İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ilkay37

ilkay37 İLKER KILIÇ

buğün karaköy liman önü kraca seyrek ğalata köprüsü yemli istsrvit alıyorlardı ama çok seyrek sarayburnu sıyırtmayla iri istarvit alıyorlardı. suların somasılazım daha. ilker

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    avrupa yakasında nereden çıkıyor bilmiyorum mustafa bey ben anadolu yakasında avlanıyorum ama illaki iskelerin olduğu yerlerde vardır. zaten kıyıdan denize baktığınızda yeşilimsi parlarlar. gümüşü sadece gümüş çaparisi ile yakalamak mümkün normal çapariyle çok zor. takımcılara gittiğinizde gümüş çaparisi temin edebilirsiniz.
    zargana avında yemle uğraşmak istemesseniz zargana ipeği de kullanabilirsiniz. ama arkadaşımızın dediği gibi gümüş en güzel ve verimli yemidir.
    şimdiden rastgele..
    canercim umarım sana da yardımcı olabilmişimdir kadeşim...

Son düzenleme: 13 Eylül 2010
  3. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    merhaba arkadaşlar duyduğuma göre balık mevsimi başlamış ama ben iş dolayısıyla uzun zamandır balığa gidemiyorum bu aralar gitmeyi düşünüyorum palamutu nerden tutabilirim anadolu yakasında oturuyorum ümraniyede _? bilgili arkadaşlar yardım ederseniz çok sevinirim hepinize bol şanslar bol balıklı günler dileğiyle

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    serhat palamut henüz kıyıdan zor tekneleden de tek tük alıyorlarmış. ama raporları inceleyebilirsen çubukludan sanırım alınmş. çok erken saatlerde gitmen lazım..

5. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    engin kardeş palamut takımına kaçlık kurşun takılıyo ben cuma gitmeyi planlıyorum bu dediğin yere

6. cebirx

cebirx

13/09/2010
    yer: Kuleli / Vaniköy
    istavrit / sardalya / hamsi :)
    14/10 yeşil organze çapari / 35gr kurşun

7. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Dostum benmi yanlış anladım yoksa şakamı yapıyorsun ??
    Kartal sahil derken sen o palamutları balıkcıdanmı aldın. Şimdi hiç yoktan verme zehiri bana.

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    serhat hiç palamut avlamadım kardeş ne desem yalan olur ama çubuklu çok akıntılı bir yer ve çok takım kaybettiren bir yer çok takılır oltan bilgin olsun. biz isstavrit avı yapardık en az 150 gr kkurşun takardık. olta çok çabuk kıyılar ve çok kayalık bir yerdir. çok fazla takılır dibe . şu anda kayda değer bir palamut raporu yok ama illa gidicem diyorsan 100 ve üzeri kurşun götür yanında. rastgele ..

9. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Dostum bu gümüş balığını takarken bütünmü takıyoruz yoksa yine glote şeklindemi kesiyorum malum gümüş ddediğin balık küçük ve dayanıksız bir canlı.:confused:

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    ferdi tebrikler güzel av olmuş.

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    gümüşler büyükse fleto olarak takman daha doğru ben bütün taktım bir iki defa zargana takımdan balığı aldı ama ben zarganayı alamadım :D sonra fleto taktık o sayede biraz balık alabildik.
    aslında zargana için en güzel yem kaya solucanıdır. onun içinde biraz suya girmek gerekir. kayalıkları keser yardımıyla kazarak çıkartılabilir.

12. ozkan79

ozkan79 özkan

eğer gümüşler küçük ise bütün takınız at cek esnasında saraken gümüşün kuyruğu size bakmamalı,ayrıca atcek yaparken arkadan takip eden zargana suyu iyice kabartıyorsa bu zarganalarında iri olduğu anlamına gelir bütün gümüş kullanıldığında gezer zargana topu kullanılması tavsiye olunur.hayvanlar suda gümüş balığını görünce birbirilerini parcalıyo :D tecrübeyle sabittir :rolleyes:

13. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Kuleliye gittim saat 17:30 gibi akşam 19:30 a kadar 7 tane kraçe tuttum hepsini saldım

Sardalya yokdu tutanlarda kraçe tutuyorlardı hiç balık yokdu denebilir. Resmen o ufacıcık balıkları alıyorlar yazık yazık.

14. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba;genelde iskele altları beton zemin dipleri sandalların altları falan... yanlız güneşli havalarda gümüşler capariye pek itibar etmez yakalamanız zor olabilir.

Hamsi eti ile daha iyi netice alırsınız,hamsiyi flote keserken derinden kesmeyin sadece beyaz derisini kullanmaya calısın..
    Gümüşler kendini diğer yırtıcılardan korumak için kıyıya yakın dolaşırlar aksam gün batımına 2-3 saat kalınca iyice kenara yaklaşıp mümkün mertebe hiç hareket etmeden sürüler halinde sabit dururlar...işte asıl av o zaman başlıyor asıl dev zarganalar o zaman cıkıyor meydana :D
    size bir resim yollamıştım biliyorsunuz. bu aralar zarganalar tavan yapmış durumda,ekim kasım ayları trofe zamanı :rolleyes:

zarganayı bilmeyen ve tatmayanlar için bu resmi ekliyorum bilgi amaclıdır.

15. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Arkadaşlar bilgiler için teşekkürler.
    İlk fırsatta denicem inşallah..

16. ozkan79

ozkan79 özkan

evet zargana için kaya kurdu iyi bir yemdir[​IMG]
    fakat tecrübelerime dayanarak diyebilirim ki kurt ile yakalayacağınız zargana kalem diye tabir edilenlerden olucaktır erişkin bir zargananın kurda atak yapması cok zor genelde küçük yavrular kurda yapışıyor,bu hayvanın orjinal yemi yüzgeci olan canlılardan olusmakta :rolleyes:

17. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Lüfer bekleyen arkadaşlara bir rapor vereyim, bayramda şarköydeydim daha lüfer orada başlamamış, şu an boğaz çıkışında (çanakkale) palamut mevcut tek tük lüfer çıkıyor, balıkçılar 10 güne lüfer bekliyor, heralde bize 15-20 güne ulaşır balık tahminimce.

18. barbarize

barbarize murad

Favori Kamış:
    lineaeffe oystercast
    Favori Makine:
    albanax
    lütfen biraz dikkat..duyan duymayan sahi sanacak..o kadar balığı balıkçıdan almışssındır diye düşünüyorum..

19. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    yeşilköyden lüfer

akşam üstü yakaladığım zarganalardan çıkardığım irice fileto yemler ile mantarlı takımla kıyıdan lüfere denedim,3 vuruş aldım ve işte sonuç;

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Olacaksa işte böyle olmalı. Tebrik ederim Burak, daha güzellerine de inşallah.:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.