İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    arkadasimiz ozanda sormustu ayni soruyu.hatta ordu evini arkasi diye cevaplanmisti ama. daha detayli tarif edeyim yerin adini unuttum. balikci ali olabilir ama siz isimle arayacaginiza balik malzemeleri satan yer deyin baska bir dukkan yok cunku maltepe sahilde. detayli tarife gelince; bostanci maltepe istikametinden sahil yolundan gelirken ordu evinin oldugu sapaga yaklasildiginda iceriye donulecek sapak var oradan donup gobege geldiginizde ki gobek tren alt gecidinin onundedir.Oradan sag yapip ordu evi girisine dogru gidin yol bitiminde sol dogru yol sapar.orasida maltepe stadyumuna cikar oraya aracinizi park edin zira sola donerseniz geri sahil yoluna cikmak sorun oluyor. orada kucuk bir meydan var..kucuk bir cami var meydanda tarifi anlamazsaniz o cami miaresini gorebilrsiniz. meydanda herhangi birine sorun gosterirler. kurdun tanesini 100 krs satiyordu. 1 tl ye 10 tane yani... hangi sartlarda saklaniyor. boru kurdu gibi ozel bir sart gerekmiyor suluk gibi birsey zaten. deniz suyunda saatlerce canli kaliyor..

2. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    bir sonraki alisverisimde daha dukkan ismini hatta telefonunuda buradan soylerim...herkese rasgelsin..

3. zwii

zwii suat

Favori Kamış:
    yabomax telestar IM7 surf-balzer carbo blue surf
    Favori Makine:
    cormoran big ben 7pi
    En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar maltepede yarım istsvrit alındığını iyi bir arkadaşımdan duydum. ama tabiki birkaç gün denemek gerekir.Lüfer severlere duyurulurr.

4. Chipower

Chipower Ümit Şimşek

Favori Kamış:
    Milo Explanada 420,Milo Fulk 11 Surf
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner Long Cast,Daiwa Spitfire4000
    En İyi Avı:
    Olta suda şu an bekliyorum...
    Arkadaşlar ben maltepede oturuyorum dükkanın ismi 'ÜSTAD' Balık malz.

5. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    kayakurdu

değerli arkadaşlarım kayakurdu satılan dükkan tarifi için teşekkürler ederim,her iki arkadaşımızda ayrıntılı tarif etmiş ancak dükkanın ismini açıklayan arkadaşın
    dükkan adını yazımdan dolayı anlayamadım,
    ayrıca zargana yakalarken kayakurdunu şamandralı oltayamı takıyoruz,birde kefalin bu yemi sevdiğini biliyorum.olta sistemi nasıl oluyor saygılarımı sunarım.

6. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
  7. zwii

zwii suat

Favori Kamış:
    yabomax telestar IM7 surf-balzer carbo blue surf
    Favori Makine:
    cormoran big ben 7pi
    En İyi Avı:
    lüfer
    önderin verdiği link daha açıklayıcı ama ben genede yazayım
    üstad balık avı malzemeleri
    yalı mah.iskele cad.kale apt. no:2/B maltepe ist
    tel:0216 399 64 21

Son düzenleme: 24 Ağustos 2010
  8. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    arkadaşlar bugün iş için galata tarafına gittim ve biraz gezdim galata resmen kurumuş tektük sardalya izmarit ve kefal var galata yı ilk defa bu kadar boş gördüm

9. ÇorakAtak

ÇorakAtak ayhan

Favori Kamış:
    alba star 2,5 cm
    Favori Makine:
    alıcam inşaalah
    En İyi Avı:
    yaklaşık 35 cm kefal di
    izmarit karaköy iskesinde var ama bir elin yarısı kadar alıyolar belki fazla derine inmediklerinden olabilirmi ? kullandıkları yem karides.

10. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    izmarit

değerli arkadaşım enginson kuleli ile ilgili raporlarınızı zevkle takip ediyorum,anladığım kadarı ile kulelide izmarit yok ben geçen sene bu aralarda yeniköyden bolca izmarit yakalamıştım hoş orada yakalarken olta takılması insanı çok bunaltıyor ben size ve izmarit tutan sevdalılara şunu sormak istiyorum olta balık tutarken devamlı diptemi kalıyor ben yeniköyde akıntı nedeni ile bazen kurşunun üste çıkmasında dolayı tekrar çekiyorum acaba izmarit dipten olta kalkınca siz aynı konumdamı tutuyosunuz izmarit biraz yukarıda oltanızı buluyormu.
    beni aydınlatırsanız sevinirim

saygılar

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    İskender abi kulelide benim tuttuğum yer de hem akıntılı hem de kayalık çok takılıyor olta hemen kıyılıyor. 125 gr kurşun ile avlanıyorum olta dibi bulunca bekliyorum. 3 lü izmarit takımı kullanıyorum üstteki iğneyle de balık aldığım oluyor fakat çok takıldığından çok fazla beklemiyorum. ben de çok takım koparttım . bazen arada ufak tasmalar yapıp oltanın durumunu kontrol ediyorum o esnada bazen çekerken bile gelebiliyor. umarım sorunuza yardımcı olabilmişimdir.

12. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    kuleli

değerli erginson rumuzlu arkadaşım cevabın için çok teşekkür ederim çok aydınlattı bu aralar kulelide izmarit yok anladığım kadarı ile..

13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yok abi zargana çıkıyor ipekle ama benim gördüklerim çok ufaktı. aslında benim izmarit yeri vaniköy parkıydı ama bu sene hiç orda denemedim eskiden ordan çok güzel izmarit alırdım bu zamanlar uzaktan baktım denize giriyorlar diye hiç denemedim bu sene.

14. murad

murad Murat

Bugün baktım, Vaniköy_Kuleli arası 1-2 kişi izmarit bekliyordu. Ama kovalar boştu. Sanırım vakti gelmedi daha.

15. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Bu sabah üsküdarda durum bolca sardalya vardı tabi tutabilene, ben sadece 10 tane yakalayabildim. Üstadlar kovayı doldurdu.

16. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    sardalya

değerli arkadaşım sardalyede ustalıktan önce kanımca takımın inceliği geliyor ,0,18 beden 0,12 köstek ve 11 no iğne bundan daha büyük yada kalın takım sardalye almıyor işin komiği yakalayanlarda bunu kimseye söylemiyorlar aynı sıkıntıyı bende yaşadım ama ayukarıda bahsettiğim takım hernoktadan balık alıyor..

17. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    sardalyanın bı ozellıgıde agız kısmı cok hassas oyuzden oltayı ındırdıkten sonra cok nazık olunması lazım yoksa yırtılıyor ve sonuc balık yok :) pazar gunu burunbahcede (beykoz) hamsı cıkıyordu hava karısık oldugu ıcın balık cok seyrek gelıyordu istavritler kraca

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    abi aslına bakarsan burda da yayınlamıştım bir ay önce çok güzel izmarit yaptı gayette iriydi izmaritler normalde ağustos ayında izmarit yapar ama bu sene havalar çok sıcaktı ve değişkendi bilemiyoum am havalar ufaktan serinlemeye başladı eylül ayı da geliyor yakında eylül ayında bol çeşitli avlar yapılacağına inanıyorum.

19. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    yalnız 0.18 bedeni de kopartmadan boğazda sallamak çok kolay bir iş değil. Bildiğiniz gibi 100gr ve üzeri kurşun atılıyor. Balık da açıkta. Ayrıca ince takım çabuk dolaşıyor. Bence misina ince değil ama iğneler ve köstek ince olabilir.

20. süha günay

süha günay süha günay

aylardır herkesin ağzı 'sardalye' diye alıştı. o balık kesinlikle tırsi. sardalyeyle hiç alakası yok.
    ayrıca manyak gibi her çapariye atlıyor. kalınlık-incedlik ayırt eymiyor. tek tercihi beyaz tüy. olmaza yeşile de atlıyor. ama kesinlikle tırsi.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.