İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 4.50 ve Okuma Cedros Jig, Okuma V-System Spın10-30 ve 20-40gr modelleri.
    Favori Makine:
    Okuma Cedros CJ-65 Okuma Trio 55
    En İyi Avı:
    Akya 17,5 kilo Adrasan'da... Levrek 3450 gr Çanakkale
    Selam Arkadaşlar bu sabah Maltepe Sahil'den saat 06:00 09:00 arası 12 tane güzel zargana aldım.. 6 tanesinide kalem oldukları içiö mavi derinliklere saldım... Sabah erken saatlerde Zargana'lar güzel oluyor saat 09:00'dan sonra balık çıkmıyor...

Maltepe sahilde şamandıralı ve hırsızlı takıma kaya kurdu takarak aldım zarganaları....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 31 Mart 2011
  2. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 4.50 ve Okuma Cedros Jig, Okuma V-System Spın10-30 ve 20-40gr modelleri.
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ayrıca bu gece Ağva'ya sarıkanat ve lüferlere hoşgeldin demeye gidiyoruz. Kayda değer birşey olursa yarın raporlarım...

3. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Soner bey ağvada sarıkanat ve lüfer için mevsim biraz erken. Geçen sene ekim ayında akın yaptı. Umarım yanılırım ve güzel raporlarınızı okuruz, rastgele..

4. Arev

Arev Levent

Duyurulur...

Saat 18,30 sularında Kabataş ta irice istavrit ve ortaca zargana çekiyorlardı.

5. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    4 gündür kabataşta zarganaya atıyorum. İpek ve fırdonduye 25 lik kurşun ile çekiyorum...

6. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dün akşam üzeri Saat 16:00 sularında ağvadaydık. Ağva'nın içinde, Liman Restoranla Tahir Motel arasında bir yer var, derenin Karadeniz'e açıldığı yer o bölgenin biraz sağından saat 19:00 gibi yaprak istavritler ve mantarlı takımlarımızı kıyıdan atıp beklemeye başladık... Canım çinekop ve sarıkanatlara hoşgeldiniz demeye hazırlandık... Yaklaşık 40 dakika sonra ilk dokunuş geldi kamışa asıldığımda bir ağırlık hissettim ancak sarıkanat ve lüfer gibi zorlamıyordu. Çektiğimde neredeyse yarım kiloluk bir dil balığı aldım.... Arkadaşım Hakan saat 20:05 gibi ilk sarıkanatı çekti. Orta boy bir balıktı 100 gram kadar... Ancak kıyıya gelirken o suda jilet gibi parlaması yokmu işte en büyük keyif. Saat 01:00'e kadar toplamda 8 tane sarıkanat 1 tane iri dil balığı ile geceyi kapattık... Güzel ve keyifli bir akşamdı...herkese tavsiye ederiz. Sessiz sakin kimseciklerin olmadığı huzurlu bir ortamda güzel balıklar yakalamak isterseniz Ağva ve Şile en uygun ortamlar... Ayrıca bu dönemde Ağva'da sarıkanat ve çinekop çıkmaz diyen arkadaşlar ben iki sene önce Ağva 'da 6 Ağustos'ta hayatımda yaz sezonunda yakalanmış en erken sarıkanatı yakaladım. Ayrıca Marmara denizinde bile sarıkanat yavaş yavaş avlanılmaya başlanmışken Ağve ve Şile'de olmaması mümkün değil... Resimler Hakan'ın makinesinde inşallah hafta içi onlarıda yayınlayacağız.

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    selam arkadaşlar az evvel kuleliye gittim klasik pazar yürüyüşümü yapayım dedim. vatandaşlar zarganaya ipek ve çarpma atıyorlardı kayaların üstünden ama zarganaalr çok ufaktı kalem kadarlar. yani tutmaya değmez yazık günah dedim . bir vatandaş da beni duydu dedi nesi ufak kocaman balık abi dedim bunlar kolum kadar oluyor bunlar daha yavru dedim şaşırdı adam .. kulelide başka birşey yoktu he birde tahta iskele var orda da sanırım gümüş çıkıyordu.
    beni şöyle gaza getirecek raporlar henüz yok ne yazık ki :(

8. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Soner bey umduğum gibi yanıldığıma ve güzel raporunuzu okudğuma sevindim. Ağvada bu mevsimde lüfergiller olmaz değil elbette, lakin pek verimli değildir , hazırlık yaptığınıza ve saatlerce uğraştığınıza deyecek avlar vermez genelde. 8 sarıkanat o bölge için bu mevsimde oldukça başarılı bir avdır. Yakışıklıların resimlerini bekliyoruz, tebrik ederim...

9. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Engin abi izmarit yokmu izmarit !

Geçen sene bu aylarda harika izmarit yapıyordu.

Hersene geçen seneyi aratır oluyor valla

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bilal bir ay önce ben çok güzel izmarit aldım. daha oltayı yatırmadan vuruyordu ama avı ogün yanımda gelen arkadaşımın işi olduğu için erken bırakmıştım zaten bize yetecek balığı da almıştım.bir hafta sonra gittim 5 izmarit bir tane istavrit aldım. bugün gitme nedenim de izmarit çıkıyormu bir bakayım dedim ama kamış almadım yanıma sadece merak ettim ama malesef yok. ya da şöyle diyeyim ya izmarit yok ya da zargana tutak istiyordu ordakiler ama zarganalar gerçekten çok ufaklar ya bide çarpma atanlar da var zaten balık kalem kadar hiç kimsede de bir tane iri zargana görmedim en büyüğü 20 cm dir tahminen ki oda nadir.

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Dün akşam yada bu sabah demeliyim, saat 01:00 den 05:30 a kadar yenikapıda, bir surf bir de kısa mesafe şamandıralı takımla denemeler yaptım. Yem olarak Ahmet abinin(Ahmetrt) üşenmeyip benim için Silivriden çıkardığı sülünezleri kullandım. Bu arada yeni edindiğim ve üzerine İlker abinin bana hediye ettiği Ryobi Ecıisma 8000vi yi taktığım Daiwa Sensor Red kamışa da siftah yaptırmış oldum. Sonuç olarak geri iade edilen 4 ispari, bir iskorpit, açıktan yakaladığım ufak vatoz oldu. Anlaşıldı ki geç saatlerde mera pek verimli değil. Gece vakti resmen soğuktan dondum diyebilirim, öyle sert esiyorduki hava, iki taşın araına oturup sırtıma çantamı yaslayıp rüzgara arkamı dönmek zorunda kaldım.

Not:Çok fazla miktarda zargana vardı, o kadar çoktular ki sıklıkla misinama çarpıyorlardı. Bu durum umarım lüfer familyasının bol olacağına işarettir.
    Sanırım venüs şu sıralar dünyaya en yakın konumunda olsa gerek, dün akşam o kadar büyük ve net bir görüntüsü vardı ki hafif kızıllığı bile seçiliyordu. Ay ortadan kaybolduktan sonra bile hala etrafı aydınlatırcasına kocaman gözükmeye devam etti.

Görsel güzellik olsun diye, önceki avlarımızda İmran abi ve Varol un yakaladıkları balıkların resmini ekliyorum...

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 22 Ağustos 2010
  12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yücel abi dediğin gibi bu ara zargana çoğu yerde var haberler geliyor sık sık. ama anadolu yakasındakiler gördüğüm kadarıyla ufaklar. havalar da serinledi aslında ben bir zargana avına gideyim müsait bir zamanda haftasonu yakala bırak yapmayı düşünüyorum ipekle. :)

13. ozan1977

ozan1977 ozan sağlam

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 420
    Favori Makine:
    okuma v system v65
    En İyi Avı:
    levrek 3kg,kalkan 4.5kg,eşkina 2kg
    kurdu nereden temin ediyorsunuz acaba?saygılar rastgele..

14. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    ozan istanbulda nerdesin. eger maltepe taraflarında ise kurtları alacagın yeri tarif edebilirim....

15. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    Maltepe' de sahilde ordu evinin hemen arkasında yem bulabilirsiniz hemde uygun fiyata.

16. ozan1977

ozan1977 ozan sağlam

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 420
    Favori Makine:
    okuma v system v65
    En İyi Avı:
    levrek 3kg,kalkan 4.5kg,eşkina 2kg
    ben bostancıdayım..kendim çıkarabileceğim bir nokta varmı kadıköyden çıkarıyordum daha önce uzaklaştım..yakın bir nokta varsa kaya kurdu için sevinirim..saygılar.

17. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Abi bence izmarit vardır, senin dediğin gibi izmarit tutmak isteyen yokdur bence.

O ufacık balıkları hersene tutuyorlar, bizim milletimizde neden vurdum duymazlık var ben hiç anlamıyom.

18. thekın

thekın bülent

Favori Kamış:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    Favori Makine:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    selamlar, siteye yeni üye oldum. Tatlı su avcılığı konusunda fena sayılmam ama deniz balığını yeni tanımaya başladım ve istavritle başladım(kolay olsun diye) yalnız kafama takılan bir konu var ustalar aydınlatırsa sevinirim.Malum istavrit için çapari atıyoruz ama renk renk çeşit çeşit kime sorsam başka bir renk tavsiye ediyorlar bunun bir standardı yokmudur(açık havalarda) ve hangi aylarda iyi istavrit yapar(maltepe sahil) Şimdiden teşekkürler.

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    dediğim gibi bilal herkez zarganaya atıyordu kimse izmaritle uğraşmıyor bende zaten izmarit var mı diye bakmaya gitmiştim zarganayla karşılaştım :) şu sıra bir çok kıyıda zargana haberleri geliyor yücel abinin dediği gibi lüfer sıkıştırmış olabilir mi acaba . aslında bir ara gece asansörlü takım deneyeceksin kimse yokken ama vakit yok..

20. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    kaya kurdu

değerli arkadaşlar maltepe orduevi arkasında kayakurdusatılan dükkanın adı nedir yada açıkadrsini verebilirmisiniz,ayrıca nekadar süre ve neşartlarda saklanır.
    şimdiden değerli yorumlarınızı bekliyorum..saygılar

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.