İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. anka1905

anka1905 Emre

Hasan Basriyi tanımam. Benim tanıdığım hala orda takım satıyor(orada yatıyor denebilir :) ). Köprünün Karaköy tarafının Haliç'e bakan kısmında.

2. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    41 yaşında olmak tabiki önemli değil 35 senedir balık tutuyor olmam önemli, ben avukat falan değilim avukatlığa soyunduğumda yok, ama senin dediğin ve bildiğin gibi yalancıda değilim hani avcılar yalancı olur demişsin ya! Ayrıca sen başkasına yazmamışsın ki ortaya yazmışsın, sen eleştirmen misin peki bilmediğin tanımadığın adama gıyabında yalancı diyorsun, ben cevap verdiğim mesajlara senden çok daha fazla dikkat ederim, her şeyden önce insanları kırmamayı, iftira atmamayı ve saygılı olmayı öğren ki sana da saygı duysunlar,
    sen dahil kim olursa olsun bir haksızlık gördüğümde müdahil olurum bu da seni ilgilendirmez, yok yere adama yalancı de, sonra birisi cevap verince edepsizleş, oldu oh ne güzel İstanbul.
    Ne oldu Palamut resmini gördün mü, köprü profesörü, diğer mesajları okudun mu, var mıymış palamut?

3. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Ercan abi verdiğin değerli bilgiler ve fotoğraflar hepimizi heyecanlandırdı.
    Çok teşekkür ederim. Şimdiden sabırsızlanıyorum.
    Kendini savunma durumunda kaldığın için ayrıca üzüldüğümü belirtmek isterim.
    Arkadaşımız daha çok yeni ve fazla heyecanlı bilmeden ve tanımadan yazmış anlaşılan.
    Samimiyetinden asla şüpe etmiyoruz.

4. ahmet1

ahmet1 özgür

ali seni tanımam ama eminim seninde forumda doğru bilgileresahip olmaktan başka derdinyok ama biraz dozunu kaçırmışsın bu büyütülecek birşeydeğil genel olarak artık bi özürdilede şu palaları konuşalım yahu.

5. tepee

tepee Ferhat Demirel

Tekrar merhaba arkadaşlar.
    Bi konuda bilgi almak için yazı yazmıştım ama tartışmadan dolayı güme gitti sanırım.
    İzninizle yazımı burada tekrar yazmak istiyorum.

Merhaba arkadaşlar.

Poyraz Köy balık avı için nasıl bir avlak???
    Biraz uzak ve sapa bir yer ama konum olarak güzel bir yer.
    Av yaparmı onu merak ediyorum. Poyraz Köy hakında bilgisi olan varsa ve bilgi verebilirse çok sevinirim.

En iyi trofeler sizlerin ve de benim olsun :p

Bu başlık bilgi paylaşım için açılmış çok faydalı bir başlık. Gereksiz yere tartışma yaparak başlığı kirletmeyelim lütfen. Biraz araştırın, göeceksiniz ki bu başlıkla başlayan ve bilgi veren hiç bir forum bulamazsınız. Bu forumu da bu şekilde kullanmak kimseye fayda getirmez. Aksine ben ve benim gibi arkadaşların bilgi alma ve bilgi paylaşma yazıları arada kaybolup gidiyor.
    u forumu koruyup kollamamız gerekirken bu şekilde tartışmalarla kirletirsek kimse bilgi paylaşmak istemez. Lütfen daha duyarlı olalım.

Saygılarımla

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Abi ben okudum gördüm ama cevap yazmadım çünkü bahsettiğiniz bölgeyi biliyorum ama balık konusunda hiç bilgim yok o bölgeyle ilgili. belki açıklardan o da tekneyle olabilir birşeyler alabilirsiniz ama kıtıdan bilemiyorum. çok sakin ve güzel bir yer. uzun zamandır gitmiyorum. çok eskiden gittiğimde hatırlıyorum tekneyle lüfer alınmıştı orada satıyorlardı ama şu sıra tahmini olarak söylüyorum palamut olabilir abi ama dediğim gibi açıklardadır muhtemelen.

7. tepee

tepee Ferhat Demirel

Engin kardeşim çok teşekkürler.
    Ben de kıyıdan bir şey alabileceğimi pek sanmıyorum. Yine de sorayım istedim. Geçmişte zıpkınla bir kaç kez daldığım bir yer ve ara sıra da pikniğe gidiyoruz ama kıyıdan olta atmadım hiç.
    Gerçi balık avı kısmet işi hiç belli olmaz :)
    Tekrar teşekkürler ilgin için...

8. kaanka

kaanka kaan

merhaba arkadaşlar

birşey soracaktım... Hemen hemen boğazın her bölgesinden balık haberleri gelmeye başladı.. (ççookk şükürrr) kuleliden balık haberi gelmedi. geldide benmi kaçırdım yoksa..??

Bu aralar kuleliye yolu düşen olduysa ve durum raporu verirse sevinirim...

Herkeze rastgele.. iyi akşamlar..

9. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    kaan bey merhaba benım de takıb ettıgım sey cubuklu ve yukarı kısım da palamut haberlerı donuyor sabah ilk ısıkta tavsıyem cubuklu tac restoran ve once sı beykoza dogru olur kulelı hala ara ara sardalya ve kucuk kraca yapıyor aksam hava karamasına yakın da sıyırtmmayla buyuk ıstavrıt gelıyor

10. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Arkadaşlar yaklaşık 15dk önce motosiklet turumu tamamlayıp eve geldim ve size gözlerimle gördüğüm raporumu iletiyorum;
    Sarayburnu'ndan 100gr kurşunu klipse takıp 1,5-2 kulaç beden ucuna rapala ile gayet iri boyutta palamut alındığını bizzat gördüm, hatta oradaki oltacının kovasında yaklaşık olarak torik boyutunda bir kaba palamutta gördüm demem o ki Sarayburnu'nda 4-5 kişinin kovasında palamut gördüm.
    Galata köprüsü bugün bir ara çapariyle palamut yapmış, yakalanan palamutlardan birkaçını oltacıların straforlarında gördüm, ayrıca karaköy tarafındaki oltacı 2 palamutu canlı kalmaları için livarla suya sarkıtmıştı;yani köprü bugün bir ara çapariyle palamut yapmış bizzat gözlerimle gördüm.
    Bunlar dışında birçok kefal, tektük izmarit ve istavrit alanlarda vardı. Bilgilerinize..

11. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    kadaşlar Cumartesi Sarayburnunda,Köprüde,bir yerlerde görüşmek üzere))))) Bu kadar Palamut atarından tutarından sonra oralara gitmek yaraşır bize ....

12. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Kardeş kusura bakma Dayının kullandıgı rapala nasıl bir rapalaydı????

13. desperrado

desperrado mustafa yigit

Favori Kamış:
    Daiwa
    Favori Makine:
    Banax ST7000
    En İyi Avı:
    palamut 1 kg
    Anadolu yakasında maceraya atılmak istiyorsanız;
    * Anadolu kavağı : çok keyifli bir ortam mangalınızı alıp hem balık tutup hemde yemenize içmenize bakabilirsiniz.(Ortam ailece gidilebilecek durumda )
    * Riva : Merkezde plajdaki mendirek yada jandarmanın ordan aşağı sallanıp oradaki kayalıktan tutabilirsiniz.
    poyraza yüzmeye çok gittim ama benibalık konusunda hiç çekmedi.
    Dediğim yerde balık başladımı başlamadımı bilmiyorum.Ama sabah gün ağarırken taze yemle boş dönmezsiniz sanırım. 1 oltayı yatırıp diğeriylede kaşık, yada rapala yaparsınız.Riva mendirekte su üstü topla çinekop yakalanır ama zamanı gelmemiştir.Kefal kumsalda bol miktarda var.
    Anadolu kavağında; bir avımda koca birçöp bidonunu ağzına kadar istavritle, bir avımda 5 lik su kabını çinekopla doldurdum.Ama olmadımı olmuyor.El boş dönersiniz.(Her iki mekanda da taze balık var parayla alabilirsiniz ).
    Birde gırgırlar balığı gördümü 10 mt ye kadar çeviriyor.

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    1.5-2.5tl lik 5-6 cm lik rapalaların hepsi iş görür, renkleri gümüşi mavi ve yeşil olanlar genelde daha çok iş yapar.

15. deePblue

deePblue na

rapalayla palamut avlarken kurşun suya düştükten hemen sonra kalamayı kapatacağız değil mi ?
    çaparide de aynısı geçerliymiş
    daha önce palamut avına hiç gitmedim sorumu maruz görün :)

16. ozkan79

ozkan79 özkan

lüfer konusunda cok detaylı bir bilgim yok sizi yanıltmak istemem ama size sapa kalmıyor ise z.burunu bakırköy yesilköy sahilini bi kolacan edin derim zamanıdır...

17. ozkan79

ozkan79 özkan

gagasında duran küçük balıgı yutamadıgında diğer balıklara kaptırmamak için kendini defalarca suyun dısına atar ;) yemini yutamayan bir martıya bi sürü martının aynı anda saldırdıgını dusunun o sekıl. :)

18. kaanka

kaanka kaan

cook tesekkur ederim verdiginiz bilgiler için..

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ben en son pazar gittim sabah 7 ila 10 arası sardalya tuttuk 3 kişi yaklaşık 10 kg kadar. sabah erken saatlerde istavritte geliyordu. ama çok az yarım saat kadar yaptı. sonrasında oltama sardalyayla karışık kreçeler geldi ve hamside vardı. kreçeler aynen suya zarar verilmeden oltadan alınarak iade edildi. onun dışında başka birşeye atan görmedim. bir de kayaıkların ordan akıntıın bol olduğu yerden bir kişinin zargana aldığını gördüm ama çok uzak mesafe sanırım çaparisine takılmıştı.

20. kaanka

kaanka kaan

rapor icin tesekkur ederim.. yesil capari ilemi yoksa yemli oltaylamı tuttunuz...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.