Akintiyla Boguş Haydi Yallah Eve Hepsi Bu

20. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Dun gunduz ogleden sonra kabatas'daydım malum eve yakın dıye semtımız dıye.ama hıc bırsey yokdu aksam hava karardı 2 adet kucuk cınekop alındı o kadar .yalnız caparıyle bır ara ıstavrıt yaptı o kadar :(

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.