Çekmiyor. Zira denize gece gezen balıklar için tam karanlık değil. Bilhassa pek çok türün UV görüşü var ve tam karnalık denecek denizde bile bir şeyler görebiliyorlar. Ancak yanıp sönen ışık dikkati çekiyor, bu özellikle önemli. Sürekli yanan ışık verimli değil. Bu etkiyi sağlamak için, LED'e gerek yok zaten. fosforlu boncuklar, hatta simler var. Biraz ışıkla şarj ediyorsunuz ve bir müddet parlıyor. Bu da hemen istavritleri cezbediyor, heleki yer bahsettiğin o tuzla vs. civarı ise.
Değil aslında. Oradaki espri, kaşığın dönmesi ve böylece ses çıkarması, yani suyun içinde dalga üretmesi. Avcıyı çeken budur aslında. Kaşık suda döner, dönerken pırıldar, hep öyle kalmaz. Şöyle düşün. Yanıp sönen bir lamba mı, hep yanan bir lamba mı dikkat çeker?
Serdar Bey sanırım yakın meslekteniz, keşke elektroniğin geliştiği kadar batarya alanıda hızlı gelişseydi de küçücük pil ile saatlerde aydınlatsaydık. Yukardaki hesap çok güzel de bir sonraki mesajda balıkların UV yi görmesinden bahsetmişsiniz. Yani ışığın frekansı ve parlaklığı insana ve balığa göre göreceli o zaman power led gerekmeyebilir, tek bir LED veya bir UV LED bu işi görebilir... Bir keresinde iskeleden gece karanlıkta balık avlarken çapariyi herkez yemlerken ben yemsiz salmıştım ve el fenerini misina doğrultusunda tutmuştum bi hayli istavrit almıştım ama lüferi ve diğerlerindeki etkiyi bilmem. Bence en iyisi klasik metodları denemekte, hele birde bu iş güç yoğunluğu içinde zaten zar sor balık tutmak için zaman ayırıyorken yok yanıp sönmesi yok UV ....
Bu aralar Tuzla'da avlanan var mı? Hangi balık daha çok çıkıyor. Bu aralar fazla zamanım olmadığı için fazla deneme yapamadım ama gittiğimde bir deneme yaptım, sonuç: kefal hiç uğramadı, istavrit sadece 3-5 tane, zargana çok uğraştırdı bir kaç tane. Yakın zaman içinde Tuzla da avlanan var mı, varsa izlenimlerini paylaşır mısınız?
1 aydır nezaman niyetlensem balığa gitmeye işim çıkıyor bu akşamda gitmeyi düşünüyordum ama sabah 5 te kalkıp işe gitmem gerekicek bu haftada kısmet olmadı artık haftaya
burda amaç zevk almak yeni taktikler yaparak güzel avlar yakalamak ve en önemliside bilgi paylaşmak skoylu arkadaşım bana bu konuda iyi bir fikir verdi ve dediğini yaptım kısmetse pazar günü denicem işe yaramayabilir veya çokta işe yarayabilir ama bana fikir verdiği için bana zaman ayırdığı için skoylu arkadaşıma teşekkür ediyorum
cümleten hayırlı bayramlar uzun bir aradan sonra bu akşam tuzla sahildeyim takımları hazırladım yem olarak istavrit ,borukurdu, teke, sardalya inşallah yarın iyi bir rapor yayınlarım
Su geçirmez bir feneri (Yok böyle bir fener piyasada, kendiniz yapıyorsunuz ) kurşun gibi bağlar, ışığı yukarı gelecek şekilde çapariye kurşun yerine bağlarsanız, gayet iyi netice veriyor. Fakat değiyor mu? Bunun yerine fosforlu boya ile iğneyi, simleri boyamakta aynı neticeyi verebiliyor. Dahası altı üstü istavrit tutacağız. Lüfer için, mantarın içine bir LED koyup, yakıp söndürmek, biraz da hızlı yakıp söndürmek ciddi şekilde fark ediyor. Fakat yan sön değilde, mesela 180s-0.060p-0.120s-0.100p-0.60s-0.60p-0.100s-5s-0.100p-120s.... gibi yapmak iyi netice veriyor. Lüfer çok hızlı görebilen bir balık, 40ms'yi ayırtedebiliyor. Yakamoz ise, sürekli yanmıyor, bir an çakıp sönüyor. Çakma süresi, 50-130 milisaniye arası. Ne zaman çakıyor, bir şey dokununca. Bu patern yakamozun çakmasını taklit ediyor. Bu işi yapmak için PIC10F200 SOT23 kılıflı bir MCU gayet yeterli oluyor. Ucuz 3 tane saat pili, bir iki gün yetiyor da. Sorun oturup yapmak birde malzemelerini bulmak. Kodu filan vardı bir yerlerde. İlgilenen olursa, bir bakarım bir ara. Hatta şimdi bakayım olmazsa, nasılsa aylak aylak oturuyoruz.
Selam, Kodunu bulunca paylaşırsan sevinirim. Ayrıca bu paterni izlemek şart mı? Değilse basit bir single-chip PWM generator ile hem küçük boyutta hem daha kolaya hallederiz gibime geliyor Örneğin LTC6992 ile rast gele puls lar üretebilir gibime geliyor. Hemde 3.3V Ben http://www.hepsiburada.com/liste/ef...rc0772&categoryId=22016245&SKU=OUTOUTBURC0772 ışıklı jig i aldım ama deneme fırsatım olmadı. Sabit frekansta yanıp sönüyor. Deneyince bilgi veririm.
orası ido iskelesi değilmi ? ben kayalıklardan atıyorum burundan 5 den 7 ye kadar 1 iri istavrit bide sarıkanat aldım iskele rahat ama balık yapmıyor heralde vatoz çok sinirli bakıyor bu arada
bu aralar yoğunluktan balığa gitmeye fırsat olmuyor akşam denemek lazım pazar günü öğlende 1 saat kadar denedim ama vatozlardan bıktım
Neresi mercan taraflarındamı ? bide mantar yemi yarım metre yukarı çıkarmıyormu nasıl geliyor bu vatoz ben 1 kere rastladım çinekop çaparisine yem takmıştı adam attı bekledi geldi iğneliydi ama
cam fabrikasının önünde çok iyi lüfer çıkıyomuş..o taraftaki iskeleden bi denemek lazım..ben ankaradayım 2 hafta sonra gelicem.denemeyi düşünüyorum