İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. matiz

matiz matiz

:D:D aynen kurt kadar balık gelio anca onuda sallayıp atıolar amaçlarını anlayabilmiş diilim vardır bi bildikleri die izledim ama bşy göremedim belki denk gelmemişimdir..dediğim gibi zargana geldi 1 tane o baya büyüktü belki amaç odur ki mantıklı olan o olurdu zaten..

2. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    evet onu zarganaya indiriyorlar. amaç o

3. ozkan79

ozkan79 özkan

boşa kürek sallıyorlar yani :) aslında cok zargana var ama bir cok insan zargananın dilinden anlamıyor :)

4. matiz

matiz matiz

:D resime bakılırsa senin yabancı dile cv de zarganaca yazıosundur heralde dostum :D o ne öle ya tebrikler

5. ozkan79

ozkan79 özkan

evet dogrudur uzmanlık alanıma giriyor bu balık... bu sene marmara denizinde zargana cok var; tabi tutabilene :)

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    az önce üsküdara indim yürüyüş yapmak amaçlı. kefal tutuyorlardı radarın ilerisinde. sonra gei gelirken bir vatandaş çarpma yapmış parmak kadar zargana yakaladı bi tane poşete koydu sonra tam yanına gidicektim adamın oltası takıldı iyi de oldu. telefonum çaldı sonra uzaklaştım ordan.

7. matiz

matiz matiz

bu üsküdar radarın orda tutulan ufak gümüşlerden yem yapılırmı yada daha doğrusu bu yemle tutulacak balık şuan warmı?

8. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    Gümüş en iyi zargana için kullanılıyor,ki ben daha deniyemedim ama zargananın başlıca menüsünü oluşturduğunu biliyorum.

9. ozkan79

ozkan79 özkan

evet var zargana azmanları gecen pazar 2 defa misinamı kopardı :eek:

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    geçen sene çinekop zamanı yemim bitmişti ben de biraz gümüş yakalayıp canlı yem yaptım 3 tane çinekop almıştım. ayrıca iskelede gezen bir zargana vardı benim gümüş takımındaki gümüşlere saldırıyordu. onada yem yaptım ama heralde gümüş büyük olduğundan bir türlü zarganayı yakalayamadım hep taktığım gümüşleri aldılar oltamdan.

11. ozkan79

ozkan79 özkan

balığın huyunu suyunu bilmek lazım :)

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ben zargana pek avlamam ama 4 -5 sene önce kulelid bir arkadaşımla kaya solucanı çıkarttık sıyırtmayla çok güzel zargana almıştık. o zamanlar lüfer zamanıydı sonra arkadaşım hepsini bir tekneye sattı güzel para kazanmıştık. ben parasında ve ya balığında değildim zevkimi almıştım. gerçekten zargana avı çok zevkli balığın suyun üstünden kıvrıla kıvrıla gelişi süper. ondan sonra çaparime şns eseri takılan zarganaları saymassak zargana avına gitmedim. ama yine denemek isterim. sen belli çok tecrubelisin bu konuda artık senden tavsiyeleri alırız :)

13. ORKİNOS61

ORKİNOS61 MUSTAFA

çinekop,zargana için ideal bir yemdir.ancak yemin büyüklüğünü tutulacak balığın büyüklüğüne göre dengelemek iyi olacaktır.eğer gümüş balığı çok iri ise yaprak olarakta kullanılabilir.RASTGELE.

14. ozkan79

ozkan79 özkan

çinekopun eti çok yumuşaktır atçek aksiyonuna fazla dayanmaz konuyu biraz daha açarmısınız ?? :rolleyes:

15. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    gümüş demek istemiş bence.

16. ekşioğlu

ekşioğlu yalçın

bukadar muhabbeten sonra deneme yapmak lazım ama iş malum gece yaparmı zargana bilgi verirseniz sevinirim

17. mberkay

mberkay BERKAY

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SPIRIT SURF 3.90M
    abi nerde avlandığınızı sorabilirmiyim??

18. BalıkcıCocuk

BalıkcıCocuk Mert

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    400 Gr İskorpit - 670 Gr Mırmır

İğne rengi fark etmez. hırsızlı zargana takımı çok avcıdır oldugu yerde işini sorunsuz yapar. tabi zargana avında yanınıza 2 kamış alın sıkıcı olabilir...

19. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    çok güzel anlatmışsın mert kardeş, ellerine sağlık

20. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Dün akşam Yenikapıda gittiğimiz av biraz kısır geçti. İlk gelen balık ispariydi suya geri döndü. 2. balık sargozdu iri olmasına rağmen yarım kilo altı olması nedeniyle suya geri bıraktım. Yakalaması çok keyifliydi, çekerken resmen 1-1.5 kg balık keyfi yaşattı. Arkasından 5 dakika içinde 4 tane eşkina aldım, boyları 30 cm civarı olmasına rağmen henüz o kadar yassılar ki, anca 250 gr geliyorlardı, bunları da tasma zamanlamasını doğru yaparak iğne yutturmadan aldım ve suya geri iade ettim. Yanımdaki akrabam olan çöm arkadaşım Cihan bir adet çift bantlı karagöz yakaladı, eline alıp balığı incelerken balık kendi seçimini yapıp suya geri döndü. Geç saatlerde bize katılan İmran abimiz ve arkadaşı iki güzel balık aldılar. 1.si İmran abinin arkadaşı tarafından alınan yarım kiloluk sargozdu. Resmen 1 metre mesafeden yakalandı. Hemen yarım saat sonra İmran abi aynı mesafeden bir tane yarım kilo üzeri sivriburun karagöz yakaladı. İlerleyen saatlerde gelen balıklar sadece iskorpit, gelincik ve birkaç bebe eşkina oldu.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.