İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mushlu

mushlu Tolga Yılgın

Menekşe sahilinde kıyıdan ipek ile zargana tutan varmı acaba?Ya da tutabilir miyiz?

2. wes

wes Mehmet

Bugün florya sosyal tesisler önünde yaptığımız denemelerde bir sonuç elde edemedik, fakat yanımızdaki arkadaş 30-35 cm kadar bir zargana tutmayı basardı.
    Florya sahilinde ilk defa bu kadar balıkcı teknesi gördüm sanırım iyi balık vardı fakat biz beceremedik sanırım.
    Biraz acemilik de var tabi :) Deneye deneye öğrencez.

3. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    11 09 2010 mezgit avı

bu sabah ıkamet ettıgım adresten erhan ismınde bır arkadsımla avlanmak uzere sabah 10 gibi avlanacagımız mekana gittik nıyetımızde bıraz kurt alıp bır kamısı samındıralı takımla ısparı karagoze yatırıp dıger kamıslada zarganaya atmak vardı takımları hazırladık ılk 3 atıs 3 kucuk ıspari geldı ancak cok kucuk oldukları ıcın suya iade edildi.daha sonra tam zargana takımını yapayım derken bır buyuk dalga ve butun kurtlar gozomun onunde suya gıttı adete saskınlık ve caresızlık ıcınde oylece kala kalmıstım kı kurt bulma sansımda yoktu cok moralım bozulmustu ve midye cıkarmaya suya girmiştim sudan cıktıgımda ama erhen moralını bozma vardır bunda da bı hayır dedım ama bunu solerken neye dayanarak solemıstım bnde bılmıodum erhan ben sole bır tur atıyım dedı bende dalgadan hasar goren malzemelrı duzeltmekle ugrasıyordum ki bırde baktım erhan geldı ıcerden mezgıt ve kırlangıc almıslar dedı ırılıklerını sordum hemen malzememı kptıgım gıbı dırek ıcerı gectım hemen bır takım yaptım ve ılk atıs 3 ırı mezgıt geldi daha sonra zarganıyı deneyen kuzenıme telefon actım ve burda mezgıt oldugunu ve zarganadan vazgecmesını soledım ama ılk etapta bana pek ınanmyarak gelıp balıklara baktı ooo baya ırıymıs:D dedı ıstersen bı sen dene benım kamısla dedım kendısı denedı ve 3 tanede o cektı cektıgı balıkları ıgnelerden kurtarmadan arkasına bıle bakmadan hemen malzemelrini almaya kosuyordu bu arada ben 3 lu sonra bi uclu daha derken artık kendımı asmaya baslamıstım sonra bırde baktım kı haberı alan mezgıte gelıyor :p aksam 7 gıbı avımızı tamaladıgımızda ben 4 kıloya yakın mezgıt aldım kuzenım ve arkadası tahmınımce 2 kıloya yakın ve bırazda zargana aldılar 2 adet kırlangıcda yanında hedıyesi gıbı geldı dogrusu:)cok uzattım bılıyorum ama benım adıma cok guzel ve balık adına cok bereketlı guzel bır gun gecırdım ve sız degerlı uye arkadslarımla paylasmak ıstedım resımlerını cektım yarın buraya eklıcem ıns gdecek arkadslara tavsıyem mezgıt at cek baslamaıstır cok uzun kalıcagını zannetmıyorum bu balıgın hee buarada yaklasım 35 cmlık bir mezgıt aldım ve sırtında bir ısırılma belırtısi cok net gorunuyordu buda canavarların geldıgının kucuk bır gostergeseydı aslında ama mezgıt olesıne vardı kı baska bsyle ugrasmak bosa zaman harcamak olucaktı kı boylesıne cok ozlemısken bu balıgı bu hafta baska bir seyi denemenın hiç mi hiç geregı yoktu.uamrım basınızı agrıtmamsımdır kusuruma bakmayın herkesın gecmıs mubarek ramazan bayramını tekrar kutlarım sansınız bol avınız daıim ve bol hıkayelı olsun ins:)

4. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    Yanlış anaşılmak istemiyorum ama dilimizi bukadar da hiçe sayarak yazmak yanlış geliyor bana. Tamam burası dilbilgisi forumu değil ama yazılanları anlamak bile zorlaşmaya başladı. LÜTFEN BİRAZ DİKKAT!

5. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    Mezgit için kaç numara iğne ve kaç köstekli takım kullandınız acaba ?

Son düzenleme: 12 Eylül 2010
  6. ozkan79

ozkan79 özkan

bunlar senin mezgitler.

bunlarda benim payıma düşenler

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Eylül 2010
  7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    selam arkadaşlar kuleliden geliyorum 3 kişi 10 kg kadar sardalya tuttuk. sabah bir iki parça istavritte geldi. arada hamsi de geliyordu. hala balık vardı ben yanımdakileri zor ikna ettim de geldim çok ıslandık gelmek istemediler :D allahtan referandum muhbbeti var :)

8. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Maaşallah....
    Rüzgar durumu nedir? Meteoroloji sitesinden baktım ama 31 ne demek anlamadım. İyi mi kötü mü?

9. ozkan79

ozkan79 özkan

31kmh hızla esen rüzgar fırtınamsı rüzgardır hava durumu rüzgarın yönünü kuzeydogu olarak gösteriyor coğrafi bakımdan düşünecek olursak kulelide olta atarken rüzgar arkandan esicek,ki zira kuleli sahilde olta atarken arkandaki yükseltiler rüzgarı kırıcak :rolleyes:

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    rüzgar hiç yoktu

11. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    av

değerli arkadaşlar cumartesi burunbahçe 3 kg istavrit,hamsi ve tirsi .palamut denemeleri sonuçsuz kaldı aslında uzun süreli deneme yapsak yakalayacağımızı tahmin ediyorum ancak balık hasretimizden dolayo riske girmek istemiyor birkaç atıştan sonra palamut aramayı bırakıyorum.

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    kulelide 2 tane tekne gördük palamut çaparisi açtılar bir tanesi bir ara 8 tane çekti saydık ondan sonra tekneler avrupa yakasına doğru ilerledi sonra kayboldular.

13. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    İkinizede teşekkürler...

14. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    akşama kadar çok kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlar devam edecek rüzgar zayıflayarak karayele dönüyor,gece saatlerine doğru dahada etkili yağmurlar olabilir

Son düzenleme: 12 Eylül 2010
  15. tufan27

tufan27 tufan

Favori Kamış:
    lıneaeffe oyster 420
    Favori Makine:
    okuma epıx pro epb 65
    sarayburnu şimdi ne istavrit yapıyodur yağmur biraz dinse hemen gidicem

16. cebirx

cebirx

tebrik ederim :) sonunda kuleli renk vermeye başladı bu arada akıntı durumu nasıldı kaç gr kurşun kullandınız ? bi sorun çıkmazsa sabah 5,te kulelideyim :)

17. MsM

MsM Gündoğan

Üsküdarı bilmiyorum ama Sarıyer tarafından Cuma günü Palamut alındı.

18. akcabey

akcabey Yalçın

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    longbow II 960
    En İyi Avı:
    koca bir martı vurdum
    şu an üsküdarda yağmur varmı acaba
    balığa gelmeyi düşünüyorum bu havada çapari iş yapar sanki

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    kurşun 50 gr. takım suya değer değmez makinayı kapatıp ufak hareketlerle aksiyonlu yavaş yavaş çekiyorsunuz . zaten balık yüzeyde o arada oltaya bimeye başlıyorlar. sardalya yüzeyde olur. max. 50 gr kurşun. kayalıkların olduğu yerden atmadım bu sefer ortalardan attım biraz deniz çöplüktü. çapari beyaz iğneli beyaz tüy yeşil sim arada bu şekilde. gerçi her tür çapariye geliyor ama yeşil tonlu çapariye daha çok. rastgele, yanınıza yağmurluk almayı unutmayın.

20. arkadaşlar ilginizi çekermi bilmem ama bugün saar16:30-18:30 arası pendik veternerlik önünde sahile 70 m açıklıkta 4 kişi toplam 3,5 kg iri mezgit aldık çevremizdeki sandalcılarda bayağı aldılar bilginize açık yeşil simli 10 lu çapari kullandık hepinize iyi akşamlar

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.