İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Bugün akşama dogru Menekşeye ugradım..4 gibi ordaydım..ilk 2 saat hiç bir şey olmadı,Gerçi kimsede bir şey yoktu..Sonra 3 adet Zargana tuttum yanımdaki abide 3 tane tuttu....2 yandaki dayı 2 kefal 1 Zargana ile eve döndü diyebilirim....

2. focaiano

focaiano Selahattin

Bugün akşama doğru Bebek'te de bol bol sardalya ve kıraça tutan vardı. İnsanlar kovaları dolu bir şekilde döndüler.. Ben son yarım saata yetiştim mecburen yakala bırak yaptık :)

3. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    dün burunbahçe yagmurun bereketıyle oldukca hareketlıydı bol mıktarda ıstavrıt yaptı bende nasıbımı aldım sabah saatlerınde bı kısı 35 cm lık bı palamutu kovasına koymustu güzel tarafı yagmur hızlandıkca balık yapmaya baslıyordu acık yesıl 10 lu 15 lı ve beyaz takıma gelıyordu

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    evrim bey istavritlerin boyları nasıldı. dün ben kulelide hep kreçe çektim. tabi hepsi denize iade. kreçeler oldukca kıyıdaydı. oltamı temizlemek amaçlı suya indirdiğimde bile kreçe geliyordu uamrım diğer vatandaşalr farkına varmamıştır yoksa hemen kreçeleri toplamaya başlarlardı..

5. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    Sabah saat 6'dan 10'a kadar emirganda 1,5 kilo kadar istavrit aldım birazda sardalya. Balık çok renk ve takım seçiyor 8/8 mm ince takıma bile gelmiyor. Martı tüyü oldukça bereketliydi.. 11.no beyaz mustad iğne,martı tüyü,yeşil,kırmızı sim. 8.mm köstek ve 20 mm fc beden kullandım... Benden başkada kimse balık yakalayamadı zaten martı tüyü takımım yıprandı ve balığı sonlandırdım.

6. snc

snc serhat naci çetindemir

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    Suan emirgandayim sahilde avlananlara baktim ve kovalar hicte ic acici deil.
    Sahildekilere sorsak harika balik yapiyor ancak kovadaki
    kiracalar serce parmagi gecmiyor. Sardalya ve tek tuk hansi yspiyor.
    Lufer veya palanut alan grmedim.

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çok üzücü bir rapor :(çok değil bir ay bekleseler koca koca istavritleri alacaklar ama işte birde bunu hergün avlayan insanlar var.. yazık günah ya bir gün birisine fena patlıcam yaşına aldırış etmeden ya neyse..

8. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Cuma,cumartesi ve pazar günü sabah 06:00 ile 10:00 arası çubuklu palamut denemeleri sonucu kocaman bir sıfır çektik ama çarşamba ve perşembe günleri işim gereği oradan gecerken 4-5 tane alan olmuştu bizzat gördüm o gazla 3 gün boyunca her sabah soluğu çubukluda aldık ve tatil gününde uykusuz kaldık ama konu balık olunca uykusuz kalmakta güzel birde balık ile süsleseydik tadından yenmezdi.
    Balık sezonu yeni açılmasına ve balığın yok denecek kadar seyrek olmasına rağmen burunbahcede dolaşan gırgırlar sinirleri germeye devam ediyor.Soruyorsun boğazda ağ atmak yasak değilmi diye cevap yıllardır aynı burası gırgırların eğitim sahasıymış.Yok böyle saçmalık sen balığın meraladığı yeri eğitim sahası yapıyorsun ve bunu bir av sezonu boyunca devam ettiriyorsun.Okullar bile 365 gün eğitim vermiyor.Ha tamam eğitim sahası ise 1 eylül-10 eylül arası orada sözde eğitim yapmayı serbest bırak sonra yasakla kardeşim av sezonu boyunca eğitimmi olur ama burası türkiye burada parası olan arkası güclü olan konuşur onların dediği olur sen deniz polisine yada sahil güvenliğe şikayet edersin ne hikmetse onlar gelmeden adamlar uçar gider zaten.Yani ayıp,yazık,günah allahtan korkun insafsızlar.Daha yazacak çok şey var ama terbiyem izin vermiyor.

Son düzenleme: 13 Eylül 2010
  9. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Yer:Avcılar
    Hedef Balık:Zargana
    Yem:Zargana Flato
    Alınan adet: 7

RASTGELE

10. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kucuk olanlar iade oldu tabıkı abılerını cagır dedım gıderken :) ama dedıgın gıbı mınık olanları haklayan lar da yok degıl kucuklerı denıze atarken bana kızan bıle oldu yanı napıyosun sen ne guzel yenır onlar cıtır cıtır fılan falan gıbı buyusun sonra tutarım ben onu affetmem diyordum :)

11. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet uzucu bı durum ama onları kıyıdakıler tutmasa motorlar zaten yemlık yapmak ıcın kıyımlarını yapıyor yanı kıyıdan tutulanra ben egıtım zaıyatı dıyorum bı balıgın ortalama bı kac mılyon yumurta doktugunu farzedersek okadar da buyuk bı sorun olmayacagını dusunuyorum

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Eylül 2010
  12. ozkan79

ozkan79 özkan

zargana eti tavsiye olunmaz

taze hamsi yada gumus balıgı kullanın zargana eti takıp alır cok saglamdır atcekde deforma olmaz ama balık gelir;yemi koklar ve geri doner;ama gumus balıgı kullanırsanız geri donus daha az olur... hamsi kullanırsanız;zargana ya hamsiyi alıcaktır;yada siiz zarganayı alıcaksınız,kacarı yok... o zaman foruma 7 yerine 17 yazarsınız emin olun :rolleyes: rastgele...

13. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    yanı kıyıdan tutulanra ben egıtım zaıyatı dıyorum bı balıgın ortalama bı kac mılyon yumurta doktugunu farzedersek okadar da buyuk bı sorun olmayacagını dusunuyorum
    Ben öyle düşünmüyorum maalesef.zihniyet değişmeli o adam kendi gibi düşünen 3-5 kişi sürcek amatör balıkçılık alanına..sonucta yanlış uygulama..yanlışın idare edelimi olmaz. bir istavrit belki 1 milyon yumurta döküyor ama kaç tanesi kraçe oluyor 100 taneden bile azdır.doğal yollarla istavrit boyuna ulaşanı 10 taneyi geçmez..yani bir cift erişkin istavrit 10 tane istavrit dünyaya getirebiliyorsa zaten biz bu yil istavrit çoook bol oldu diyoruz...
    Bilinç çooook önemli çokkk..

14. secureee

secureee Emin

Favori Makine:
    Silver Star Br1065
    En İyi Avı:
    7 kiloluk bi sazan ama en zevkli yılan balığıydı
    yer ; kartal sahil
    saat ; 05,30-08,00
    haberlerden palamut fazlalığı haberini duyup koştum ilk günümde 12 tane palamut aldım bu birazda benim acemi şansımdı kabul ediyorm :D :D

15. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    geçenlerde bende senin avlandığın yerdeydim bana da aynı tepkiyi gösterdiler kesin aynı adamlardır :D davranışınızdan dolayı sizi taktir ve tebrik ediyorum evrim bey. kulelide de kreçeleri salarken uzaktan bana ters ters bakanları gördüm ama cesare edip birşey diyemediler sanırım :)

16. Mustafa Mert

Gümüş Balığı nerden bulcam Özkan Bey?

17. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    lüfer

B u gün kuş konmaz caminin orada şemsi paşada asansör usulü canlı yem kofana alındı bir adet..

Rast Gelsin

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    gümüş balığını kendin yakalayabilirsin gümüş çaparisiyle kıyıdan hemen. hemen hemen her kıyıda vardır. ama bir de 6 -7 metre porselensiz göl kamışı lazım. avlaması çok basit ve zevklidir aslında.

19. Mustafa Mert

Engin bey avrupa yakasında bildiğin gümüş olan kıyı varmı çapariye gelen?

20. caner6776

caner6776 Caner KIRMIZI

Gümüş balığı yakalanması hakkında ayrı bir konu veya makale tarzı bir yazı varsa paylaşabilirmisiniz yada anlatabilirmisiniz:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.