İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. apapa

apapa Alpaslan Şener

2. umutzafer74

umutzafer74 Şükrü

Favori Kamış:
    Albastar Master Surf kullanıyorum
    Favori Makine:
    Ecusima kullanıyorum
    En İyi Avı:
    Lüferler, Palamutlar
    Merhaba;

Zetn sorun da bu " nasıl olsa değişen birşey olmayacak". Varsın olmasın ama o denizde, balıkta, havada çevrede hepimizin hakkı var ve dolayısı ile bunun bilincinde olduğumuzu göstermediğimiz sürece bunun böyle sürüp gideceği bir kesin. Ama işe yaraması düşükte bir ihtimal olsa hiçbirşey yapmamaktan daha iyidir.

Ayrıca tutlan balıkların ve meraların yerinin anlatılmasının dışında başka bir güzel işede hizmet etmiş olur bu forum (tabi forum yöneticilerinin izni varsa). İçimizde hiç avukat var mı? Bir metin hazırlayayıp bunu gerekli her yere göndermemize yardımcı olacak.

Bir başka önerim yasadışı avcıları çekeceğimiz fotoğraflar ile site yöneticisinin kontrolünden geçtikten sonra burada deşifre etmektir.

3. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    Arkadaşlar Bu Konu Ile Ilgili Tam Olarak Bizimle Muhattap Olacak Kişi Veya Kurumun Mail Adresini Yollar Misiniz Bilginiz Varsa.. Bu Arada Arkadaşlar Herkes Bir Mail Atsa Ilgili Yere çoğunluğun Sesine Er Ya Da Geç Cevap Vereceklerdir.birlikten Kuvvet Doğar Ilk Olarak Göndereceğimiz Mail Adresini Bekliyorum..

4. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    lıneaeffe turnafresh 3.90 gold fish ocean surf 4.20
    Favori Makine:
    okuma salina sa 55 okuma travertine tr 65
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    arkadaşlar devlet bu olya belirli bir sınırlama getirmedikten sonra sahil güvenlik belediye hiç bir şey yapmaz bu sene söylenenlere göre rümeli feneri ile anadolu fenerinin karadenize bakan kısmından sonra 3 mil sınırlaması getirilecekti ama sezon başlamadan önce balıkçı köyü olan poyraz köye gelen bir millet vekili gırgırcılarla derleşmiş gırgırcıların sıkıntılarını dinlemiş onlarda belirmişleronlarda belirtmişler borcumuz çok boğaz avlanmaya açık kalsın diye millet vekili hemen aşkanlarıyla temesa geçmiş ve boğaz avlanmaya açılmış
    diyeceğim şuki maillerimizi daha yüksek makamlara göndermeliyiz aynen gırgırcıların yaptığı gibi

5. cebirx

cebirx

[​IMG][/URL][/IMG]

20/09/2010 , sabah erken saatlerde kuleliye indim yarım saatten fazla olta attım ama netice alamadım zaten hava kapalıydı hemen başka bir mekana :) vaniköye geçtim ve sonuç sardalyalar .... istavritten yine eser yok :( birkaç numune dışında. Bu arada balıkçı teknekleri süper çalışıyodu palamut peşinde aman nazar değmesin..

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=35718&page=3

7. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Arkadaşlar merhabalar,
    Anladığım kadarıyla forumumuzda Yeşilköy/Yeşilyurt tarafında gerek lüfer gerekse zargana, kefal ve benzeri balıklara olta atan birçok üye var en azından ben dün akşamüstü Yeşilköy sahilde motorumla turlarken emniyetin önündeki kayalıkların orada foruma üye olan ancak konulara pek de yorumda bulunmayan 2 yeni arkadaşla tanıştım. Şöyle bu civarda olta atan arkadaşlarla bir akşamüstü hep beraber olta atıp hem tanışsak hem de muhabbete otursak iyi olur diye düşünüyorum.. Bu tip bir tanışma organizasyonu için Yeşilköy sahile gelebilecek arkadaşlar bana özel mesaj atabilirse ortak bir zaman için planlama yapmaya çalışırım, mesajları bekliyorum.

8. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    gırgırlarla ilgili

slm arkadaşlar gırgırlarla ilgili yazdıklarınızı okudum.kesinlikle jatılıyorum hepzine bir şekilde bunların kıyılardan uzakta olması gerekiyo pazar günü sariyer sahil güvenliğin ilerisinde olta atmaya gittim ve hiç birşey tutamadım adamlar sahil güvenliğin 10 metre ilerinde rahatça ağ atıyorlar böyle giderse onlarada bize avlıyacak balık kalmayacak birlikten kuvvet doğar bence mail atmaya başlıyalım herkes mail bonbardımanına tutsun bence de

http://www.sgk.tsk.tr/baskanliklar/harekat/ihbar/ihbar.asp

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Bununla ilgili konu açılsın burada tartışmayalım yeni bir konu açalım ..

10. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    tamam abi açalım aç konuyu orda konuşalım

11. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    kesınlıkle katılıyorum bız dumanı cıkaralım ateş nasılsa oluşur ve sondurmemek ıcın mucadele edelım yoksa gelecekte cocuklarımıza yada torunlarımıza bır zamanlar buralarda palamut tutardık deıgımızde cevabı ansıklopedıde kalan bıresım den ibaret olurdu yada en son ıkıbın on senesınde tutmustum fılan :(

12. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Arkadaslar az once, sahil guvenlige asagidaki sikayetimi bildirdim. Geri donus oldugunda sizi bilgilendiririm. Herkese iyi aksamlar. Umarim sesimizi duyurabiliriz.

"Girgirlarin ve trollerin denizlerimizde ve ozellikle Istanbul bogazinde yaptigi katliama dur demek icin siz devletimizin bu konudan sorumlu olan saygideger kurumunu goreve cagiriyorum. Kendilerini balikci olarak adlandiran ve gecimlerini bu sektorden saglayan bu tekneler ve sahipleri denizlerimizin yarinlarini yok etmektedirler. Bilincsiz avlanmalari sonucu denizlerimizdeki balik populasyonu ve balik miktari gunden gune yok olmaktadir. Eskiden bogazlarimizda bolca olan bazi balik turleri bugun bogazimizda tukenmistir. Bir cok turde miktar olarak cok azalmistir. Ticari balik avciligi sirkuleri madde 9 da (MADDE 9 – (1) 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu' nun 24 üncü maddesinde belirtilen içsular, Marmara denizi ile İstanbul boğazında, Kelağra (Galere) burnu (41° 14,149’ N - 29° 15,348 E) ile Dalyan burnu (Kilyos başı) (41° 15,491’ N - 29° 02,319 E) arasında çekilen hattın güneyinde kalan kısımda ve Çanakkale boğazında her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasaktır.) yasaklanmasina karsin bogazimizda trolle avcilik halen gizliden de olsa yapilmaktadir, ihbar edilmesi durumunda ise bu tekneler trollerini bir an once toplayip yakalanmamaktadirlar. Bogazda balik avi yapan bircok arkadas teknelerin trolle avlandigini ve trol agi bulundurduklarina bizzat sahit olmuslardir. Bunu bir kisiden duysam itibar edip belki size bir sikayette bulunmuycam ama bunu 10 larca kisiden duydum ve gene internetteki balik avi sitelerinden de bu konuda seslerin yukseldigini duymam sonucunda sizlere bu sikayette bulunuyorum. Bu tekneler bu avlari disinda gene tezgahlarda gordugumuz ufak kracalari ve diger balik turlerinden de limit boya ulasmayan baliklari yakalamaktadirlar. Gene kiyiya cok yakin mesafelere ag atarak avlanma yapmaktadirlar. Ulkemizde ki balikciligin yok olmamasi ve cocuklarimizinda buyuduklerinde lufer, kalkan vs. gibi baliklari gorebilmeleri icin sizlerden bu konuda gerekli yasal mevzuati uygulamanizi bekliyorum. Tesekkur eder, saygilarimi sunarim."

13. umutzafer74

umutzafer74 Şükrü

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ecusima kullanıyorum
    En İyi Avı:
    Lüferler, Palamutlar
  14. umutzafer74

umutzafer74 Şükrü

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ecusima kullanıyorum
    En İyi Avı:
    Lüferler, Palamutlar
    Merhaba sizin ile İstoçta tesadüfen karşılaşmıştık ben turna takımları alıyordum. Hatırlarsınız belki ve bahçelievlerde oturuyorum. Organizasyona katılabilirim.

15. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Evet Sukru Bey buradan sikayette bulundum. Arkadaslarin bahsettigi gibi buraya ustuste herkes sikayette bulunursa sanirim az da olsa bir etkisi olabilir. Buradan bir sonuc alamazsak bakanliga da yazabiliriz sonrasinda.

16. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    Kandilli

Merhaba;

Arkadaşlar son günlerin gözde avlağı Kandilli'de vaziyet nedir acaba? Hala rapala ile palamut furyası var mıdır?:confused: :rolleyes:

17. rainwood

rainwood levent

Favori Makine:
    Dam 650FD
    En İyi Avı:
    Bu kamış daha balık görmedi:(
    mrb

bugün sirkeciden başlayıp kabataşa kadar yürüdüm.. havanın kararmasına yakın deniz çok çalkantılı değildi. rüzgarin hızlanmasi ile heryerde balık kesti diyebilirim.

galata köprüsünün eminönü ucunda cidden fena kefal avı vardı kıbrıs atanlar günün en karlılarıdır sanırım. usutun üstünde bi kıbrıs setine en az 7 8 tane kefal yapışıyodu. bunun dısında kabataşa kadar yürüdüm.

ordaki abilerimize arkadaşlarımıza sordum bi tanesi fena isyandaydi.sabah 12den 6 7 e kadar sıfır çekmışti çapari ile.

saygılar

18. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sevgili arkadaşlarım,
    kıyı raporu niteliği taşımayan mesajlarınızı lütfen bu başlık altına yazmayın.

aksi halde, bilgi vermeksizin yazılan mesajlar silinecektir

güncel tartışma konuları ile ilgili yazışmalarınıza şu başlık altında devam edebilirsiniz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=31307&page=599

rast gelsin...

19. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Haftasonu, arkadaşıma giderken unkapanı köprüsünden geçtiğimde zoka ile hamsi atıldığını gördüğümde şaşırdım, sağa sola bakınırken bir balıkçının kovasında iki adet palamut kuyruğu gördüm,galiba balık haliçe de girmiş.

20. d1ablo

d1ablo ender

En İyi Avı:
    izmarit :)
    bir haftadır palamut haliçte geziyor dün galatada epeyce besili bir palamut yakalandığını gördüm.yarından itibaren yağmurların gelişi beni sevindiriyor yağmur sonu iyi avlaklar yakalanacağı kanısındayım

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.