İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Lepre

Lepre Nihat

Dun Bugun gidip gelen yok sanrım.Bende iftara dogru galataya gitmeyi dusunuyorum acaba var mıdır hareket.. eeee 15 agustosu devirdik nede olsa

2. thekın

thekın bülent

Favori Kamış:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    Favori Makine:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    vardır heralde bizimde nasibimiz, cavap için sağol

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Zaten abi çok gıcık bir balık oltadan çıkarana kadar varya :) mezgit yapacağına izmarit , istavrit yapsın :)

4. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Ya bu sene nasıl bi kısır senedir, ben hayatım boyunca böle bi sezon hatırlamıyorum. Ne zargan ne istavrit, ne izmarit nasıl bi sene ya.

5. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    sebebi su sıcaklığı bence.

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Size kısmen katılmıyorum. Zargana fazlasıyla var ancak henüz oldukça ufaklar, istavrit gerçekten kıt ama yerine hamsi sardalya var. İzmaritse her zamanki yerinde yine var, akşamüstleri oltaya fazlaca uğruyor.

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sana katılıyorum, oltaya atlaması takılması 3 saniye, iğneden çıkarması 1 dakika sürüyor. Ben kolayını bulmuştum. Hazır iğneden çıkarırken temizliyordum. Kafaları da suya geri atıyordum. Böylece evde ayrıca temizleme derdi kalmıyor.

8. büyükçolpan

büyükçolpan Hamdi

Favori Kamış:
    shımano nexave shimano speedmaster
    Favori Makine:
    shımano titanos 5500 xsa
    En İyi Avı:
    lüfer 38 cm
    aynen sı sıcaklıgı insallah ya yoksa bu sene ne yapacagız uykularım kaçıyor artık girsin su balık yaw

9. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    bu ay başında gelecek yağmurlarla beraber çarşamba hava sıcaklığı gündüz 20 dereceleri görecek,zaten karadeniz kuzeyinde şu an deniz suyu sıcaklığı 23-24 derecelerde,hızlı bi şekildede güneye doğru yayılıyor bu da bir hafta içinde suların bayağa bi serinleyeceği anlamına geliyor,aynı zamanda balık akışlarıda bu serinlemelerle başlayacaktır

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bugün sabah kuleliye gittim . ipekle 5 -6 sefer atış yaptım ama zargana yoktu zaten benden başka da olta atan yok denecek kadar azdı. izmarite atanlar vardı izledim sadece bir tane izmarit alabildiler. bende toplandım deidm biraz yukarı doğru gezeyim çubukluya doğru. çubukluya kadar birşey yoktu sonra çubukludan baktım bayağı bi tekne beykoz tesislerinin orda merak edip oraya gittim sakindi orası. biraz orda çapari attım hamsi ve bol kreçe geldi kreçeleri iade ettim. teknelere baktım sanırım çingene palamutu çekiyorlardı hava sıcaklığı artınca tekneler de azaldı bende avı sonlandırıp eve dönüş yaptım.

11. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    rapor

değerli arkadaşlar ve enginson rumuzlu arkadaşım,pazar günü beykoz parkından atmayı düşünüyorum 2 sene evvel 30 ağustos tarihinde 5 kg istavrit almıştım parktan tarih tekerrürden ibaret ise verimli av bekliyorum.bende paşabahçe dinlenme tesisleri açıklarında sürüsüne tekne görmüştüm.demekki orada bir kaynama vardı.bu sene ilginç olan dip balığı tarzı balıkların hiç olmadoğı buna izmaritide sokabiliriz.mezgit,kırlangıç ve izmarit halen paşabahçede yok.ümit istavrit,tirsi ve sardalyede..

12. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    izmarit cevreyı bılen varsa sadece doktorlar sıtesının orda cıkıyordu palamut haberlerını bende cok ca duymaya basladım bu aralar yarın kulelı organızasyonu yapacaktık arkadslarla ama engının dedıgınıe gore oraya gıtmeye pekı gerek yok burunbahce sosyal tesısılerıne ınecegız buyuk ıhtımalle orası hem antremaN hemde guneslenmek ıcın ıyı oluyor bakalım artık nasıp kısmet yarın ne olacak ha bu arada engın raporunu yazmanı 4 gözle beklıyordum ama pek bısey cıkmamıs :(

13. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    yeşilköy karagöze devam

balıklar dün akşam 20:30-24:00 arası alınmıştır,yem olarak kaya kurdu ve karides kullanıldı balıklardan biri 600 gram diğeri 1 kilo civarı...son 3 gecedir gittiğim avlarda sürekli kopan misinalarım hemde (asso)0.26 ve dynemalardan sonra hem kaan kardeşimin hemde kendimin öcünü almış oldum:)ayrıca 2 balığada yolda elveda dedim onlar dahada büyüktüler ama maalesef alamadım,kısmetse devamı gelicek

14. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Helal kardeşime eline sağlık :)

15. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Helal Burak harika balıklar. O irileri yok mu o irileri. Oltada adama 4 kiloluk levrekten daha çok keyif yaşatıyor. Tek sorun bu balıklar taşlık yerde gezdiğinden yakalayınca misina taşlara çok temas ettiğinden kolay kopuyor.

16. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    abi bundan sonra 0,35 takıcam zaten olmuyor abi dövünüyorum ondan sonra kıyıda,koparmasıda garip kalama açık misina alıyor oltadan 15 20 metre sürüklüyor duruyor heh diyorsun yoruldu bi çekiyorsun ne iğne kalmış ne beden,dynemayı bile kopardı elle kopmayan makas bıçak zor kesen dynemayı hemde:)asso 0,26 kullandım dün akşam koparamadı ama geçen seferki avda 5-6 tane zaiyat verdik aynı assoyla,gerçi asso mikrometreyle 0,30mm ölçülüyor yani demekki balık 0,30uda koparıyor.bide 33 le falan deniycem onuda koparırsa 40a kadar takmayı düşünüyorum:)

17. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

abi ne tarafta yakaladın bu karagözleri yeşil köyden yeni döndüm hiç vuruş alamadım ne tür takım kullandın? Şamandralımı (stoper kac metrede idi - kac no iğne kullandı abi ) yazarsan sevirim.

18. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    mustafa kardeşim ilk önce imza ayarlarını yap bi zahmet,yeşilköyü biliyorsun her yer kayalık bu da demek oluyorki her yerde bu balık mevcut,şamandıralı stopersiz takımla alındı balıklar,belirli bi yerde tutulmuyor,sana diyemem şurada yapıyor diye kesin kes belli olmuyor ne yazıkki yeri,iğne numarası 4-6 arası,bedende 4-5 metre arası değişiyor

19. matiz

matiz matiz

cümleten selam herkese beykoz da en iyi verim nerde alınabilir mekan ismi yazabilir misiniz? örneğin üsküdar da cami yada radar gibi açık bi yer beykoz da neressi uygundur?

20. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    açıkcası bende güzel bir av ümit ediyordum ama olmadı. beykoz belediyesi tesislerine de tekneleri gördüğüm için ne tutuorlar merak ettim uzaktan bakayım diye gittim geç gittim biraz. çok fazla kreçe vardı hamsi de vardı sırf o yüzden olta bile atmak istemedim can sıkıntısından attım yine bir tavalık birşeyler tuttum ( ama hamsi geneli arada 4 tane istavrit) kulelinin sağı solu belli olmaz sabah bakarsın balık yok öğleden sonra balık yapar, günü gününü de tutmaz.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.