arkadaşlar merhaba 09.09.2012 pazar günü sabah 7 den akşam 22 ye kadar istanbul / tuzla mezarlığının oraya eşkina mırmır kefal zargana avına gitmeyi planlıyorum yer konusunda tavsiyede bulunmak isteyenlerin yorumlarını bekliyorum ve birde yeni ışıklı takım denemem olacak bu yüzden yer konusunda çok iyi karar vermem gerekiyo ve ilk defa tuzlaya gideceğim kullanacağım yemler canlı kum kurdu canlı teke ve ekmek takımlarda şu şekilde olacak bu konuda düşüncelerinizi ve bildiğiniz avlaklarınızı paylaşmanızı istiyorum
merhabalar 09.09.2012 pazar sabahı saat 7 gibi istanbul tuzla mezarlığın oraya gece 22 ye kadar eşkina mırmır kefal zargana avına gitmeyi düşünüyorum ilk defa tuzlaya gideceğim bildiğiniz avlak yerlerinizi paylaşmanızı istiyorum yem olarak canlı kum kurdu canlı teke ve ekmek kullanacağım ve yeni takım kullanacağım yani deneme yapıcağım takımlar şu şekilde bu konudaki düşüncelerinizi paylaşmaınızı istiyorum sizce takımlar iş yaparmı ve yer konusunda tam olarak neresi olmalı
Bu takımlarla ne tutacaksın: İstavrit. O LED'leri takmasanda gene istavrit tutar zaten bunlar. Bu kadar müştemilata hacet yok. Ama lüfer mantarının içine LED koyar, yeşil LED, ve yakıp söndürürsen, lüfer işinde hissedilir bir faydasını görürsün.
istavrit tutmucam istavrit pek sarmıyo mırmır eşkina karagöz lüfer zargana bunları denicem ama tuzlada bi avlak bulmam lazım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
İyide bunlar ancak istavrit tutar. Mırmır ışığı görürse hiç sokulmaz. Eşkina kaçar. Lüfere fark etmez, böyle olunca fayda etmez, pek zararda etmez. Açık denize, Akdeniz açıklarına gidersen, kılıç vs. gibi türlere farkeder bu.
Yani bu durumda lüfer takımının mantarına çıtlatarak yaktığımız o yeşil fosforlardan takarsak balığı cezbeder mi dersiniz? yanıp sönmüyor o ama, hep yanıyor
tuzlada bu takımları kıyıdan en iyi mezarlık burnunda deniyebilirsin..tekneyle denemek istersen farklı alternatifler var ama,kıyıdan en iyi mezarlık burnu olur..onun dışında tenis kortu hizasındaki kayalıklardan atabilirsin kum iskelesinin o tarafında.
o sisteme istavrit den başka birşey geliceğini düşünmüyorum ama denemek lazım şamandıradaki ledlerin gereği yok zaten şamandırayla atıcağın mesafeyi sahil lambaları aydınlatıyor
Bu sistemler denenmemiş değil zaten. Size en basit yöntem. Lüfer mantarına bir tane kamış ucuna takılan şu kırılıp yanan şeylerden sokun mesela. Netice vermez pek Tuzla ve boğazda. Denenmiştir, görülmüştür. Şamandıralı olanda aynı şekilde denenmiş, çokta netice vermediği görülmüştür. Karanlık sularda, şamandıralı esprisi, lüx gibi olup yakamozu kesmesi oluyor. birde gümüşleri filan başına topluyor. Altına iyi bir lüfer takımı konursa, iyi netice verir. Verir ama, öyle bir tane LED'le filan olmuyor. En az 5 tane parlak LED lazım. Daha iyisi, powerled koymak. Onlarda, LED başına 20mA deseniz, 120 mA ile kalem pili 6 saatte bitirirler. En az 3 pil koymanız lazım. Küçük, saat pili gibi pillerle dakikalar dayanır sadece, saate varmaz. 3 Kalem pil, 48 ila 62 gram arası geliyor, markasına göre. Bu da toplam 100cc hacimli bir şamandıra gerektiriyor. Bunun içine su sızmayacak şekilde yapmak ciddi bir emek gerektiriyor.
burgaz adada yakaladığım eşkinanın içini temizlerken içinden çok beyaz midye çıktı 5 kuruş büyüklüğünde bildiğiniz gibi ledlerin pilleri zayıfladığında etrafa fazla ışık saçmaz sadece beyaz bişey görürsünüz buda balığın dikkatini çekeceğini ve ona saldıracağını düşünüyorum düşünsenize çok karanlık bi odadasınız ve çok ufak bi ışık dikkatinizi çekmezmi ışığa dogru gitmezmisiniz ama tabi bunu demek lazım denemekten zarar çıkmaz benim için önemli olan tuzlada güzel bi avlak bu konuda yardım ederseniz iyi olur ilk defa tuzlaya gideceğim
dişli imalatı yapıyorum tornamda var kendim yapabilirim hatta yaptım bile avcı balıklar neden kaşığa saldırır balığın dikkatini çeken kaşığın parlaması değilmi ? bakıcaz artık denicez görücez