İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    beyaz iğne yeşil ya da sarı çapari ya da beyaz farketmez hepsine geliyordu ama iğneler krom yani beyaz iğne olsun. 50 gr kurşunla çalıştık. takım suya girer girmez makinayı kapatıp ufak hareketlerle yavvaşca çek yoksa balık kurtuluyor yolda çok dökülüyor . şimdiden rastgele

2. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    Arkadaşın sorduğu soruya katılıyorum. Daha önce lüfer avına gittim fakat balık az olduğu için olta atmadım abim rapala kullandı. Benimde sorumu mazur görerek,lüfer ve palamut için kullanılan rapalaları suya düşer düşmez kapatıyormusunuz?

3. bora85

bora85 bora

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 390
    Favori Makine:
    okuma zeon
    En İyi Avı:
    kıyıdan çapari ile 2 tane mavi balina
    palamut orta sularda gezer genellikle.bazende dipli olur.çapari dibe inerken bile balık yapışıo.makineyi hemen kapatıp su üstünde hiç palamut almadım.hep orta su ve dip denemişimdir.mesela bu sabah palamutları öle aldım.

4. deePblue

deePblue na

Bora verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    Bakalım biz bulabilecekmiyiz palamutları :)

5. kaanka

kaanka kaan

engin dostum çok tesekkur ederim bilgi için..
    pazar sabah erkenden gitmeyi planlıyorum..

umarım bu haftasonu herkezin kovaları dolar..

herkezin kısmeti bol olsun.. rastgeleee....

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    amin . bu arada bir de yanında sıyırtma götür balık keserse kayalıkların ordan sıyırtma dene istavrit ve zargana alma ihtimalin olabilir. rastgele ...

7. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Bugün galata köprüsünün bogaza bakan kısmında kullanılan takım renkli çapari vuruş yok yemli taze karides vuruş yok saat 15:00 - 18:00 sonuc sıfır haliç kısmına bakmadım ama izlenimlerim sürekli yer degiştiriyorlar yinede sonuc sıfır bilginize.

8. akcabey

akcabey Yalçın

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    longbow II 960
    En İyi Avı:
    koca bir martı vurdum
    bugün karaköydeydim
    saat 12:30 civarında galatadan geçerken oltacıların önünde 3'er 4'er tane palamut gördüm
    karaköydekiler oltacıların bunları halden almış olabileceği yönünde konuştular palamut çaparisi satabilmek maksadıyla reklam yapıyorlardır dendi ancak başka bir tanesi "ya kardeşim palamutu tutan adam palamut çaparisi satmıyor hatta spottan kadir abi de doğruladı palamut alındığını falan diyordu
    bir ara börekçimiydi smitçimiydi bir abi geçti yanımızdan köprüde şimdi palamut çektiler çapariyle dedi (saat 16:00 civarı)

bu konuşmalardan başka aktarabileceklerim ipekle zargana yakalayanlar vardı ve silikonla istavrite atanlar ama istavrit yoktu diyebilirim bunuda palamut var istavrit o yüzden yok diye yorumluyolardı sonrasında tutan oldu mu bilmiyorum 17,30 civarı ayrıldık karaköyden
    ekleme: ben 12,30 da geçtim köprüden ama balıkları sabah tutuklarını duydum yanlış anlaşılma olmasın

Son düzenleme: 17 Eylül 2010
  9. KoRSaN

KoRSaN M.Yüksel

Buarada yukarıda belirttigim rapor istavrit üzerine ;) palamut alan duymadım görmedim almış olabilirlerde yanlız sürekli irtibat halinde oldugum malzeme satan palamut şuaralar çıkmıyor galatada çıksaydı haberimiz olurdu çapariyi şimdilik tavsiyede etmediler boşa zaman kaybı olur diye köprüden yinede denemek isteyen arkadaşlar denesin illaki bir arkadaşımıza ordan denk gelicek buda bizden biri olur inş. ;)

10. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Son yazılardan da anlaşıldığı üzere bugün boğaz az da olsa palamut yapmış.
    Sabah 05:30 da Pendik' ten yola çıktım yalnız arabamı sattığım için otobüsle yollara koyuldum istikamet Emirgan dı.
    Fakat Baltalimanı na gelince son anda fikir değiştip Arnavutköy'e gittim. Palamutu bırakın istavrit, sardalya bile yoktu.
    Ancak saat 10:00 gibi Emirgan daki abimi aradığımda Hakan nerdesin sabah 2 palamut aldım dedi :(
    Hemen yanına gittim, doğruydu. :(

Balıklarıda öğlen kızartarak afiyetle yediler, ben balık yemedğimden tadına bakamadım ama oldukça lezzetliymiş :)

11. riko34

riko34 recep

Bugün tuzladan 25 tane zargana aldım boylarıda fena değildi... Yem olarak kaya kurdu kullandım hemen atlıyolar boş yok 2 saatte doldu kova yem bitince avı bitirdim...

12. mushlu

mushlu Tolga Yılgın

Merhaba arkadaşlar ve abilerim.Dün gece Kumburgaz a gittim arkadaşımın yazlığına.Sabah 6da tekne ile lüfere açıldık.Biraz denemeden sonra ilk vuruşu aldık fakat o kadar güçlüydüki kopardı takımı.2. takımda koptu :) Ayrıca 2. takım çelik telliydi oda gitti.Gerçi 2.si takılmışta olabilir.Her neyse biz tutamadık fakat etraftaki abiler hemen hemen her biri 4er 5er tane lüfer çektiler.İstavrite denedik hiç vuruş alamadık.İzmarite yemli attık yine hiç vuruş olmadı.İpekle 4 adet zargana tuttuk boyları yaklaşık 35 cm di.Bu da benim ilk av raporum olsun :)

Herkese Saygılar...

13. doruukkk

doruukkk UFUK

16/09/2010 yani dünkü denemelerde saat 18:00 dan sonra zeytin burnu cankurtaran sahillerin de vuruş sıfır alanda yoktu
    Ama şu varki saat 21 den sonra ufak tekneler 200 metre açık da beklemeye yatıyorlardı

14. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    günaydın arkadaslar saat 7.30 ile 9.oo arasında burunbahcede sonuc yok bır ıkı kısıye zargana geldı ama bol mıktarda tekne var siteden bı abıyle tanıstık oda bı kac saat sonra durum hakkında bılgı yazar sahıl hattında pek bısey alan yok gıbı gorunuyordu ama bol mıktar da avcı var umarım avda ılerleyen saatlerde bol olur kulelı de her zaman kı 3 4 kısı var onlar da da pek balık yoktu hatta hıc yok tu herkese ıyı avlar calısanlara hayırlı işler ........

15. GÜZELKAYA

GÜZELKAYA Hüseyin

Favori Kamış:
    Dam
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Eşkina
    Sn. Site yöneticileri mesajların saatlerinde problem var. Bilgilendireyim dedim...

16. deePblue

deePblue na

Bugün kireçburnu fiyaskoydu nerdeyse..
    sahilde olta atan yaklaşık 100 kişi vardı saat 6 dan 11e kadar alınan palamut sayısı toplamda 10u geçmez..
    Geçen günlere göre epey zayıfmış ordakiler böyle söyledi.
    :)

17. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Selam.Saat sabah 7 ile 8 arası kuleliye gittim.yaklaşık 15 kez attım ve boş çekmedim.Zarganalar takımlarımı mahvettiği için eve dönmek zorunda kaldım.Balık yavaş yavaş vurmaya başladı.Bu kış güzel olacak gibi.Hadi rastgele..

18. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Vayy toprağım zarganayı nerde gördün, biz hasret kaldık zarganaya.

19. sonermemo

sonermemo soner

balık arkadaşı istanbuldan

arkadaşlar ben istanbul ataşehirden soner beraber ava gidecemiz balıkçı arkadaşlar edinmeye çalışıyorum ben biraz acemiyim takım yapma konusunda malum olta başında tek oldunmu zevki cıkmıyor beraber ava gideceğimiz arkadaş ve arkadaşları beklerim msn adresim mavi_asi@hot. eklerseniz sevinirim saygılar bol şans...

20. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık

Kulelide sabah saatlerinde baya tutuluyor.Hatta bir yaşlı amcanın ipekle bir kova doldurduğunu gördüm.Ama dediğim gibi sabah saatlerin.Öğleden sonra tık olmuyor.olursada tektük belki.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.