İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. thekın

thekın bülent

Favori Kamış:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    Favori Makine:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    arkadaşlar kartal maltepe taraflarına giden varmı ne alemde?

2. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    Kartal Maltepe

Ben dün sabah gittim Kartal'a İdo nun oralarda palamut ve lüfer alırsın dediler :)) Sahte yemle epey bi uğraştıktan sonra Bir adet yavru KEDİ ve bir adet de iri MARTI yakalayıp geri döndüm :)))

3. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Merhaba bu sabah 5 de kalktik kardesimle aldigimiz duyuymlar uzerine kandilliye gittik ama kandillinin kiz lisesinin oldugu yere gittim bir saat takildiktan sonra baktim hic bir sey yok kuleliye gittim yaklasik 20 civari irili ufakli zargana aldim (kucuk iskelenin ustunden) bir sure sonra kesti oradan kandillinin diger tarafina iskelenin oraya gittim siteden bir abimizle tanistim komsum cikti memleketten muhabbet esnasinda siteden takip ettigimi soyledim kiyilardaki durumu tesadufen onunda siteye yazan uyelerimizden biri oldugunu ogrendim yaklasik 3 4 saat rapalayla at cek yaptik ben hic palamut alamadim abimiz yanlis olmasin ben oradayken 3 5 tane iri palamut almisti en sonunda 2 gibi biraktim ciktim

4. akcabey

akcabey Yalçın

Favori Kamış:
    extreme cast
    Favori Makine:
    longbow II 960
    En İyi Avı:
    koca bir martı vurdum
    üsküdarda hava değişti akşam suyu raporlarının olumlu olmasını bekliyorum

5. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    palamut avı

değerli site üyeleri arkadaşlarım 18.09.2010 tarihinde site üyelerinden arkadaşım enginson rumuzlu engin ve volkan arkadaşımızla hem tanışmak hemde palamut avı için saat 6.40 beykoz yalıköy önünden tekne ile palamut avına çıktık.kaptanımız hüseyin kaptan yolda palamut çapari inceliklerini anlatırken biz tanışma faslıındaydık avlak yerine vardığımızda burunbahçe önlerinde çaparilerimizi sabahın ilk ışıklarında sulara bıraktık.ancak çevre teknelerde pek bir hareket gözlemlenmiyordu.moralimiz pek bozulmamıştı çünki önümüzde daha çok vakit vardı,gerçekten boğaz kıyılarını açıktan seyretmek ayrı bir zevkti.
    yaptığımız denemelerden sonra mevki değiştirmeye karar verdik üstelik mevkimizi oynaklara göre ayarladık.ilk deneme sonuç verdi.palamut yandan takılmıştı oltaya daha sonra çubuklu önlerinde yapılan denmelerde avı 4 adet palamutla sonuçlandırdık.av neticesinden çok kazanılan dostluk çok önemliydi ben engin ve değerli arkadaşı volkana güzel saatler için çok teşekkür ediyorum
    not;engin ben avfotolarını yükleyemedim sana mail atarım rapora ilave edersen sevinirim.

6. 29519

29519

Ortaköy de bir şey yok yarın sabah erkenden Bebek Çamlıbahçe'yi deneyeceğim çapari ve rapala ile, bakalım bir şeyler tutabilirsem yarın rapor yazarım.

7. umutzafer74

umutzafer74 Şükrü

Favori Kamış:
    Albastar Master Surf kullanıyorum
    Favori Makine:
    Ecusima kullanıyorum
    En İyi Avı:
    Lüferler, Palamutlar
    18-09-2010 İstanbul Palamut

Herkese Merhaba;

Uzun zamandır forumu takp ediyorum ve buradan öğrendiğim birçok bilgi için bütün ustalara ve amatör balıkçılık dostlarına teşekkür ederim.
    Ayrıca böyle bir platform yaratarak doğa dostu amatör balıkçılık ruhunu ve bilinçli avcılığın gelişmesine yardımcı olan tüm site yöneticilerine teşekkürler.
    Sonunda kayda değer yazacak birşeyler bulduğum için bende üye olup yazmaya karar verdim.
    18 Eylül sabahı 07 den 13 e kadar Sarayburnun'dan Kalaendere kadar gezdim. Denizde birçok tekne görmeme rağmen sadece Sarayburunundan sıyırtam ile tek tük istavrit alınıyordu bende 13 de sahil yolunu kullanarak Sarayburnu üzerinden geri dönmeye karar verdim. Sarayburnundan geçerken arabadan bir ara bir oltada palamuta benzer birşeyin olduğunu gördüm hemen arabayı park edip takımları kaptım ve kendime bir yer bulup resimdeki iki palamutu yakaladım.

Kullandığım takım: Sırtı Mavi Siyah altı kırmızı sarı Sure Catch Rapala ve 130 Gr Kurşun.
    Dün yaklaşık 30-40 Palamutun alındığını ben gördüm ve palamutların boyutu baya iyiydi.

Resim İsteyen Arkadaşlar İçin:

Uploaded with ImageShack.us

8. deePblue

deePblue na

Tebrikler Şükrü Bey..
    Sitemize de hoşgeldiniz. Keyifli paylaşımlar..

9. focaiano

focaiano Selahattin

Arkadaşlar boğazda sarıyer taraflarında sahil guvenliğin teknelerinin baglı oldugu yerde av yasak mı acaba ? Bugün 3 4 gırgır balığı çevirmişti de..

10. deePblue

deePblue na

Ne yazıkki değil Selahattin
    Hoş olsa da değişen bir şey olmuyor..
    Bugün kalenderde ufak bir tekne kıyıya SIFIR şekilde dipten midye sürüdü..
    Üstelik saatlerce.. Tabi sürüdüğü tek şey midyeler değildi. Sahil güvenliği aradı bir vatandaş kimlik numarasına kadar her şeyi verdi ama ne gelen oldu ne soran..

11. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Oltayı Rapalayla nasıl attınız ..Şamandıra kullanıp mı?Yoksa direk rapalayımı bagladınız ben bütün gün orada ugraştım olmadı......

12. focaiano

focaiano Selahattin

Kardeş adamlar sahil güvenliğin hemen önünde ağ atıyor ve onlar da seyrediyorlar şaka gibi ya:) Anlıcağın kimi kime şikayet edicez ?? Malesef boğazda da balık çiftlikleri kurulmadan sahil güvenliğin çalışacağı yok anlaşıldı.. Balıkçılardan daha iyi görüyor(!) çiftlikler malumunuz o yüzden ben artık kafa yormayı bıraktım ne halleri varsa görsünler ne diyelim.. Balık hepten bitsin de biz de rahatlayalım onlar da.. Geçen sene zaten çinekopu kırdılar ki bunlar ne zaman büyüyecek de lüfer olacak?? Bu sene de palamutu 1 aya kalmaz kırarlar biz de palamut lüfer avlamaya Ege ye gideriz artık napalım :)

13. umutzafer74

umutzafer74 Şükrü

Favori Kamış:
    Albastar Master Surf kullanıyorum
    Favori Makine:
    Ecusima kullanıyorum
    En İyi Avı:
    Lüferler, Palamutlar
    Fırdöndüye kurşunu direk takıp 3-4 kulaç misinanın bir ucuna rapala diğer ucunuda gene fırdöndüye bağladım. Kayaların üzerinden zor oluyor ama düzgün iki kaya bulup bastın kayay rapalayı yerleştir kurşunuda arkada bir kayanın üzerine koy atm. Alışıncaya kadar birkaç rapala harcayabilirsin bu yüzden ucuz sahtelerle başla alışınca daha kalitelilerini kullanmanı tavsiye ederim.

14. süha günay

süha günay süha günay

perşembe günü aynı tekne için ben aradım sahil güveliği. tekneni adı "calipso". ezberledik artık.
    bana aynen şunu dediler:
    gelen bir yazıyla tarabya, umur yeri ve (ismini hatırlayamadığım) üçüncü bir yerde algarna (yanlış yazdıysam bilen düzeltsin lütfen) serbest bırakıldı. istedikleri gibi avlanabilirler.
    ne zamana kadar serbest diye sorunca da "belli değil, tekrar yasaklanması için yeni bir yazı gelmesi gerekiyor" yanıtını aldım.
    buraya kadar herşey yasal gibi görünüyor.

kışın aynı şikayeti bir kaç kere yaptım. anladığım kadarıyla o zaman "algarna" yasaktı.
    "bizimle temasta kalın. şimdi geliyoruz" diyordu sahil güvenlik. ardından biraz süre geçtikten ve (sanki bir yerden haber almışçasına) "calipso" sırra kadem bastıktan sonra sahil güvenliği tekrar arayıp "tekne şu anda tarabya koyunun içine girdi. nerde kaldınız" dediğimde önceki ihbardan habersizmiş gibi davranıp "konu nedir" diye yeni ihbar varmış gibi davranıyorlardı.

işte sahil güvenlik kurumu denizlerimizi bu şekilde koruyor.

15. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Ok teşekkürler ilk kez rapala denediğim için sormak geregi duydum 75 gr kurşun ile dediginizi yaptım ama olmadı sanırım yordu beni...Sonra şamandıraya geçtim....

16. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Sahil Güvenlik sitesi

Merhaba,
    Burada sahil güvenlik ile ilgili yazılanları okuyup daha etkin ne yapılabileceğini öğrenmek için sahil güvenlik sitesinden bir mesaj gönderdim. Gelişmeleri buradan yazacağım. Yada Farklı bir alanda olması gerekiyrsa oraya taşınmasını isteriz.

" Merhaba,
    Teknelere balık yasağı kalktı. Boğazlarda teknelerle (bazıları 40 metreden büyük Gemi oluyorlar) ağ atarak balık avı yasak ise bu durumu kime şikayet etmelyim.Şikayetimin takibini nasıl yaparım? Saygılarımla. "

17. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Bu kadar insan kızıyoruz , bağırıyoruz, isyan ediyoruz...Peki gerçekten ne yapabiliriz? Artık cidden canımıza tak etti.Birşeyler yapmalıyız.:(

18. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Şu cevap bir gelsin ona göre belki bu konuda bir gurup kurup mücadele ederiz.

19. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Gerçekten artık birşeyler yapmalıyız.:( umarım en kısa zamanda gelir.

20. ilkay37

ilkay37 İLKER KILIÇ

arkadaşlar ben ilker bu ğün fındıklıya ğittim sarğanaya atıyorlardı ama alanı hiç ğörmedim sıyırtma da nafileydi hava biraz bozsun hareketlenir diye umuyorum sayğılar

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.