İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Valla Yücel Ustam; baktım baktım baktım ama hepten karıştırdım. En yakından gören sizsiniz. Siz çift bantlı karagöz derseniz odur, yok bunlar değil derseniz değildir. Sen iste bunlara bundan sonra Amokaçi bile derim. :) Eğer pullarını temizleyip fotoğraf çekilmişse ayrı ama değilse ben hala bunların ispari olduğunu düşünmekteyim.Tabi fotoğraflar da yanıltıcı olabilir. Zooloji bilgisi için de kusura bakma, belki bilmeyen olur diye yazdım. Bahsettiğin balık resimdekidir, Çanakkalede her ikisinden de hiç yoksa yüzlerce yakaladım, ama dediğim gibi fotoğraflardan yanılıyor olabilirim. Her neyse hangisi olursa olsun,yada adına ne dersek diyelim balıklar yine de çok güzel, tam iftarlık yani :)

Son düzenleme: 12 Ağustos 2010
  2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    En basitinden kafasına bakmanız bile yeterli. O da mı olmadı kuyruğa bakın, karagöz türlerinin tamamında kuyruğun ortasındaki V şekli dümdüz ve keskindir, isparide bombelidir. Aynı şekilde yüzgeç hatları daha ince ve keski olup isparideki gibi düz değil yukarı bakar vaziyettedir. İsparinin rengi daha koyudur sarımtırak bronz rengi vardır. Karagöz türlerinin hiçbirisinde bronz renk bulunmaz. Keşke üşenmeyip canlıyken çekseymişim, o zaman fark daha net olurdu. Bir de ilginç birşey belirteyim, bizim avlandığımız yerde en az bulunan balık ispari. 30 a yakın avımda toplam yakaladığım ispari sayısı hatırladığım kadarıyla 4.
    Mesela bu resimdeki alttakiler çift bantlı. Bunlar henüz yeni öldükleri için bantları hala duruyor ama biraz silikleşmiş. Üst resimdeki büyük balıkla bu resimdeki balık aynı balık , tek farkı ikinci resimde ölü olması.

Bu da kırıkdiş ispari
    Bu da bildiğiniz ispari kovadakilere şimdi de benzetebiliyorsanız söyleyecek birşey yok.

3. melikşah

melikşah ........................

Eline koluna sağlık Yücel :) Denizden değil karagöz ,hacivat çıksa yerim:D Ya Yücel usta!! damdan düşer gibi olacak ama, bir ara şu yenikapıda beraber olta atsak ne dersin? misafir kabul edrmisin?:)

4. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Sen öyle diyorsan oyledir Yucelusta kardeşim ben kavga çıkarma niyetinde olan biri değilim eskiden beri beni tanıyan tanır forumlarda.

Ben hala kovadaki balıkların ispari olduğunu düşünüyorum ve eminim.
    Bir konuda haklısın bu balıklar en iyi kuyruklarından kuyruklarının şekil ve renklerinden ayrılır.
    Aynı merada tabiki karagöz sargoz vs balıklar çıkar çıkmıştırda.

Bu konuda yorumum budur.
    Kararı üstadlara bırakıyorum.

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ne demek, tabiiki. Bana avlak kimse sormasın ama benimle beraber avlanmak isteyene her zaman kapım açık.

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ya Emre ben de seni eskiden beri doğrudan tanımasamda bilirim. Hep tarzına avcılığına sempati duymuşumdur. Seninle kavga etmek aklımdan bile geçmez. Ancak bu konuda lütfen ısrar etme, O kovadaki balık fotosunun diğerlerinden en büyük farkı kafa lambası açıkken resim çekmiş olmam. Normalde sadece flaşla çekerim. Balıkların en azından kafasına ve ağzına baktığında farkını görüyor olmanı beklerim. Bazı ufak çift bantlıları bandını görene kadar ispari sandığım oluyor. Sebebi de ufakken boy en orantısının ispariye daha yakın olması. Ama bu boydakileri sadece karın kısmının bombeli olmamasından yada kuyruk hatlarının kavisli olmamasından bile rahatlıkla tanıyabilirsin. Zaten sudan çıktığında kafasındaki siyah kısım kafa lambası altında mor mavi hareli şekilde parlıyor.

daha net görebilmen için dolaptan çıkarıp yakın plan çektim, kafasına ve kafasındaki renklere dikkat et, biraz buzu çözülmüş olsa iyice mor olarak gözükecekti.

7. matiz

matiz matiz

cümleten selam ben aranıza yeni katıldım acaba üsküdar da durum nasıl buaralar yarından itibaren üsküdarda başlamayı düşünüyorum..ayrıca dikkat edilecek yada tavsiye edilecek bişeyler olursa önerilerinizi beklerim zahmet olmazsa herkese saygılar

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir de dün akşamın bombasını söyleyeyim Kılıçbey İsmail abinin dediği gibi, dalga geçmeyin ama ben bir FOK gördüm dün akşam. Hem de 1 metre mesafeden. Tam kovamı doldurmak için suya eğildim. Kafa lambam açıktı, 120-150 cm boyunda açık gri bir şey suyun altında önümdeki kayaları yalıyarak geçti. İlk önce su samuru olabileceğini düşünsemde cüssesi su samuruna göre fazlaca büyüktü.

9. İsmetÇelik

İsmetÇelik İsmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TITANIUM SURF
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Hemen takım geliştirip çalışmalara başlayın derim yakalaması ve av raporu gayet ilginç birşey olur herhalde ama çok şaşırdım cidden dalga geçmiyorum.

10. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    takım geliştirmek ??? bende çok şaşırdım :confused:

kürkü de iyi para eder değil mi ?

11. İsmetÇelik

İsmetÇelik İsmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TITANIUM SURF
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Ercan abi orası şaka mahiyetinde söylendi biliyorum yakalanmıyacağını :)

12. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    arkadaşlar, yücelin yakaladığı balıklar çift bantlı (dipludus vulgaris) karagözdür. bu meradan yıllardır avlarız bu balığı. daha ziyade sargos çıksada, arada sivri burun ve belli mevsimler de çift bantlıda gelir. balıklar öldüğü için rengi solmuş o kadar.yücel ile yaptığımız avda gelen bir çift bantlı resmini ekliyorum. boyları henüz ufak olduğu için tamamını geri salmıştık o zaman

Uploaded with ImageShack.us

13. melikşah

melikşah ........................

Tamam Yücel usta bunu söz olarak kabul ediyorum:) özelden iletişim bilgilerimi yazıyorum valla:D :)

14. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURFCUSTING 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    mezgit ne zaman başlayacak deneyen varmı

arkadaşlar geçen sene bu zamanlar mezgit tutuyorduk. acaba bu sene deneyen oldu mu hiç hafta sonu denemeyi düşünüyorum

15. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Arnavutkoyde tek tük atlıyor boru kurdu taktığımda. Yemlik balık tutarsam deneyip haber veririm.

16. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Hah! şimdi oldu, işte bu baba gibi çift bantlı...

17. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Vallahi ben gülmeyeceğim Yücel, damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlarmış, seni ve hissettiklerini benden iyi kimse anlayamaz. İşin gerçeği bu saatten sonra birilerinin anlamasınıda beklemiyorum , önemli olan gördüğüm şeyin senin tarafındanda görülmesi ve varlığının hepimizce bilinmesi, bu bile sevincime sevinç katar.:)

18. matiz

matiz matiz

iyi akşamlar herkese dün gece soruma cevap alamadım fakat bugün kendim araştırdım sizlerle de paylaşayaım dedim..üsküdarda yarım parmak kadar gümüş çıkıyor tutanlar geri bırakıyor zaten motorsuz fln tuhaf bir sitilde kamışı suya koyup oyalanıyorlar 2 saatte 1 tane baya büyük zargana denk geldi çocuğa başka bşy yoktu..çapariler bomboş 0 balık.ilerleyen saatlerde bolca tavsiye edilen kuleli civarını kontrol ettim balıkçı sayısı yaklaşık 7 kadardı kovasında balık olan kişi sayısı 0 :D malesef durum bu arkadaşlar balığın yerini bulan warsa paylaşsın da biraz eğlenceli vakit geçirelimpaylaşmakla balık bitmez :)

19. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Onu bende gördüm makinasız göl kamışlarıyla sarkıtarak ve sallayarak tutuyor ama gelen balık 0.0000001 gr falan.

20. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    utanmasalar plankton çaparisi yapacaklar.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.