İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Serkan bey bende mail attım sahil güvenliğe cevap bekliyorum ama ben maili cumartesi atmıştım henüz bir cevap gelmedi. umarım bugün bir cevap yazabilirler. olmadı herkez bir mail atsın siteden belki birşeyler olablir y ada imza gibi birşey mi toplamak lazım.

2. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Arkadaşlar bi mail örneği hazırlayın biz altına imzamızı çakalım forumda bi konu açalım maili her üye göndersin belki bi sonuç alırız en azından, biz amatör balıkçıların denizlerimize ne kadar önem verdiğimizi hatırlatmış oluruz.

3. anka1905

anka1905 Emre

Katılıyorum, küçük bir mail yamuru yaratırsak en azından çok daha çabuk cevap alırız.

4. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    19 Eylül 2010 Kartal Rahmanlar Atalar 6:45-11:15 arası sahil raporu;

Su üstü hırsızlı zargana denemeleri;
    Güneş suya vurduğunda midye yemi ile atılan zargana takımı ile takip alınmaya başladı, 9:30 - 11:15 arası 4 adet zargana alındı. 2 adet küçük boy zargana suya iade edildi.

Kefal denemeleri;
    Tüm gün suda bekleyen peynir suyu esanslı ekmekle hazırlanmış dip 12 iğneli kıbrıs oltasına rağbet eden olmadı. 4 defa yem değiştirildi ama hiç birine dokunan olmadı.

İstavrit denemeleri;
    Beyaz ve siyah iğneli yeşil tüylü ince istavrit takımları ile 10-15 atış denendi, sonuç alınamadı.

Çinekop denemeleri;
    45-50 metre açıkta zarganaların su üzerinde 4-5 dakika arayla oynak yapmaları üzerine saat 10:00 da fleto zargana yemi ile çift hırsızlı çinekop oltası atıldı.Tek vuruş alınamadı.

Yavru kedi beslemeleri;
    Yem olarak kullandığımız midyelere alışmış olan yavru kediler açık olan bütün midyelerimi afiyetle mideye indirdi. Yem olarak hem zarganaya hem de çinekop oltasına yarısını kullandığım bir adet zargana da yavru kediciğe verildi. Diğer zarganalar komşu kayadaki balıkçı abiye verilerek av sonlandırıldı.

5. 29519

29519

En azından kedilerin işine yarayan bir av olmuş o da bir şey :)

6. HUNTER34

HUNTER34 DENİZ KARACAN

Favori Kamış:
    OKUMA DISTANCE SURF PRO 60 /Lineaeffe s-flex surf kamis 4.20
    En İyi Avı:
    Terkos-TURNA
    Boğaziçerisinde ağla, 10 m den buyuk teknelerin avlanması yasaklansın...

Ozaman oltayla avlanmanın tadına doyum olmaz :)

Bundan kampanya olur sanırım...

7. HUNTER34

HUNTER34 DENİZ KARACAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Terkos-TURNA
    Arkadaşlar birde link atarsanız sanırım daha yardımcı ve etkili olur kanısındayım.

8. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
  9. HUNTER34

HUNTER34 DENİZ KARACAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Terkos-TURNA
    Göndermiş olduğun meil i kopyalarsan daha çok verimli olacağını sanıyorum. Yenisini ben hazırlıyım olmaz derseniz.

10. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:

Bir de standart mail formatı hazırlayalım bence.. Herkes aynı maili göndersin derim ben. Konuya vakıf arkadaşlarıdan biri bu formatı düzenleyebilir mi acaba?

11. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    arkadaaşlar malesef sahil güvenlik denizdeki bu yolsuzluğun içinde,eğer aksi olsa göz göre göre boğazda tirol çekilmez tirolcu kalmaz dı madem tirolcuları iş üstünde yakalayamıyosun gez limanları teknenin üstünde zaten tirol ağları takımları sadece yazıklar olsun diyorum,malesef bu ülkede suçlulara yapılması gerekenler bu kadar sınırlı olmamalı

12. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    Bence boşuna uğraşıyorsunuz hiç birşey olmayacaktır. İlk önce bu ülkede insanları (halk) eğitilmeye çalışılıyor eğitsen ne olacak? eğitilen üniversite mevzunu polisleride görüyoruz.

13. SMyildiz2009

SMyildiz2009 Süleyman

En İyi Avı:
    Sarıkanat

dediklerinize aynen katılıyorum..özelliklede eğitilen üniversite mezunu polis kısmına..

14. umutzafer74

umutzafer74 Şükrü

Favori Kamış:
    Albastar Master Surf kullanıyorum
    Favori Makine:
    Ecusima kullanıyorum
    En İyi Avı:
    Lüferler, Palamutlar
    Merhaba;

Aslında bu siteyi takip edenlerin yapacağı bir kampanya bu sorun ile ilgili olarak daha büyük bir kitlenin bilgilendirilmesi ve çalışmayan, umursamayan, görevini yapmayanların üzerinde bir baskı yaratılmasına yardımcı olur.

Yukarıda anlatılanların bir benzeri benim başıma bir ay önce geldi. Zeytinburnu set üzerinde balıkçılar ile sohbet ederken iki trolcü gördük ben sahil güvenliğe haber verdim yeri tarif ettim ama gelen giden olmadı. Zaten bu işle ilgilenmeye niyetli olan şikayet beklemez belli aralıklar ile belirli noktalardxa devriye gezer. Ama zaten niye yok. İşte bu noktada belki biz zorlayıcı bir etki yaratabiliriz. Bu konuda sahil güvenlik sitesinden öte Ankara'da bakanlık sitelerine ve haber kanallarına yapılacak maillerin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Geçen sene haturlarsınız Habertürk ile başlayan ve kıyı balıkçılığının boğaz sahillerini işgal etmesi ile ilgili bir yazı çıkmıştı ve hemen ardından zabıta ve polisler sahilden malzeme satıcılarını ve abuk sabuk dağınık avlananları engellemeye çalışmışlardı.

Son birşey böyle bir kampanya yaparken her kıyı balıkçısının limitleri, avlanma sezonlarını bildiklerini ve gerekli yasal izinlerinin olup olmadığını da düşünmelerini tavsiye ederim aksi durumda iş bize geri dönebilir :))))

15. HUNTER34

HUNTER34 DENİZ KARACAN

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Terkos-TURNA
    Ancak, 22 nci maddede gösterilen cezalar:

a) Büyükşehir belediye hudutları içinde kalan sahillerimiz, boğazlarımız ile liman ve körfezlerimizde; göl ve akarsularımızda cezalar büyükşehir belediye başkanlıkları tarafından verilir. Cezayı derhal ve def’aten ödemeyen ve bu hususta teminat ve kefalet göstermeyen gemiler, diğer deniz vasıtaları seyrüsefer ve faaliyetten men olunur.

Arkadaşlar ayrıca İbb ye de bu meilleri gönderin. Onlarıda hareketlendirelim bir baksınlar sorumluluklarını hatırlatalım.

Ben bu konudaki kanun lara bakıyorum şimdi ona göre bir yazı yazalım ve nereye gerekiyorsa topluca heryere gönderelim.

16. 29519

29519

Bence boşuna uğraşılmıyor niye böyle düşündünüz anlamadım. Niye uğraşılmasın ki? olur olmaz ama üzerinde tartışılmaya, çalışılmaya ve emek harcamaya değer bir konu. Nasıl olsa sonuç değişmez diyip her şeyi oluruna bırakmak asıl hata olur bence.

17. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    İşte bu :)

Aynen böyle düşünüyorum...

18. süha günay

süha günay süha günay

hemen bir şeyin olması önemli değil ki. önemli olan bir girişimde bulunulmasıdır.
    bunlar çoğaldıkça bir şeyler de olmaya başlar. bundan emin olabiliriz.
    standart bir metin hazırlanıp siteye konulursa ben de katılmak isterim.

soru: bu konuyla ilgili mesajların yeni bir başlık altında toplanması mümkün müdür acaba. daha derli toplu olur sanırım.

19. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    İstanbulda teknesi olan arkadaşlar ile görüşelim artık yavaş yavaş.. Mevsim başladı artık, bir küçük organizasyona imza atalım....

20. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.