İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ben iki zargananın aynı gümüşü kovalarken birbirinin üstünden zıplaya zıplaya gümüş kovaladıklarına çok şahit oldum, bir defa da 2 ay kadar önce lüfer sıkıştırması sonucu kıyıya atladıklarını görmüştüm. Balık alttan basıyorsa zargana sörf yapıyor resmen. Yok sadece sıçrıyorsa balık kovalıyordur.

2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    az önce galatadan sahte ve çapari ile palamut alındığı haberi geldi.

ne kadar doğrudur bilmem. bilginize...

3. deePblue

deePblue na

Teşekkür ederim Yücel abi..
    Bana da açıkcası pek balık sıkıştırması gibi gelmemişti..
    Sanırım kendileri av peşindeydi:)

4. GÜZELKAYA

GÜZELKAYA Hüseyin

Favori Kamış:
    Dam
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Eşkina

Kısmet anadolu yakasında kandilli, çubuklu, beykoz buraları yoklamak lazım...

5. tepee

tepee Ferhat Demirel

Merhaba arkadaşlar.

Poyraz Köy balık avı için nasıl bir avlak???
    Biraz uzak ve sapa bir yer ama konum olarak güzel bir yer.
    Av yaparmı onu merak ediyorum. Poyraz Köy hakında bilgisi olan varsa ve bilgi verebilirse çok sevinirim.

En iyi trofeler sizlerin ve de benim olsun :p

6. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    galata da palamut yok arkadaşlar sadece kefal avlıyorlar 1 saat öncesine kadar galatadaydım oltama 5 adet sardalya takıldı 4 saat boyunca.

7. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    arkadaş , yani avcı adam yalancı olur tamam onu biliyoruz ama 1 tane yakalar 5 tane der 20cm yakalar 50 cm der ama hiçbirşey yokkende sallanmaz ki arkadaş bu adamlar neyin çabasında bilmiyorum. Demekki burada boş yere vakit geçiriyoruz. Arkadaşlar burası amatör balıkçıların birbirine yardımcı olması için zaman kaybına yol açmamak için hazırlanan bir site değil mi?
    Lütfen yanlış bilgiler vermeyin..

8. deePblue

deePblue na

Hangi bilgiyi yanlış diye düşünüyorsunuz anlamadım ?

9. bora85

bora85 bora

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 390
    Favori Makine:
    okuma zeon
    En İyi Avı:
    kıyıdan çapari ile 2 tane mavi balina
    son üç günden beri sarıyer kireçburnu ve tarabyadan palamut alınıyor.ben bugün 6 tane aldım kıyıdan.çok sis vardı gırgır motorları ağ atamadı.sandallar ve kıyı balıkçıları balık aldı sadece.yanımdaki adamın çaparisi ful palamut doluydu çekerken fırdöndüden koptu adam deli oldu.

10. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    Galata köprüsünden palamut alındığıyla ilgili yorumdan bahsediyorum.

11. heraklideos

heraklideos enis

zarganayı öğlenden sonra 14:00 / 17:00 arasında denersen daha başarılı olursun . palamutların daha boğazda dolaştığı söyleniyor menekşeye kadar geldiğini zannetmem..belki açıklarda tekne ile alınabilir...akşam saatlerinde lüfer denemek lazım menekşeden ..
    her gidişimde kefal alırdım ama dün hiç alamadım . gerçi zarganaları iri iri görünce kefal için fazla zaman harcamadım..

12. heraklideos

heraklideos enis

pazar günü için mangal planım var . mangal yapacak kadar balık yakalamak istiyorum . sabah sarayburnunda istavrit ,sardalya,izmarit deniycem . en son durağım avcılar olacak ve mangalı avcılarda yakacağım . sizden isteğim sarayburnu avcılar arası başka hangi balıkları,hangi yerlerde tutabileceğimi yazarsanız sevinirim..

13. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Pazar sabahı sarıyerdeyim, gelen ve tanışmak isteyen arkadaş var ise özelden cep numaramı ve araç plakasını verebilirim.

14. deePblue

deePblue na

bilgiyi veren bir moderatör..
    sanırım sitede yalan yanlış bilgi verecek son insan. Ayrıca bu başlık altında kimse kimseyi inandırmak zorunda değil.
    İyi niyetli insanların yaptığı paylaşımı yargılamak yerine bence teşekkür etmek gerekir.
    köprünün başı sonu ortası her yeri farklı. Fazla tecrübem yok ama izmaritin bile alındığı belli bölgeler var. Bilmem anlatabildim mi

15. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    Güzel kardeşim ben 15 yıldır köprüye gidiyorum. O dediğin arkadaşları bırak ,, köprüde tek bir insan yokken bile ben köprüde balık yakalıyordum. Köprüde levrek yakalayan varmı forumda ?? ama ben yakaladım hemde en ufağı 30 cm.
    Ben köprüden oradan buradan bahsetmiyorum .. Ben Herkesi samimiyete davet ediyorum. Eğer samimiyet sana ters geliyorsa onu bilemem. Burada herkes birbirine yardımcı olacak ki birşeyler olsun. Benimde arkadaşlarım var orda burda palamut almışlar bilmem ne almışlar diye sallıyorlar. Bende bunu buraya yazsam millet gerçek zannedecek. Ama burada yazan herkesin samimi bilgilere dayanarak yada kendi tecrübelerinden yazması gerekir.

16. anka1905

anka1905 Emre

Katılıyorum, köprünün her yeri bir değil. bir uçtan Levrek alınırken bir uçtan sardalya, diğer kısımdan kefal vs. alınabilir. Bu anlamda ilginçtir Galata köprüsü. Hatta beş metrenin bile fark yarattığını bilirim. Köprü için tam bilgi vermek için her köşesi gezilmelidir.

17. Ali Kahya

Ali Kahya Ali Kahya

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Shımano Aero 5000
    En İyi Avı:
    2 kg Eşkina
    Ben köprüyü bucak bucak bilirim , sadece galata değil unkapanı köprüsünde de 1 metre bile fark ediyo. Mırmır yada çinekop zamanında ben şakır şakır balık alırken 1 metre yanımdaki adam alamıyordu. Ama konu burada balık alıp almamak yada galata , unkapanı köprüsü değil. Benim görüşüme göre burada herkes kendi tecrübelerini yazacak ki bu forumdan yararlanan yada yararlanmak isteyen insanlar madur duruma düşmesin. dediğim gibi benim arkadaşlarımda birebir söylüyorlar orada bu çıkıyo burada bu çıkıyo diye ama ben onlara inanıp buraya yazsam en az 2 -3 arkadaş oraya gidip boşuna emek ve zaman harcayacak. Benim savunduğum şey , sitede yalan olmaması. Ama arkadaşın biri kimse kimseyi inandırmak zorunda değil yazmış. Tabi oda değişik bir düşünce. Ama bana kalırsa burası chat sayfası değil. Doğru bilgilerin bildirileceği amatör balıkçıların faydalanacağı bir forum sitesi. Bilmem katılıyormusunuz?

18. anka1905

anka1905 Emre

Evet, insanlar yanıltılmasın istiyosun buna tabi ki katılıyorum. Ben hem boğaza hemde köprüye takılırım sık sık. Hafta içi 1 hafta sonu bir olmak üzere haftada 2 kez balığa çıkarım mümkün olduğu kadar. Balık olsada giderim olmasada giderim. Yani demek istediğim bu benim tutkum, kulak asmam x kişi Sarıyer'den plamut almış, y kişi köprüden Levrek almış. Almışsa kısmetini almış :) Neyse diyeceğim o ki duyun, okuyun ama çok takılmayın, hırs yapmaya gerek yok. Bizim yüzümüze ne yalanlar söyledirler, hepsine itibar etseydik...

19. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90
    Favori Makine:
    lineaeffe superfıre 8000 / okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    dün akşam üstü saat 5 gibi kavacıktan kanlıcaya indim bir gün önce gittiğimde çok keçti azda olsa istavrit hamsi çıkıyordu dün yine şansımı deniyim diye gittim hiç bir şey yoktu dayının birisi sabah 6 dan beri burdayım hiç bir şey yok dedi aradan yarımsaat geçmedi saat 6 civarı bir tane 35 cm kadar palamut aldı takımlarını topladı gitti bende yaptım bir takım at çek at çek saat 8 e kadar bir şey olmadı tek tük palamut alanlar var bizzat dün şait oldum soyleniyordu inanmıyordum ama alıyorlar kızmet işi

20. desperrado

desperrado mustafa yigit

Favori Kamış:
    Daiwa
    Favori Makine:
    Banax ST7000
    En İyi Avı:
    palamut 1 kg
    İnanmayacak ne var.Palamut,çinekop(sarıkanat),iri istavrit i tek çaparide çok çektim.Şimdilerde kapalı fatih sultan mehmet köprüsünün altında tellerle çevirip içine köpek saldı villa sahipleri.Lacivertin 2 ev yanı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.